Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lev258
    veterán

Köszi az ötletet. A 18.10-es Ubuntuval már tényleg jól működik a hardver, csak én valahogy nem bírom megemészteni azt az Androidos telefonra hasonlító felületet. Valahogy semmit sem találok meg rajta, meg nem tartom normálisnak a 24-es monitoron tenyérnyi ikonokat, amiket még átrendezni sem enged.
    Amúgy áprilisban már kapható volt ez a ryzen proci. Ilyen lassan őrölnek a Linuxmint malmai, hogy még most sem került bele a támogatott hardverek közé? Pedig szerintem elég népszerű és viszonylag nagy mennyiségben eladott termékről van szó.

Csak most láttam az üzenet végét.
    Mivel az Ubuntu 18.04 (és a Mint 19) LTS kiadás, így a megjelenés után nem kerül bele új dolog, csak hibajavítások. Majd a 18.04.2 kiadásakor fognak olyan dolgokat beletenni, amik a 18.10-ben már most ősszel benne voltak.

• Cucuska2
    addikt

Köszi az ötletet. A 18.10-es Ubuntuval már tényleg jól működik a hardver, csak én valahogy nem bírom megemészteni azt az Androidos telefonra hasonlító felületet. Valahogy semmit sem találok meg rajta, meg nem tartom normálisnak a 24-es monitoron tenyérnyi ikonokat, amiket még átrendezni sem enged.
    Amúgy áprilisban már kapható volt ez a ryzen proci. Ilyen lassan őrölnek a Linuxmint malmai, hogy még most sem került bele a támogatott hardverek közé? Pedig szerintem elég népszerű és viszonylag nagy mennyiségben eladott termékről van szó.

De várj. Én is ilyen problémával küzdöttem, Lenovo Y530, képtelen volt a Mint szoftveres módon túl bármi mást csinálni. Egyszerűen le kell cserélni a kernelt, és minden megy egy csapásra. Az Ukuu szoftverre van szükséged. Kiválasztod a legújabb kernelt, és utána mennie kéne viszonylag egyszerűen.
    Én három napig szenvedtem a Mint telepítéssel, mert se a touchpad, se a wifi, se a grafika nem ment. A váltható grafikát most sem váltogatom szívesen, de működik legalább minden.

• lev258
    veterán

Nem véletlenül írtam variánsokat. Ide tartozik a Kubuntu, Ubuntu Mate, Xubuntu, Lubuntu meg a Budgie is.

Új hozzászólás Aktív témák