- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni rtorrent beállításhoz. Korábban egy routeren használtam évekig, és megszerettem. Most lett egy zyxel nas, amire egy úgynevezett metarepository-ból elérhetővé vált az entware-ng, ezáltal pedig a rtorrent. Azonban indításnál hibaüzenettel leáll.
Van erre gyógyír?
~ # /opt/etc/init.d/S85rtorrent start
Starting rtorrent... failed.~ # uname -a
Linux NAS326 3.10.39 #1 Thu Apr 1 10:04:14 CST 2021 armv7l GNU/LinuxStarting rtorrent... failed.
Collected errors:
* pkg_run_script: package "rtorrent-easy-install" postinst script returned status 255.
* opkg_configure: rtorrent-easy-install.postinst returned 255. -
Buvana
aktív tag
válasz
King Unique #43753 üzenetére
Azt olvastam, hogy az EXT4 jóval gyorsabb! Mégis mennyi volt neked így a sebesség? Az én 18 MB/secem nagyon kevés ext3 esetén? Mindkét hdd most volt formázva, nem töredezett. A portok USB2-esek, amire csatlakoznak a hdd-k.
-
Buvana
aktív tag
Knoppix live cd-ről bebootolt géppel, egy USB3-as NTFS fiájlrenszerű HDD-ről másolok adatokat, egy másik USB3-as HDD-re, ami EXT3 fájlrendszerű. Normális dolog-e az, hogy maximum 18 MB/sec sebességet érek el? Ezen linux alatt, az ntfs - ntfs is jóval gyorsabb!
-
Buvana
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #43614 üzenetére
Köszönöm. Végül még a válaszod előtt egy knoppix live cd-ről bootolva lefutott az e2fsck, kapcsolók nélkül. Kismillió hibát talált, amire azt mondta megjavította az összeset. Végül adatmentés, formázás, adatvisszatöltés lett a vége, mert a javítás után sem értem el a meghajtó bizonyos fájljait olvasásra. Pedig ott voltak. A fontos dolgokat le tudtam menteni. Szal valami nagy galiba keletkezett a fájlrendszerben! HD sentinnellel leellenőrizve 100% osan hibamentes a HDD.
-
Buvana
aktív tag
Sziasztok! Abszolút nem értek a linuxhoz. Van egy ASUS N66u routerem, amire usb-n csatlakozik egy 2 terás HDD. A router logjában van üzenet, ami hibára utal a HDD-vel kapcsolatban, hogy futtassam az e2fsck-t. Amikor futtatom, ez a hiba van:
root@LAN:/opt# e2fsck -p /dev/sda3
/dev/sda3 has been mounted 195 times without being checked, check forced.
/dev/sda3: Error allocating block bitmap (4): Communication error on send
e2fsck:
root@LAN:/opt#Hogyan tudnám rendberakni a partíciót? Sok galibát okoz, onnan futnak programok a routeren.
Win10-em van, de linux livecd-t is töltök le, csak nem tudom hogy kell a HDD-t rendberakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest