- iPhone topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
A tar.gz kiterjesztésű fájlokat hogyan telepítsem??
Az rpm-re már rájöttem.
Ja és ajánlanátok valami jó mp3 lejátszót,dvd lejátszót?Ami fent van, valamiért nagyon beszaggat, filmet meg nem is tudok nézni. -
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2 #1825 üzenetére
A suse linux 10.0-át tettem fel.
divx611-20060127-gcc4.0.1.tar.gz
Hivatalos divxes oldalról szedtem le, mert nem mennek a filmek.
Az amsn-t szeretném feltelepíteni, de ez is tar.gz kiterjesztésű.
Naszóval:
Neten rákeresek,megvan,letöltöm,futtatom.De mikor futtatom(duplán kattanok rá)
az archívum kezelő nyitja meg(gondolom mert egy tömörített álomány.
Csomagból hogyan lehet telepíteni?
Nagyon még nem tudtam utánna olvasni, mert tennap este löktem fel, de már fáradt voltam.
Majd ma alaposabban utánna olvasok, de ez nem azt jelenti, h nem fogadom el a válaszod.
Asszem mindent beleírtam -
vamzi
senior tag
válasz
ngabor2 #1822 üzenetére
Na megvan, újraraktam a linuxot.Tök fasza meg minden.
Vannak ezek a kiterjesztések:
*.rpm
*.tar.gz
Ebből engem per pillanat a *.tar.gz érdekel, mert pl a divx codec ilyen formátumban van.
Na, de fogalmam sincs mit csináljak vele.Kitömöríte és kész.ennyi.Inettől kezdve mit csináljak?Nyissak valami konzolt(de hogy kell olyat csinálni?)?
Köszönöm az eddigi segítségeket is,És még elfogadok segítségeket -
vamzi
senior tag
Sziasztok.Most szeretném feltelepíteni életem első linuxát.
Segítség kellene, mert nem igazán konyítok hozzá.
Naszóval.A gép vinyója 3 fele van.100,40,10Gb
A 100ason nagyon fontos dolgok vannak, úh azoknak maradniuk kellene.Az 50esen a winfosom van, de ennek is kellene maradnia.A 10est a linuxnak csináltam, mert valahol olvastam neki, h enni kell a futtatásához.
Namármost.Hagyom h a linux szépen csinálja amit akar.A partíciókat is hagyom úgy ahogy akarja.ott járok, h telepítés jóváhagyása.De azt írja, h a kijelölt partíciókon minden adat elfog veszni, ha a telepítésre kattintik.Szóval segítsetek már beállítani a partíciókat, h jó legyen nekem.valaki fel is vehetne msnre, h ott megbeszéljük: vagyok@bogyoka.hu a címem.
Előre is köszönöm. -
vamzi
senior tag
köszi a válaszokat, végül is megkaptam a válaszomat a kérdésemre.
De sajnos még nagyon láma vagyok hozzá, úgyhogy valaki elmagyarázná h végül is mit csináljak amikor kikell választanom hova telepítsem.Meg hogy kell beállítani, h hova swappoljon?Mikor végeztem a partícionálásos részével, azt írja ki, h a kijelölt partíciókról minden adat elfog veszni.Meg mindegyik partícióra beállít valami izét(bocsi a kifejezésért, de nem nagyon emléxem csak ennyire: NTFS/....)Az ntfs-t tom mi, csak amit utánna ír(azok is betűk) azokat nem értem. -
vamzi
senior tag
Sziasztok.Én is szeretnék feltenni egy ien rendszert, mert betelt a pohár a winxp-vel.
Nekem a SuSE Linux 10.0 van meg.
A helyzetetm a következő:
Van a gépemen winxp, és fent is akarom hagyni(a C meghajtón még 30 giga hely van) meg van egy D meghajtó lomosnak(ez tele van), és egy 10 gigás üres.
Na már most, mindennek épnek kelle maradnia, mert például a d meghajtóm 100giga és nem szeretném ha elszálna.Szóval minden maradjon a régi, csak felkéne mellé lökni a linuxomat.Ez megoldható?Vagy ha nem, akkor hogy lehetne megoldani, h a D meghajtó elvesztése nélkül menjen(csak ez fontos nekem)
Előre is köszike a választ mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest