Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• urandom0

senior tag

válasz szbalogh #100914 üzenetére

A Samba a legszívatósabb rész az egész Linuxos világban. Olyat én még nem láttam, hogy ami nálam működött, az másnál is működött volna, vagy fordítva.
    Az /etc/samba/smb.conf-ot kell szerkeszteni (rootként), és valami ilyesmit kell összeraknod benne:

[myshare]
    path = /path/to/share
    writeable = yes
    browseable = yes
    guest ok = yes
    read only = no
    public = yes
    create mask = 0644
    directory mask = 0755

Ahol myshare a megosztás neve, path pedig a megosztott mappa elérés útja (ennek a jogosultsága legyen 777). Utána indítsd újra a szolgáltatást:
    systemctl restart smb nmb
    vagy
    systemctl restart smbd nmbd

Disztrófüggő, hogy hogyan hívják a Samba szolgáltatásait. Ubuntunál azt hiszem smbd és nmbd lesz.
    Ha esetleg nem működik (szinte biztos, hogy nem fog), akkor az smb.conf [global] szekciójába írd be ezt:
    map to guest = Bad User
    guest account = nobody

A [myshare] szekciójába pedig ezt:
    force user = nobody

És vedd ki a guest ok = yes sort. Utána megint indítsd újra a szolgáltatásokat, és próbáld ki, működik-e (megeszem a kalapom, ha működni fog :D)...

Én évek nem használok Sambát, ssh-n keresztül érek el mindent. Sokkal egyszerűbb, a hátránya annyi, hogy Windows alól csak plusz programmal tudod használni, és sajnos elég lassú.
    Távoli asztal helyett helyi hálózaton NoMachine-t használok, távoli hálózaton RustDesket.

Új hozzászólás Aktív témák