- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
agressor12 #104366 üzenetére
Egyeül a hang téren megértem a lejátszó használatát,a fülfetisiszták,akinek van valami minőségi hangrendszere oké,de ez mennyi a felhasználók 0,5%-a? - nem kell ilyen degradálóan lenézni azokat akik jobb minőségben néznek/hallgatnak valamit. Nem ez volt a lényeg. Te használd a TV lejátszóját én haználom a médialejátszót és majd megnézzük, hogy mekkora hibaarány van nálad és nálam, meglepődnél.
Mozizáshoz persze,hogy nem jó,arra ott a mozi,vehetsz otthonra nagyon drága dolgokat,de akkor se fogod azt kapni,amit egy 400m2-es mozivásznon van,megfelelő hangrendszerrel. .- elviszed olyan irányba ahova a védekezők ilyenkor megpróbálkoznak, nem erről szól, nem kell mozi ahhoz, hogy bithelyes legyen a megjelenítés hangban és képben egyaránt. Nem hitvitát kell ebből generálni, tények vannak, hogy miért van létjogosultsága egy lejátszónak, ahogy a hentesnél kapod a jó húst úgy a médialejátszóval kapod a jó lejátszási élményt. -
blakey
titán
válasz
agressor12 #104361 üzenetére
Nem a kép minőségére értendő, azzal nincs gond, leginkább a konténerekkel és a hangokkal van a gond. akinek kell az pl. LPCM 7.1 vagy a DTS-HD MA, SACD, FLAC stb minőségi megszólaltatása az nem TV-vel fog lejátszani. 10-ból 3 anyaggal biztosan gondja van mindegyik TV lejátszójának, természetesen más-más lehet a hiba. Nem egy mkv 2.0-ra írjuk azt, hogy oda már lejátszó kell. Lehet használni a TV lejátszóját, de olyat írni, hogy "2021-ben minek a media lejátszó? A TV visz mindent." az pontatlan, téves információ. Amúgy én nem használtam a TV-k lejátszóit, aki tudja, hogy milyen egy médialejátszó az biztos nem a TV-vel fog vacakolni. Hálószobábabn, nyaralóban 1-1 anyaghoz jó lehet, de mozizáshoz nem.
-
blakey
titán
válasz
agressor12 #104354 üzenetére
2021-ben is kell a normális, minőségi lejátszó, a TV-k csak 60-70%-os szinten viszik az anyagokat.
-
blakey
titán
válasz
szimszonos #104258 üzenetére
Van NANO VA is.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
djszido #103900 üzenetére
A törléstől ilyen, ha jobban megfigyeled akkor a törlésnyomokat lehet látni.
LG-nél ez gyakori a panel előtt plexi miatt. Finom mozdulatokkal ezt rendbe teheted és korrigálhatod, akár el is tüntetheted. Nekem is van egy LG-m ami így viselkedik. Megfelleő törlés mellett "homogénizálható".
-
blakey
titán
Létezik optikai-rca átalakító, azzal kell/érdemes "etetni" az erősítőt, a jack fejhallgatóhoz jó. Ebay, Ali és tsai-ról olcsóbban beszerezhető.
-
blakey
titán
A fogalmazással van a gond, nem érdekel, hogy mivel foglalkozol és mióta. Jártál iskolába, van bizonyos fokú értelmi képességet így meg tudod pontosan állapítani, hogy mi is a gond, tehát ezt írtad: "Tettem egy kört a Philips világában, ez utóbbi filmek katasztrofálisan, nézhetetlenül rosszak voltak: fakó, szürkés-lilás arcbőr stb." - ez egyet jelent, sz@r a Philips. Ha ezt a részét felfogod ás átgondolod akkor rájössz, hogy ebben a formában hülyeség. ezzel van a gond.
Leírtam, hogy az UM régebbi széria és van DTS, újaknál ez már "történelem", nincs DTS, ilyen anyag esetében nem lesz hang, hacsak nem olyan lejátszóval használod ami átalakítja, hogy a TV-n is megszólaljon vagy van rendes, kiépített rendszered. Ahogy a Philipsnél így LG-él is az 50", 60", 70" (Philipsnél 58"-os is) kijelzők VA panelesek, tehát ha valaki LG esetében valamelyik példányról jót ír akkor figyelni kell a méretet is, egyébként 803-asról csak rosszat lehet olvasni, azaz rossz az LG? -
blakey
titán
válasz
Alien! #103590 üzenetére
Semmi köze a 8bit+FRC-nek, azon is jó a HDR. Nem akarok és nem is fogok vitatkozni egy fórumon ahol nem lehet konkrétan bizonyítani, hogy mi a felhasználói hiba és mi a firmware hiba. 1000+1x kiderül, hogy a felhasználónál valami teljesen el van állítva. Az, hogy egy készülék vagy egy típus firmware-je hibás még nem jelenti azt, hogy az adott márka a sz@r, mert ezzel az erővel az összes márka sz@r, ezt kéne megérteni. Fogalmazással, kijelentésekkel van a gond, nem azzal, hogy előfordulhat hibás példány, széria vagy firmware. A legújabb LG-s firmware pl. "megölte az eARC-ot" egyes készülékeken, akkor az LG a sz@r?
-
blakey
titán
Azt, hogy még mit tehetnél annak érdekében, hogy jó legyen nem tudom leírni, mert nem teljes az infó, hogy pontosan mit csináltál. Rengeteg TV-m volt és még annál többet is láttam de lilás egyik sem volt, mindegyiket jól be lehetett állítani.
Vedd meg az LG-t és ha jó akkor használd. -
blakey
titán
válasz
Gravity1234 #103533 üzenetére
TV-n egy gyári visszaállítás lehet, hogy segítene, HDD ne legyen rajta és első körben NTFS-re legyen formázva.
-
blakey
titán
válasz
kagzer #103497 üzenetére
A HDR-ek közötti különbségek leginkább OLED-en mutatkoznak meg, LCD-n nem annyira. A DV a legjobb viszont a sok idióta profil miatt a lejátszók nagy része képtelen lejátszani, SDR vagy HDR10 lesz az eredmény, a HDR10+ a Dolby Vision "ellenfele" ugyanúgy dinamikus metaadatokat használ.
-
blakey
titán
válasz
golffanatic #103293 üzenetére
Meddig tartana a szolgáltató oldalát megnézni vagy felhívni őket? Van táblázat ahonnan kiolvashatod a számodra szükséges adatokat. Két adatra lesz szükséged, de csak az ingyenes csatornákat tudod nézni. A többihez médiakártyára lesz szükséged.
-
blakey
titán
válasz
mombulllet #103207 üzenetére
A Dolby Vision ilyen, többféle profil létezik és nem minden lejátszó képes az összeset lejátszani. A TV-k továbbra is csak megjelenítők. Lejátszási képességeik limitáltak. Külső lejátszó esetében sem garantalt2, hogy minden DV profilt le tud játszani. Olyat használj amit ismer a készüléked.
-
blakey
titán
válasz
rainman72 #103026 üzenetére
Mindig voltak/vannak jól sikerült pédányok/szériák. Nem követem az LCD vonalat, de szerintem most is lehetnek jól sikerült darabok illetve nem árt körültekíntően beállítani, egy LCD esetében a 40 feletti háttérfény nincs jó hatással. A képen lévő LCD kalibrálva és helyi sötétítés kiapcsolása mellett volt ilyen.
-
blakey
titán
válasz
agressor12 #103003 üzenetére
Mivel IPS így javaslok egy áttörölgetést mikroszálas törlőkendővel, nagyon enyhe körkörös mozdulatokkal, így egy picit "homogénizálható". A másik, hogy a háttérfényt vedd 30-40 közé és a helyi sötétítést kapcsold ki. kontraszt legyen 95-100 között.
Egy Edge LED NANO is lehet jó. [link] -
blakey
titán
válasz
asdf_ #102931 üzenetére
Ha nincs valamihez licenced akkor azt semmlyen módon nem tudod használni. Ha van pl. DTS licenc de csak a továbbküldéshez akkor az van amit írsz de ezt jelölik valamilyen módon. Ha teljes DTS licenc áll rendelkezésre akkor minden formájában elérhető. Semmi sem logikátlan vagy logikus egy üzleti megfontolású dolgon. Ez ilyen.
-
blakey
titán
válasz
Unbaised-Ben #102914 üzenetére
Jól működik webOS-en, de nekem mindegyik rendszeren jó volt, oké, Philips Android TV-m nem volt, ott nem tudom milyen, Sony Android TV-n ez a része jó volt, ott más nem tetszett.
-
blakey
titán
válasz
Unbaised-Ben #102910 üzenetére
Mi nem? Nekem linkelsz webOS-es videót? Nemrég adtam el az egyiket és még maradt egy, tudom mire képes.
Minden esetre nekem kényelmesebb a Saphis féle megoldás és semmit nem ront a HDD élettartamán. -
blakey
titán
válasz
Unbaised-Ben #102906 üzenetére
A pörgetés, készenlét minden TV-nél jelen van, egyik sem kivétel. Valamit nagyon félre értesz ezzel kapcsolatban. Android TV-vel nem szeretem a TV-ket, így azzal kapcsolatban passz, hogy most milyen, Saphi OS-en egyelőre hibátlanul működik a felvétel, lejátszás.
-
-
-
blakey
titán
válasz
Unbaised-Ben #102895 üzenetére
Tűrhetően működik, a Timeshift lehetne jobb is, pontosabban automatikus is, pl. a Philipsnél semmit nem kell csinálni ahhoz, hogy visszatekerjem, LG-nél külön be kell kapcsolni, hogy működjön. Legalábbis régebbi webOS-en így ment.
Egyébként Philips TV-n, Saphi alatt nagyon jól működik a felvétel és a Timeshift is. -
blakey
titán
válasz
porker #102669 üzenetére
Megtanultuk a szolgáltatói sorrendet így nem használunk kedvenceket és saját sorrendet sem. Ahogy a szolgáltató küldi, módosítja úgy marad. 15 év elég volt ahhoz, hogy nagyjából követni tudjuk. Amiket nézünk már fejből tudjuk, hogy melyik csatornán vannak. Nem így a legjobb, de számunkra már kényelmesnek mondható. 20-30 adóig tudtam követni és vállaltam, hogy minden TV-n beállítom, de amint 3-4X több csatornára bővült a kínálat, feladtam, azt már nem rendszerezem sehol, ennyit nem ér.
-
blakey
titán
válasz
szimszonos #102647 üzenetére
Maradjon az 50-es, VA panel miatt kontrasztosabb lesz a kép és a NANO réteg miatt talán a betekintési szög sem olyan rossz így IPS közeli betekintési szöggel rendelkező TV-t kapsz ami közel VA szintű kontrasztaránnyal bír.
-
blakey
titán
válasz
asdf_ #102644 üzenetére
Az LG másképp gondolja, náluk lehet okoskodni.
Menüben lépkedve minden olvasni tudó felhasználó eligazodik, aki nem, annak a kézikönyv vagy az útmutató sem segít.#102645 szimszonos
Az első linken az 50-es NANO jó választás, legalábbis a panel miatt, a másik link nem működik. -
blakey
titán
válasz
Samott #102642 üzenetére
Ez a "rendes" kézikönyv. Az OS használatáról nincs csak interaktív. Android OS-ról sincs pdf, Tizenről sincs. Csak a hagyományos OS-ról van több. Képtelenség a webOS használatáról pdf-et csinálni, én csináltam kézikönyvet ami nem ennyire bonyolult OS-ről szólt és rengeteg oldal lett, ez akkora lenne, hogy egyáltalán nem érné meg ráadásul még a klikkelgetést is meg kell oldani, mert anélkül nehéz lenne kiigazodni. Szóval én a kérdésre válaszoltam, okoskodni, tovább gondolni én is tudok. a kérdést másképp kell feltenni, pl. a webOS használatáról miért nincs pdf? Akkor arra válaszoltam volna. Nem kvíz-kérdés volt. Találgatni, tovább gondolni én is tudok, de a kérdésre kell válaszolni.
Pontosan ez volt a kérdés, erre válaszoltam
"Az komoly, hogy egy LG TV-hez nincs egy nyamvadt Felhasználói kézikönyv PDF-ben???? Csak Javascriptben megírt, menüvel teletűzdelt, olvashatatlan, kvázi html!"
A pdf-ek fölött mi szerepel?
Felhasználói kézikönyv, szóval a válaszom helyes.
A másiknál Felhasználói útmutató van ami a webOS-ről szól, nem ez volt a kérdés vagy rosszul tette fel, ettől a válaszom pontos és helyes. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #102563 üzenetére
Sok furcsaság van, de 10 évvel ezelőtt nem volt kötelező a sorrend, minden szolgáltató más sorrendet alkalmazott, azokon a készülékeken a mai napig átrendezhető a csatorna-lista szolgáltatót választva, tehát UPC-nél is.
DIGI nem arról híres, hogy minden szabályt betart. Elég sűrűn próbálok ki új TV-ket, idén találkoztam először (egy tavalyi TV-nél) olyannal, hogy a csatornák hangolásánál volt DIGI is, eddig UPC és Egyéb-el találkoztam, tehát utóbbin minden gond nélkül szerkeszthető a lista.
LG-ről is kimenthető és visszatölthető, de "Egyéb-hangolás" kell hozzá.#102564 arfer
ha NEM a szolgáltatóra hangolsz, és NEM Magyarországot választod régiónak... - igen, de ezt eldönteni, hogy kinek a balf@szsága már kérdéses, mindenki a másikra mutat. LG-n pl. nincs kis kép EPG esetében, Panasonic-nál van. Szerencsére engem ezek nem zavarnak mivel mint írtam, én szolgáltatót választok, mert nálunk mindenki azt a sorrendet tudja. Teljesen mindegy, hogy a kedvenc csatornám a 102-esen van vagy az 1-esen, gyorsan oda tudok menni. És ami még fontos, jók az ékezetek. -
blakey
titán
válasz
pinnacle #102558 üzenetére
Ez így nem igaz, rendelet alapján a közszolgálati adók sorrendje fix, emiatt a TV-gyártóknak biztosítani kell azt a sorrendet amit a szolgáltató nyújt, emiatt a szolgáltatót választva fix lesz a sorrend, nem módosítható viszont kedvenceket bármikor fel lehet venni és az ékezetek jók. Egyébre állítva már minden módosítható viszont a karakterek lehet, hogy hibásak lesznek. A másikra mutogatni divat, de szerencsére van olyan üfsz-es amelyik mindezt el tudja magyarázni.
Nem tudom milyen országra kell állítani, gyári sorrendet használunk, 15 év alatt megtanultuk, hogy mi hol van és már így egyszerűbb és hibátlan.
-
blakey
titán
válasz
HagaNRG #102518 üzenetére
A 70-es "nanok" VA panelesek így nem biztos, hogy sokkal gyengébbek. Idén már van "NanoVA" is. 50-es LG-ben is van nano ami VA. Meg kell nézni, még én sem láttam ilyet.
#102519 rainman72
Nanok nem igazán jól teljesitenek HDR tartalmakkal! - az IPS nem, az semmilyen HDR-nél nem tud olyan jól teljesíteni. -
blakey
titán
válasz
do3om #102459 üzenetére
Folyamatos nagyon gyors kattokás. Nem csak néha. Azt ne mond hogy természetes ez, - az nem, de olvasd el a kézikönyvet, nézd át a beállításokat, mert a csatornafrissítés, a gyorsindítás és még valamilyen hálózati bekapcsolásra vonatkozó beállítás kikapcsolt állapotban is aktív. Ha ezek után is folyamatosan kattog akkor vidd vissza. 1-1 kattogás a normális és nagyon ritkán.
-
blakey
titán
válasz
do3om #102457 üzenetére
Minden mai TV kikapcsolt állapotban is néha kommunikál a külvilággal, némelyik a gyártóval is, mindegyik a szolgáltatóval, 24 óránként csatornafrissítés folyik. Bármelyik TV-s topikba beleolvasol akkor láthatod. Megoldásokat is találhatsz, talán valamelyik segít. Természetes jelenség.
-
blakey
titán
válasz
maseratigt #102432 üzenetére
Helyi sötétítés (Local Dimming) Ki.
-
blakey
titán
válasz
Szaszabond #102429 üzenetére
Ha nem tudja a DTS-t akkor semmilyen módon nem fogja tudni.
-
blakey
titán
válasz
TestamentDNR #102318 üzenetére
Ha nincs semmi baja akkor ne cseréld, nem lesz jobb.
-
blakey
titán
válasz
TeeJay #101644 üzenetére
Na látod, nekem közel két évig volt nanocellás TV-m, nem alsókategóriás, szóval hidd el, hogy megéri, nyilván semmiből sem az alapot kell venni, 0 bevilágítás, IPS-hez mérten közel VA szintű fekete, stb. Tehát a kijelentésed nem helytálló, miszerint a naoncellás nem jobb semmiben.
-
blakey
titán
válasz
-Rolika- #101637 üzenetére
2.1-es HDMI - ehhez ugye eszközök is kellenek illetve nem teljes értékű HDMI 2.1, "csak" 40Gbps a 48Gbps helyett.
Ez a 10bit vs 8+FRC miben jelentkezik? - mindenben, előbbi hardveres, utóbbi szoftveres úton éri el a 10 bitet. Hogy ezt mennyire veszi észre valaki az már egyén függő is lehet amellett a szoftver sem mindegy, hogy milyen módon végzi mindezt. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
OPiiPO #101585 üzenetére
Nem kell érteni, idei modellek nem ismerik, nem tudják, tehát butábbak. Nekem sem szempont viszont jó ha tudja ha pl. csak a TV hangszórókat szeretném használni vagy netán TV-n keresztül tovább küldeni. A DTS annyira kell egy TV-be mint a Dolby Digital, egyik sem létszükséglet mégis jó ha van, utóbbi kötelező jelleggel, egyelőre.
-
blakey
titán
Tök jó, hogy nekem magyarázzátok a bizonyítványt de nincs rá szükség. Ameddig kapható tavalyi modell addig nem biztos, hogy az idei jobb választás. Azt sem kell megmagyarázni, hogy egy külső eszköz jobb dolog, a TV-k lejátszóit soha nem használtam, ne most győzzetek a külső lejátszó szükségességéről, rengeteg lejátszóm volt és van. Örülök, hogy bejött azbidei modell amit vettetek de van akinek az sem tetszik. Előbb vennék egy SM9xxx-es tavalyi modellt mint egy idei nano9-est, de LCD-t már bem szeretnék venni, ezért inkább tavalyi OLED a jobb választás ameddig kapható.
-
blakey
titán
válasz
asdf_ #101542 üzenetére
Jelentéktelen. Nem történik akkora mértékű fejlődés. Simán jó vagy talán jobb is egy tavalyi modell. Nem kell mindenből a legújabbat venni, értelmetlen, főleg úgy, hogy pl. LG-nél idén "dobták" a DTS-t. Tavalyi modellek sebességére senki sem panaszkodott, Egyébként szervizmenüből megnézhető, hogy mi a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest