- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz
shteer #23481 üzenetére
Köszönöm!
Mindenképp kipróbálom, de már volt a Thermaltake-n kivül egy M-Tech USB külső meghajtó is ami USB-n veszi fel az áramot, de TV-n sikertelen volt a működése
Azonban van egy Samsung Story Station 3 (2TB - USB 3.0 - 3.5") ami külön táp (adapter) / bekapcsolást igénylő HDD és azt sem látja , viszont van még egy M-Tech 3.5" USB 2.0 (bekapcsolós - adapteres) ami tökéletesen megy a TV-n ... (1TB HDD-vel szerelt)
Érdekes dolgok ezek... az LG azt mondta nekem, hogy idézem: "Gyakorlatilag nem tehet különbséget a tv a 2,5 és 3,5 merevlemezek között. " --> akkor mi lehet a gond Samsung Story Station 3 és TV közt?
L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Valaki tudna biztosat mondani, egy 42LE4500 TV-m USB portján keresztűl a pl. Thermaltake ST0025Z Silver River 5G 3,5" külső HDD ház USB 3.0 Fekete (csak az enyém 2.5" és bekapcsológomb nélküli!) házba beépített HDD-t miért nem olvas be? (ez az USB ház vagy hasolnó / más gyártó által forgalmazott 2.5" / 3.5" - ami nem külső adapteres áramellátással rendelkezik - (szerintem ez a gondja) amint rádugja az ember USB portra azon keresztűl veszi fel az áramot / kapcsol be !
Nos van sok külső USB 2.0 / 3.0 HDD házam és ami külön adapterrel ellátott / külön bekapcsolást igényel... az mind műkődik - legyen az pl. 1-2-3 TB -os HDD....
Az LG személyes ügyfélszolgálatával felvettem a kapcsolatot (e-mail és telefonon is) Frimware UPDATE megvolt, és azt mondták felveszik a kapcsolatot a problémám érintő kollégáikkal és értesíteni fognak e-mailen (ez mai napig nem történt meg) kb. 4-5hónapja várom
Az általam említett USB-s HDD eszközöket miért nem olvassa a TV-m USB portja ? (csatlakoztatáskor bekapcsolni bekapcsolt, de semmi mást nem csinál...)
Válaszokat / biztos tippeket előre köszönöm !
(sejtésem nekemis van..)
(kiváncsi vagyok...)L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #17421 üzenetére
Vettem (még) egy HDD -t ami 3.5" -os (1TB Samsung 7200rpm - 32MB - Sata2) és vettem hozzá egy M-Tech (3.5") USB 2.0 (Sata2) HDD keretet ami tökéletesen komunikált a TV -vel is !
Szóval probléma megoldva és az 1TB -os 2.5" -os kivitelü USB 3.0 sajnos a TV -hez nem megfelelő,(adatok tárolására megfelelő kb.) de USB 2.0 támogatja.... (érdekes) köszönöm mindenkinek a segítséget !
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #17414 üzenetére
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták az USB 3.0 lehet a TV -m problémája így , probáljam meg USB 2.0 -val azt biztosan lekezeli és a másik dolog, hogy a TV-m USB 2.0 -án 2TB -ot is lekezeli !
Korábban egy Samsung Story Station 3 (USB 3.0 - 2TB) HDD -t kötöttem rá akkor az se volt jó és így írtam elöször az LG ügyfélszolgálatára (akkor ugye azt mondták, max 1TB -ot kezel le a TV -m - USB csatlakozást nem említettek / nem is kérdeztem - ez volt 2010-2011 elején kb.)
Szóval köszönöm mindenkinek a segítő hsz. -eket !
Veszek egy USB 2.0 -ás (bekapcsolós) HDD keretet és veszek bele egy 1 vagy 2TB -os HDD -t ami remélem nem pézkidobós játék lesz megint
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
-=RelakS=- #17407 üzenetére
Biztosan ad neki elég energiát, de kipróbáltam úgy is, hogy TV -re kötés elött Notira kötöttem az "energy" -s felét (+áramforrás) és az adatátviteli USB csatit a TV -re kötöttem, de ugyanaz... lehetséges, hogy az USB -be található / HDD keretbe - elektronikai / panel rész nem kompatible a TV -m elektronikájával? (lehetséges nem?
)
Az LG ügyfélszolgálat ezt írta:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste!
Elvileg a 3.0 USB csatlakozás visszafelé kompatibilis kellene, hogy legyen, de amennyiben van rá lehetősége, kérjük próbálja ki egy 2.0-ás átalakítóval csatlakoztatni a HDD-t. Illetve próbálja meg a csatlakozást egy 2.0-ás HDD-vel is. Ha a probléma továbbra is fenáll, hívjon minket a 40/54-54-54-es telefonszámon.
További információért készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40 54 54 54-es telefonszámon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
LGE Ügyfélszolgálat----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nos erre azt tudom mondani, hogy nem a HDD kerettel van a gond, mert pl. a Noti ismeri / kezeli , tökéletes.
(ott USB 3.0 -án üzemel természetesen - rákötöm USB 2.0 -ra is , hogy biztos legyek a dolgomba / felismerte csak kiírta, hogy ez az eszköz gyorsabb is tud lenni)
Felhívom még ma az LG -t azt megbeszélem velük a dolgokat.... talán mondanak valami okosat , persze services szakemberrel akarok beszélni aki ért is hozzá, nem peddig egy telefonos ügyfélszolgálati munkatárssal aki felolvassa amit felkell
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
gulyasa #17394 üzenetére
Köszönöm, igen ez a kábel !
- találtam 1M -es 1.300 HUF - 2M -es 1.400 HUF (Delock)
A frimware sikeresen frissítve , de az USB HDD -t sajnos mikor csatlakoztatom ugyanazt írja ki a TV-m
Elvileg a kábelnek semmi baja mivel Notira csatlakoztatva USB 3.0 -án keresztűl tökéletesen működik !
Nem értem mi lehet a gondja...L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
gulyasa #17389 üzenetére
Köszönöm kielégítő válaszod ! (minden tekintetben meggyőztél)
Akkor megcsinálom a frissítést a TV -n és újra probálom, a HDD keret USB 3.0 -ás kábelét cserélni nem tudom , ugyanis ez gyári kábele (1m hosszú ha van) és a HDD keretbe csatlakozó felülete érdekes kiosztású (ilyet még nem is láttam , személy szerint) - USB szerű , középen 1-ik oldalról bevágás / bemélyedés és a vastagsága ilyen micro kivitelű ---> Bővebb Info ITTL
-
MaxxDamage
félisten
válasz
gulyasa #17385 üzenetére
Igen , én azt hittem a HDD -re gondolsz, az NTFS , de asszem átformázom FAT -ra és egy próbát megér , a frimwaret USB pendrive-ra raktam (16GB) a megadott leírás alapján (megfelelő nevü könyvtár) becsatlakoztattam és be is dobja a frissítés menüjét , de a kérdésem a következö: marad a magyar menü-rendszer vagy angol lesz minden ? (UK-s oldalról töltöttem le mivel Hungarys oldalon nincs feltüntetve egy verzió sem...
)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
gulyasa #17383 üzenetére
Az USB eszköz NTFS -re van formázva / particiónálva - (korábbi 500GB -os HDD is azon volt és működött)
Amúgy nekem az 500GB -os is televolt filmekkel / könyvtárakkal és gond nélkül lejátszott mindent , főleg mkv -t néztem rajt, de előfordult avi , wmv .. (sokmindent lejátszik, szinte mindent)A software / firmware verzió (03.03.34) TV-Model list kis keresgélés útán megtaláltam a listát ITT található az én 42LE4500-ZA tipusú TV-m rajtavan a listán így szerintem nyugodtan frissíthető !? (Vélemény)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz
#16695808 #17379 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Szerinted a Software update jelenthet megoldást? (gondolom UK-s az angol language lesz, vagy marad a hungary - software és menü között lehet különbség, ha persze a software-ba nincs beépítve a menű)
Software veruió (jelenlegi): 03.03.13 -->> (dátumot nem tudom, hogy mikori lehet, de szerintem original gyári)
New software verzió: 03.03.34 ->> ez 21/09/2012 -i (nem is régi , ahoz képest, hogy a TV ha jól emlékszem
2010 -es gyártású)UP: Pontosan, rádugom az USB eszközt. kiírja, hogy USB mutat ugye (bal felső sarokba) aztán a megosztott képen látható szöveg jön elö)
Előre köszi an answer !
L
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Remélem megfelelő helyre írom amit írok... (ha nem akkor sorry érte !)
Van egy LG 42LE4500-ZA TV-m ami tökéletesen műkődik, még mikor bejött a piacra akkor szereztem (5év garis) Szoftververzió: 03.03.13
500GB -os HDD-t használtam hozzá USB 2.0 -s HDD kerettel (gyári volt) meghalt így úgy döntöttem veszek hozzá 1 újat, az LG magyarországi ügyfélszolgálattal felvettem a kapcsolatot és azt az infot kaptam, hogy a TV -m maximum az 1000GB / 1TB -os HDD -t kezeli / érzékeli az USB interfészen keresztűl, mondom oké.. vettem egy Thermaltake ST0024Z Silver River 5G 2,5" külső HDD ház USB 3.0 Fekete (HDD keretet - USB-n veszi fel a működéshez szükséges energyt!) amibe építettem egy Samsung 1TB / 5400rpm / Sata 2 -es 2.5" -os (Noti) HDD-t , amit megformáztam (NTFS-be van)
Rákötöttem notira és filmeket raktam rá (kb. 5-600+ GB , mkv /avi (mind1) , a lényeg, hogy nem látja a TV és USB csatlakozási híbát ír ki (lehet az USB 3.0 a baj..). LG ügyfélszolgálatnak írtam egy új üzenetet e témában, hogy mi lehet a probléma.. most meg az a gondom, hogy T-Online -s email fiókom nem jó már 2 napja és nem tudom az emailem megnézni.. szerintetek mi lehet vele? Szoftver frissítésre gondoltam..., de Hungary-s LG oldalán nincs, viszont UK-s oldalon található frisebb verzió. A TV menüje természetesen magyar, gondoltam már UPDATE-re , de asszem megvárom az ügyfélszolgálat válaszát.. már ha persze T-Online service megjavítja a rendszerhibát és az emaileim meglesznek
Remélem nem untatok senkit a problémáimmal, de TV terén analfab. vagyok... várom az ötleteket / javaslatokat amit előre köszönök !
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest