Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• codric

csendes tag

Sziasztok,

Segítségre lenne szükségem. Múltkor voltam olyan marha, hogy miután sikerült feltelepítenem mindent, nem próbáltam ki rendesen a kártyát. Kép volt, oszt csókolom, a hangszórókat nem kapcsoltam be. Ennyiben maradtunk. Majd néhány nap múlva szólt az asszony, hogy nincs hangja a tuner kártyának.

Ezidáig nem foglalkoztam vele, de most neki ugrottam, hogy rendbe rakjam, de teljesen tanácstalan vagyok.

Amit eddig próbáltam:

Lesikáltam a drivert, és a pvr2-t, és a legújabb verziókat raktam fel. (Csak halkan jegyzem meg, az exe-be csomagolt drivert, most sem ismerte fel, ki kellett az exe-t csomagolnom egy mappába, és úgy tudtam megetetni az eszközkezelővel.) A registry-t kipucoltam, hogy nehogy az bekavarjon. Az eredmény egy nagy nulla, még mindig nincs hang.

A hangkártya driverét frissítettem. Eredmény nincs.

A vezérlőpult hangok és audioeszközök menüjében a cd és a vonalbemenetet ki-bekapcsolgattam, de semmilyen beállítása nem vezetett eredményre. Közben a Pvr2-ben is beállítottam, a vonalbemenetről legyen hang. Ez sem segített.

Na most itt tartok, és szeretnék további ötleteket, hogy mit próbáljak meg. A legutolsó lehetőség az lesz, hogy átrakom a kártyát egy másik gépbe, és megpróbálom ott beüzemelni, hogy működik-e a hang, csak ezt nem szívesen tenném, a másik gép korára való tekintettel.

• codric

csendes tag

válasz bzoley #3425 üzenetére

egyébként abban is biztos vagyok, hogy én voltam valahol valamiben lúzer, csak még nem jöttem rá, hogy miben és hol.

• codric

csendes tag

válasz bzoley #3423 üzenetére

bzoley, innen szedtem le a drivert:
    ftp://ftp.leadtek.nl/mirror/tv_tuner/TV2000XP_Global/20080527/WinXP.zip

ez pedig exe fájl miután kibontod.
    probáltam egy másikkal is, az is exe volt.
    és pont ez volt a legnagyobb gondom, hogy nem találtam olyat, ami nem exe. valószínűleg találtam volna más milyet is, ha ráfordítok még időt, de nem tököltem vele, miután felment a gyári cd-ről.

• codric

csendes tag

válasz bzoley #3421 üzenetére

Nya, úgy látszik nem voltam egyértelmű.

Elsőnek telepítettem a pvr2-t. BDA hibát kaptam, mikor indítottam. Ez logikus, mert nem volt driver.

Ezután uninstaláltam a pvr2-t. Felraktam a drivert (exe volt, nem találtam más milyet), majd feltettem a pvr2-t. Ismét BDA hibát kaptam. Ekkor megnéztem az eszközkezelőt, és nagy sárga kérdőjel volt a mutlimédiás meghajtó mellett.

Ezután leszedtem mind a kettőt (drivert és a programot), probáltam régebbi verziókat felrakni, amit a neten találtam. Ismét csak BDA hibát kaptam.

És ekkor jött a gyári cd. Itt már telepítés közben jobb alul kidobta, hogy új eszközt talált a windows, majd a telepítés után szépen meg is jelent az eszközkezelőben.

• codric

csendes tag

Sziasztok,

Következőképpen jártam, jártunk: az asszony gépét ki kellett cserélni, mert megadta magát, és van egy winfast 2000 xp global kártyánk. Az audio vagy milyen kábelt csatlakoztattam az alaplapon a megfelelő helyre. első körben felinstalálltuk pvr2-t, mert elfelejtetük a drivert. Utána leszedtem, felment a leadtek oldaláról letöltött driver, és pvr2. És BDA hibát dobott, mikor probáltuk elinditani. Az eszközkezelőben sem ismerte fel a tuner kártyát. Ezután probáltam leadtektől és lhsite-ról letöltött drivereket és pvr2 régebbi verzióival is telepíteni, de nem sikerült. Végül asszonynak eszébe jutott, hogy mikor a régi gépén egyszer újra raktuk a windowst, ugyan ezt produkálta, és csak a gyári cd-ről felnyomott driver és pvr2-vel adta az igazságot. Most is ez volt a megoldás, így simán felismerte az eszközkezelő, és azóta megint jó. Kérdésem, mitől lehet, hogy csak a gyári cd driverét ismeri fel, a friss ropogós drivert nem?

Amikor megvettük a kártyát, előtte körbejártam a kérdést (itt a fórumot is olvastam és az lhsite-ot is) így döntöttünk ez mellett a kártya mellett. Az egyik tesztben olvastam, hogy a gyári cd-n a programok nagy valószínűleg bugosak, így rögtön a netről szedtem hozzá cuccot. Akkor simán müködött első használatba vételkor a kártya, viszont mikor újra raktam a windowst, illetve most alaplap cserénél gond volt vele.

Még egy adalék, ami most ugrott be. Van egy eredeti xp-m, de nlite-al módosítottam rajta néhány dolgot. Lehet, hogy kidobtam olyan komponenst, amit nem szabadott volna? Viszont, akkor a gyári cd driver, hogy ment fel?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés