Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arpii

tag

válasz D33juice187 #3895 üzenetére

Akkor mesélek a tapasztalataimról. A hőtermelése szerintem nem nagyobb, mint egy halogén izzóé. Nekem a gyári lámpa-hűtő kavarja a levegőt, ami egy 12 centis ventilátor, még él és virul a gép. Gyárilag is és most is egy kb. 1,5 mm-es üveglap van a reflektor elé fogatva, bár gyanítom, hogy a xenon külső búrája amúgy is szűrő célt szolgál. Alapvetően képes "megvakítani" egy foncsort a nem bele való, magasabb teljesítményű izzó egy fényszóró testben (ez tapasztalat :S). Szvsz. emiatt még nem sok embernek volt gondja a xenonnal kapcsoltban, úgyhogy szinte biztosan állítom, hogy UV szűrős.
    A melegedés: nincs hőfokmérőm sajnos, forrónak forró, de nem eget verő forróságú. Hőszigetelésre alkalmas anyagokkal megoldható a beszerelés.
    Egyébként szerintem különösen alkalmas lehet, amennyiben elég fényerő jön ki a végén a vetítőből, több érv is mellette szól pl. :
    -viszonylag olcsó üzemeltetés
    -kb. 5 ezer óra élettartam
    -gyors újraindítás aka. fast-restrike (tehát nem kell 10 perceket várni két begyújtás közt)
    -viszonylag alacsony beszerzési ár a "vacak nevenincs" részlegekből (attól függetlenül ez lehet jó, de nyilván össze sem hasonlítható egy gyári BMW xenonnal, aminek 80 ezer darabja)

Új hozzászólás Aktív témák