Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz Sidorovich #4 üzenetére

"Egy teljes értékű erős számítógép ilyen pici dobozban, hangja 0, az alumínium ház konkrétan hideg, fogyasztása meg mint egy LED-es spotlámpáé."
    Hasonlókat tapasztalok én is. Folyamatosan meglep a kis mini (M2 Mini 512/16) Dolgozok rajta - kiadványszerkesztés - és semmi negatívumot nem tapasztalok az otthoni Windows-ról való leválásban (40 felett az ember már nem játszik annyit :D ) A legtöbb általam használt programnak van Mac-es verziója, vagy van alternatívája (na jó az AIMP-nek nincs)

"Az egyik az upselling ár. Alapáron elég versenyképesek, az alap Mac Mini, Macbook Airek mind olyan gépek olyan áron, amire nincs versenyképes válasza senkinek szerintem."
    Az ár relatív. Amikor az M2 Mini bejelentése után pár héttel lecseréltem a PC-m, egy jól összerakott PC konfig ami teljesítményben kb. hozta az M2-t, 450-550E között volt. A fenti M2 Mini 500E. Drága? Az! Viszont egy hasonló PC sem sokkal olcsóbb.

"A bővítés ára, ha valaki normális mennyiségű memóriát és tárhelyet szeretne (mondjuk 32GB RAM és 1-2TB tárhely), akkor az alapár több mint a duplájánál járunk."
    Ez tény. Sajnos. A RAM-on nem tudsz spórolni, de a háttértáron egy jól megválasztott dokkolóval, külső házzal igen.

"A másik pedig a Windowsal való problémás kompatibilitás."
    A Windows kompatibilis a MacOS-szel? Nem. Akkormeg mi a kérdés?

"...egy NTFS fájlrendszerű küldő SSD használata"
    ??? Miért szeretnél NTFS-t használni MacOS-sel??? Ha köztes adathordozó, amit Windows-zal és MacOS-sel is használsz, akkor ott az ex-FAT.

"A Windows futtatása csak virtuális gépen megoldott, azokból a normálisabb (Parallels) szintén fizetős és baromi drága, évi 50.000 HUF kb."
    UTM?

#18 Juhaszatti
    "Ebben valószínűleg benne van az is, hogy a telefont szolgáltatótól hozza ki részletre."

És ez miért baj? Sok (15?) év után tervezek a szolgáltatómtól (Voda) telefont venni. Életem első iPhone-ját. Nevess ki 0%-os részletre, 2 év hűséggel. A 2 év "rabság" nem érdekel, 2001. óta vagyok náluk. A tarifámnál jobbat a többi sem nagyon tudna ajánlani. És nem azért akarom részletre venni, mert olyan csóró vagyok, hogy még kenyérre sem telik, ha nagyon akarom 3db 128-as 16-ost is el tudnék hozni. Nem. Hanem azért, mert nincs kedvem egy összegben kifizetni egy olyan összeget, amiért mások autót vesznek. Pedig megtehetném... Befizetem felét, a többit meg kicsengetem 1-2 év alatt.

• martonx

veterán

válasz Sidorovich #14 üzenetére

Jonsbo C6 ház, ez a létező legkisebb, de micro-atx-es ház. Gyakorlatilag kisebb, mint a többség m-itx-es ház. Cserébe nem tudsz bele méretes VGA-t tenni, de nekem a munkához nem is kell méretes VGA.
    Viszont bele fér még plusz két RAM, és plusz két SSD is, ha a későbbiekben kellene. Sőt, procit is fejleszthetek benne bármikor :)
    Egy 12cm-es AIO vízhűtő van benne, ezzel 50-55 fok között mozog a CPU hőfok. Eredetileg a ház tetejére szántam, összerakás közben derült ki, hogy oda nem fér, így a ház elejére került, oda viszont elférne egy 14cm-es is, ha a későbbiekben nagyobb kellene.
    Alapból csak a radiátor megoldja a proci hűtést, a venti be se kapcsol (stressz teszteltem pár percig, akkor se ment 55 fok fölé a proci hőfok). Ház venti nincs, az sfx méretű tápnak van 92mm-es ventije, de félpasszív a táp, ezzel a procival még sose kellett bekapcsolnia a ventijének.
    Dolgozós gép, Docker, Adatbázis, kód fordítás, IDE, kismillió böngésző fül, kommunikációs app fut rajta, nulla játék.

• Juhaszatti

addikt

válasz Sidorovich #20 üzenetére

Van igen, de jellemzően nem minden üzletben, és nem is minden modellre elérhető a 0% THM, akkor se ha amúgy van áruhiteles lehetőség. Meg az áruhitelnek közel sincs akkora "kultúrája" itthon, mint a szolgáltatói részletnek hűséggel.

• martonx

veterán

Tudod mi a vicc? 400K-ból raktam össze mini házba ryzen 9600x 32Gb - 1Tb konfigot ami szó szerint hangtalan. Normál használat mellett a processzor 100Mhz!!! alatt mozog, kevesebb, mint 10W a SOC (azaz beleértve az integrált VGA-t is) a fogyasztása.
    Szóval ne tegyünk úgy, mint ha x86 fronton semmi fejlődés se lett volna.
    Többször nekifutottam régebben az OSX-nek. Az It's just works nekem mindig command line-os varázslásokkal ért véget. Kollégám mac-jét többször láttam úgy összeomlani (ebből egyszer vírusos lett), hogy újra kellett telepítenie.
    Szóval én köszönöm, de nem kérek az Apple-ből.

• tlac

nagyúr

Olyan alap dolgok nem működnek Macen fizetős külső program nélkül, mint egy NTFS fájlrendszerű küldő SSD használata.

az eszközeikhez a wd meg a segeate is ad ingyen NTFS Paragon Driver for Mac-et

• zhit86

csendes tag

"Windows futtatása csak virtuális gépen megoldott, azokból a normálisabb (Parallels) szintén fizetős"
    Bár nekem is a Parallels jött be legjobban, de mióta kapott Apple Silicon támogatást már a VMware Fusion sem rossz annyira és az ráadásként "Free for Personal Use".
    Mondjuk végül is sokat egyiket sem használtam... a Parallels-t a trial időszakig kb., a Fusion-t meg csak párszor... inkább leszoktam a Mac-en Windows cucc futtatásról teljesen :N (egyszerűbb akkor már egy Windows-os gépet is kéznél tartani stb.).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés