- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
lvb
aktív tag
Azt, hogy pár hónap (inkább év) állás után megváltozik a tartalom, azt tudja több gyártó SSD-je is. Én Samsung, Corsair, Kingston vagy Crucial-t használok. Crucial-t nem pihentettem évekig, de a többin már előfordult, hogy álltában megváltozott a tartalma.
Amit nem tudok hova tenni az az, hogy a smart értékek komolytalanok. Min 30-40% üres hely van. Egyik SSD 20TB írás után 40+%, a másik meg 80TB írás után még 80+%. (Ugyanakkora TBW esetén)
Az Intel Optane volt az, ami értékelhető TBW-vel rendelkezett (pl. 150TB írás, 100%)
-
Dragon3000
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
Sok esetben a vezérlő fogyaszt sokat, pl ott a samsung esetében a 970 evo és a 980 megoldás, mindkettő pci-e 3.0, a 980 még gyorsabb is és majdnem feleannyit fogyaszt, mint a 970 evo. Ez a fejlődés minden esetben megvan, az első gen4-es megoldások sokat fogyasztottak, majd idővel jöttek a jobb fogyasztású megoldások is, ugyanígy a gen5 esetében is jönnek a kedvezőbb fogyasztással lévő megoldások és főleg a vezérlő fogyasztásán sikerül csökkenteni.
-
Az újabb SSD-k már nem melegednek annyira.
Ha a rétegeket clusternek tekinted. 8 réteg esetén 1 byte-ot -írsz fel egy bit felírási ideje alatt. Optimalizálsz csak négyszerezed a sebességet. Ezzel a melegedés és sebesség is előnyösebbé válhat.
A Pentium IV fénykorában az üzemi frekvencia növelésével képzelték el a jövőt, A KW-os fogyasztáshoz kapcsolódó hűtésre kerestek megoldásokat. Aztán a magosítás/párhuzamosítás jött be.
-
nubreed
veterán
Majd erre most még rátesznek a PCIE 5.0 -s SSD-k. Őrült gyorsak lesznek, cserébe iszonyúan fognak melegedni általában, pont a magasabb feszültség miatt. Nem tudom, hogy egy jó féle passzív hűtőborda az ssd-n mennyit számít majd az élettartam szempontjából. Meg szvsz. a PCIE 4.0 nvme ssd-k is iszonyú gyorsak már átlag de még a profi felhasználóknak is. Egyelőre nem látom sok értelmét fejleszteni ez irányba.
Samsung ssd-k: főleg a pro szériás ssd-kről jönnek folyamatosan ilyen hírek amit te is írsz. Én is sokszor olvastam ezekről itt-ott. Az EVO úgy tűnik nem olyan gáz. Nekem speciel van egy 500 Gigás 850 EVO (ami jövőre lesz 10 éves) és egy 860 EVO 1 TB -os ssd-m (ennek nem emlékszek a korára, de kb olyan 5-7 éves lehet)és köszönik szépen elég jól vannak.
-
Itt is megjelenik a régen minden jobb volt ideológia.
Ma a magas adatsűrűség miatt, régen a gyártás technológia hiányosságai okán.
Folyamatos használat esetén az optimalizációk kevés esélyt adnak a mai SSD-k adatvesztésére. Legalább is akkor, ha nem a háttér elektronika adja meg magát.Az alap feltételezés szerint minimum három másolat szükséges. Amiből az egyik távol van őrizve, Tűz vagy egyéb katasztrófák kockázata miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Milyen videókártyát?
- Direct One (műholdas és online TV)
- Fűnyíró topik
- Star Trek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged