Hirdetés
- iPhone topik
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
b.kov
üzenetére
Az az őrlő amit szettben a Bambino Plushoz adtak, számomra fura volt, mint egy Barbie játék, ahogy kattog mint egy műanyag búgócsiga.... Az időzítőhöz persze csak egyszer kell nyúlni, onnantól manuális.
Bambinonál egyébként amikor a kar szorul, feltapad a kosár, és a kosár alsó peremén akadozva csúszik a kar pereme, ami bele illeszkedik. A szilikonzsír egy darabig segít, de a legjobb ha rugó nélkül próbálgatva sikerül simára koptatni a kar peremét. Barista Pronál is probléma.
Mostanában én is a gépre jellemző nem szabványos presszót iszom, amikor a kávé szemcséi szabályozzák ugyan a nyomást, de nem azért mert kellő finomságúak, hanem mert beledagad a pogácsa a rendelkezésre álló helyre. Ilyenkor levéve a kart nem marad víz a pogácsa tetején, a felsőszűrő lenyomata viszont látszik. Updosing. A középre tömörítés ront rajta, amikor körkörösen használják a tampert és a végén a lazán kúposra alakított őrleményt nyomják a kosárba a tamperrel.
-
válasz
b.kov
üzenetére
Egyik barátom vett ilyet, Sage örlővel akcióban. Jó kávét főz. Szerintem tökéletes kezdő gép, ami sokáig elég lehet. Ha kell a gőz akkor valami Duál Bojler gép. De az már árban dupla a Bambino+ hoz képest.
[link]BTW az én Sage 920 gépemen az elmúlt 4 évben talán ha 4x állítottam a hőmérsékletet... Akkor is inkább kísérletezés céljából.
-
törölt tag
válasz
b.kov
üzenetére
Van. A Bambino plusban az a kis thermojet van mint ami a Barista Proban. Kis hőtehetetlenség, gyors felfűtés. A Barista Expresszben thermoblokk van, kicsit nagyobb, a végeredmény szempontjából nincs nagy különbség. Bambinoban nincs hőfok állítási lehetőség, fix PID-es. A Barista Express 5 fokozatot tud kb. 2 fokonként, 92 a közepe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- LG UltraGear 45GX90SA-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync / G-Sync! BeszámitOK
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest