- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
Végre a harmadik Hasbean betalált (El Salvador Finca San José) .
Nem is túl világos, és többet ad ízben, mit illatban. Az előtte lévők fordítva voltak.
Ez patentra adja a teljcsoki-mandulát, de ad egy minimális gyömölcsös savat is, tökéletes presszóra, szirupos és édes, bírja a hőt.
Picit durvábbra kell majd venni, de ne kényes.3 hetes pörkölés, lufivá volt fújodva még most mielőtt bontottam.
Ez egy nagyon minőségi "fincsi" kávé.(viszont, ha így folytatja a forint, akkor le kell mondani az import beszerzésekről, vonatkozik egyebekre is!)
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
gboszi
senior tag
Valaki tud nekem egy bemérésig kölcsönözni egy nyomasmerőt? Belőném a Gaggiat. Előre is köszönöm.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
SoundON
tag
Akit érdekelhet egy Bizerba DITTING örökbefogadása, itt hagyok néhány fotót az enyémről: [link] Csak kitakarítottam és megnéztem milyen késekkel vettem a kindertojást
Profiljában hasonlónak látom mint az SSP 80 mm ditting804,lynweber EG-1, Multi usage (ESPRESSO,BREWING) kést [link] csak az enyém nagyobb, 90mm.
Hansung 250USD ajánlatot adott a kések élezésére, bevonatolására és visszaküldésére FedEx-el. Csak élezésre 150USD. Még hozzájön egy egyutas posta ki Dél Koreába az kb +15-20eFt. Ha ezek után még Fragolához is elviszem egy felszabályozásra VILÁGVÉGE!
Ja és a teljesen tiszta gépnél is az első 20 grammból "csak" 19,8-at adott ki. Ezt mindenki eldöntheti hogy sok vagy kevés... -
72lakiluk
tag
Fórumtárstól pár napja vettem egy Reneka ridged 16g kosarat. Mégsem lesz a szívem csücske egyrészt a perem, másrészt a méret miatt. Annyiért adnám, amennyiért vettem. 7.5k. Eredeti csomagolás nélkül, én sem kaptam hozzá. Fővárosban kézbe adom, azon túl a postát egyeztetjük.
-
SoundON
tag
Én még mindig LIDO ET-vel megyek utazni. Sokáig itthon is azt használtam világos fincsi presszó pörihez. Imádtam! Szerintem eszpresszóra tökéletes!
...bár tény hogy KINU-t még nem próbáltam.Ahogy olvastam tekerésben, méretben és komfortban biztos hogy a KINU győz!
De hogy az ízekkel mi a helyzet azt Bazsee71 tudná megmondani, aki ha jól emlékszem mindkettőt hosszabban is használta fej-fej mellett. -
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #89779 üzenetére
azért, még ha lenne is némi túlzás az árakban, azt jól szemlélteti, hogy miért idegenkednek emberek a "túlárazott kéziktől". az m47 ára szerintem sem oké. még úgy sem, hogy azért a bekerülési költség és a polci ár semmilyen terméknél nincs közel egymáshoz (jellemzően kell vagy egy 3x-os szorzó, hogy a teljes ellátási láncban mindenki pluszos lehessen).
szerk.: elég lett volna az első mondatot törölnöd
szerk.: végigolvastam a cikket megint, szerintem egy erősen kritikus írásnak abszolút elmegy, külön jó, hogy picit ellenpontozza a hájpot körülötte (amit nem akarok megítélni, hogy mennyire jogos vagy sem, inkább csak annyit mondok, hogy a kézik közül nekem is a sima m47 tetszik a legjobban).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz SoundON #89776 üzenetére
Nagyon tetszett a Lido robosztussága, és a behajtható hajtókar, kivéve ha éppen tekerés közben csuklott össze.
Csak presszóztam velük, abban nem igazán érzek különbséget, de mind állítani, mind tekerni nagyságrenddel (szó szerint!) egyszerűbb a Kinut. Feleségemnek készül reggel az első presszó, rendszerint 5:30-kor. A Kinut még csípásan is megpörgetem, a Lidonál nem volt őszinte a mosolyom.
A Phoenix meg tudom kicsit mostohagyerek a műanyag alkatrészek miatt, de nem hiszem, hogy otthoni körülmények között kinyírható lenne, és ennek az ára szerintem viselhető is.[ Szerkesztve ]
-
kisati748
csendes tag
-
fragola.6035
aktív tag
válasz weinmaker #89778 üzenetére
Ez csak egy objektív vélemény akart lenni, se nem negatív, se nem pozitív. Próbáltam a tényeket leírni úgy, ahogy az én szemem látja. Szerintem a gyártásminőség hagy kivánnivalót, de rendben van. Sima kereskedelmi minőség, semmi high-end. Én tekertem a Kinut is és a Lidot is, szerintem a Kinut jobb tekerni. A Kinu egyszerűbb, jóval pontosabb, mint a Lido, jobb tervezés. Az ízekről szándékosan nem írtam, abban nem érzem magam kompetensnek.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
verti1
tag
Nyilván minden cégnek meg is kell élni valamiből. Fizetni kell az alkalmazottakat, adót stb. Az előállítási költség egy dolog, azért az árért senki nem fogja megkapni max a rokonság.
Nekem az a véleményem továbbra is, hogy mindegyik őrlő annyira jó amennyire pontos. A cél a minél több egyforma méretű szemcse. Függetlenül késtől, késprofiltól, bevonattól stb. Ezekből adódó különbségekről csak akkor lehet érdemben nyilatkozni ha maga az őrlő pontos. Nem azért kell Mazzert venni, meg Fio-t stb. , mert ipari hanem azért, mert ezek a felépítésükből adódóan pontosak és igény esetén még pontosabbá tehetőek. A fém felépítésű Kinu-kal ugyan ez a helyzet. Azért kell azt venni, mert pontos. Olyan a felépítése ami szavatolja a pontosságot akár szétszedés és újbóli összerakás után is. Nagy szériában nyilván nem drága a gyártása, de kicsiben nem éri meg lemásolni az egyszerűnek tűnő, de nagy pontosságot igénylő alkatrészeket. Én úgy érzem ezt a kezdeti hullámot amit annak idején az M47 classic generált próbálták sokan meglovagolni. De azért, mert kézi még nem biztos, hogy jó is lesz, max divatos. Ezek a minden féle változatban készülő kínai klónok nem hozzák ugyan azt a pontosságot. Mindenféle cnc-zett foglalatokba lazán illesztett késekkel operálnak ami jó esetben lemezek/csavarok segítségével központozhatóak. A másikban retesz van vagy menetes megoldással rögzül ami szintén pontatlan. Vagy a kedvencem a műanyag. Viszont a kúpos kések megbocsátóbbak és ezért egész jó eredményeket is el lehet érni velük viszonylag nyomott áron. Ha valaki kézit vesz akkor azért vegye, mert hozza esetleg egy ilyen ipari vagy jobb motoros minőségét ne divatból. -
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #89784 üzenetére
Ja, nem azért tettem be. Semmi bajom az írással, csak meglepett, és jó volt ilyen szemszögből is olvasni.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adriankoooo
senior tag
Igen, azért is töröltem, mert első olvasatra nem értettem egyet, másodikra viszont kezdtem vele egyetérteni és én örülnék a legjobban, ha olcsóbb lenne. Viszont azóta olcsóbb is lett, mert kijöttek az olcsóbb variánsok, valamint szerintem a gyártási minőség is javul(hatot)t. Szerintem Fragola is tudja, hogy egy termék árát nem csak a beszer költség határozza meg. A végén ő is leírta, hogy ez azért egy jó őrlő.
Egyébként amit töröltem, abban az volt, hogy azt a tengelyt szerintem nem 2000 Forint CNC gyártani. KK Gábor tudna árát mondani, mellettük CNC üzem működik.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Hétvégén megpróbálkozok kávéval, kíméltem magam elég ideig.
Mazzer SJ nagyon tetszik a 3D nyomtatott karba őrlős átalakítás. Nagyon nem néztem utána, de egészségügyileg és őrleményügyileg elfogadott, vagy túlaggódom? Cukrásztölcsér, az fém, az már "ismerjük".
-
KVfun
csendes tag
A 800as Graef-hez képest a Kinu jelentős előrelépés? Érdemes lehet megvenni? Csak eszpresszót iszom, felerész klasszik, fele világosabb pörkölés. Tuning GC a gép. Látom többféle Kinu van. Melyik az ajánlottabb?
-
verti1
tag
válasz Daneeka #89789 üzenetére
Igen, nem olyan pontos mint a teljesen fém felépítésűek, de ezt le is írják az oldalukon. Viszont ez nem azt jelenti, hogy nem jó. Sokan használják innen is nagy megelégedéssel. Ez egy “olcsó” könnyen gyártható modell. A gyár leégése után a gépek hiányában ezt tudták előállítani.
-
HÁZIGAZDA
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #89787 üzenetére
Viccesek ezek az "objektív tesztek". Tényleg érdemes őket olvasni. Minél többet olvas az ember, annál tájékozottabb lesz. Szerintem érdemes ezekről idegen nyelven is olvasni, ha szükséges esetleg szótárt is ragadni, mert pont az emlegetett két őrlőről egészen más kép alakul ki, ha sokat olvasunk róluk. Ahogy az objektivitásnak sem az a kritériuma, hogy vki azt mondja magáról, hogy "objektív vagyok", úgy egy "teszt" sem attól lesz teszt, hogy valaki annak nevezi. A "teszt" kifejezetten divatos elnevezés mostanában. Én azt gondolom, hogy az objektív tesztekhez leginkább alázat szükségeltetik a szakmaiságon túl persze. A Kinu és az Lido gyártóját is jól ismerem személyesen 2017 óta. Pontosan tudom, hogy milyen árrésekkel dolgoznak, milyen gépekkel gyártanak. A gyártás az ez külön pálya. Ahogy pl nálunk a prototípusok lepottyannak a szomszédos CNC üzemből, annak semmidesemmi köze nincs a gyártáshoz. Totál más liga. Az, hogy valami két láda sörért megcsinál a szomszéd ügyeskezű esztergályos, az legenda. A Kinu M47 és Traveler esetén konkrétan felületmart megmunkálásról van szó. Ezen alkatrészek sorozatgyártásához 100 000 Euro-ra rúgó gépek a belépők (ilyenek lettek totálkárosak a Kinu-nál a 2018-as tűzben).
Sokat olvassatok, nézzetek review-kat ezekről a cuccokról, hogy dönteni tudjatok. Már aki akar erről dönteni :-). Amúgy a bazáron a Lido és a Kinu is tekergethető lesz.
-
verti1
tag
A fullos a nagyon, nagyon jó...szerintem, a fentebb leírtak miatt. A nem fullos pedig simán jó vagy nem rossz. Nem ugyanaz a kategória na.
Persze, tudom, hogy nem egy extra kés, de amit tud azt szerintem a pontosságnak köszönheti. A legpontatlanabb alkatrész a rendszerben egyébként szerintem maga a kés. Hiába az SSP kés ha tizedeket üt.
-
jana86
csendes tag
válasz verti1 #89785 üzenetére
"Nekem az a véleményem továbbra is, hogy mindegyik őrlő annyira jó amennyire pontos"
Ezzel egyetértek, pontosabban fogalmazva a pontosság a jó őrlő egyik alap kritériuma. A másik meg a jó kés - profil, anyagminőség, felület.
Ha már a pontosságról van szó, ez egész tűrhető . Főleg, hogy 98 mm-es sík kések tartójáról van szó:
[link] -
fragola.6035
aktív tag
válasz Kávé Kálmán #89793 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy teszt, de azért örülök, hogy viccesnek találtad. Ha lenne némi műszaki szemed és szövegértésed, akkor talán értenéd is.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Kávé Kálmán
tag
válasz fragola.6035 #89797 üzenetére
Kár felkapni a vizet olyasmi miatt, ami nem inged. Tesztek kapcsán nem Rólad van szó :-). Meg aztan azt sem írtad, h objektív vagy:
“objektív vélemény akart lenni”.
A többire nem szukseges reagalnom, mert szamos itteni tag jart mar nalam a mostani de legfokepp az elozo uzemben is es tudjak milyen szoros az egyuttmukodes (szimbiozis :-)) a cnc muhellyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sweet.tv - internetes TV
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest