- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tottijani
csendes tag
válasz SteelCowboy #90393 üzenetére
Várom a véleményt, tapasztalatot róla. Csak motoros daráló van itthon, remélem nem sértődik meg a White Sand
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #90400 üzenetére
igen, 2 hét alatt teljesen szédül még a cucc, és minden további hét az előnyére válik (nekem a 4 hét is sci-fi, már a 2-nek is örülök, képtelen vagyok ennyire előre dolgozni).
más: az én kinu travelerem olyan "nyolcas", azaz most 8-as beállításnál lett jó a kofi.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
calavera79
csendes tag
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem (mondjuk nagyon kezdő vagyok ).
A szűrőkosaraknál mik ezek a számok? 6/7 vagy 12/18. Mi a különbség mondjuk egy 6/7 és 6/8 IMS szűrő között? Aztán vannak olyanok ahol nincs per, csak pl. 14.
-
senior tag
válasz calavera79 #90403 üzenetére
Az ims-nél én sem értem ezt a 12/18 megnevezést, mert az egy 18g-os kosár. Ahol nincs per, ott egyértelmű. De pl. egy 18g-os ims-be is pörkölési szinttől függően 16-22g között megy.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
yazoo1
tag
A matinae kávézó milyen a Benczúr utcánál?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz jana86 #90362 üzenetére
Állítólag minden Robot fúrt dugóval szállítódik (Paul múltkor azt mondta, hogy 80%-ot órával ad el), inkább ledugózza az órátlant.
Lamarzi óra került a látótérbe. Így nem olyan kompakt, de kifacsart póz nélkül leolvasható. Flair-ista fórumtag Robotol :-):
@coxymaxi: nem akarnám feszélyezni a csapatot a vélemények gátlástalan kifejtésében. Balázs valszeg valamikor beugrik a happening előtt, hogy ne totál ismeretlenül kelljen ott és akkor nekiesni. Remélem, jó sokan lesztek! Ezek a cuccok nagyon jól tűrik a sorozathúzást.
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #90406 üzenetére
Felismerni vélem a fórumtársat.
Lesz készleten ilyen óra szetted? Első ránézésre 100x használhatóbbnak tűnik, mint a gyári.
-
bl4ze
veterán
válasz phranxinatra #90394 üzenetére
Ne égesd meg, nem kell túl forró víz neki, lefolyásban pedig nekem ahogy rémlik a 25-40mp között teljesen jó volt.
.:. bl4ze .:.
-
Alg
veterán
Bécsi kávékalandok vol. n+1:
Málnás étcsoki innen
+ a múltkori CoffeeCircle Sidamo eléggé bejött szóval abból rendeltünk egy kilós csomit, meg egy Yirga Santos blend 350g-ot próbára. Hírlevél miatt volt 10EUR kuponunk, így az 1350g kávé ingyen szállítással volt ~33EUR.
PY CM-t vagy Starfish-t nem szállítanak Ausztriába? Annyi jót írtok itt róla, kipróbálnám szívesen de nagyon ritkán járunk Mo-on.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Bazsee71
őstag
Küldtünk külföldre (Ausztriába már többször is), de egyedi csomagokat feladni elég drága, nyár elejéig viszont igyekszünk egy költséghatékony megoldást összehozni (és a webshopot is hozzáigazítani). Illetve páran soproni Foxpostban vették át.
Szerk.: Roastopusról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Bazsee71 #90410 üzenetére
Soproni foxpost jó ötlet, egy hétvégi városnézős kiruccanássalA mostani adaggal nagyon remélem hogy kihúzzuk már március végéig legalább...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bl4ze
veterán
P&Y is biztosan meg tudja oldani, hogy soproni Foxpost vagy MPL automatába küldjön pakkot, kérdezz rá.
Nekem is ez ugrott be amikor olvastam a Bécs-et.
Vagy GLS lehet még, de az szerintem neki+neked is akkor "megérős" ha nagyobb tételt rendelsz, nem 2 x 250 grammot.:. bl4ze .:.
-
coxymaxi
csendes tag
Szeretnék én is gátlások nélkül beszélni.
Persze, ahogy írták és számolnak rá, Kaposváron nem a Flairen lesz a hangsúly.
Beugrom majd úgyis hozzád még. Aztán ott gátlástalankodhatunk (kávézásról van szó ugye? ). -
Bazsee71
őstag
Én fej-fej mellett szeretném tesztelni a Flairt és a Robotot, szóval hangsúlyos lesz az is.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz Bazsee71 #90414 üzenetére
Én a Strietmant vetném össze a Creminával, még mielőtt nagy elhatározásra jutnék. Aztán lehet, hogy a végén egy totál más gép lesz a befutó...
De ha Kaposvárra senki nem hoz Strietmant, akkor ott csak kifaggatom soldier2-t (ha jön) a Cremináról, aztán valamikor ismét el kell zarándokolnom Gáborhoz...Esetleg azt lehet tudni, hogy jveres fórumtárs CT1-ese kihez került?
We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
soldier2
őstag
válasz SteelCowboy #90416 üzenetére
Ott nincs nagy meglepetés. A gőz miatt zárt bojler van a Creminában, a fejbe ez jut majd gyorsan lehűti a fej, így azért van egy csökkenő hőmérsékletprofil. A Strietmannál ha pidelve van végig hőstabil a rendszer, a kosárméret is azonos. Ezek miatt presszóra jobb a Strietman (párszor kóstoltam ha keresed a különbséget érezhető, de nem nagyságrendbeli), ha kell néha gőz akkor Cremina a jobb. Ha nincs tele a bojler akkor a Cremina is 10-12 perc alatt üzemkész, de az első shot után vissza kell hűteni a fejet. A realitások talaján maradva a Strietman a jobb választás, de aki karos gépet vesz az már rég nem érzelemmentesen dönt, így nálam maradt a Cremina
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vicces1
aktív tag
Ja, kicsúsztam a szerkesztésből.
Szóval, eladó Jolly a képen látható modolásokkal.
Én is itt vettem még egy kedves fórumtársunktól aki nagyon igényesen felújította.
A Fio kés kb most járatódott be rendesen. (megvan hozzá az eredeti is)
Szerintem és az őrleményből is láthatóan pontos, az állapota a képen magáért beszél.Privátba légyszí akit érdekel, vagy kérdése van!
(Szerintem) nagyon jó áron oda adom fórumosnak.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
coxymaxi
csendes tag
Mi kell a telefonra a tartóval való kompatibilitás érdekében?
-
senior tag
Tudtok ajánlani E.S.E. Podot nekem, ami itthon kapható, viszonylag jobb minőséget képvisel és általában friss is?
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
coxymaxi
csendes tag
Jah ,és nincs nálatok felvétel?
Költöznék jeligére küldeném az önéletrajzomat. -
PeterAgos
csendes tag
válasz sz.zs. #90430 üzenetére
Amit egy hónapja vettem, az 2021.06 hóig jó. Igazából csak kiegészítő kávézásra használom, de - tekintettel a csomagolására - nem annyira figyeltem a lejáratot, de nem is volt gondom a minőséggel. Ha felhívod a tulajt, lehet, hogy egy borítékba bedob egy kóstoló garnitúrát. Ha privátban írsz egy címet, pár darabot én is szívesen küldök egy bubis borítékban.
-
senior tag
válasz PeterAgos #90433 üzenetére
Köszönöm, írtam Neked.
Én egyrészt az asszony miatt vettem most egy pod-os gépet, mert ha nem vagyok itthon nem kávézik, másrészt ha találok olyat ami nekem is ízlik, akkor lehet ez lenne a nyaralós gép
Többieknek is köszönöm a tippeket.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
daninet
veterán
Asszonynak most csökkenteni kell a koffein bevitelt, kipróbáltuk a kék zacskós Bellarom Lidis koffeinmentes kávét (aminek a csomagolása egyébként baromi olcsónak hat) és egészen meglepően nem rossz. Nem egy top kávé de simán jobb mint az olcsó tucatkávék, és megmaradt a karaktere. Mivel előre van őrölve közepesre sajnos nem lehet jó eszpresszót csinálni belőle soklyukú kosarakban. Viszont megvannak még a gépemhez eredetileg kapott pressurized kosarak és szép eszpresszót nyom ki cremával, tudtam szép levelet rajzolni rá tejhabbal kiöntésnél.
Simán jó opció hétköznapokra, ajánlom kipróbálni akinek ilyenre van szüksége.[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
soldier2
őstag
válasz daninet #90436 üzenetére
Milyen kávékhoz viszonyítod a fenti kávét. Az előredarált Bellarom nyomásfokozós kosárban azért nem az a hívószó amiért a fórumosok tömegével rohannának boltba, így a perspektívát kicsit tisztázni kell. Hiszen a szavannán nem nehéz legmagasabb fának lenni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Flashback
addikt
Black Sheep Etióppal próbálkozom éppen. Kinek milyen beállítás melett votl a legjobb?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
calavera79
csendes tag
Rancilio Silvia-ban szeretnék szűrőkosár upgradet. Az IMS szűrők közül a 26.5 magasak bele férnek még a karba?
-
törölt tag
Ma láttam Barista tejitalt a boltban. 51%-a tej, a többi permeátum meg kókuszzsír. Úgy gondolta valaki, kávéba az is jó lesz? A Mizonál valakinek furcsán van bedrótozva az agya.
-
veterán
Urak!
Tudtok olyan helyet ahonnan lehet rendelni Vera vagy Norda vizet?
Amiket találtam, egyik sem szállít vidékre. Ma bejártam minden helyet Szolnokon, sehol semmi.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.