- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
coxymaxi
csendes tag
válasz calavera79 #90441 üzenetére
Szia!
Annyit tudok, hogy ISM superfine 18/20 már nem ment bele csak a nyitott karba, de az 28mm magas.
A következő a 16/18, az belemegy és világosból abból is bele lehet tolni 21-22gr-ot. -
senior tag
válasz Silent77 #90456 üzenetére
Kell hát, anélkül nem élet az élet! Állítólag ez már egy “elavult “ recept, de én ez alapján keverem:
Kevert deszt. víz: 2,6 g szódabikarbóna és 5 g keserűsó 500 g deszt. vízhez, ez lesz a pufferoldat, ami marha sokáig elég, így ezt hűtőbe kell tartani. Ebből az oldatból 17,5 g 1 l deszt. vízhez. A készre kevert vizet is jobb hűtőben tárolni!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
72lakiluk
tag
válasz Silent77 #90459 üzenetére
Időnként elkap vmi., amolyan 'segítő szándék' vagy mifene Megyek rokonhoz kedden késő délután, ha akarod most nem a 31-esen, hanem a 4-esen megyek és viszek neked 5x6 db. 2l-es Nordát ( így akciós 5%-kal ). Ez jóidőre elég lehet, meg nem romlik. Ki kell jönnöd Szajol felé a Shell kútra érte. Ja és egy ezres lesz pluszban Mit szólsz ?
-
gboszi
senior tag
Ha van köztetek lelkes újonc, s rendelne velem AVX -től akkor irjon rám. (Ugye 2-3nál van kedvezmény)
nekem tamper, tamper allvany, disztributor kellene. Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
ici169
csendes tag
Kávédaráló eladó:
[Őrlő]Üdv
-
Dolphin
tag
Sziasztok! Igy elsore nem talaltam a keresot, az osszefoglaloban pedig nem lattam linket vagy ajanlast, hogy milyen orlo ajanlott manapsag? Egy kis delonghi kg89-rol valtanek vegre valami normalisabbra. Nem bannam a karba orlos verziot. GC 2013-hoz lesz hasznalva.
Elso blikkre Graef 7-800 tipusokat neztem, de velemenyek alapjan gyorsan elterelodtem a Sage Smart Grinder Pro / BCG820 fele. Arban masik kategoria, de ha jobb annyival, kifizetnem. A kerdesem ti mit ajanlanatok? Megbizhatosag/minoseg lenne a fo szempont -
-
Rush77
aktív tag
Nekem volt mindkettő.
A Sage nekem Gastroback néven colt de kb ua.
Őrlemény minőségre kb ugyanazt tudják.
A Sageban az egyetlen plussz a kinézete meg az, hogy nem feltétlenül kell alátét bele.
Újjonan nem venném a Saget mert szerintem annyit nem ér de használtan ki lehet fogni kb 45 körül ha valakinek mégis olyan kéne.Más.
Múltkor volt szó a GC-vel való gőzölésről.
Éppen ma beszélgettem Paljoc-al erről akinek ezúton is köszönöm a gyors megmentést
Amikor legutóbb Fragolánál járt a gép berakattam a Silvia V5 gőzcsövét.
Sokáig szenvedtem vele mire megtaláltam a titok nyitját, hogy hogyan is kéne gőzölni ezzel.
Már csak önteni kéne megtanúlni ami remegő kézzel nem igazán megy de szerintem ahhoz képest nem rossz.
1
2[ Szerkesztve ]
-
-
Rush77
aktív tag
Köszi.
Most szerintem erősebb is a gőz valamennyivel de lehet csak placebo meg ebben a csőben szerintem mintha nagyobb lenne a nyílás. (bár előtte ugye nem volt full tuning csak pid meg a v2 gőzcső)
Most picit megdöntöm a kancsót és mivel nem csak forgatni lehet ezt a csövet picit a dőlésén is állítok. így nagyon finoman tudom elkezdeni a levegőt bevinni és utána rakom mélyebbre a csövet.
Majd készítek videót mert leírva bonyolúltabb.
De most már relatív stabilan tudom ugyanazt a minőséget gőzölni. -
senior tag
válasz Rush77 #90483 üzenetére
Ha én ilyet tudnék önteni, kezet csókolnék magamnak!
mgy: attól függ, hogy mi a másik alternatíva? Ha csapvíz akkor van értelme, ha Norda, vagy Vera akkor szerintem nincs. Gondolok itt arra, hogy ízben nem érzed ki, viszont ne vízkövezd össze a szép új géped!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Rush77
aktív tag
Mondjuk nekem ezek is a nagyon jól sikerültek. A többség még nekem sem ilyen.A víz témához meg én most a BH receptek közül ezt használom.
Recipe 4 – Barista Hustle Water Recipe40.1g Buffer
80.7g Mg
879.2g DI waterA DMben lassan hülyének néznek, hogy ha megyek 20 liter deszt vízzel jövök ki onnan
Árban meg olcsóbb a deszt víz mint a Norda. Azért havi átlag 2 (vagy több) zsugor vizet elpancsolni nem gazdaságos.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #90476 üzenetére
"A popcorn pörkölőmet hekkelgettem, és okosítás után túrtam a netet. :) Aztán kiderült, hogy az angol leírás mögött egy erdélyi úriember áll."
Papp Csaba? Tőle vettem az elektronikát a Pörkölt 3. Artisan-nal vezérelt hőlégfúvós vezérléséhez. A srácnak rendesen elgurult a gyógyszer :-)
-
72lakiluk
tag
1Z kézikről írhatnátok már valamit. Ha jól sejtem többen is vettek már
bluesfanéhoz hasonló valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Kávé Kálmán #90489 üzenetére
Igen, róla van szó, durván tolja!
-
WiZARD
addikt
válasz Bazsee71 #90213 üzenetére
Vajon miből állna egy ekkora rendezvényre szerezni/vinni egy mosogatógépet, ahol bárki lenyomhat egy 2-3 perces kört és nem a wcben kellene mosogatni?
Még talán nébih kompatibilis is lehetne...(Voltunk ősszel rendezvényen, ahol a szervező próbált győzködni hogy ne papírpoharazzunk, mert az nem üti meg szerinte a rendezvény színvonvalát. Azt mondta közel leszünk a wchez, ott tudunk mosogatni. Mondtam hogy az aztán színvonalas lenne)
(sorry a késői válaszért, most olvastam vissza kicsit)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Szabász
csendes tag
válasz Flashback #90497 üzenetére
AVX tesztelése szerint ez a sorrend!
balzo írta: ↑2020.01.24., pén. 09:01Sziasztok,
Presszó készítéshez vennék profi kézi örlőt. A Kinu és a Comandante lenne szimpatikus, szerintetek melyik csinál jobb örleményt? Segítségetek előre is köszönöm.
AVX: Nálam ez a sorrend:
1Z Presso
Kinu
Comandante
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/10 ... kezidaralo A Comandante-ban kisebb a kés mérete.
A Kinuban elég sok műanyag alkatrész van.
Szerintem az őrlemény minőségében nagy különbségek nincsenek. Az a baj, hogy az áraikban sem! Amelyik alkalmas presszóra , az a tegnap túlárazottnak mondott Sage BCG 820 árában van. Jó lenne a véleményetek, ha valaki használta, próbálta őket!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs