- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
omnia barista cremoso őrölt: enyhén kazánmosó sötét pörkölés, cseh barnasörre emlékeztető savas-kesernyés ízvilág. sztem 780 ft/tégla áron vállalható kategória.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #1853 üzenetére
Nekem a szemes változat figyel az automatában éppen.
Vehetnél már egy őrlőt!
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
törölt tag
Valakinek van tapasztalata 1 kilós szemes Tchibo Espresso Milano Style-lal?
-
joeypapa
tag
-
nyisziati
veterán
Még valaki kérdezze meg, hogy a 400 Ft-os Bravos téglából lehet-e iható kávét főzni.
-
waxos
csendes tag
válasz #49155328 #1865 üzenetére
Ilyennel kezdtem anno az ismerkedést az eszpresszókészítéssel. Akkor is jó áron volt, bár a zacskónak régen más volt a színe. Gondoltam jó lesz arra, hogy beletanuljak a macerába, amivel egy kezdőnek a grammok mérlegelése, a gép felfűtési ciklusainak figyelése az őrlemény finomságának beállítása stb. stb. stb. jár. El is ment talán az egész zacsi, mire vmennyire belerázódtam. Az ízére sajnos már nem emlékszem, de az biztos, hogy ha nem volt jó, az nem feltétlen a kávé miatt volt .
-
Peterhappy
őstag
Sziasztok,
Imádom a kávét. Az ízét, az illatát. És kb. ennyiben ki is merül a "szakértésem". Úgyhogy én úgy jövök ide, mint más a hardcore kávés topikba
Egy régi, pár éve felújított Siemens surpresso Compact-unk van. Van szegénynek minden baja, de ajándék volt, így velünk marad, míg ki nem leheli a lelkét.
A kérdésem az volna, van-e értelme komolyabb kávét vásárolni - gondolok itt elsősorban a Velencei gondolások kedvencére, vagy nem igazán látnék érdemi különbséget?
Ki tudná hozni a gép a minőségi különbséget (és felárat)?Lidl Bellarom bio kávét szoktunk vásárolni, néha Auchan espresso arabica-t - illetve legutóbb jóárasított Dallmayr Prodomo-t - de mivel mindegyiknek bőven 3k felett jön ki a kilóára, akkor meg már lehet, hogy inkább bevállalnám az extra felárat és rendelnék a Kapuczinerből.
Szerk: bár most nézem, a Velencei gondolásoknak is jól felment az ára , de legalább nem döglött kávé.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz Peterhappy #1882 üzenetére
azt nem tudom hogy a gépeden mit vennél észre,de kotyogónál is kijött a különbség. a gondolások még most is 4400ft a kiló.
-
Mindenkepp probald ki a 4-5000 ft-os kategoriat, egyszer beruhazol, utana pedig eldontod, hogy mennyire eri meg neked. Izekben lesz kulonbseg. Bravostol a cibetszarig eleg sok mindent vegigprobaltam, de mivel nem ertek hozza es egy vackos philips superautomatam van, arra jutottam hogy 7k/kg folott (szamomra) kidobott penz. 5 korul volt egy csomo jo ami izlett, a bolti 3000 koruliekbol minimalis jon be, dragabb vegigkostolni/vegigszenvedni mint jobbat venni. Enyem talan 10g kavet eszik, 50ft 30ft helyett egy erezhetoen jobb kaveert jo deal.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
törölt tag
A lidl bio kávé a legszarabb amit vehettél.
Velencei gondolások az jó választás. -
Peterhappy
őstag
+Maross: Ez gyors volt. Meggyőztetek, köszönöm
Igen, látom most már a kilósat is, én ITT néztem és csodálkoztam is, hogy csak 250g és 500g kiszereléseket hozott fel.
1kg kávé nálunk kb. 3-4 hétig tart ki. Ha 3kg-t rendelek, érdemes egy vagy két kilót fagyaszbóta tenni addig is?
@FPSTunker: a munkahelyi rettenetekhez képest felüdítő élmény volt, esküszöm!
[ Szerkesztve ]
-
válasz Peterhappy #1886 üzenetére
Erdemes fagyasztoba, minel kevesebb levegovel, es hasznalat elott egy nappal vedd ki szobahomersekletre. Esetleg kiporciozni heti adagokra, es csak egy legyen kint, a tobbi a fagyoban.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
iatti
aktív tag
válasz Peterhappy #1886 üzenetére
én nem szoktam fagyasztani,de az álmoskönyv szerint igen. de ha már fagyasztasz,lehet érdemes negyedkilónként elosztani. látom megelőztek a válasszal.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Peterhappy #1890 üzenetére
Befőttesüvegben, színültig töltve hogy minél kevesebb oxigén legyen benne. Én így csinálom…
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Peterhappy
őstag
Félig off:
Kapuczinerből rendelek, ha valaki szeretne betársulni, írjon rám csütörtök 14.00-ig.
10k felett rendelek, így szállítási költség nem lesz.XVIII. kerület, Gilice térnél tudom átadni a pakkot.
-
TA68
őstag
Itt jó árban vannak Nespresso kompatibilis kapszulák: [link]
-
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1897 üzenetére
Hát igen, van akik szeretik a hosszú előjátékot..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
peestike
őstag
válasz Mr.Csizmás #1897 üzenetére
Peeersze! Asszony korán kel holnap, már most bekészítettem a kotyeszba.
Természetesen szemre-ész-nélkül ment a kávé is bele... Mint egyébként is...42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest