- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Egyébként nem tudom hogy a podos gépek között ez a la Lollina milyen minőséget képvisel, és assem tudom, hogy podos és podos gép között készített kávéban van-e különbség?! Nekem La Piccola Sara Vapore van, az szerintem jó kávét készít. Gaggia Classic podos szűrővel kb. mosogatólé ehhez képest.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
dugesz77
őstag
Hát szerintem azért nagyon messze volt a mosogatólétől a végeredmény de igaz nem is volt összehasonlítási alapom csak darálthoz tudtam hasonlítani. Amúgy volt erről teszt ott is az volt a konklúzió, hogy elfogadható a kapott kávé minősége. Én tampereltem amúgy a podot is. Az itt is említett Lollo Classico egész jó volt amúgy az árához képest de a prímet a Lucaffé Mamma Lucia vitte,utána szemesből is szinte csak azt vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Tetsuo
őstag
Ezeket az ízesített podokat mivel, hogyan ízesítik? (Mogyorós, ginzenges stb.) Csak aroma gondolom, de azt is hogy? Belekeverik a kávéörleménybe?
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
A Bialetti Moka Express 3 típusú kávéfőző mennyire ajánlott
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #1409 üzenetére
Mivel ők találták fel a Mokka főzőt is - ez a cipőt a cipőboltból tipikus esete.
Kérdés sem merülhet fel, hogy ajánlott.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Tothgera30 #1409 üzenetére
kérdés, hogy ez a román acél, vagy az eredeti olasz gyártás. de bialettiben is vannak különbségek [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1412 üzenetére
Nekem román Brikkám van. Az üvegnek csak dekorációs jelentősége van. Nem hiányzik. Pár alkalom után szépen becsiszoltam, onnantól nem jelentkezett semmi gond. Mindenesetre tisztítani gyakrabban kell, de meghállálja.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tothgera30
Ármester
válasz Mr.Csizmás #1412 üzenetére
Ennél nem látok ilyen jelzést, de ez egy Bialetti Moka Express 3, tehát itt nincs üveg rész.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #1414 üzenetére
Nekem fura ezzel a piroska fogóval, de ha neked ez lett, akkor biztos hogy tetszik. Szerintem fogjátok egymást szeretni.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Tothgera30 #1414 üzenetére
jóez mokka express felújítás: [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1417 üzenetére
Megértem, hogy miért került alulról felülre a festés... Ha gázon dolgozol úgy is elszaródik a kép egy idő után. Ennél már csak az az agyatlanság nem tetszik, amikor veszel egy kurvaszép színes Mokkát és felteszed dolgozni a gázra - majd az alul kormos, amúgy meg matt és fakó lesz kis idő után.
Nem tudom mi vitte rá a gyártót, hogy ezt kiadja. A végeredmény igencsak kiábrándító egy pár hónap után is.
A sima, festetlen fém főzőm kb 15 év után is szalonképes...Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
peestike
őstag
Forever Miss Moka Prestige volt évekkel ezelőtt az első drágább kotyogónk. ezt váltotta a Bialetti Moka Express, mivel mégis az lenne a numero uno. lehet, hogy sokan fognak most utálni, de szerintem annyival nem jobb a bialetti, mint amennyibe kerül. alu öntvény minőség, menetek minősége, a gombot nem lehetett meghúzni, hogy ne lötyügjön. a héten jött egy forever ismét. (bialetti alját megette a víz, majd egyszer nekifogok a pucoláshoz.) nem tudom, hogy ez a forever valódi olasz e, papíron gyártási helynek olaszország van megjelölve. viszont jött egy ilyen forever is szülőknek. ennek az alján made in prc van, így ez ennél a főzőnél eldőlt. a bialettit minőségre agyonüti. jó az öntés, menetek, összeszerelés.
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
őstag
válasz Polarstar #1420 üzenetére
nem az utólagos megoldásokról volt szó. valamit félreolvastál. kiveszem a gyári csomagból a kávéfőzőt és mozog a gomb. húznám a csavart, nem lehet jobban, max megszakítom. rövidebb csavar oldotta volna meg esetleg... amúgy meg igen, minden cserélhető, sőt kompatibilis a 2 kotyogó szűrőben, gumiban, kávétartóban. ja, még súlyban is ugyanaz, talán néhány grammal a bialetti könnyebb. (pesze a mérleg is lehet ludas.)
más: ezt a bialetti kávét próbáltuk ki kíváncsiságból, nem volt csalódás, jó íze van.
[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
kory24
őstag
válasz dugesz77 #1313 üzenetére
Rendeltem ilyen Tersonet tablettát.
Kotyogóst szeretnék vele tisztítani.Használatáról kérdeznék.
Felhasználásnak ilyet olvastam:
"Oldjon fel egy rozsdamentes edényben literenként két teáskanálnyi tisztítószert forró vízben. Védőkesztyűben helyezze a tisztítandó alkatrészeket (szűrők, szűrőtartók, kanalak, csészék, egyéb alkatrészek) az oldatba, különös figyelemmel az esetleges fröcskölés veszélyére és tartsa az oldatban kb. 20 percig. Ezután öblítse le az alkatrészeket bő vízzel."
A két teáskanálnyi az mennyi tablettának felel meg?
1 liter vízbe mennyi tabletta kell? -
-
nagyúr
-
dugesz77
őstag
Én mindig a kis zacskós kiszerelésűt vettem. A csapott teáskanál az nagyjából 5g anyagnak felel meg . Mérd le a tablettát és kapsz egy hasonlító eredményt. Annyira azért nem vészes ha elméred én 3 deci vízhez raktam egy teáskanállal. Nem volt gond.
más:
Megérkezett ma az első Coffee rendelés, mind friss csomagolás (mondjuk a pörkölés dátuma többet mondana):
Teszt később.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1 tk = 5 ml - itt azt mondják: https://igylakszjol.blog.hu/2017/01/08/mennyi_az_annyi_mertekegyseg-segedlet_receptekhez
Akkor 10ml. Mérd meg a tablettát, számold ki a térfogatát.
De a késhegynyi még mindig nincs átváltva.
-
Üdv. Apósék szeretnének beruházni egy karos presszógépbe, 30 környékén, most erre vannak ráizgulva: [link] . Latte, capuccino nem lényeg, lényegében 100%-ban csak ultrahosszúkávé folyik náluk. Lehet nekik valami jobbat ajánlani ?(azon kívül, hogy költsenek rá lényegesen többet, nem fognak, vagy igyák rövidebben, nem fogják). Szempontok: karbantartás nélkül sokáig éljen, mert ide látom hogy akkor lesz hozzányúlva, mikor először bemondja az unalmast. És persze másodlagosan az íz, hátha valami finomabbat présel ki magából a gép, mint eddig. Köszi!
ui: újan kellene, akciót még kivárnak míg meg nem makkan a régi, de szerintem nem sok van hátra neki.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
törölt tag
válasz dugesz77 #1433 üzenetére
Columbia Supremo-t ma bontottam, hát nem dobtam tőle hátast.
A Santos kifejezetten ízlett de ezt nem tudom hogyan jellemezni.
Snassz kávé.Mr.Csizmás no karbantartás!
A török kávét tudnám javasolni! : https://www.kavegourmet.hu/spg/640329,64629/Kavefozes-maskent-a-torok-kave
Bár itt sem utolsó az alapanyag.
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Polarstar #1441 üzenetére
Akartam volna mondani hogy Philipsnél szokott lenni 70 környékén 2200-as szériából kuponnal automata eszpresszós gép, aztán néztem hogy mindegy.
De kapszulával nincs sok nyűg. Lehet kapni aldiban tisztító tablettákat, azzal idönként át kell nyomni a decalc módban és jó is. De tényleg feleslegesnek mondanám 30ezerért vásárolni a linkeltet ha csak annyi az igény hogy a hosszút kicsorgassa.
Egy ilyen a vélemények alapján durván 3és fél évig működött. ha abból a 30 ezerből 3 évente vesz egy ilyet, 9 évig van kávéfőzője
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest