- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Foglalt név #11958 üzenetére
Én ugyan mobil fejlesztő vagyok, de az a tapasztalatom, hogy az öröklődéssel szemben sokszor ésszerűbb kompozíciót használni. Nem tudom, hogy ez segít-e, de talán ötletet ad ahhoz, hogy másként közelítsd meg a problémát. Persze miután Google-öztél egy picit a témában.
-
BE4GLE
aktív tag
Igazából ezt úgyis megpróbálhatod, hogy csinálsz stream-et, amire egy windows-os kliens feliratkozik. Ez amolyan push gateway lenne. Beállíthatod, hogy automatikusan induljon windows boot-nál. Ez a kliens jelzi a szerver app felé, hogy jelen van, ha csatlakozott az ottani hálózatra. Ergo a közelben van. Annyit kell még megoldani, hogy ledobáld azokat, akik nincsenek már jelen.
A szervernek nem kell androidos eszköznek lennie. Elég, ha van egy endpoint, amin lehet üzetet küldeni a feliratkozóknak. Az üzenet küldés android oldalon pedig csak simán ennek a végpontnak a meghívása lenne.
-
BE4GLE
aktív tag
Ez így inkább beacon-nek hangzik. Többnyire marketing kommunkiációhoz használják. Én a második linken található library-t használtam is néhány éve. Bár az a prokekt pont nem marketing célú volt. Elhelyeztünk ilyen beacon-öket a cég épületében, és így lehetett tudni, ha valaki megérkezett az irodába.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Foglalt név #11937 üzenetére
Az OOP-vel könnyű átesni a ló túloldalára és túlkomplikálni egy egyszerű problémát. Pl. ha a kenguru el tud rejteni valamit azt lehet simán relációs adatszerkezetként is értelmezni. X elrjeti Y-t. Ez akár tárolható egy táblában is. A kengurunak nincs szüksége "elrejt" metódusra. Az lehet egy tőle független metódus. Az ugrás szintén egyszerű. Hiszen olyankor mozgatod és animálod az állat objektumot. Nem feltétlenül kell tudnia magáról, hogy ő képes e ugrani. Az ugrás metódus majd eldönti, hogy az adott faj képes e rá. Mozgatja és keres hozzá egy animációt, ha van. Ez mind megoldható faj azonosítóval. Nem kell instanceof. Próbáld az adatszerlezeteidet minél egyszerűbre írni. Egy állat nagyon sok mindenre képes. Hatalmas osztályaid lesznek, kismillió őssel, ha ilyen szemléletben tervezed őket. És az végül mindig visszaüt.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Foglalt név #11937 üzenetére
Szerintem az insteanceof önmagában még nem code smell. Kotlinban sem code smell az is operator. Sőt, ha használod, még smart cast-olja is az objektumot. A java azért más picit, mert ott neked kell cast-olni. Inkább azt mondanám, hogy könnyű code smell-t csinálni vele javaban. Például figyelni kell, hogy csakis final pointerre hívd meg, mert hiába csekkolod, hogy instanceof ha később változhat az object amire a pointer mutat.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Gyuri16 #11935 üzenetére
Azt a kotlin extension-ök sem állítják, hogy a listOf(...) eredménye immutable. Szóval nekem tökéletesen megfelel a kotlinos elnevezés. És annak legaláb egy olyan List a visszatérési értéke, aminek nincs add metódusa, ami aztán random RuntimeException-t dobál, mint a javas alternatívák. De abban egyetértünk, hogy lista elemeinek is immutable-nek kell lenniük.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Gyuri16 #11931 üzenetére
Android vonalon én java 8-nál tetőztem. Kotlinban ez pl. így működik:
listOf(...) és mapOf(...) ha final kell és
mutableListOf(...) és mutableMapOf(...) ha mutable kellAz List.of szintén List típust add vissza, csak gondolom dob egy csinos UnsupportedOperationException-t ha add-ot hívsz az outputra.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Ablakos #11924 üzenetére
Annyit tennék, még hozzá, hogy az ArrayList mutable. A projektekben az ilyen típusú visszatérési értékek kerülendők. A HashMap is ilyen. Ezeket inkább csak függvények és osztályok belső logikájához használd. Visszatérési értéknek mindig próbálj immutable-t használni, mint a List vagy a Map. Azt gondolom észrevetted, hogy az interface típusokban nincs add és put. Okkal.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
Ablakos #11910 üzenetére
Egy kis magyarázat: A comparator mindig int visszatérési értékű. Az érték előjele mutatja meg, hogy merre néz a kacsacsőr. Ha nem primívet használsz, akkor az object rendelkezik egy compareTo metódussal aminek int a visszatérési értéke. Szóval ha double helyett Double lenne a property, akkor hívhatnád így is. p1.compareTo(p2). Vagy ha ez az egyetlen property akkor akár comparator nélkül is mehet: sorted()
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
axioma #11882 üzenetére
Nem értem mi igényel ebben olyan sok időt.
Az én tesztjeim nem szoktak olyan robosztus kódok lenni. Hiszen csak pár mock adat, fake hívás, és assert az egész. Viszont a teszt nélküli legacy kódok javítására borzalmasan sok idő megy el. A menet közben kiderülő döntések pedig mindenképpen megkavarják a dolgokat. Ez nem érv a TDD-vel szemben.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
btraven #11879 üzenetére
Ha ez a kérdés fölmerült benned az számomra azt sugallja, hogy nagyon nem tudod mire való egy unit teszt. Vagy csak trollkodsz.
Az ilyen tesztekben az interface-eket mock-olod. A user interface-t is. Nem célja ezeknek a teszeknek ellenőrizni, hogy a layout-ot helyesen raktad e össze, és hogy a szöveged jól legyen tördelve. Viszont a Hello World-ig vezető utat le tudod tesztelni és a kimenetet is.
-
BE4GLE
aktív tag
válasz
btraven #11873 üzenetére
Nálunk se jutnál keresztül a felvételi folyamaton enélkül. És nem tudom miről beszélsz. Én sosem bántam meg. Az olyan kódokkal viszont nagyon nehéz dolgozni, amik teszt nélkül össze lettek gányolva. Már csak azért is, mert az ilyen kódok jellemzően később se teszteletőek. Egészen máshogy írsz meg valamit, ha a tesztelhetőség és karbantarthatóság is szempont, és nem csak az, hogy minél előbb legyen egy látszólag működő funkciód.
-
BE4GLE
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple asztali gépek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sega, Nintendo - retro konzolok
- Steam topic
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MSI CYBORG 15 A13V
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest