- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Magisk
- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Magyarországra jön a Vivo 500 megapixeles kameratelefonja
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem, és gondoltam megpróbálom a PH-t, ha már a google nem hozott szerencsét. A lényeg, hogy idén felvettem a bevezetés a számítógépes grafikába című tantárgyat, aminek nagyjából a lényege, hogy bizonyos alapeszközökkel (van egy panelünk, arra tudunk kirajzolni egy pontot, 1 szakaszt, 1 kört, valamint ezeket tudjuk szinezni és kitölteni) fogunk majd leprogramozni szakaszrajzoló algoritmusokat, meg vágásokat, meg 3d hatású alakzatokat, etc.
C-ben tudom hogy kellene megcsinálni (erre konkrétan van leírás, plusz egy pár soros pédakód, ami nem csinál mást, mint létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört), viszont én Javaban szeretném. Keresgéltem google-ban, megnéztem az idevágó Java dokumentációt is, de az istenért sem akar sikerülni. Azt szeretném kérni / kérdezni tőletek, hogy tudnátok mondani olyan oldalt, ahol 1 ilyen egyszerűen pont ennyit tudó (létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört) kis példaprogram van leírva, vagy tudnátok nekem leírni egy pont ennyit tudó fordítható programot? Amiket találtam Google-n, abban mind voltak egérkezelés, meg egyéb plusz dolgok, amikhez szintén nem értek, és biztos egyszerűek azok a programok is, de a plusz dolgok csak jobban bezavarnak.
Úgy érzem, ha egy ilyen egyszerűen futó program forrásának birtokában lennék, már könnyedén át tudnám alakítani a dolgokat, illetve tudnék rajta gyakorolni bonyolultabb dolgokat is.
Remélem érthetően írtam le, de ha nem, akkor megpróbálom összefoglalni a kérést: Tudnátok adni egy URL-t, vagy be tudnátok másolni egy leforduló/futó programnak a kódját (vagy feltenni valahova a forrást), ami annyit csinál, hogy egy panelre (lehet hogy nem ez a jó szó) kirajzol 1 db pontot és 1 darab szakasz és 1 darab kört? Csak ennyit tudjon, semmi többet, viszont ezt main metódussal együtt, stb.
Előre is köszönöm!

-
taltos
senior tag
Van valaki köztetek, aki tisztában van az XCode alatti Java abszolút alapjaival?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Villanyszerelés
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Last contact: rejtélyes körülmények között semmisült meg a 34343-as műhold
- További aktív témák...
- Erős (HP Omen 17) gamer Laptop! -i9 13900HX, RTX 4090 16gb/175w tgp, 32gb DDR5, 1tb SSD
- riello UPS SDH 3000 - Szünetmentes tápegység - 3000 VA -2U
- Fortinet FortiGate 100E - Tűzfal
- Ruckus ZoneFlex 7363 - Access point - hozzáférési pont - Több db
- 2TB - 2,5" SAS - HDD - HP MM2000JEFRC 2Tb HDD - új dobozos
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Hibás Dell Precision 7730 - 17,3", i7 8750H, 32GB RAM, Quadro P3200 6GB VGA
- Beszámítás! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest