Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Argh, a megvan-os hsz-edet figyelmetlenul olvastam, azert benne hagyom mert ha ott insert-alsz, akkor talalsz me'g ebben hasznos infot.
En azt nem ertem, hogy miert veszed kulon a torlest es a heapify-t... torolsz az _elejerol_ (ami implementaciofuggo, de a vegerol torles csak olcsobb vagy ugyanannyi lehet, mint az elejerol), holott neked az elejen kell a hely, az utolso elemet kene csak odahelyezni es lekuldeni.
Bocs, java kodban nincs epp keznel, de pythonban ugyanez a kivetel (a tombindexeles ellenere az egy lista, a pop() meg az utolso elemet tavolitja el es adja ertekul):print mylist[0]
if cou==1: # itt van az aktualis meret
mylist=[]
cou=0
else:
act=mylist.pop()
cou-=1
tmp=0
while (tmp*2+1<cou and mylist[tmp*2+1]>act) or (tmp*2+2<cou and mylist[tmp*2+2]>act):
if tmp*2+2==cou or mylist[tmp*2+1]>mylist[tmp*2+2]:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+1]
tmp=tmp*2+1
else:
mylist[tmp]=mylist[tmp*2+2]
tmp=tmp*2+2
mylist[tmp]=actEgyebkent most hogy nezem a kodod, pont ez a baj! Hiszen az eltavolitas utan lesz egy olyan listad, ami az uj index miatt mar nem is heap! Ez szerintem egy erosen kerulendo koztes allapotkent is... Be kene elore szurni magat az utolso elemet, es arra hivni a heapify-t, de akkor mar egyszerubb ez az on-the-fly modszer (amig nem teszed be, addig csak orzod hasonlitasra, majd a vegleges helyen adod ertekul).
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Assetto Corsa Rally
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Starlink
- További aktív témák...
- ASUS ExpertBook B7 Flip (B7402FB) 2 az 1-ben üzleti laptop, i7, 16GB RAM, 4G modem, új!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Fekete Titán Vadi új, bontatlan, 1 év gari + AppleCare+ TL
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 4 ÚJ! 2in1 toll 1 ciklus gari 2027.04
- Xiaomi Mi 10T Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD!
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660 SUPER 6GB Zalman T4 Plus 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő