Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zebra_hun

    Topikgazda

    válasz DroiDMester #9619 üzenetére

    Köszönöm, már emlékszem, itt derült ki a Rebar haszna. (Persze csak AMD kártyákra)
    Akkor nekem az egész FH5 újdonság volt, azóta kicsit másképp nézem.
    Igen, most levonok egy következtetést, akkor nem tudtam.

    [kép]

    Nálad a 12-nél sokkal többet ad a CPU frekvencia. A RAM OC is ad, de abszolút eltörpül az AC 5.4GHz mellett. Nálam a 10-nél a CPU frekiből profitálok természetesen, de a cache freki/ram oc-ból sokkal többet. (Alap 4300MHz Cache megy fel 24/7-ben 4700MHz-re, ha oc van akár 5300MHz-re is felteszem, ram is alapon 3200MHz Cl14, oc-nál 4600MHz Cl16) Ez nekem sokat dob.
    A 10-esnél jóval gyengébb magok vannak, hiába húzom őket fel, arányaiban nem fog akkorát dobni. Hiába van 20 szálam, ha a FH5 tesz rá, az nem használja ki. (BFV-be is túrni kellett a config file-t)
    Jó hogy emlékeztettél a tesztekre, kiment a fejemből. A második sort nem nézem a 3. képen, mert ott a Rebar a Rendernél bekavar. A Rebar ugyan megnöveli a GPU teljesítményt, de a CPU rendert megrántja. Nem is gond, hiszen a CPU-nak van még tartalékban ereje.

    Remélem nem érti senki ezt itt félre, nem célom egyiket sem dicsérni, vagy leszólni. Csakis az arányokat néztem.
    12-esnél már az L3 sokkal nagyobb, kevésbé támaszkodik a ramokra. Nálam az arány a 3200 --> 4600 is nagyobb, lehet ezért is dob nagyobbat a ram oc, passz.
    Ha van Tom Raider neked, azzal is mérhetnél, de csak ha időd engedi. Az elismertebb teszt, mint a Forza. 1080 lowest, nem érdekel senkit a gpu rész, Rebar off. Az igen szépen kimutat sok mindent. Gpu bound 0% a jó és pontos. De csak ha van, és belefér az idődbe, én nem parancsolgatok ;)

    Az előző hsz-ekhez:

    Jó dolgok a benchmarkok, de egyik sem tökéletes. Lehet velük mérni szépen, de találkozom sokszor csalással is. Ez már inkább bizalom kérdése. SotTR tesztben sokan ki is használják, illetve ezek a játék BM-ok lehetőséget adnak sajnos 1000 féle beállításra, amely zavaró is lehet. Ebből a szempontból a legjobb a 3DMark, nincs állítás, teszt lefut, kész. Viszont egy BM-ból meg nem kap az ember pontos képet, jobb ha több van. Sajnos vannak Bug-ok is, lásd AIDA, Arabus beleszaladt, el kell fogadni, hogy a 100 érték a pontos, azt nem szabad piszkálni.

    A lényeget viszont most kiolvastam, ADL szépen skálázódik a Core Clok-kal. Ez érdekelt, bocs, hogy ez a teszted kiment a fejemből. Thx. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák