-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz
dabgergo #37755 üzenetére
Saját tapasztalat (7D, LR3-ban, mRAW, azaz 10MPix a meló java): X200 Tableten nem volt rossz, de nem sokkal volt gyorsabb, mint az asztali E6550@2.33GHz, ezért lett helyette egy X201 (leggyengébb i5-tel, meg immár kalibrált AFFS panellel). Szerintem X200 @2.2GHz az alja, amin érdemes gondolkodni, persze AFFS/IPS kijelzőcserével, az akkor sok évig kiszolgálhat még. Ez a nagyonbudget megoldás. Persze, ha úgy gondolkodsz, hogy munka = kitermeli majd az árát, akkor X220 IPS kijelzővel. DisplayPort az oldalán (nem kell HDMI-vel bohóckodni), ha i7 alapút választasz, még USB3 portod is lesz. (nekem az X230 nem tetszik, a 10-15% +CPUkraft nem érne nekem ennyi kompromisszumot)
-
Gondwana
addikt
válasz
spyduck #37718 üzenetére
Az föl se tűnt, hogy X220 glossy panel, azaz fényes kijelzővel? Tehát itt valaki valamit nagyon moddolt, és egy kicsit gányolásba fordult összerakáskor...
Szerk: dying_star, a p (professional?) az a jelenlegi W-k (workstation) előde, OpenGL-re atesztelt driverekkel, ebből adódóan másként cimkézett videochippel (gyakorlatilag ugyanaz a mag rendszerint, csak másik BIOS). Ha NVS140/T61 az irány, a fő tanács az szokott lenni, hogy 2008 júliustól újabb gyártásúval kevésbé valószínű a mellényúlás. (T60 pedig előfordul IPS kijelzővel, ami ráadásul lehet UXGA is - most épp egy ilyenen videovágok)
-
Gondwana
addikt
válasz
Mathematics #37706 üzenetére
Amit linkeltél, nem IPS (1366x768 WXGA HD vs. 1366x768 WXGA Premium HD - az utóbbi lenne csak IPS-es)
Ezek a linkelt német gépek biztosan EU garanciálisak (általában Location: Germany, attól függetlenűl, hogy milyen nyelvű billentyűzet/OS van rajta, az én X201-em is angol, de német forrású a garanciája, üzlettől származó számla is van, ha véletlenül kérné a szerviz - de nem kérik, kivéve Kínában, mert ott első körben még az sem biztos, hogy ThinkPad, vagy csak annak látszó tárgy, amit bevittél javíttatni) -
Gondwana
addikt
válasz
Wolf-Rune #37703 üzenetére
Nekem innen, Szerbiából semmit nem jelent, de állítólag számlaképesek is EU-n belül.
-
Gondwana
addikt
Jól hangzó ötlet: a kijelző hátuljáról lefejted a fényes antennát és a wacom elektronikát, az elejéről levésed az üveglapot, és ez a kettő közé betolsz egy valamilyen távtartót (ami a ceruzás résznek a fontosabb, elvileg 5-6mm ről kezeli legpontosabban a ceruza pozícióját), touch-panel flatkábelje a wacomelektronikába vissza, illetve kell még egy 3.3V-os stabilizálás (természetesen 7803 kerülendő, találtam viszont egy ilyent), erre rá egy USB kábel (vagy egy miniUSB/microUSB aljzat elegánsabb), és öjömbódottá, wacom bamboo pen&touch, picit nagyobb méretben. Elvileg elő volt látva az 5V táp is ezeken a pentouchpaneleken, de még képen se láttam olyant, amelyikre az erre való zenner be lenne forrasztva.
Szerk.: W700 - beragadt az időgép pirosgombja. (Megszorulás esetén persze mindent érthetek, de nem túl rég nem sokkal gyengébb dual-screenes volt 2.000€ körül nbwn-éknél.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #37642 üzenetére
Valamelyik miniPCIe slotból ki kell drótozni egy USB D+ és D- potenciált, fölvezetni a zsanérban az antennakábelek között, illetve a kamerától lehúzni a +3.3V / GND párt. X200/X200s előnyben az X201-gyel szemben a +1 half-miniPCIe miatt egész könnyen kábelezhető helyen. (erre persze léteznek céleszköz-átalakítók is, de egy akármilyen döglött/kinyírható miniPCIe kártya is megfelel, pl. Robson/Turbo memória)
-
Gondwana
addikt
válasz
soldi3r #37610 üzenetére
...és egy 32-es sd kártyára meg fel tudna mászni az xp...
Ez picit hosszabb kör lesz így: alapvetően le kell hozzá vadászni egy atapi drivert, amit eredetileg IBM MicroDrive CF-ekhez írtak, akkor elfogadja az XP, hogy „removable” eszközre akarod telepíteni, egyébként (anti-piracy parázás miatt) nem hagyja magát feltelepíteni. (Ezért szerettem a Transcend CF-et rendszerlemeznek: ha IDE-n van bedrótozva, Fixed diskként mutatkozik be)
Nekem alapvetően adattárolni kellene, mert stabilitási okokból vissza kell térnem X18M-re a 256GB Samu PM810 helyett (Az nem állapot, amikor ráeresztek 3GB JPG-t SD-ről felmásolni, amibe belefagy többször is. Először az első 20 file volt csak használható, a többi belülről 0xFF, másodikra már kicsit több, mint 300-zal is megbirkózott, mielőtt merevre fagyott, harmadszorra már csak az utolsó 50 nem volt olvasható - viszont filenevek és méretek minden esetben rendben voltak. Ez volt ma az utolsó dobása), viszont az SD slotot gyakran használom. A legszebb az lenne, ha megtalálnám az eSATA 4 potenciálját, és még egy kibelezett X18M-et beforrasztanék a gépbe (aki nem használ dokkolót, annak máris van hova drótoznia belül) -
Gondwana
addikt
Akár még ez is jó lehet tárhelybővítésre... (elemzése illetve linux-support - VIA VT6436 - utánalesés folyamatban, de az UHS1 már biztató)
SANYO akkudöglés: azt hittem, ha limitálom, hogy csak 90%-ig töltsön, azaz ne tolja 4.2V fölé a cellafeszültséget, nem csökken annyira látványosan a kapactása. Tévedtem, csak nem jelzi ki: 2c után 94Wh volt, most, hogy feltoltam megint 100%-ra, 9c és leesett 91.55Wh-ra.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
Ezt a PDF-et keresem.
A gondom az, hogy letölthető kellene. (Google nincs velem barátkozós hangulatban)
Mocha-3 az X201 sémája (ezt keresem)
Mocha-1 az X200 sémája (ha esetleg másnak is kellhet) -
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37459 üzenetére
... vagy 200Hz-en, mint írtam. Láttál már rádiós ébresztőórát, azt a klasszikus ledes hétszegmensest, meg hogy az hogy villog 100Hz-en. Ha LEDvilágított panelre kiteszel egy olyan képet, hogy egész kijelző fekete, csak függőlegesen van egy 5mm fehér sáv, és egy sötét szobában mozgatod magad előtt a gépet (relatív gyors mozdulatokkal), meglátod azt a villogást, amiről én írtam. Minél lejjebb húzod a fényerőt, annál feltűnőbb - 100%-on nem kellene, hogy villogjon semennyire. Ha persze neked 100% fényerőn is villog, akkor ott dithering-probléma lesz (ilyent eddig csak Samsung panelen láttam).
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37457 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy 60Hz vibrál, vagy csak abban, hogy vibrál? (csak mert a 200Hz villogás miatt kerülöm én saját használatban a LED-es panelokat, erről többször is írtam már, hogy egy óccókínai zseblámpában meg tudják oldani a 2kHz PWM-et, egy 1000EUR indulóáras laptopban meg nem.)
-
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #37453 üzenetére
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #37346 üzenetére
Saját magának leütötte, és feltette megint megdrágítva.
(földműveseknek lenne sértő, ha azt mondanám rá, hogy paraszt)
-
Gondwana
addikt
Képek alapján: ha hátul fényes = tollat érzékel. Ha a wacom PCB-ről megy előre a széles kék felett egy négyeres szalagkábel (illetve oldalról olyant látsz, hogy a fémkeret előtt van még kb. 2mm üveg), az a singletouch üveglaphoz megy (ha ezt a tapis üveglapot rajtahagyod, nem tudod lecsukni a kijelzőt, illetve a tapiréteget nem lehet lefaragni az üvegről, mert egyik fele az üvegre van gyártva, nem fóliaként ráragasztva, tehát nem lehet utólag mást touchossá tenni vele), ha multitouchos lenne, akkor lenne még egy PCB a kijelző közepe táján
-
Gondwana
addikt
Akkor lehet kezdeni készíteni kb. 1m horgászzsinórt vagy esetleg valami érdesebb felületű vékony madzagot, 2db ceruzát meg valamilyen kést/tapétavágót a folyamat megindításához, nevezetesen a touch-felület (üveglap) utólagos leborotválásához. (Egyébként láttam, ugyanez az eladó árul touch nélkülit is $39, US-shipping only) Lehet, hogy már írtam (épp nem találom), szóval a lényeg: miután kiakasztottad a kijelző mögé menő szalagkábeljét, egyik sarkán bevágsz az üveglap és a fémkeret közé, a vágásba behúzod a zsineget, aminek a két végére kötötted a ceruzákat, és húzogatod. A fém keretre egy fekete kétoldalú ragasztóréteget tettek, ezt akarjuk szétvágni. Az oda-vissza huzigálás a fontos, hogy kihordja a ragasztót, nem a zsineg előfeszítése (elég, ha csak kicsit törik meg a zsineg vonala). A ragasztó persze össze fogja kenni a kijelzőt is, de akár még nedves papírzsebkendővel is letörölhető utána.
Nemrég volt kérdés: webkamera és a wacom felület nem hasznlható egyszerre, mert ugyanarra a kábelvégre kell csatlakozniuk. (esetleg valahonnan átdrótozni még egy USB portot - vagyis csak a D+/D- vonalat, mert a 3.3V kihúzható a kamerától is - a kijelzőbe...)
Nem tudom, hogy az X200s hátlapja vékonyabb-e, de X201-nél kényelmesen elfér a kijelző mögött a wacom-elektronika (ami elvileg csak minimálisan vastagabb, mint a kijelző saját PCB-je), tehát kihasználatlanságkor én nem biztos, hogy lefaragnám onnan.
Majd ott fog menni a hall-szenzor flatkábelje is - ezzel érzékeli, hogy mikor csuktad le a kijelzőt. Próba: tegyél egy mágnest (egy notebookhdd fejmozgatómágnese is megfelel, csak odaközelíted a HDD-t) a kijelző bal oldalának alsó negyedéhez, a gép lemegy sleepbe.Justfortherecord.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
fi:zi'k #37185 üzenetére
Gyakorlatilag ilyen az én kijelzőm is: HV121WX4-110 panel, hátulján Wacom antennarács a hozzávaló elektronikával, elején single-touch üveglappal, amiből egy szalagkábel hátramegy a wacom pcb-re. Ezt az üveglapot le kell faragni az elejéről. X201-nél és LED-es X200-nál ez a panel mellé kell egy CCFL X200-hoz való szalagkábel és egy inverter is.
Ha valaki rendel ilyen panelt, egy nekem is kellene. Nekem fontos, hogy legyen rajta wacom-cucc. (annyi a handicap, hogy Szerbiába nem szállítanak sehonnan, de van egy szegedi cég, ahol átvesznek csomagot a részemre, de ezt majd privátban)
-
Gondwana
addikt
Justfortherecord:
Webcam kábelen számozás W1 W2 W3 W4, Wacom PCB-n számozás 1...14, bekötés:
W1 - 13 (táp, +3.3V)
W2 - 4 (D+-)
W3 - 3 (D+-)
W4 - 1 (GND)
illetve a wacom pcb-n lévő tüskesor feletti fémcucc potenciálját külön ki kell kötni GND-re (vagy bűvészkedni a táp mellett a 14-es láb forrasztásával)Pár napja nem működött az X201 ceruzával (addig külső wacom bamboo táblával használtam- de csak eddig bírtam) Mennyivel tisztább, szárazabb, jobb érzés!
(megint olyan beképzelt lehetek, mint egy applefanboy - amint megoldom a Samsung 470 okozta fagyásokat is)Itt OFF, de hátha: nincs valami manuális mód végigzavarni egy TRIM-túrát egy PM810-en? (Olyasmit keresek, mint amit az intel ssd toolbox csinál karbantartás címén)
Keresőszó: wacom webkamera affs x200 x201 -
Gondwana
addikt
válasz
Giovanny #37129 üzenetére
(A WWAN-inkompatibilitás az FCC meg a hasonló sugárzásmániások miatt kell. Két módon garantálhatja egy gyártó, hogy az atesztre leadott készülékhez képest az end-user nem fog más sugárzási paraméterű rádiót belefabrikálni: lecimkézi a csavarokat olyan szöveggel, hogy cimkesérüléskor garanciavesztés, vagy BIOSban meghatároz egy listát, hogy csak a tesztelt PCI:Vendor/Device ID-ket fogadja el. A whitelistmentesített BIOS értelemszerűen szintén garanciavesztést okoz
)
-
Gondwana
addikt
válasz
BollaFeri #37089 üzenetére
(Amikor egyszer a T60-am akkuját áttettük egy SL500-ra, azon se volt semmi advanced akkumanagement, kiírta a ciklusszámot meg a kapacitást, és ennyi.
Szerk.: BIOS update miatt kellett, mert amit a géppel kapott SANYO-t, annak annyi volt kevéssel az 1 év gar után. Az akkor épp legfrissebb PM volt fenn, ugyanaz, amelyik a T60-amon) -
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #36763 üzenetére
Jól láttátok, komplett T500/W500 hűtőt raktam a T60-ba. Igazi Dr. Frankensteini felkiáltással (They said it's impossible, but I made it) Mondjuk, tény, meghajtva nem lett olyan halk, mint az X201 (azért a 2800rpm mégis csak duplája az 1900-nak)
Ami hőcső-görbülésnek tűnik a VGA-n lévő fémkocka előtt, az feature, nem utólagos bug - viszont ugyanez a hőcső „leforrasztódott” a CPU blokkról, ezért taknyoltam oda egy kis pasztát. A VGA-ról le kellett vakarnom az eredeti kemény pasztát (túl vastag volt) és a chipsetnél kevés volt a hézagoló hűtőpad, itt a gyárira rátettem egy 10x10x1mm rézlapot, az alá meg az előző hűtőről leszedett gap-pad negyedét a chipre. -
Gondwana
addikt
Napi képrejtvény
(A helyes megfejtő egy baráti vállveregetést nyerhet)
Iddle CPU (T7200): 43°C, kb. 10 perc víruskergetés után (MSSE, 100% CPU load) 66-68°C között billeg. (Forrás: MobMeter)Szerk: fracture333 - ezt mondja az X201-re (X200 utódja) a WIn7
Fő külömbségként az X200s gyárilag alulfeszelt (gyakorlatilag visszábbkorlátozott maximális órajel mellett 2x akkora L2 cache) 17W TDP procival van szerelve az X200-hoz képest.
-
Gondwana
addikt
válasz
Dare2Live #36728 üzenetére
Nálam FullHD T520-nál picit billeg, hogy bizonyos szempontok alapján még akár azt is mondanám, hogy jobb, mint az UXGA IPS a T60-amban - kalibrálás után. (Kb. fölfelé 15°-ról nézve kezd csak a 100% fehér sötétedni a 95% fehérhez képest = itt kezd invertálódni, de egész elviselhető nemváltozós tartománya van, ráadásul widegamutos is - jó, nem egy Dell U2410, de gazdagabb zöld/narancssárga árnyalatokat tud, mint az AFFS az X201-emben). Az IPS-es X220 csak símán tudja azt, amit az AFFS az X201-ben, picit nagyobb max. fényerővel. (Még a villogás-tesztet nem volt érkezésem megcsinálni rajta, de ami késik, nem InterCity)
Szerk.: Borote: billenytűzetkeménség szerintem azért más, mert a T60-ban ALPS lehetett, ez meg MNB (fórumokon sok felé az MNB-t istenítik, de nem csak nekem tetszik jobban az ALPS gépelés-érzete)
-
Gondwana
addikt
válasz
#19103744 #36600 üzenetére
(Ez itt kollektív tudás, nem egyéni - az egy darab termesz is síkhülye, mégis milyen okosan működik egy egész termeszvár...)
Szerk.:
OOOO: az X-ekben az SD-olvasó USB-re van drótozva, de T-kben PCI/PCIe buszon van, azaz egyedi driver kell hozzá, nem valami univerzális mass storage, tehát BIOSban is tételesen szerepelnie kellene, mint pl. egy RAID kontrollernek. Közvetlen bootolásra alkalmatlan, de ha valamiről beröffen egy kernel-image, onnantól már használható. -
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #36527 üzenetére
De a fagyás mellett nem dobtak bootkor CMOS checksum errort, vagy valami hasonló elemre utaló hibát, csak fagyogattak? Ha így volt, akkor bocs, tényleg lehet az elem is a problémaforrás.
-
Gondwana
addikt
válasz
rooland #36521 üzenetére
Ha ez lenne a baja, akár így is cserélhetnéd, de nem ez a baja - ennek az elemnek bekapcsolt gépnél semmi szerepe nincs, csak kikapcsolás után őrzi a BIOS beállításokat és hajtja az órát. Pont ThinkPadnél még nem, de más kütyüknél (pl. Palm m505, Abit BE7) hasonló kiakadáskat statikus elektromosság produkált nekem.
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
válasz
parkasz #36352 üzenetére
Deluxe Expanderrel van rossz tapasztalatom, pár hónap alatt szétfoszlott a pántja, kevesebb, mint egy év alatt kikopott lyukasra az oldala, de azt mondják, nagyon egyszerűen garanciáztatható - de nem a lenovohoz kell ezzel fordulni. Nem próbáltam, mert Szerbiából csomagot küldeni annyi lenne, mint egy új táska. Én csak Deutert használok. (Meg mindenféle kata fotós táskákat, de azok se bírják nálam úgy a napi gyűrődést, mint a Deuter)
-
Gondwana
addikt
válasz
qnadam #36341 üzenetére
T60+töltés: itt még kikapcsolt gépnél nem működik a vezérlés - kikapcsolt állapotban csak egy szabályt ismer, 96% felett nem kezd el tölteni. Ha tehát előbb töltőt kap, utána indul el a power manager, a beállított felső limitig tölt. Ha közben be se kapcsolod a gépet, akkor pedig 100%-ig.
-
Gondwana
addikt
válasz
N.GÁBOR #36331 üzenetére
Nem csak a Samsung gyárt SSD-ket, van még választék... (én egy 470-es OEMmel szívok, továbbra is random fagyasztja az X201-et, a nagy tárigényű melókat befejezem, azonnal megy bele vissza az intel, az legalább nem csak laboratóriumi körülmények között működőképes. AHCI driver cseréje se segített rajta. Mondjuk, az is igaz, hogy eddig az összes Samsung termékkel csak szivattam magam és nem rövid a lista, telefonok nincsennek is rajta)
Szerk.: a HDD-s használathoz tömegesen elfelejtik dokumentálni, hogy időnként illik neki küldeni egy defrag c: -b mókát - mert ugye, egy laptop mikor van 20 percet teljesen iddle, hogy magától lefusson a prefetch-optimalizálás a háttérben?
WWAN upgradeable: antenna, SIM-olvasó, visszajelző led
-
Gondwana
addikt
válasz
mcroberto #36282 üzenetére
Hagyjàtok a burzsulyoknak a 333MHz RAMokat, vegyetek 400MHz-set olcsòbban, tökéletesen kezeli a gép (x32, 2x1GB 400MHz modul hàzon belül)
X31-nél majd nézz rà a hőmérsékletekre, szeret 60 fölé menni, tpfancontrollal koràbban kell neki ventit kapcsolni és jòòl.
Szerk.: mellé ment a vàlasz...
-
Gondwana
addikt
Sanyo-legendárium: tegnap érkezett egy 9c akku az X201-hez. Első használatkor 0c, full-charge capacity 95.56Wh. Első töltés végén még mindig 0c 94.57Wh. Ma lemerítettem kb. 60%-ra, majd megint töltés, aminek a vége 1c, 94.06Wh - mindeközben ThinkVantage toolbox System History opciója mindkét kapacitáscsökkenésnél letárolta a változásokat, de 10Wh többet ír, az utolsó adat szerint itt 104.41Wh-ra csökkent a kapacitása.
Ami viszont feltűnt és utánanézést igényel: jelenleg a cellafeszültség 4.293V-ra jön ki (12.88V), ami pedig forrása lehet az akkumegdöglésnek, lévén léteznek 4.3V max.feszültségű LiMn cellák, de nem a tartósságukról híresek.
-
Gondwana
addikt
válasz
Mezga Aladár #36246 üzenetére
Van, a kompatibilis gépek listája ne tévesszen meg, hiányos lista.
franc0: X200 UltraBase van-e kéznél, illetve a dokkoló power-gombjával be lehet-e kapcsolni (rossz power-gombos T60 tasztatúrát láttam már)? Palmrest alatt a vízvezető csatornák engem formázott szigetelőszalagra emlékeztetnek, többször láttam már olyant, hogy az egyik oldala el volt válva (az X201-em is ilyen palmresttel érkezett, ujjheggyel odanyomtam, azóta nem engedte el), szerintem érdemes minden tulajnak egy első szétszedés alkalmával leellenőrizni, hogy jól a helyükön vannak-e.
-
Gondwana
addikt
Fn+F9 a Safely remove hardware, visyont keyboard customizerrel tudsz CD-ejectet programozni, ezt jobb Alt+BrowseForward-ra szoktam tenni - nekem már asztali gépen is reflex (csak ott nem működik, hiába ThinkPad billenytűzet, meg Keyboard customizer - de legalább asztali gépen is lehet vele CapsLockot lassítani)
-
Gondwana
addikt
válasz
Xmodule #36188 üzenetére
Nálam anno először az X31-ben, majd váltás után X32-ben 16GB CompactFlash volt a HDD, maximális elégedettséggel. Először MLC 133x Transcend, utána SLC 300x Transcend lett. Sebességben maximálisan vállalható volt a 133x (20MB/s körül írt, 40 körül olvasott, a 300x meg 50/50 szekvenciálisan, ami azért az IDE HDD-k szintjét meg is haladja, a seek-time meg már említést sem érdemel), az adapter 1.5-2kHUF innen a PH-ról. CompactFlash-t meg már aprópénzért utánadvágnak. Ha érdekelnek még részletek meg kártyaválaszási szempontok, pü! (Persze, 32GB CF is hasonló ár, vagy csak kicsivel olcsóbb, mint a PATA SSD, de gépváltás után fotós topikokban eladható - ellentétben az SSD-vel)
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #36162 üzenetére
A kijelzőkàva alatt a szalagkàbeltől jobbra van az inverter/ledsor, balra meg a BT modul. Csak ràpattintod a szalagkàbelre, a kàvàt tartò csavar rögzíti.
Szerk: a PVA panelekkel egyéni szocproblémàm van, nekem a Samsung 305T képe még kalibràlva is nembegyere, pedig azt jò PVA-nak mondjàk. -
Gondwana
addikt
válasz
janston #36160 üzenetére
Nekem meg pont fordított bajom van a moddolt X201-gyel: 2% a 0 szint, 6-os szint=13%-nál kezd csak használható lenni, illetve a teteje 100%-66%-50% lehetne egy kicsit lineárisabb. Csak sejtem, hogy ezek az értékek az embedded controllerben laknak (bár örülnék, ha lenne rá valami registry hegesztés)
Más: sokáig kerestem, de csak tegnap sikerült megtalálni, hogy van végre friss modbios X201-hez! Volt valami ősrégi 1.32 BIOS alapú, de ez már a legújabb 1.39-ből van főzve.
(digitáliséletem 413)
-
Gondwana
addikt
Megint jönnek a linux alatt nem működő ujjlenyomatolvasók? (Meg Win alatt is bugzanak majd - parancsra?)
X61: 4:3 kijelző (AFFS) hegeszthető bele, de közel nem annyi, hogy csak bepattintod, hanem a szalagkábel lábsorrendjét is jól meg kell variálni. Ha pedig nem XGA hanem SXGA+ panelt akarsz belehegeszteni, ott már BIOSból is mókolt kell, mert a VGA bios csak XGA felbontást ismer. (Valahol van otthon ilyen mókolt BIOSom X31/X32-höz, de utána jól lemondtam a projektről, most anyám fácsézik az X32-n.)
-
Gondwana
addikt
válasz
qnadam #36030 üzenetére
Lenovo supportról származó Synaptic driver is tudja emlékeim szerint (majd csak az X220-ért cserébe kapom vissza a T60-am, addig nem tudom megnézni - minden esetre úgy emlékszek, legutóbb már így volt belőve nálam is. A „sarkok” (gyakorlatilag a touchpad negyede egy gomb) tap-zones, a numerikus +-*/, kétujjal pedig scroll, kurzormozgatás meg letiltva)
-
Gondwana
addikt
válasz
ro_bert17 #36008 üzenetére
(Akkor frissíts PowerManagert, nálam már 96:00 is előfordult.
)
Jókat mosolygok ezen a T400 vs T410 vitán (amit ugye, X201-en olvasok
és egyik oldalt se értem igazán) és csak annyi hozzáfűznivalóm támadt, hogy a Puškini képlet alapján (mert ugye az Anyegin múlik sokminden) a T400 és a T410 között a külömbség kb. egy T60 ára. (Nekem is kínáltak még egyet tegnap (IPS/T7200/2GB/120GB/6c) - nincs minden elveszve, lesz még a ThinkPadnek qltúrája Szerbiában!)
-
Gondwana
addikt
válasz
vikcsi #35914 üzenetére
Volt olyan az első pàrezer T60-nàl, hogy kicisàjga rossz kiképzést kapott, nem volt a szerelési utasìtàsban, hogy a gap-padròl a vèdőfòliàt vegyék le a hűtő berakàsa előtt. Ezeken a gépeken rendszerint 10-15 fokkal is melegebb a GPU a CPUtòl. Utolsò gyàrtàsi dàtumot nem tudok, de 2006 az biztos.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #35736 üzenetére
15" T4x, szerintem nem R5x, mert vékonyabb a perem az ODD felett, de ami nekem látványosabb, hogy a gép ki van kapcsolva! (Annyi fény nincs a jelenetben, hogy a zsanér meg a VGA dugasz csillogjon, de annyi van, hogy a power meg az akku ledet elnyomja? Illetve a képszél sincs rendben, a bezel széle hiányzik, ráadásul kerekített is a berámolt kép...
-
Gondwana
addikt
...olyat tapasztalt már valaki eSATA portbővítős expresscard-os cuccal, hogy nem látja a Thinkpad-je ..., újraindítás után viszont rendben működik?
Jmicron chipes EC CompactFlash olvasóval jártam hasonlóan: W7-ben van hozzá valami generic driver, ami hotswapet még hírből sem ismer. -
Gondwana
addikt
-
-
Gondwana
addikt
Amatőrök...
Itt átretusálok egy tizedespontot, és máris juhéé!
(Brightness 100%, LightRoom konvertál, CPU usage 100%...)Szerk.: Samu470/pm810-zel én leszek az első, aki szív, mint a torkosborz? Amióta bekerült az X25M helyére (a 256GB miatt), 2-3 naponta van egy olyan fagyásom, hogy valamilyen írási művelet közepén világítva marad a HDD-LED, a gép meg merevre fagy. Egyszer-kétszer sleepbe sikerült leküldeni (4-5 perc lecsukott kijelzővel, és feléledt a holdacska, majd felnyitva működött tovább, de gyakoribb, hogy csak powergombbal lehet kinyomni)
-
Gondwana
addikt
válasz
azbest #35365 üzenetére
(Nálad a PCIe buszon az OS látta a jmicron chipet, de itt a PATA buszon transzparensen kellene működnie, azaz mint PATA HDD kell, hogy bemutassa a SATA SSD-t, tehát nem lehet driver-függő - viszont egy ilyen sikertelen install után valahogy megnézném másik gépben, hogy egyátalán rendben van-e a már felírt file-ok tartalma, pl. INF folderben ha olvashatatlanok a szöveges fájlok, már nincs is több kérdésem, "valamiért" sikertelen az írási művelet, vagy SSD-hiba, vagy túl kevés kraft miatt. Lehet, hogy egy linux live-CD is elég lenne hozzá ugyanebben a gépben, ha az alatt is random karaktereket lehet olvasni a szövegfile-k helyén.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Grafirka #35350 üzenetére
A videokartya 2007 novemberi (GPU Z szerint) "A2 revision"
Na, szerintem itt a lényeg, annak nézz utána, volt-e valakinek A2-vel gondja, vagy csak Rev.A1-gyel. (A T61-et saját részre átugrottam, ezért nem mondom teljesen biztosra a dolgot, de valami lyesmi dereng, illetve az a 2008-as dátum elvileg azt jelenti, ami után már biztosan nem volt Rev.A1 kártya a lapokon)
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #35328 üzenetére
Ha időnként van kép, háttérvilágítás (fénycső-elöregedés, egy idő után az inverter túláram-védelme lekapcsol, mert már nem elég a 7-8mA a csőnek), ha egyszer csak nem lett, és az óta soha nincs, akkor inverter: az inverteren van egy trafó (elég laza forrasztással, túl határozott odacsapásra ez leválhat, de olyankor majdnem ugyanakkora esélyel repedhet el a cső is, aminek ugyanezek a tünetei) meg egy tokban pár FET tranzisztor, amik kapcsolgatnak (időnként csak kapcsolgattak) néhány kHz frekin. Régi gépeknél sokszor kevesebb macera kompatibilis FETet levadászni, mint csere-invertert, ott érdemes forrasztgatni.
(rég volt az, amikor még azt hittem, inverter ThinkPadban nem romolhat el - de tényleg írtam itt anno ilyen hülyeséget)
-
Gondwana
addikt
(Nem emléxek már, hogy hol is olvastam, de állítólag a SONY meg a SANYO akkucellák ugyanarról a gyártósorról származnak - vagy egy időben származtak, minden esetre eddig két Lenovo/Sony akku volt a közelemben, a 150 ciklust egyik sem érte meg használható állapotban. Ugyanígy T60 6c Sanyo x2 db - 100 illetve 180 ciklusnál lett végük, X200 Tablet 8c Sanyo - 100 ciklusig a gyári kapacitást tudta, 150ciklusik behullott 60%-ra, X201 4c Sanyo - amikor a gépben tartom, minden harmadik nap kap új bejegyzést a Toolboxban, hogy Hardware updated: Full charge capacity 5-6 századdal kevesebb, jelenleg 32.01Wh a gyári 41.47Wh helyett.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Napfénysüti #34981 üzenetére
(30g-os MX2 postával együtt olcsóbb volt hardverkerből, mint egy itteni vízhűtős apróból. Szerbiában meg egyáltalán nem forgalmazzák sehol - viszont volt, aki rákérdezett, hogy vennék-e neki is...)
-
Gondwana
addikt
válasz
lakisoft #34937 üzenetére
Ezzel futkosok most én is, hogy bele tudok-e tolni 16GB-t az X201-be. Jelenlegi állás szerint röviden: nem. Hosszabban: BIOS felismeri, kijelzi, de csak 32bit OS hajlandó bebootolni a gépen, 64bit OS-ek és a memtest se indul, már 1x8GB modullal sem. X220 az első, ami tud mit kezdeni a 16GB RAM-mal. Az említett W510 is korlátozottan igaz: csak quadcore i7 procival kezel 4x4GB RAM-ot, a 2x8GB ott se működik. Az intel saját piacfenntartó feature-jéről van szó, ami szerintem nem igényel magyarázatot.
-
Gondwana
addikt
Épp borogatom a s€ggem: pár napja nyüstölöm ezt a T520-at innen, az apróról, soha nem gondoltam volna, hogy majd egyszer látok elfogadható minőségű TN panelt. Jó, nem IPS, de azért arra nem számítottam, hogy lightroomra símán használható. 2GHz-n 1300 file/óra konvertálja azokat a képeket, amiket az X201 800 kép/óra darálja, az asztali E6350 meg 450 kép/óra.
Volt szerencsém egy elég fura X31-BIOSmeghülyülést látni: úgy döntött, hogy a ventillátora csak 65°C-on indul. (TPfanControl persze meggyógyította)
buvartacsko: ha letesztelték, működik, de nem fizettek külön még egy WHQL-ért én lexarom, hogy valami eredendően Vista vagy Win8 driver. Olyanokat már láttam, hogy van külön W7 meg Vista driver, de FC szerint No Differences Found.
Chaser: T60-am oda van, amíg meg nem jön a T520 helyére szánt X220, ezért rendesen összehasonlítani nem tudom, de a teljes W500 hűtő már otthon van, megnézem, hogy én hogyan moddolnám rá. Mondjuk, így elsőre úgy tűnik, mégse csak berakom a T60 hűtő helyére a csere folyamata, mert kábelvezetőket kell majd lefaragni és a chipseten lévő fémkocka lehet, hogy jóól ráfűt majd a billentyűzetre (ha egyáltalán befér alá csiszolás nékül).
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34803 üzenetére
Pl. 10cm átmérőjű nagyítóval, ebben a széép verőfényes időben? Csak arra vigyázz, nehogy a plexibe is belesüssön egy kis textúrát... (vagy két koherens lézersugárral - amíg nem egyesülnek, nem égetnek, na, de mindkettőt egy pixelre fókuszálod, még akár fekete lyuk is keletkezhet, ami elnyeli az egész laptopot Stevenhawkingostul, kerekesszékestül)
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #34792 üzenetére
(Biztos, hogy LOCAL SETTINGS alá írtad, és nem Current User alá? Csak mert nekem asztali gépen, UltraNavos billentyűzettel is működik, ott épp Operát nyit.)
-
Gondwana
addikt
ThinkVantage gomb programozása (vótmá')
Én így tettem át SimpleTapra:REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"(Természetesen kreatívan kezelhető a tartalma, bármit indíthat.)
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34777 üzenetére
1x a VGA csatlakozónál alul, 1x a SATA csatlakozónál, 2x a tápcsatlakozó, 3x az ExpressCard slot, meg még egy a képernyőzárretesznél. (Viszont lehet, hogy a 14" T4x-ek palmrestjét fogta 9 csavar, nem a T60-ét)
Szerk.: ja, ha akkulevételtől számolunk, persze, több, de kérdés, hogy tényleg ki kell-e mindent venni, amit a HMM felsorol?
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34775 üzenetére
...itt viszont az egész alaplapot ki kell venni a helyéről...
Ami, ha jól emlékszek, kb. ugyanannyi csavar, mint egy 14" T60 palmrest. -
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34771 üzenetére
Az sok: Lightroom konvertáláskor szaladt el nekem anno ennyire. (30°C szoba, ölben tartva, Lightroom korrigálás, tehát nem folyamatos 100% mint konvertáláskor, 49-53°C ugrál az X201)
Szerk.: forrás = ez a gadget (Mondjuk, a Skype sokáig meg volt verve valami pluginnel ami megpróbált telefonszámot keresni minden browser-ablakban, na, az tudott hosszú, folyamatos 100% CPU usage-t produkálni, nem tudom, hogy ez van-e még)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged