- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz
kammler #4028 üzenetére
Elnézést a kissé megkésett válaszért, a héten erős "havazás" volt.
Feltettem rá a legutóbbi HP biost, az első merevlemez fiókba egy 60Gb-os SSD-t és pikk-pakk felszaladt rá a WS2012. Letöltöttem a drivereket de mindent felismert instant, úgyhogy nem is volt rájuk szükség.
Most rendeltem hozzá Ebayről egy HP 2,5"->3,5" átalakítót elég alacsony 8$ -os áron ingyen szállítással.
Kíváncsian várom, elvileg kifejezetten a microserver szériához van és külsőre is bizalomgerjesztő....Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá innen tud rendelni:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=251331314397&ssPageName=ADME:L
C:GB:3160
-
Agony
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég szert tettem egy N40L-re és home szerverként használom HTPC, FTP, fájlszerver, RDP és WAMP szerveren futtatott weboldalak tesztelésére. Találtam hozzá sok leírást (tápventillátor csere, házventillátor csere, ram bővités, etc, biosmod ahci supporthoz) amiket el is végeztem rajta.
Most tervezem a tárhelyek korszerűsítését részben kapacitás szempontjából, részben teljesítmény tekintetében.
A kérdésem igazából az lenne, hogy próbálta-e már valaki Windows Server 2012-vel és van-e valami előfeltétele a telepítésnek? Egy 60Gb-os SSD-t tervezek beletenni rendszernek és gondoltam mielőtt migrálom a jelenlegi szervert kipróbálom a 2012-t, viszont néhány oldalon láttam, hogy talán valami speciális bios kell a telepítéshez... valóban így van?
Nekem jelenleg ez a bios van fenn: http://blog.xorp.hu/hp-microserver-es-nexentastor
Azért raktam fel, hogy kezelje az SSD-t az ODD-nek fenntartott sata kábelre csatlakoztatva, de bár a windows felismeri az eszközt, valami (talán az AHCI mert RAID módban van) miatt az Samsung SSD Magican nem is tudja lekérni az adatait és kezelni az SSD.Előre is köszönöm a választ!
Üdv,
Levi
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged