- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem tud dönteni az iFold a titán és az alumínium között
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Ilyen lesz a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Akárhogy is, hasonló esetekben diódát én sem szoktam, de az akku legyen védett, így nem tud 2,5 V alá merülni, csak hirtelen lekapcsol.
Asztali mérlegbe építettem régebben 2 x AA elemtartót, így alkáli elemmel nagyon sokáig elment. Cserélni csak a mérleg szétszerelésével lehet, de a nagy időtáv miatt ez kibírható. Később ebbe is raktam egy kis Li-po védett cellát.
Egy Rossmann személymérleg viszont, hiába esztétikailag szépen tervezett, de szinte használhatatlan, mindent lemerít, kezdettől fogva. Ráadásul elég hülyén mér, nem vált be. Többszöri rálépésre mást mutat, de ez is zavaró, hogy nem folyamatosan mintavételez (mint a konyhai), hanem beáll és kész. Utána le kell lépni és vissza, hogy ismét mérjen egyet.
-
mezis
félisten
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Néhány készüléket én is elemzabálónak gondoltam. Aztán a "teszkógazdaságos" elem helyett egy márkás, jelzett lejárati idős CR2032-őt tettem bele. Már nem is emlékszem milyen régen. Nem minden elem ami fénylik.
Az egyiket már garanciáztatni készültem, mivel a kivett CR2032 feszültsége 3V fölött volt.
Megmértem a készülék áramfelvételét, elemtartóval összeforrasztottam a "műterhelést" és akkor láttam, hogy mennyit tud csökkenni egy ócska, gagyi elem feszültsége terhelésen. -
válasz
kmisi99 #83111 üzenetére
Nem, valószínű elkezdett dögleni a mérleg. Pár ilyen van itthon is, hogy már be se kapcsolt cr2032-vel, de akkuról még sokáig megy, vagy külső tápról bármeddig.
A saját szobamérlegem pl. egyáltalán nem megy cr2032-ről már, 4,2v-ot simán bekötöttem neki telefonakku formájábanEz 2 éve volt, néha feltöltöm az akkut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- ASRock B550M-ITX/ac alaplap + Crucial Ballistix 16GB DDR4 3600MHz CL16 memória kit - ELADÓ!
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Ár értékbajnok! Prémium kategória 4060 ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON! GIGABYTE AORUS rtx 4060
- ENNYI PÉNZÉRT ilyen konfigot nem kapsz! Prémium kategória! Gigabyte aorus rtx 4070 i9 14900hx 2k qhd
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro E-SIM 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3508, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest