Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• polo88

csendes tag

válasz ellso #214 üzenetére

Először nézz szét google-n, meg itt, feltehetőleg megoldja a problémád. Semmi részletet nem közöltél, így amúgy is elég nehéz lenne segíteni.

• polo88

csendes tag

Segítségre lenne szükségem, nekem is hasonló a problémám.

Van 2db RAID0-ba kötött vinyóm. Először feltettem rá egy XP-t, majd később vistát. Rendje módja szerint a vistával együtt jött egy felület, melyen választhatok a korábbi windowsok és a vista között.

Minap azonban új vinyót akartam kipróbálni, ám sehogy sem ment az, hogy az XP lássa. A próbálgatás közben pedig betettem a winXP telepítőjét, majd floopyról beadtam neki a raid vezérlőjét. Hiba volt. Hiába vettem ki a plusz vinyót, az XP azóta nem indul el, 0×0000 szerű hiba és a hiányzó ntldr gátolja meg az indításában. A vista is panaszkodott, de megjavította félig a telepítőlemeze.

Érdekesség, hogy a vista viszont felcserélte a meghajtóbetűzést még a legelején: amit az XP E: meghajtónak lát, azt a vista C:-nek, és amit a vista E:-nek, azt az xp C:-nek. Ez utóbbi komoly problémává vált, mert a meghajtóváltogatás miatt a vista rendesen betűzte a dolgokat (azaz az eredeti csavar megszűnt), de így nem tudott belogolni (nem látta a user profilokat, de a login screenig érdekesmód eljutott). Egy safe módos belogolás után regeditben átírva a meghajtókat, minden renbejött a vistával. XP-vel továbbra is bajom van.

Tehát a helyzet: a gépen egy RAID kötetes vinyó, azon egy XP és egy vista. Az XP ntldr-t hiányol, a vista fut. A RAID kötetet az XP telepítésnél csak akkor látja, ha floopy beadogolom neki a raid vezérlőt.

Próbáltam már, hogy XP telepítőlemezzel kérem a rendszer javítását, de F2 után nem látja a vinyót, ha meg F6, akkor nem látja a már rajta levő XP-t (nem ajánl fel javítást). Ebben az esetben az történik, hogy elvisz a telepítő addig, hogy partíció kiválasztása, kiválasztom a régi partíciót, majd közli, hogy az nvraid.sys (v hasonló) filet nem tudja másolni, márpedig enélkül nem tudja folytatni a telepítést.

Valami javaslat, tipp? Sajnos diák vagyok, így ha jól tudom, support nekem nem jár.

Új hozzászólás Aktív témák