- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iOS alkalmazások
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
polo88
csendes tag
Segítségre lenne szükségem, nekem is hasonló a problémám.
Van 2db RAID0-ba kötött vinyóm. Először feltettem rá egy XP-t, majd később vistát. Rendje módja szerint a vistával együtt jött egy felület, melyen választhatok a korábbi windowsok és a vista között.
Minap azonban új vinyót akartam kipróbálni, ám sehogy sem ment az, hogy az XP lássa. A próbálgatás közben pedig betettem a winXP telepítőjét, majd floopyról beadtam neki a raid vezérlőjét. Hiba volt. Hiába vettem ki a plusz vinyót, az XP azóta nem indul el, 0×0000 szerű hiba és a hiányzó ntldr gátolja meg az indításában. A vista is panaszkodott, de megjavította félig a telepítőlemeze.
Érdekesség, hogy a vista viszont felcserélte a meghajtóbetűzést még a legelején: amit az XP E: meghajtónak lát, azt a vista C:-nek, és amit a vista E:-nek, azt az xp C:-nek. Ez utóbbi komoly problémává vált, mert a meghajtóváltogatás miatt a vista rendesen betűzte a dolgokat (azaz az eredeti csavar megszűnt), de így nem tudott belogolni (nem látta a user profilokat, de a login screenig érdekesmód eljutott). Egy safe módos belogolás után regeditben átírva a meghajtókat, minden renbejött a vistával. XP-vel továbbra is bajom van.
Tehát a helyzet: a gépen egy RAID kötetes vinyó, azon egy XP és egy vista. Az XP ntldr-t hiányol, a vista fut. A RAID kötetet az XP telepítésnél csak akkor látja, ha floopy beadogolom neki a raid vezérlőt.
Próbáltam már, hogy XP telepítőlemezzel kérem a rendszer javítását, de F2 után nem látja a vinyót, ha meg F6, akkor nem látja a már rajta levő XP-t (nem ajánl fel javítást). Ebben az esetben az történik, hogy elvisz a telepítő addig, hogy partíció kiválasztása, kiválasztom a régi partíciót, majd közli, hogy az nvraid.sys (v hasonló) filet nem tudja másolni, márpedig enélkül nem tudja folytatni a telepítést.
Valami javaslat, tipp? Sajnos diák vagyok, így ha jól tudom, support nekem nem jár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Házimozi haladó szinten
- Futás, futópályák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- DUNE médialejátszók topicja
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest