- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #41401 üzenetére
Üdv,
az egyik állványodra vevő vagyok, ha még lehetséges.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40899 üzenetére
Köszönöm.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40893 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Az ár "relatíve" reális?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40883 üzenetére
Szép estét mindenkinek!
[Erről] mi a véleményed ?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40708 üzenetére
Tudom, a BOSS... TV-ben anno segített tanáccsal
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40709 üzenetére
A 12R és 12Q között nagy a különbség tudásban?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40706 üzenetére
Akkor zárjam a longot, nyissam a shortot?
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40703 üzenetére
A 12Q új ára 250e Ft lassan 800€... Szerk: 12R?
Elnézést, a Audience 52-re nem subot, hanem surroundot akartam írni...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40697 üzenetére
Gondolom a frontokhoz keresni (és találni) kellene centert és subokat is.
Pl: Audience 82 -höz:
Audience 122 C, és Audience 52 illik ...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40694 üzenetére
4k-ért ez még "csak" a két front...
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40692 üzenetére
Hát ... naná...
Köszönöm!
Legfeljebb a hangfalakat megveszem két hónap alatt...
A Velodyne-t meg később. -
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40690 üzenetére
Igen ismerem
Ebből egy használt: AVR400... pl.350...ért, valahogy kipótolnám... de ez nem reális.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
xtremetuning #40687 üzenetére
HD hangformátum kezelése,
HDMI 1.4,
DLNA 1.5,
VHD1900 1080p,
2 HDMI kimenet,Csak Magnat hangfalakkal tudtam meghallgatni a 3067-est, nem volt rossz, JMLab hangfalakkal gondolom csak jobb lehet.
Ami igazán tetszett korábban, (írtam is) Rotel és B&W 600 sorozat, árban jóval több, és bár a hangja nekem nagyon tetszik, a Rotel 1550 HM erősítő 1.3 HDMI stb. nekem 3d miatt kellene az 1.4, illetve a hálózati stream is jól jönne a NAS-hoz (flac, mkv audio)
köszönöm, hogy időt szánsz rám
-
JohannZimu
senior tag
Sziasztok!
Kérlek mondjatok erre véleményt:
erősítő: Yamaha RX-V2067 kb. 305e vagy RX-V1067 kb. 250e
5.0: JMLab Focal Chorus 716V, 706V,CC700V kb. 500e
Később: Velodyne CHT-8Q kb. 165e20 nm nappaliba, mozi-zene 60%-40%
Nem hallottam még együtt.Köszönöm.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
#09634560 #40427 üzenetére
AVFórumon februári hsz:
ROTEL RSX 1550 van nálam tesztelésre, és következő gondom akad:
1. BD és DVD lejátszásnál, (érdekes mód zenei BD-nél a leggyakrabban) nem ismeri fel a bejövő formátumot. Nem azért, mert mondjuk a lejátszó kicsomagolja LPCM-be, mert azt értem, hanem pl stereo 2.0-ból átváltom 5.1 HD master audioba, és ő marad stereoban. Kikapcs-bekapcs után megy...
2. IMAX 3D blue-ray filmeknél főmenünek nincs képe. Ha elindul a film lejátszás, ott már jó, viszi a 3D-t, bár érzésre ront a film minőségén. (A lejátszónak meg sajna csak egy kimenete van...)
3. Audio CD lejátszásánál HMDI-ről nincs hang. Kénytelen voltam összekötni koaxon is, és egy BD lejátszása után audio CD-t rakok be, az erősítőn is bemenetet kell váltani. Kép van, mert a lejátszó képe megjelenik a HDMI-n, és persze mondanom sem kell, ha közvetlen a tV-re (vagy másik erősítőre) kötöm a lejátszót HDMI-n kép is van, hang is van rendesen....
4. Nincs, vagy nem tudtam bekapcsolni HDMI pass-t, hogy kikapcsolt erősítő átengedje magán a jelet, mert a kis vakond lejátszásához bőven elég a tv beépített hangszórója is...
Valaki használ 1550-t? Vannak hasonló problémák? Esetleg létezik firmware upgrade ami ezeket megoldja? A dobozon lévő matrica szerint ez a készülék már HDMI 1.4 kompatibilis, azaz tudnia kéne a 3D-t is.
Mindezeken túl a hangja az zseniális, nagyon szépen hajtja a B&W 686-os frontokat. De a fenti hibák/hiányosságok elég bosszantóak! Nem derült ki számomra egyenlőre az sem, hogyan lehet firmware-t frissíteni, vagy egyáltalán ellenőrizni, hogy a legfrissebb van-e benne?
Az HDMI 1.4 kompatibilitás nekem is kell.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
#09634560 #40276 üzenetére
Üdv.
Köszönöm mindenkinek az eddigi hsz-t.
(eredeti: #40232)Az alábbiakhoz kérlek vegyétek hozzá, hogy tapasztalatlan és kezdő vagyok HM ügyben.
#40234) bajnokpityu: egyelőre a leírtakon kívül nem tudom pontosan mit szeretnék, eddig azt gondoltam, hogy egy Marantz SR7005-ös erősítő (hangládák ismerete nélkül) 20nm-en jó alap lesz egy élvezhető moziélményhez, ugyanakkor ha Kari Bremnest vagy Pink Floydot akarok hallgatni akkor is elégedett leszek.
Jogos volt a "mit hallottál eddig", ahogy most állok:azt hiszem semmit. Olvastam cikkeket, teszteket, a fórumot több hónapra visszamenőleg. Ehhez hozzá, adott egy pénzügyi keret..A korábban említett Marantzok közül a 7005 -öst sikerült meghallgatnom, (Marantz Bluray lejátszó+CD lemez) Dali Lektor 6-al, Jamo C805-el és B&W 683-al.
Az én fülemnek egyik sem volt az igazi, a B&W szólt a legszebben de a mélyhangok erőtlenek voltak. Ennél sokkal jobbra számítottam.A meglepetés akkor ért, amikor a B&W-ket visszacipeltük a helyükre, és visszakötötte egy Rotel R06-os erősítőre. Az én fülemnek klasszisokkal szebben, részletgazdag telt hangzással szólt, szép mélyhangokkal. Nagyon tetszett!
A Marantzokat "mentegetve" azt ajánlották, hogy KEF hangfalakkal hallgassam meg mert azzal igazán jók. (IQ70 + IQ30 +IQ60 szettet találtam neten)
Az merült fel bennem, bár túllő a költségvetésemen, hogy párhuzamos rendszert alakítanék ki, például:
Rotel + B&W zenére, Marantz 6005 + ? hangláda szett mozira. Ebben az esetben a B&W-k lehetnek a mozi frontsugárzók?Egyébként további engedménnyel a 6005-öst el lehet hozni 230e helyett 200e-ért, a 7005-öst 399e helyett 359.000-ért, valamilyen használt műszaki cikk leadásával. Pl. rossz és/vagy régi mobiltelefon.
Válaszaitokat előre köszönöm.
-
JohannZimu
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Tapasztalatlan vagyok HM ügyben, most szeretnék összerakni egyet.
Kérlek benneteket adjatok tanácsot, mondjatok véleményt, segítsetek.A szoba 5x4 méteres.
Keret: jelenleg 5-600e.Ami van jelenleg:
-3D TV, 3D BR , PS3, NAS, Sony X229ES CD player, 2db JBL EX-4 3 utas 8 Ohm-os hangfal.HM erősítők közül ezeket néztem:
-Marantz SR7005 (akció 400e), SR6005 (akció 230e), SR6006 (310e, LAN miatt).
Melyiket, miért?Hangfal szett(?)-ről fogalmam sincs, illetve kérdés, hogy érdemes-e a meglévőket használni (frontnak?) vagy inkább egy szériába tartozók szólnak szebben, illetve valakinek van-e tapasztalata, véleménye a felsorolt erősítőkhöz mi illeszkedik?
Mivel a keret adott, az erősítőn felül kezdésnek esetleg egy 2.1 rendszert alakítsak ki, később kiegészítve a többi hangszóróval?A fenti erősítők a mozi mellett zenehallgatásra mennyire ajánlottak? CD mellett NAS-ról szeretnék FLAC, koncert DVD és MKV, AC3,DD5.1,DTS hanganyagokat hallgatni.
Előre köszönöm a válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- ASUS notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest