Keresés

Aktív témák

• Boborján9

csendes tag

válasz BBéci #17837 üzenetére

Most első lépcsőben max 130 ezret szánok rá, aztán bővíteném. Pl. most csak két front hagfalat vennék.
    Hiába olvastam el a #1 hsz-t, nem értem, hogy ha az általad javasolt sztereo erősítőt venném akkor a dvd lejátszót direktbe kötöm a tv-re a sárga RCA val - amíg CRT tv-m van, aztán ha LCD lesz, akkor lejátszóm egyetlen HDMI-kimenetét az LCD-re dugom és mute gombal leveszem a hangot, hogy az a sztereo erősítőnek küldött piros-fehér kábeleken szólítsa meg a hangfalakat.
    Egyébként ezért vesznek az emberek "bögrés szetteket" mert elvesznek az ilyen kérdésekben.

• Boborján9

csendes tag

válasz BBéci #17810 üzenetére

Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Jelenleg egy crt tv-n keresztül hallgatjuk a zenéket is, egy sima dvd lejátszóról, szinte kizárólag mp3 állományok, de 192 kbps vagy annál jobb minőségűt.
    Szóval, szinte a nulláról szeretnék egy jelentős előrelépést, de nem rögtön egy tökéletes zenei megoldást. És persze jó volna, hogy komplexen zenei prioritással, de film és konzol is. Kezdetben akár elég a két front hangfal, jó minőségben és majd megveszem a többit később, ha kell egyáltalán.
    Értem én, hogy ez (a mozis erősítő miatt) a zenei élmény rovására menne, de kész vagyok jelentős kompromisszumokra is. Ennek függvényében tudnál tenni új javaslatot kérlek.

• Boborján9

csendes tag

Sziasztok!

Egy belépő szintű erősítő - hangfal szett összepárosításához kérném a segítségeteket, teljesen laikusként.
    A hangerő nem szempont, inkább a tiszta karakteres hangzás, ami finomra állítva is szép. Szinte teljesen a zenei produkció döntsön, filmeket is ezen nézném, és egy játékkonzol is átfutna rajta, de az ahogy sikerül. A mostani tv, doboz hangjánál biztosan százszor jobb lesz.
    Főként dallamosabb lágyabb zenéket hallgatunk, sok vokális zenét, és komolyzenét is olykor.
    Álló hangfalakra gondoltam a könnyebb elhelyezés miatt, külön mélynyomó nem is kellene, esetleg később. 21 m2-es szobában lenne.

Addig jutottam, hogy kikeresgettem az akciós belépőszintű cuccokat, amik megbízható márkák a számomra így pl. szerintetek hogy szólna egy Pioneer VSX-520 + Yamaha NS-8900 & NS-P8900 páros? (138 ezer volna)
    [link]
    [link]

"B" verzióm az lenne, hogy veszek egy Onkyo HT-S3305 szettet és amikor zavar akkor lecserélgetem a hangfalakat. (90 ezer volna)
    [link]

Minden segítséget köszönök, írni csak holnap este tudok.

Aktív témák