- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
válasz
fatallerror #22404 üzenetére
A HDMI oldalán ezt találtam: [link]
Ha nem tudsz angolul, a képek alapján is egyértelmű lesz szerintem mit csinál. A felső kép az Ethernet HDMI szabvány nélküli hálózatot, az alsó pedig az Ethernetes hálózatot mutatja be. -
MaTTeS
senior tag
válasz
ricsik #22356 üzenetére
Jólvanna... Nem volt időm megnézni a 15m árát
Beléptem a Polk Audio tulajdonosok körébe egy PSW 125 cseresznye színű mélynyomóval.
Néztem én a méretét megvétel előtt, de mikor szedtem ki a dobozból akkor szembesültem vele mekkora nagy doboz ez
Lassan 4 órája megy rajta halkan a zene, szépen lágyulnak el a mélyei. Úgy érzem jó társam lesz egy pár évig -
MaTTeS
senior tag
válasz
xtremetuning #22348 üzenetére
450 ezerért a 15m még jó, hogy tökéletes képet/hangot ad
Szép lenne, ha ennyi pénzért vmi szart kapnál. -
MaTTeS
senior tag
válasz
hello28 #22290 üzenetére
Ehhez mit szólsz? Yamaha RX-V467
-
MaTTeS
senior tag
Mit gondoltok erről a kábelről? [link] Vagy ugyanilyen árkategóriában (max 6-7 ezer Ft-ért, Y végű, 5 méteres darab) valami mást tudtok-e ajánlani?
Majd a Polk Audio PSW 125-höz lesz. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Johnny1982 #21556 üzenetére
Én ma és tegnap dumáltam a netdepós és streamaudiós srácokkal és szerintük a Polk Audio PSW 125 a kategóriájának a legjobbja.
Mondjuk nálam a keret 85 ezer Ft (pont a Polk ára), a JBL ES150, viszont már kiesik a körből a 95 ezres árával, így arról nem kérdezgettem őket -
MaTTeS
senior tag
válasz
soadtg #21386 üzenetére
Nem köcsögök, hanem szimplán te nem olvastad el és kérted ki a véleményünket a megvásárlása előtt
(#21385) Gál István
Nem a méretükkel van a probléma, csak a minőségükkel. Nem feltétlenül azért jobbak a drágább hangszórók, mert szebben szólnak, hanem azért is, mert halkan is szépen, dinamikusan szólnak. -
MaTTeS
senior tag
válasz
ToxLee #21331 üzenetére
Félreértettél
Ő azt írta, hogy az erősítőjét akarja lecserélni. Szerintem teljesen mind1, hogy egy 110 vagy 180 ezres erősítő van rákötve egy 70ezres szettre... Ezért javasoltam neki, hogy hagyja az erősítő cserét, és adja el a mostani hangfal szettjét és a 2-nek az összegét (kb 160-200 ezer Ft-ot) költse egy normális 5.0-s szettre.(#21335) sanyo24
Van egy 70ezer Ft-os szetted, miért cserélnéd le egy 60 ezresre?
Ökölszabály, hogy az erősítő árának a 2-2.5 szeresét kell a hangszórókra költeni, akkor lesznek párban. Nálad ez kb. 200 ezer Ft-ot jelent, mélynyomó nélkül.
Namost egy 110 ezres Pioneerhez egy 70 ezres szett az, már bocsi, de rohadtul karcsú -
MaTTeS
senior tag
válasz
sanyo24 #21319 üzenetére
El kéne adnod a mostani hangszóróidat és minimum 150-200, de inkább 250 ezer Ft környékén venni egyet (a Yamaha erősítő és az eladott szett árát költsd egy szettre).
1-2 példát összeszedtem: Kef C7 Polk TSi 300 Polk TSi 400 JBL E80 Kef IQ50
Persze ennél sokkal több gyártó van. -
MaTTeS
senior tag
Olvastam azt a hsz-edet, mikor kipróbáltátok és te átvitted hozzá a Yamahádat. Ha jól emlékszem akkor a Yamaha jobban teljesített. De, gondolom a Polk 0km-es volt, és azt olvastam, hogy ennél a Polknál többet számít a bejáratás mint amúgy más mélynyomóknál a kategóriájában. Sokan azt mondják, hogy az első órákban inkább csak kopog, puffog, de 100 óra után már nagyon szép hangja van
Portzajt nem tapasztaltatok?
Pár helyen olvastam, igaz az a PSW 110-re vonatkozott, hogy ott párszor az elektronika leszabályzott nagyobb hangerőnél (mondjuk ezt a Yamaha YST-SW515-nél is sikerült elérnem, hogy leszabályozzon az elektronika
)
-
MaTTeS
senior tag
Sziasztok,
A Polk Audio PSW 125 -ös mélynyomójáról tudtok-e valamit?
20nm-es szobába menne. Esetleg max 85 ezer Ft-ig tudtok-e valami mást ajánlani, hogy legyen miből válogatni?
Persze vásárlás előtt be van tervezve egy meghallgatás a kiszemelt áldozatokból -
MaTTeS
senior tag
válasz
bittehilfmir #21020 üzenetére
Mission Cinemapack szettnél érdemes egyben megvenni, mert a komplett szett 90 ezer, míg a külön a 2 front 80ezer, a center 32, a hátsók 30 ezer Ft.
-
MaTTeS
senior tag
-
MaTTeS
senior tag
-
MaTTeS
senior tag
válasz
fatallerror #20637 üzenetére
Nemtudom megnyitottak-e már, de a Lurdy házból elköltöztek a Westproduktos srácok ide: 1072 Budapest, Rákóczi út 4-6 /weboldalon ez van kiírva: Westprodukt márkabolt rövidesen/ Astoriacenter.
Weblapjukat nem nagyon frissítik, egy megnézést sztem megér. (Ők hozzák be Mo.-ra többek között a Yamaha, Heco, Elac, Magnat, JVC, Toshiba termékeit) -
MaTTeS
senior tag
válasz
modflow #20201 üzenetére
Semmi ilyen kinyúzhatós ok nincs
Honnan tudná, hogy te közben kikapcsolta az erősítőt, sehonnan. A mélyláda azt nézi kap-e jelet a kábelen keresztül, ha nem akkor egy idő után kikapcsol, ez így jó.
Mondjuk ne a konnektorból húzd ki, hanem a mélyláda hátulján rakd OFF állásba, és mikor hallgatni akarod akkor bekapcsolod. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #20161 üzenetére
Sztem elég egyszerű a válasz. Ha a frontok nem képesek olyan mély tartományt megjeleníteni mint amit a zene megkíván, akkor érdemes bekapcsolni.
A zenehallgatás elég sokrétű, van aki az operát szereti, amihez egyértelmű, hogy nem kell bekapcsolni, de a populárisabb tüc-tücösebb zenékhez illik (főleg, mert nem mindenkinek van annyi pénze, hogy olyan hangszórókat vegyen amikhez ne kellene bekapcsolni)
Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket mindenkinek
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Gál István #20101 üzenetére
Miért cserélnéd le egy gyengébb subra? A tied 100ezer Ft újonnan, az övé meg 50.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Gabor970 #20012 üzenetére
Megütötted a főnyereményt
A vödörfedélnél sokkal jobb sub.Majd egy kis beszámolót kérnénk róla, gondolom így karácsonykor sokat lesz használva.
Én meg gariba viszem a subomat, mert nálam is jelentkezik nagyobb hangerőn zizegő hang a mélyládából, reflexnyílásból. /Heco Victa sub 25a/.
A szervizes, azt ajánlotta, hogyha ráér akkor ne karácsony előtt, hanem 2 ünnep között vigyem be, mert akkor kevesebben vannak. Idén már úgy se fogom látni a subot, legalább karácsonykor legyen
AVX fórumot végignéztem és csak 1 embertől találtam értelmes utalást erre a subra. Neki is zörgött, kiszedte a reflexcsövet és rendesen beragasztotta és jó lett. Nekem még fél év gari van rá, oldják meg... Főleg, ha elemlámpával bevilágítok a reflexcsövön, akkor látszik, hogy a tetejéről jön le egy picit a hangelnyelő anyag is....
Dorian Heco Vitas subját hallgattam, de azon semmilyen portzaj nem volt, pedig annak 30 centis hangszórója van.
Csak kinn van a pcsába Budán a magyar Heco szerviz -
MaTTeS
senior tag
válasz
xtremetuning #19144 üzenetére
Nem történt semmi. Nem tudom miért probléma, hogy ki tudódott.
Senki nem fog megvetni azért, mert esetleg sokkal több pénzed jutott ilyen dolgokra, főleg nem egy házimozi topicban -
MaTTeS
senior tag
válasz
Hopkins_001 #19077 üzenetére
Nézegess használtpiacot. 2-3 kategóriával nagyobb subokat találsz 40-50ezer Ft között. Pl:
[link] 45 ezer [ilyen van itthon, nagyon szépen szól]
[link] 45 ezer
[link] 42 ezer
[link] 24 ezer
[link] 18 ezerAmúgy van valakinek tippje, itthon miért nem forgalmazzák már a Yamaha YST-SW515-ös subokat mióta a Westprodukt hozza be a Yamaha termékeket? Csak a 315-öst kapni...
-
MaTTeS
senior tag
Van esetleg valami tippetek, miért ilyen olcsók a Technicar boltban a Heco hangfalak? [link]
Ott a Heco Victa 700 80ezer Ft, míg máshol 105-110ezer Ft. Esetleg a garival játszhatnak? Dobok egy e-mailt nekik, az a legegyszerűbb -
MaTTeS
senior tag
válasz
eviktor #17292 üzenetére
Ott én is tapasztaltam hasonlót, de leginkább csak meglepődtem, mekkora tere volt a cuccnak. Viszont a magas hangok túl voltak lőve, szinte már bántóak voltak.
Streamaudiósok házimozi szobája tetszett, olyan szempontból, hogy ennyi és ilyen brutális mélyet én még életemben nem hallottam, és legalább nem az Avatart vetítették[nagyon sok helyen az ment...], hanem filmekből kivágtak hangeffektes jeleneteket
Az oktogon szobában, ahol a Polkaudio RTi A9 szett volt berakva + 2db mélyláda (márkát nem tudom, sötétben nem látszott) elég sok időt eltöltöttünk. Annak kifejezetten tetszett a hangja. Oda kényelmesen be lehetett ülni: légkondicionált szoba, kényelmes fotelekkel és egész nap mentek zene és film részletek.
A 2. emeleten meg olyan árak voltak... Eladnánk a házat, vehettünk volna 2db CD lejátszótNajo, azért ennyire nem, de tényleg nem a mi pénztárcánkhoz voltak szabva az árak. (1-2millió/hangfal, 1-9 millió/erősítő...). Persze azért volt 1-2 kivétel.
Viszont azt megoldhatták volna, hogy a 2. szinten a szobákban legyen valami légcserélés, mert tiszta szauna volt az alsó szint hőmérsékletéhez képest. -
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #16969 üzenetére
A showra 2.000Ft a belépő, de ha beregisztrálsz itt: www.hazimozihifishow.hu/ , akkor 1.000Ft.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Gál István #16929 üzenetére
Határozottan jó áron adod
Mik a tapasztalataid a subról? -
MaTTeS
senior tag
Nem félsz, hogy éjjel kirúgod vagy kivered a jobb front hangfalad membránját?
Én konkrétan azért nem merem levenni az előlapját/borítását a hangfalaimnak, mert éjjel, ha kimegyek a slozira, akkor a dülöngélés közben nehogy beletenyereljek a membránba vagy belenyúljak a csipogójába(ajtó mellett van).
-
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #16577 üzenetére
Kíváncsiságból én is meglestem az enyémet (Yamaha RX-V365). Ez is búg, ha teljesen oda rakom a fülemet a készülék bal oldalához ahol a trafó van (bár én úgy hallottam, hogy ment a gép is 1 méterre mellette). Nem mély hangon, inkább közép-magas frekvencián.
Ha hazaérek meglesem öcsém Onkyo TX-SR307-esét is. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Dictator^ #16125 üzenetére
Én próbáltam rendelni, deeee a fizetési procedúrát nem tudtam befejezni, mert erősítőt nem postáznak Magyarisztánra... Csak amazon.com-tól próbáltam rendelni, nem a többi sellertől. Úgy voltam vele, hogy akkor dugják fel maguknak
Lehet mások postáznak hozzánk.
Ha neked sikerül akkor szólj -
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #16050 üzenetére
Zenére értettem. Media Player Classic HC-vel nézek filmet, ha valaki tud ASIO plug-in-t hozzá ami működik a filmek alatt is az szóljon
Asus Xonar kártyák tudják az ASIO-t alapból és csak egy plug-in kell az alkalmazáshoz, hogy működjön.Amúgy nem értem miért úgy tervezték a Winfosokat, hogy belepiszkáljon a hangba -_-'
.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
hdcsaba87 #15748 üzenetére
K-lite codec packot használom. Eddig tökéletesen bevált nálam. [link]
Rakd fel, kimenetre állítsd be, hogy S/pdif-en adja ki a Dolby és DTS hangokat (telepítés utáni kalibrációban lehet beállítani). Én a hozzá mellékelt Media Player Classicot használom. Azon is állítsd be, hogy a kimenet (output) s/pdif legyen, ha optikain van összekötve a gépeddel.
Értelemszerűen, ha HDMI-vel használod akkor a HDMI-re kell rakni -
MaTTeS
senior tag
válasz
v.attis #15686 üzenetére
Álló dobozt tüskére szoktak rakni, nem állványra, de mível ezek 1m magasak szerintem nem lehet nagy probléma az ülési pozícióddal.
Figyelni kell, mert ezek hátsó reflexnyílással rendelkeznek és kényesek emiatt a fal távolságára. Minimum 40-50 centire kell legyenek a faltól.
Technicarban rohadt jó áron van most a Victa 700-as. -
MaTTeS
senior tag
Érdekesség képpen:
Ma behoztam öcsém erősítőjét, Onkyo TX-SR 307 és gondoltam, hogy összehasonlítom a sajátoméval: Yamaha RX-V365 . Mindkét erősítő a belépő házimozi kategóriát képviseli, 60-70 ezer Ft között lehetett őket kapni [már kifutó darabok (nem gyártják), modellfrissítés történt mindkét gyártó részéről].Zene: Amit elsőre észrevettem, hogy stereoban a tere nagyobb, tágabb az Onkyonak, viszont a magasai laposak a Yamahához képest. [természetesen nem mp3-al próbáltam, hanem tömörítetlen formátummal]
Film: Szebbek a terei az Onkyonak, de a Yamaha dinamikusabban szól, főleg a robbanások alatt lehet érezni a különbséget. Filmek alatt is észrevehető, hogy a Yamaha részletezőbb magasat ad. -
MaTTeS
senior tag
Nem tudjátok, hogy idén a Házimozi és Hi-Fi Show-ra mennyi lesz a belépő? [link] Szívesen megnézném, mível még sosem voltam ilyen kiállításon.
-
MaTTeS
senior tag
A segítségeteket kérném. Van egy Heco Victa Sub 25A mélyládám, alapból 4 alacsony (fél centis) gumi talp van rajta, viszont a képeken: [kép1] [kép2] nem a gumi talp van. Hivatalosan nem adnak hozzá ilyen fém tüskét.
Hol lehetne ilyet beszerezni ami illik a mélyládára (gondolom nem poénból van a hivatalos oldalon is tüskékkel lefényképezve) ?
Szőnyegen van a mélyláda jelenleg és padló fűtés van itthon (télen nem tudom mennyire száradna ki a fa emiatt, vagy hátrány-e hosszú távon), nem tudom jelentene-e valami különbséget.Ahoz a Denonhoz már kell egy méretes szekrény
-
MaTTeS
senior tag
Nekem a Heco Victa Sub 25A-nál a használattól függ mennyi idő után kapcsol ki. Ha egész nap ment közepes hangerővel akkor kb 20perc után kapcsol készenlétbe. Viszont, ha csak 30-90 percig hallgatok zenét vagy valamit akkor 5-10 percen belül kikapcsol. Pár perc zenehallgatás után 2-3 perc alatt kikapcsol. Ez valami dinamikus izé lehet, lehet nálad is olyasmi van benne, de nagyon max fél órán belül át kell váltania készenlétbe.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
redbullinger #13691 üzenetére
Nem gondolod, hogy ezt a TV-kel foglalkozó topicba kellene feltenni? Amúgy a felbontás a különbség.
HD Ready lehet: 1280*720, 1366*768..... és 1920*1080
FullHD pedig csak: 1920*1080 -
MaTTeS
senior tag
válasz
masterful87 #13682 üzenetére
30-40hsz-szel leljebb beszéltünk róla, hogy egy valamire való sub kb. 50-től indul, a többi szerintem inkabb szobadísz, többet ártanak mint használnak (főleg zenére értendő).
-
MaTTeS
senior tag
Megosztom veletek, hátha valakit érdekel. Heco Victa 5.0-s szett (Victa 500-as frontokkal) 89ezer Ft az európarki Saturnban.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
modflow #13593 üzenetére
Yami RSW-300 -ast vettem volna, ha nem botlok bele akciósan a Heco Victa Sub 25A-ba
Meghallgatni nem volt lehetőségem, de a Yami YST-RSW-515 tesója (515 lefele, 300 oldalra sugárzó), legalábbis gondolom én, mível ugyanazok a specifikációjuk.
Mondjuk hallani nem hallottam a 300-ast, de van itthon egy 515-ösünk, az elég ütős. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Gál István #13414 üzenetére
Biztos, hogy így kötötted be? [link]
Vardus leírásából szedtem ki.
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest