- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
Te miért gondolod h a Mission egy gagyi szett? Nekem ilyen van és abszolút tökéletes bár majd még kell egy mélyláda... Azért a Mission egy "picit" nagyobb név a piacon mint a SAL Meg ez egy 160ezres szett, de én is 100ért vettem.. A SAL meg kb 40 ezer...Kb Suzuki és Lexus összehasonlítása..... Erről ennyit! Mission 4 ever
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
válasz Thuglife #5652 üzenetére
nem gondoltam csak furcsállom h hirtelen ennyi kedvezményt adnak egy 160k szettre!! Remélem h egy Velo CHT8 sub jó lesz hozzá mert az már megvan!! és ehez milyen erősítőt ajánlasz amivel ki lehet hajtani elég rendesen??
Amúgy a netdepo-ba mondta Hutvágner úr hogy 100kért az az egyik legjobb választás! mer én még gondoltam a warfi vardus 400 szettre is de mondta h annál azért jobb jóval!
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én sem nagyon akartam, de erre volt pénzem, éshát nekem semmi bajom nincs vele, kellemesen csalódtam benne. Főként ahogy belekerült a sub erősítő. Elég szépen dübörög.
2610 komplett szett, újan 40-ért? Arra azért kíváncsi lennék.. 18 990 Ft /db ára a frontoknak.. Jó, van ~15k-ért is, de akkor is 30nál tartunk, és ez csak 2 front. Na mindegy. Sztem nem teljesen Suzuki szint a lexus-hoz képest...
És én kérek elnézést, hogy erre telt... Wharfedale Zaldek szettem lett volna, csak nem volt rá 80 rugóm...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Thuglife
senior tag
válasz hackeeeee #5654 üzenetére
Nekem semmi bajom a SAL cuccokkal csak kkrisi hülyén tette fel a kérdést... Hogy lehet azt kérdezni, hogy van e olyan jó egy Mission mint egy SAL? Én inkább tisztelem ezt a magyar céget h ilyen jó minőségű cuccokat gyárt, de azért egy világhírű angollal nem vetekedhet... Ja és egyébként Suzukim van, bár abból is egy jobb típus és nagyon szeretem
kkrisi: Onkyo tx-sr 506-ot használok a Mission-höz, ennyi pénzért a legjobb
[ Szerkesztve ]
-
bumper
senior tag
Sziasztok!
Milyen rádiós erősítő jó ehhez a hangfalhoz?
Jamo s506 hcs3 5.0 hangfalszett
Front: 2 db 2 utas álló hangsugárzó, 130/180 W teljesítmény, 42 Hz-20 kHz frekvencia átvitel, 6 Ohm impedancia
Center: 100/140 W teljesítmény, 75 Hz-20 kHz frekvencia átvitel, 6 Ohm impedancia
Háttér: 2 db polc-hangsugárzó, 80/130 W teljesítmény, 80 Hz-20 kHz frekvencia átvitel, 6 Ohm impedanciaTudom zenére hifi erősítő illik, de egyelőre ez fér bele a keretbe.
Szóval olyan kell ami zenében is megállja a helyét!
50-70 ezer forint körül.Denon AVR-1306 65-ért mondjuk??
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
6ohm-on van bika a 1306-ban, 110W. Szal végülis az is elég lenne sztem ennek a cuccnak. De más lehet más mond, ez az én véleményem. Sztem nagyon jó kis erősítő a Denon AVR-1306, ezt egy ilyen erősítő tulajdonosaként mondom.
De lehet olcsóbban is van hasonló, vagy lehet kicsit jobb is, ezt majd még valaki megmondja.
Véleményem szubjektív...
-
iceman1024
csendes tag
Sziasztok!
Házimozi rendszer vásárlás előtt állok, amihez kérném a segítségeteket.
A cél az, hogy a meglévő 2hdmi-s eszközömet (pc, médialejátszó) rá tudjam kötni az erősítőre, mert a TV-n már csak egy szabad hdmi csatlakozó van. Idáig csak a TV hangszóróján át élveztem a hd filmeket, ezért nincs viszonyítási alapom hangminőséget illetően.
Ezt néztem ki kérlek, nézzétek meg és írjátok meg, hogy mi a véleményetek a szettről:
[link]Az ára ~120e Ft, ha van más ötlet, akkor max. 150e-ig tudok elmenni. Azért néztem ezt ki, mert utólag, ha kevésnek bizonyul, bővíthetem 5.1-re. Továbbá a szoba 20 m2, tehát nem kell komoly teljesítmény, illetve egyáltalán nem vagyok vájt fülű. Viszont a kép minősége maradjon meg (1080p.s filmek egy fullhd-s lcd-n).
Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Iceman
-
mano660
tag
-
Gabbana
aktív tag
Denon 1908-at vegyél! Szerintem.. nekem az van (ne ezért vedd) Dali C8 szettel hallgatom, brutálisan jó, egyszerű erősítő. Tudja a trueHD-t, a gépemről minden típusú hd film hangját azonnal felismeri, és brutáljól visszaadja.
Tartós, jó szervízháttér, mutatós, 1.3-as hang. Ez alap, az egyetlen ilyen hangkari az asus xonar ami most még 60.000... ha hosszú távra tervezel, én újra ezt venném!
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Gabbana
aktív tag
válasz iceman1024 #5663 üzenetére
hozzáteszem nálam a sorrend NAD (de drága), Denon, Yamaha (olcsóbb de jó), HK mást semmiképp, de a hkról sok meghibásodást hallottam.
Ja, és én is lcd-n nyomom hd4850, Sharp 46" fullhd lcd... HIDD EL HIBÁTLAN.
42 Gb-os Transformers TrueHD brutális, és akadásmentesen hibátlanul megy!
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz iceman1024 #5668 üzenetére
Az a baj, hogy a HDMI megdobja az árat. Mivel gondlom akkor a TrueHD-t is ki szeretnéd használni. Yamahákból most néztem az RX-V465 és az RX-V565-öt, az első ~100ezer, a másik közel 150ezer.Sztem ezeknél a többi gyártóé csak drágább lehet, bár ez nem biztos, most csak a gyártók oldalát, és árgépet böngésztem.
Ha nem kell a TrueHD, ha csak úgymond HDMI elosztónak kell az erősítő, akkor vsz. van olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Winzsolt #5673 üzenetére
Van pár szépség. Mondjuk az árakat nem akarom tudni. Főként az Essence-ét.
Véleményem szubjektív...
-
Winzsolt
aktív tag
válasz hackeeeee #5674 üzenetére
Az az essence jol nez ki. meg a fejhallgató erősítője is. de sztem sztereo hangkártyák terén vannak régebbi, meg ügyesebb(gondolom) gyártók. az 1.3 pedig d2x lehet hangzasilag, ugyanazok a dacok vannak benne, csak ugye tamogat minden uj formatumot.
Szerintem amugy az asus hazimozis kártyáik nagyon jok. persze még csak a d2x-et probáltam, de az eddigi hangkártyáim alapjan itt egy sorrend. növekvő
Audigy4->M-Audio rev 5.1-> Xonar d2x
en sok különbseget hallok a kartyak közt. de árban is 10k,20k,40k....
szerk: amugy az essence árára rákerestem, mert nem akarod tudni 200usd körül talaltam googleban[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
Sziasztok Urak!
Van valaki, aki 1509-es Denon-t használ? Vagy csak egyszerűen ért hozzá? Szükségem lenne egy kis segítségre, mert nem tudom, hogy hibás-e az erősítő, vagy (amit kétlek) ennyire nem értek hozzá...
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
O_L_I
őstag
Most, hogy már több mint egy hete nyúzom az Onkyo SR607-et gondoltam megosztok pár gondolatot.
Ez a harmadik erősítőm. Egy Yamaha RXV359-el kezdtem, majd Denon AVR1708 és most ez.A 359-ről 1708-ra váltást már leírtam itt régebben de a lényeg az volt, hogy bár zeneileg nagy előrelépét tapasztalatam és meg voltam elégedve a Denonnal de úgy összeségében nem éreztem akkor változást a Yamához képest mint amit az árkülömbség sejtetett.
Kicsit ettől féltem most is mikor megrendeltem az Onkyot, hogy bár erről is nagyon sok jót írtak de azt a tapasztalatom hogy ebben a témában annyira nincs egy abszolút érték amihez mindent hasonlítani lehet, hogy nagyon nehéz bizos döntést hozni.És most az SR607-ről:
Az egész összeszerelésben a legnagyobb kihívást az jelentette hogy hangot csikarjak ki az ATI HDMI-ből, bár így utólag az is nagyon banális volt, tehát mondhatom hogy probléma nélkül lezajlott a konfigurálás. Itt jegyezném meg, hogy némi megszokást igényel a videókártya HDMI audiójának használta, ha valakit érdekell majd leírom külöm milyen akadályokba botlottam.
A hang: Teljesen letaglózó volt mind a zene de főleg a filmekben tapaszlat változás. Mondhatom minden várazokásomat felülmúlta ez az erősítő. Valami hasonló nüansznyi külömbségeket vártam mint a 359-ről 1708-ra váltásnál.
Ehhez képest egészen más diemnzió amit kaptam. Most elkezdhetném írogatni a szokásos részletezőbb meg nagyobb hangtér meg ez a sok hülyeség, de inkább azt mondom hogy mástmár a zene nem megszólal hanem felcsendűl, és ez az érzés a végéig megmarad. Filmeknél a mély döbbenet volt az első mikor a Knowing-ban lezuhant a repülő szó szerint elált a lélegzetem (szerintem a szomszédok máig a roncsokat keresik ) az az erő amivel mind az 5 hangfalat megszólatta teljesen ámuatban ejtett. Mondhatom nem 15 wattnyi erőkülömbség van benne a Denonhoz képest (75W vs 90W).Röviden ennyi. Ajánlom mindenkinek aki tud és akar ennyi pénzt szánni erősítőre. Garantálom nem fog csalódni.
-
Játékos
addikt
válasz hackeeeee #5678 üzenetére
A probléma a következő: öööö....nincs hang.
Ez egy olyan rendszer, amiben van egy plazmatv, egy laptop, egy DVD lejátszó, és az erősítő. Minden (DVD, és laptop) HDMI-n megy az erősítőbe, abból pedig HDMI-n a TV-be.
Bekapcsolást követően 10-15 percig SEHOGY SEMMI hang nem jön ki a hangfalakra! Aztán kapcsolgatás/bemenetváltás után egyszercsak van. Visszaváltok mondjuk DVD-re, és megint nincs, holott mindent teljesen úgy csináltam, mint 5 perccel azelőtt, és akkor minden rendben volt. Átkapcsolok tunerre, a kijelzőn írja az RDS-s, meg minden egyebet, de hiába adok rá hangot, semmi.
A legviccesebb az volt, mikor minden rendben ment egy jó ideig, aztán a végén a rádiót is beállítottuk, meguntuk a rádiót, távirányítóval kikapcsoltam, egy perc múlva visszakapcsoltam, és a tuner néma! Persze utána minden más is...
Nem tudom elképzelni, hogy ennek a gépnek így kell működnie. Reseteltem is, hátha el van állítva valami, de ugyanez a szitu.
Hálás lennék az ötletekért!Ja! Most hazahoztam, itt csak egyetlen digitális jelet kap (coaxon), meg a rádió, és itt sem ad ki egy árva hangot se magából. Mondjuk itthon 4 Ohmos hangfalakat kötöttem rá, és az van a gépen, hogy 6 Ohm-tól, de ettől kéne hangot adnia, nem?!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Daywalker
addikt
válasz Gabbana #5667 üzenetére
Idestova asszem 3 éve nyúzom a 235-ös HK-t (ami állítólag kísértetiesen hasonlít belülről valamelyik akkori Marantz-ra) és szerencsére semmi probléma, pedig kap rendesen. Szinte minden nap be van kapcsolva, nemritkán 12-16 órát is megy egyhuzamban...de lehet, hogy csak nekem van szerencsém ezzel a darabbal? Mindenesetre nálam szinte fel se merült, hogy mást vegyek. Sima sztereóban messze többet nyújtott, mint az akkoriban megvásárolható hasonló árú HM erősítők, ami nekem fontos mind a mai napig (aláírom, sztereóban messze van a tökéletestől...kéne egy 970-es HK a 235 mellé )
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
iceman1024
csendes tag
válasz hackeeeee #5670 üzenetére
Köszi a választ!
Most találtam egy 5.1-es, számomra jó árban lévő rendszert, ami az Onkyo HT-S5205.
Az ára ~115e Ft.Az lenne a kérdés akkor, hogy a két rendszer közül melyik a jobb választás az alábbiak szerint:
Onkyo HT-S5205 [link]
5.1
3 hdmi bemenet
115FtOnkyo HTX-22HD [link]
2.1 (bővíthető 5.1-re)
True HD
2 hdmi bemenet
120e FtSajnos még soha nem volt házimozi rendszerem, ezért fogalmam sincs, hogy a TrueHD mit nyom a ladba. Viszont jelenleg is 1080p-s filmeket nézünk egy fullhd-s LCD-n (dvico 6500), tehát ki tudnám használni az előnyeit. A szoba, ahogy írtam már 20 m2, tehát erőműre nincs szükségem.
Köszi előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Iceman
-
Játékos
addikt
válasz #67688960 #5688 üzenetére
De van, természetesen. Totel Bt. van rajta, mint márkaszervíz, de nekem hozzájuk semmi közöm. Ha MM-ban vettem, oda is kell mennem "reklamálni", mivell csak vele állok "szerződésben". Remélem, mindenki más így gondolja!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
törölt tag
válasz Játékos #5687 üzenetére
ha még nyolc(ha jól emlékszem) napon belül vagy azonnali csere van, és akkor nem kell szarakodni a javíttatással, ami több alkalom lehet szerviztől függően, ha egyáltalán meg tudnak vele birkózni főleg a totel, mert lehet hogy a végén keresned kell egy normális szerízt is
volt hozzájuk szerencsém, inkább messziről kerülöm őket[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz #67688960 #5690 üzenetére
Látom, nincs túl jó tapasztalatod velük kapcsolatban. Őszinte leszek, engem nem érdekel, hogyan oldja meg a MM! Pláne, mert nem is az én cuccom. Én beviszem nekik, ők meg csináltassák meg, oszt hozzák vissza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Játékos #5689 üzenetére
Akkor sztem oda kell vinni, a MM el fog küldeni melegebb égtájakra. Vagyis helyileg ez így megy, küldenek a papíron lévő szervízbe, azzal a szöveggel, hogy "nem az ő hatáskörük"... De max próbát megér, hogy először MM-ba vinni.
@iceman1024: A trueHD az a hangban elég sokat nyom. De ezt neked kell eldöntened, hogy úgymond szükséged van e rá, és megér e neked plusz költséget, vagy beéred a "sima" DD-vel, és DTS-sel. De őszintén szólva, a 2. engem valahogy nem győz meg, inkább az 1. dehát lehet más mást mond.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
kkrisi
senior tag
H/K erősítő vagy onkyo erősítők a jobbak?
melyikből mit ajánlotok olyan max 120-130kért?
-
Játékos
addikt
Nekem pl. HK van. Imádom, semmi baja nem volt eddig.
hackeeeee: amit montasz, azt értem, csak nem értek vele egyet. Ezek a tetves boltok elég sokszor bepróbálkoznak szerencsétlen vásárlókkal, mert azok csak bólogatnak bambán, és elhiszik, amit a boltos mond. Te, mint vásárló, a bolttal vagy kapcsolatban! Te a BOLTNAK adtad a pénzed, és jogos elvárásod, hogy a pénzedért vásárolt termék működjön. Amennyiben nem működik, te nem fordulhatsz sehova, csak hozzájuk, hisz te nekik adtad a pénzed! Hogy ők kitől vették, vagy ki a szervíz, ahhoz nekem/neked semmi közöm/közöd! Rendezzék le maguk között!
Másrészt milyen vicces lenne, hogy megveszem Miskolcon (esetleg még messzebb), aztán vigyem/vitessem fel Pestre?! Ki is kacagnám őket izomból! Egyébként közben fel is hívtam őket, és természetesen igazam van! SŐT! Most nézem a gép papírjait, és 10,7 kg az erősítő. Ez tudod, mit jelent? Nekik KÖTELESSÉGÜK érte jönni (ezt futárral szokták megoldani)! Ezt is nagyon kevés ember tudja. 10kg felett el kell szállítania az eladónak!!!!!!!!!
Persze asszem, gyorsabb, ha holnap beugrok vele, mert a futár pár napot késne...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Játékos #5697 üzenetére
Én se értek vele egyet ! De a helyi boltban itt sok cuccal így megy, kisebb cuccokat legariznak, de nagyobb dolgokkal küldenek márka, vagy kijelölt szervízbe, ami a garanciapapírban van, ha nincs akkor rájuk lehet borítani az asztalt.
Hát, nem tom, hogy ez le van e írva valahova, hogy x súly felett kötelességük megoldani a szállítást.
Véleményem szubjektív...
-
sirdond
őstag
válasz hackeeeee #5695 üzenetére
szerintem ez marha nagy hülyeség
beszéltem már pár harman tulajjal és eddig senki sem panaszkodott, sőt (persze kivételek biztos vannak)
egyébként kb 1 hónapig kutattam a piacon használt harman hm erősítő után és alig kaptam 1-2 ajánlatot, ellenben denon,yamaha,onkyo ezekkel tele van a piac (itt most nem a többszázezres dolgokról van szó), olyanok is amikre még 1+ év garancia van
azért ez jelent valamit nem? de mindenki vonja le magának a következtetést
aztán sikerült találnom egy h/k 245-öt és most semmi pénzért nem válnék meg tőle annyira beleszerettemkkrisi:
a tapasztaltabbak azt mondják, a h/k belépő szint nem ott van ahol a többi gyártónál. sajnos nem tudok véleményt mondani, mert a mostanin kívül nem volt komolyabb hm erősítőm, de írd le pontosan milyen típusokat néztél ki és akkor könnyebb tudunk segíteni -
Játékos
addikt
válasz hackeeeee #5698 üzenetére
Nem szégyen ezt nem tudni, hoszen a fontos dolgokat mindig eltitkolják!
Egyébként még a MM honlapján is le van írva, de egyébként Magyarországon ez élő TÖRVÉNY, amit minden eladónak be kellene tartani! Idézet az oldalról:"Mit tegyek, ha meghibásodik a készülék?
Amennyiben a Media Marktban vette a készüléket, fordulhat bármelyik áruházunkhoz, illetve a jótállási jegyen (garanciajegyen) feltüntetett Önhöz legközelebb eső szervizhez. 10 kg fölötti készüléknél a szerviz házhoz megy! "
Egy kicsit OFF, de mindenki számára a "jó tudni" kategória.
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest