-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
corres78
tag
válasz bigmasterg #66304 üzenetére
Stimmel a kb. 17% tzs akkor nálad, hiszen ha (képzeljük el) egy pillanat alatt 10%-on lennél, akkor 61,8 kilós volnál. Izomvesztés a te jelenlegi méretednél nem igazán lenne számítható.
Ha 20% lennél most ténylegesen, akkor már csak 59,4 lennél 10%-on, ami elég kevés lenne, figyelembe véve, hogy edzel.
Viszont nem szabad csak a tzs%-ra hagyatkozni, ez csak 1 mérce, ami önmagában semmit sem jelent. Körméretek, magassághoz tartozó súly, tzs% és körméretek. Minimum ez a négy tényező együtt mond csak valamit.
Klasszikus kinézetű busmanok, etiópok 5-6% tzs-on vannak, de ki akar úgy kinézni?(#66352) mayday00: Mert előre felé néz az ökle. Ha csavarna a csuklóján hátrafelé. akkor jobban látszódna.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
Jah és skinnyfat forma megvan, irány a Mr.O
Amúgy diétában (kb 100-150g ch és 180-200g fehérje, zsír 30-40g/nap) le kéne ugrani az izomnak vagy sem? Múltkor már elkezdett hízni a karom, erre elkezdtem keményebben aerobozni, mondjuk úgy heti 4-5 alkalmat. És szépen elkezdett lecsorogni rólam amit felszedtem (kar -2cm, mell -3cm), persze akurva belly fat megmaradt.... Derék meg has között bő 10-15cm különbség van.
Diéta már megy 3 hónapja, és már undorodom a túró,csirke,tojás,rizs kombótól, 1 héten meg 1 csalónap megy, és sokat nem változtam, bár van aki azt mondta fogytam....DE fasztudja, egy bő ing mindenre jó.
Teljes kiörlésű az apám f@sza is otthon, egy jó ízűt nem tudok enni semmiből, mert a teljes kiörlésű cucc más ízt ad neki. Tészta is durum, kávéba se teszek se cukrot, se tejet, teába sem, üdítőket sem ittam mióta, csak vizet.
Eltarhat a diéta fél évig is, vagy valamit szarul csinálok? Tényleg ilyen baszott nehéz megszabadulni a zsírtól? Volt Endo ismerősöm, ő 3-4 hónap alatt lepucolta magát, lifetime naturál. Amikor egy endo basztat hogy nagyobb beled van mint neki, na az mindent megér.... Építi az önbizalmam.
Bár ha jobban belegondolok a mostani Mr.O-n sem divat már a kockahas.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
őstag
válasz corres78 #66354 üzenetére
Csípőcsontnál mértem, köldöktől lefelé 1 arasznyira, ahol az övem is van. Persze az öv nem volt rajtam
A hasam meg a köldököm vonalában tudom csak mérni, mivel ott a hasam.
Nyilván ha behúzom a hasam, tudok varázsolni 93-95cm-t is, de ki a f@szom járkál behúzott hassal egész nap?
[ Szerkesztve ]
-
corres78
tag
A csípőcsontnál mért érték az nem derék. A köldöknél mért érték a derék.
Mindenki behúzza a hasát, ez megszokás kérdése. Még a legszálkásabbaknak is van hasa. Pl. a strandon, amikor megfeledkeznek magukról és ülő helyzetben a karjaikat a térdeiken pihentetve görnyesztik a hátukat, pedig a bőr a hasukon 10-12 redőben gyűrődik. A has behúzása hozzá tartozik a helyes tartáshoz járáskor, álláskor, üléskor.[ Szerkesztve ]
-
deniro2
senior tag
3 hónap diéta után 99cm a hasad? Hagyd a picsába az egészet...
Hasat én közvetlenül a köldök alatt mérek, mert ott a legvastagabb. Minek basszam át saját magamat azzal, hogy keresek valami karcsúbb részt. Behúzni sem szoktam, lájtosan megfeszítem. ERhhez képest a gömbre kitolás ált még +3-4 centi.[ Szerkesztve ]
-
corres78
tag
válasz deniro2 #66358 üzenetére
Egész egyszerűen csak azért, mert a legkarcsúbb részed a derék, ezzel nem csapod be magad.
Ja és én a behúzás alatt nem a belek összeszorítását értem. Ha a pocakosok teljesen behúzott hassal egy varázsütésre elvesztenék a zsírjukat, akkor oldalról úgy néznének ki, mint egy 4-es. Ezzel produkálnak egy hengeres derékformát, ami pulcsi, de még póló alatt is kinéz valahogy. De ez extrém behúzás és nem is egészséges. Én nem ilyen fajta behúzásról beszélek, hanem egy köztes állapotról.[ Szerkesztve ]
-
Dani82
senior tag
válasz bandus #66350 üzenetére
Kiss jenő terme abszolut nem hc. teljesen átlagos új edzőterem. Szépen meg van csinálva, sok kardió illetve life fitness es hoist gépek. és nincsenek sokan. De ettől függetlenül, ha bejön a Chili2-ig akkor inkább a Chili, bár már kezdünk sokan lenni estefelé, úghogy mégse
-
_NCT
őstag
ÉN így akarom csinálni, ha neki sikerül, nekem is.
Persze egyik kezemben legyen lángos, a másikban sör.
-
BÁ Nutrition
addikt
nemsokára csöcstréning
remélem fejlődtem, sok sok döglés+zaba csak ér valamit. ha nem akkor bebaxottyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
nuke7
veterán
mert nem kell aerob edzés csak ha aerob versenyre akarsz menni...
És valószínűleg nem tökéletes a diétád - csak tipp, nyilván nem tudom a részleteket.
A kajálási dologban amúgy Ijk kolléga jót mond.
(#66361) Dani82: hol van ez a terem és mi a neve?
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
gghrtz
őstag
Miért ne kellene? Nem aerobic, hanem aerob = kb 120-as pulzus, valami bicaj/séta huzamosabb ideig (40-60 perc).
MMA87
Lehet ki kellene próbálnod valami más módszert. Pl. szénhidrát "nem jut eszembe a szó " (amikor nem ugyanannyi ch-t eszel, hanem egyik nap sokat, a másik nap kevesebbet) , bár ebben nekem 0 tapasztalatom van. Vagy más helyre rakni a ch-s kajákat. Pl. első 3 étkezés és edzés után, vagy reggel és edzés előtt+után.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz gghrtz #66372 üzenetére
mert nem kell.
Ha séta vagy bicaj versenyre készülsz, akkor kell.
De ha fogyni, vagy izmosodni szeretnél, akkor nem kell. Más kérdés, ha heti 1x jól esik, mert másfajta mozgásforma / ellazít / stb. akkor mehet. De nem ez fogja a testkompozíciódat megváltoztatni.
(maximum 1-2%-ot számít.)(#66374) Woodslave lehet psycho
[ Szerkesztve ]
-
gghrtz
őstag
Mondjuk mostanában én is szarok az aerobra, és ugyanúgy fogyok. Sőt "össze-vissza" eszek, egyik nap többet, a másik nap kevesebbet. Még disznó hús is befigyelt teljes kiőrlésű tésztával, kis spagettinek. Meg egyszer ettem mell edzés előtt gyrost sültkrumpliival. Na 3 hónap alatt ez volt a legdurvább félrekajálásom.
MMA87
Tudom, hogy nem csodaszer, de egy napi 3-4 gramm L-carnitint lehet érdemes lenne fogyasztani.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
aztán ha elhívnak a haverok focizni vagy kosarazni, akkor meg már az öltözőben kiköpöd a tüdőd
Egy egészséges, fitt emberhez hozzátartozik néha napján az aerob is.Fura nézni mikor futkorászok vagy bringázok 140-150es pulzussal alig izzadva 86 kilósan kb 20-22% testzsirral, aztán mellémáll bringázni a szintén 85 kilós kockahasú haverom (tzs 10 körül) és ő meg fele olyan fokozaton köpi ki a tüdejét..
Pedig rólam aztán nem lehet nagy sportmúltat leírni
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
deniro2
senior tag
Ezt kifejthetnéd... Heti pl. mínusz ~3000kcal aerobbal, plusz a járulékos anyagcsere hatások hogy ne számítanának diétában? Akinek eleve lassú az anyagcseréje nem tudja annyira megvágni a kaját, hogy értelmes ütemű fogyást produkáljon mozgás nélkül, arról nem is beszélve, hogy minél nagyobb a csökkentés a kajában, annál nagyobb a diszkomfort érzés meg a kompenzáció. Az meg, hogy a teremben izolációs gyakorlatokat csinál 1 órából kb. negyed órát, a többiben meg szuszog, az túl sok mínuszt nem produkál, főleg nem a szokásos heti 3 alkalommal.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Zola007 #66378 üzenetére
"aztán ha elhívnak a haverok focizni vagy kosarazni, akkor meg már az öltözőben kiköpöd a tüdőd
Egy egészséges, fitt emberhez hozzátartozik néha napján az aerob is."Igen, néha napján. Ezért írtam feljebb heti egyet, aki szeretne.
Szerintem valahol már leírtam, hogy az "aerob" kifejezés csak sejt anyagcsere szinten értelmezhető. Nyilván, ha nem úgy csinálja a súlyzós edzést valaki, hogy maximális aerob válasz legyen belőle, akkor nem árt máshogy pótolni.Én csak azt mondom, hogy ha rendes nagy intenzitású edzést csinálsz, heti egy óra edzéssel elérhető az "aerob" edzés jótékony hatásainak nagyrésze. (keringési rendszer és állóképesség szintjén)
Ettől még nyilván nem fogsz tudni maratont futni, de itt az a lényeg, hogy mi a cél.De nyilván sportterhelésre kell edzeni - tehát ha valaki szeret focizni / kosarazni akkor fusson többet.
Viszont ha jó a súlyzós edzésed, tuti nem köpöd ki hamarabb a tüdőd mint egy átlagos / hobbi focista vagy kosaras, ezt garantálom.Nyilván kinek mi a cél.
(#66377) Dani82 thnx.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz deniro2 #66381 üzenetére
Igen, ok. Valószínűleg nem voltam érthető.
Tudni kell, hogy én elsősorban egészség szempontjából közelítek az edzéshez, és nem testépítő szemszögből, ezért lehetnek itt-ott eltérések. (sőt )Ha ezt tisztáztuk (mivel az emberek 90%-a nem lesz soha versenyző, és akkor még szerintem kis számot is mondtam) akkor jön a pontosítás.
Nyilván, ha minél nagyobb kalóriadeficit a cél, minden számít.
Én csak azt mondtam, hogy átlag embernél nem biztos, hogy ennyire szélsőséges dolgokat kell használni.Mozgás nélkül nem lesz értelmes fogyás, ebben is maximálisan igazat adok neked. (habár azért lehet fogyni, csak hát hogy és mennyit...) Viszont a mozgás a rezisztencia edzés is nem csak az "aerob" edzés, sőt.
Nyilván ha valaki a teremben izolációs edzéseket csinál és utána szuszog nem az, amiről én beszélek
-
Woodslave
félisten
szerintem is így van. A terhelés és adaptáció tök specifikus. Amit aerob edzéssel (de most komolyan 1 óra tempós gyaloglással milyen kardióvaszkuláris edzettséged is lesz amit 5 kemény sorozat guggolás nem ad?) elérsz az nulla.
Rémlik hogy a kardió edzettségi szintjét tekintve Armstrongnak fölényesen kéne nyernie egy maratont, aztán egyszer (?) indult de qrvára nem nyert.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
_NCT
őstag
Én aerob-nak súlyzós után (igen, gecilusta vagyok lemenni minden nap a terembe) szoktam 3-4km-t ilyen 8km/h-val kocogni és csá. Néha beleiktatok sprinteket, olyan fél percig, de ennyi.
A durva h nagyon sokat edzek mostanában, mégis lassabban haladok a célom felé mint akkor, mikor heti 2x voltam csak lent.
De reménykedem hogy egyszer csak megindul lefelé a has. Vagy ráfogom a genetikára és szarok a farmra.
-
N.Ferry
senior tag
hát nem tom én hiába guggolok pl. 160al, mikor elkezdtem futni kur*ára sz*rul ment, nem tudom hogy lehet ezt a két dolgot egy lapon említeni, de persze én nem vagyok "edző" ...
Walking Dead
-
Ribi
nagyúr
Hát volt egy gyúrós ismerős, aki 1x segített felvinni pár dolgot a 3ik emeletre. Kb. 5-6 fordulónyi cucc volt. Szegény a végére azt hittem elájul annyira lihegett. Én is kifáradtam kicsit, de gondolom az ő szervezete nem arra volt berendezkedve, hogy egyszerre dolgoztassa több végtagját, hanem szépen egyszerre egyet. Szóval jóval előbb akarta kiköpni a tüdejét, pedig én sem mozgok túl sokat.
-
Ijk
nagyúr
És arra mit javasolsz hogy 186/95kg 10% körüli testzsírral az ember fejlődjön naturálban, ekto-mezo genetikával?
Tudok csinálni pörgősebb súlyzós edzést, de akkor nem tudok akkora súlyokkal dolgozni mint ha tartok 1-2 perc pihenőt. Sőt combnál lazán kell nekem 2 perc, guggolásnál akár 2,5-3 is. Ha visszaveszek a súlyokból akkor biztos nem fog az izomtömeg nőni. Viszont hogy megpörgessem az anyagcserémet, megtartsam az állóképességem muszáj aerob és kardió edzéseket beiktatnom. Vagy akkor most mi a szent grál?/人◕ ‿‿ ◕人\
-
deniro2
senior tag
válasz Woodslave #66384 üzenetére
Heti 1x guggolsz meg felhúzol, összesen kb. 20 percben, ebből minimum 10 perc pihenés. Tehát heti 1x 10 percig pörgeted a szívedet. Ettől sem leszel maratonista, attól tartok... Aki a kardióvaszkuláris rendszerét akarja fejleszteni, az ne sétálgasson, tudod vannak olyan mozgásformák, amiket kardió edzésnek hívnak...
-
nuke7
veterán
Szerintem próbáld ki, hogy kicsit kevesebbet edzel - volumen és gyakoriság téren is.
Viszont felemeled a súlyokat amennyire tudod. Én azt tapasztaltam - magamon is, mivel ekto vagyok - hogy nagyon könnyen túl tudják edzeni magukat az ilyen formájú emberek, és akkor jön a fáradtság és a nulla fejlődés.Pihenő időkkel ne foglalkozz most szerintem, akkor csináld a következő sorozatot, amikor már bírod. (ha 1,5 perc akkor annyi, ha 3perc, akkor annyi)
Viszont ne csinálj többet mondjuk 3 sorozatnál egy gyakorlatból.
(mondjuk 10-8-6, vagy 9-7-5, vagy 12-9-6, ahogy sikerül, érted)DE! ez most csak edzés, és ha minden más stimmel az életedben (pihenés, kaja, kiegészítők, stressz szintek, és ezek aránya) ez akkor is csak maximum 30%-át adja a testkompozíciódnak...
Ezért vagy kipróbálod, vagy nem - nem tudom mi a mostani edzésed - de én nem foglalkoznék most kicsit a "kardióval"
Én midnenkinek akivel foglalkozok igyekszem minél több területen segíteni, mert egy-egy terület magában nem, vagy csak nagyon kicsit, hoz eredményt.
Van egy olyan lehetőség is - nem tudom, hogy ez felmerült-e benned - hogy bizony izmos vagy már, és itt a genetikai/naturál határod. Simán lehet.
(#66390) deniro2: szépen sarkítottál, de tudod, nem csak a felhúzás és a guggolás pörgeti a keringési rendszert
HA jól csinálod, nem kell sok idő, ez a lényeg...[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Kardiót semmiképp nem akarom elhagyni, heti egy HIIT futás és 1000-1500m intenzív úszás. Ha nem csinálom az edzéseim is szarabbak.
Heti 4 súlyzós edzés, 3-4 széria. Vagy nagyobb súlyt használok vagy a makacsabb részeknél koncentrált, lassú kivitelezést piramisban, a végén nagyobb súlyba lassan akár 6 ismétlésig is lemegyek. Minden izomcsoportra egy nagyobb (20-30 ism. ) bemelegítő pumpálást csinálok, így elérem a jobb keringést és ráhangolódok a gyakorlatra (agy-izom kapcsolat). Nem szoktam sok gyakorlatot csinálni, még mellre is 4, hátra max 5 de inkább 4 de az odabaszós.
Kaját már rég belőttem, mivel edzéseken kívül kvázi semmit nem mozgok így a magas CH bevitel kilőve, kb 40% CH, 40% fehérje és 20% zsír. De még a sok hús miatt így sem vagyok kalória deficitben, ha nem csinálnék kardiót akkor híznék. Röviden a probléma hogy ha emelek a bevitelen akkor elkezdek zsírosodni, ha tartom akkor stagnálok (vagy ha fejlődök is, mint a cseppkő), magyarul krvára nem tudom hogy tudnék izmot építeni zsírosodás nélkül. Tömegelés-szálkásítás nem játszik mert mire visszaszálkásítok visszaértem a kályhához, cserébe kiszakad a belem a zabálástól és utána meg szívok a diétával és aerobbal a semmiért.
De legalább rájöttem így mire leírtam az egészet hogy le van szarva az egész, csinálom ahogy most és kész.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BÁ Nutrition
addikt
csöcsedzés 160x2
jövő péntekig ehhe hozzá kéne még lapátolni legalább két ismétlést valahogyyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest