Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz mickemoto #113 üzenetére

"Mit jelent az hogy UEFI módban indított telepítőlemez/USB? Ez volna maga a bios beállítás?"
    Nem, ez azt jelenti, amit linkeltem, azaz, amikor elindítod a telepítést(DVD-ről vagy Pendrive-ről), akkor a géped bootmenüjét használva nem mindegy, hogy melyik előtagú eszközről bootolsz be. (Linkben ott a kép, hogy 2x látszódnak majd a boot eszközök, 1x pl DVD előtaggal meg még1x UEFI előtaggal(persze ez nem szentírás, de talán a leggyakoribb)

Az UEFI telepítés indításakor az UEFI előtagos eszközről kell indítani a telepítést.

"Egyébként azt honnan tudom hogy az ssd milyen partícióstílusú?"
    Nem feltétlen kell tudnod, mert mint írtam, telepítéskor, amikor eljutsz a partícionálási ablakhoz, akkor ott minden partíciót le kell törölni, majd újra létrehozni. Itt maga a Windows fogja automatikusan kialakítani a GPT partícióstílust, neked ezzel nincs dolgod.

UI: Akkor maradjunk annyiban, hogy fényképezd le a BIOS-od minden menüpontját és PRIVÁTBA küld el. Ránézek és pontosan meg fogom tudni mondani, hogy hol és mit kell beállítani a BIOS-ban, hogy simán felcuppanjon a W8.1.

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz mickemoto #111 üzenetére

A leírásodból az egyértelmű, hogy UEFI módban van beállítva a BIOS. Ez esetben csak UEFI módban indított telepítőlemezről/USB-ről lehet telepíteni az OS-t. (Hogy a telepítőmédián MBR avagy GPT partícióstílus van az lényegtelen)
    W7-t meg azért nem tudod telepíteni, azért kapod ezt a hibát, mert a W7 nem támogat számos olyan UEFI szolgáltatást, mint a W8/8.1, többek közt a Secure Boot-ot sem (ez is kikapcsolható a BIOS-ban, avagy az egész BIOS-t át kell állítani Legacy üzemmódba(ha lehet) és Legacy módban kell indítani a telepítőt.

Legacy vagy UEFI módú install indítása

Fontos: Ha legacy módba állítod a BIOS és Legacy módban indítod a telepítést, akkor kötelezőn MBR partícióstílus lehet az SSD, míg UEFI módba állított BIOS és UEFI telepítés indításakor meg kötelezően GPT partícióstílus kell, hogy legyen. Akármelyik is, az OS telepítésekor le kell törölni minden partíciót és újra létrehozni a kívánt partícióstruktúrát(automatikusan létre fogja hozni a telepítő a szükséges segédpartíciókat is, de ez normális is)

Új hozzászólás Aktív témák