- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #298 üzenetére
Igen, ezek semmire sem jók de ez már kiderült párszor. Ez meg itt pláne. Mi ez, vudu kellék?
És semmilyen jobban működő belső megoldást nem fogsz találni a gyári antennánál. Ezt vagy elhiszed most, vagy rengeteg időt és energiát fektetsz abba, hogy magad győződj meg róla. Mint én -
kisspista
senior tag
válasz
kisspista #297 üzenetére
Találtam egy GSM antenna erősítő matricát már régebben (Cell Antenna Booster), amivel már korábban is próbálkoztam, most viszont a méretpontos mását alkottam meg röpke egy óra ráfordítással
Minen részletre pontosan figyeltem, csak a hosszúságban lehet némi eltérés (mivel az nem volt megadva).
Próbáltam minden pozícióban a telefonban, de a három vonalnyi térerősség nem ment feljebb, tehát immunis a telefon erre a kis találmányra. Vagy elméreteztem, vagy nem működik minden telefonnál... Az Overmax Vertis-02 Plusnál úgy néz ki nem kell sem GPS sem GSM modult hekkelni, mert ennél több nem hozható ki belőle, így ell elfogadni
-
peppyscot
csendes tag
-
peppyscot
csendes tag
válasz
kisspista #294 üzenetére
Szia!A 225 hozzászólásban leírtam mindent, meg a linkek is ott vannak.A telefon tartóban szépen a teló mögé tudom tenni a drót hurkot ami a sugárzó antenna.De meglehet görbíteni ahogy a cikk megalkotója is tette és a telóra vagy bármire rálehet akasztani.üdv.Az tuti hogy a legegyszerűbb az 5 voltos szivargyújtó adapter.
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #292 üzenetére
Azt írtad, olvastad a fórumot...
[link]
Átsugárzós antenna, a telefonhoz vagy bármilyen kütyühöz hozzá sem kell nyúlni, nem kell szétszedni. A lényege, hogy van egy jó GPS külső antenna, aminek a jelét egy adóantennával rásugározza a készülékre. Ezt kell valahogy rögzíteni a telefononra vagy bármilyen kütyüre.Szerintem egyszerűbb egy bármilyen 5V-os szivargyújtóadaptert beszerezni. Általában azok is stabilizáltak. Kivéve, ha valaki fixen akarja bekötni az autó elektromos rendszerébe. Mivel eredetileg autóba találta ki a kiötlője.
-
-
peppyscot
csendes tag
válasz
peppyscot #290 üzenetére
Ha valaki a a szivargyújtóról akarja táplálni az áramkört akkor ezt kellene megépíteni:
egy lm 7805 feszültség stabilizátor ic.1 db 0,33 és 1 db 0,1 uF-os kerámia kondenzátor. Az ic 1-2 lába között kell bekötni a 0.33 uF kondit, a 2 és 3-as lába közt kell hogy legyen a 0,1 uF kondi.A 12 volt ami a szivargyújtóról jön a pozitiv vezetéke rámegy az ic 1-es lábára.A negatív a kettes lábára és tovább a negatív innen a kis áramkörre.A 3-as ic lábról jön le a stabil 5 volt ez megy a kis áramkör pozitív betáp pontjára.Ettől egyszerűbben nem tudom leírni.Üdv -
peppyscot
csendes tag
Hali!
Elnézést kérek ha nem voltam érthető.Írtam hogy bárkinek segítek ha nem menne.Feltettem a linket ahonnan rendeltem az antennát.Több száz rendelésem volt eddig ebay-ről az utóbbi 10 évben, tehát rosszat nem írok róla.Feltettem a linket ahol a leírás van.Igaz angolul, de nem bonyolult szöveg.Gugli fordító segíthet ha baj van.Időm nekem sincs hogy lefordítsam az egész linket ide.Sőt arra sincs időm, hogy ide írjak a fórumra vagy gyártsam az antennákat.....Sajnos.
Az antenna sma csatlakozóját levágtam, és a kábelből levágtam még egy 20 cm-is darabot.A kis áramkört nem tudom elmagyarázni,párhuzamosan van kötve 3 kerámia kondenzátor és egy pici légmagos tekercs.Csigafúróra tekercseltem fel.A tekercs mérete: 3mm-es csigafúróra tekerve 6 menet, egy drót vastagságnyi hely kihagyva a menetek közt.0,5 mm-es rézdrótból készült.A tekercs után csatlakoztattam be az mágneses antennát.majd ugyan innen csatlakoztattam le a 20 cm-es darab koaxiális drótot ami megy a drót hurokra ami sugározza a jelet a gps készülékre,oda még bekötöttem a 47 pF kis kondit ami leválasztja az áramot a hurokról.Ennélkül rövidzár lenne.190 mm hosszú, 2mm-es rézdrót a sugárzó hurok.Én négyszög alakúra hajtogattam, mert olyan gps antenna van a telómba, és méretre is kb pont akkora.De ez nem fontos.Csak a 190 mm-er hossza.A hullámhossz miatt 1575 mHz.A 10 pF-os kondenzátor lábainál csatlakozik a betáp ami bármi lehet 3-5 volt között.3 darab AA elem pont 4,5 volt, tehát pont ideális.4 elemes elemtartóba pont belefért, de csak 3 elem van benne, a 4-ik helyén van a kis áramkör.A 3-ik elem után lecsatlakoztattam a tápot.Kis kapcsoló van az elemtartón így ki-be lehet kapcsolni.De lehet szivargyújtó adapterrel is megoldani.Azt is írtam.120 órát kibír kb, azt is írtam.Kitéve a kocsi tetejére ezt az értékeket produkálta, minden műhold jelerőssége 50 SNR volt kb bármekkora sebességnél.Függetlenül hogy 50-nel vagy 135 km/h mentem.üdv -
LámaZ
addikt
válasz
peppyscot #229 üzenetére
Szerintem érdemes lenne egy számozott listában leírni, hogy miként lehet ezt a külső GPS-antennát megcsinálni.
Pl.:
1. Rendelj egy xxxx jelű antennát innen (link) ennyiért;
2. Szereld fel ide meg oda;
3. Tegyél egy elemet amoda stb.
Nem mindenki szakmabéli, hogy pár ráutaló mondatból megértsen mindent.Vagy, esetleg forgalmazhatnál te is ilyen antennacsomagot, és meghirdethetnéd itt a Hardveraprón. Szerintem, sokan megvásárolnák, olyanok is, akik amúgy el tudnák készíteni (pl. én is), de nincs idejük rendelgetni, szerelgetni stb.
-
ksanc
őstag
válasz
paolinho #283 üzenetére
Sokszor írtam már én is, hogy NEM a chip a hibás. Rengeteg - drágább, vagy más jellegű - készülékben kitűnen működnek ugyanezek a chipek.
Egy olcsó telefon nem véletlenül olcsó. Ott spórolnak, ahol lehet. A GPS-en lehet. A GSM-en nem, tehát például úgy alakítják ki a készüléket, hogy telefonálni biztosan tudj vele, de a GPS csak dísz. Működik, csak használhatatlan.
Kevésbé gondos tervezés, egyszerűbb megoldások -> jóval kisebb költségű tömeggyártás -> olcsóbb telefon -> szélesebb vásárlóréteg. Kategóriájában a legolcsóbb szegmensről van szó.
Tudomásul kell venni, hogy ami ennyibe kerül, az ezt tudja és így tudja. Csodák itt nincsenek. És ugye a GPS-t nagyon sokan nem használják a telefonjukban. Mellesleg én is csak azóta, hogy problémásAz előző két telefonomban, szintén MTK, kiválóan működött, mégis a külön GPS-emet használtam mindig.
Viszont lehet buherálni
-
paolinho
őstag
Én csak azt nem értem, hogy a MediaTek anno egy GPS gyártó és forgalmazó cég volt. Nekem van is ilyen GPS-em külön is és ez is tökéletesen teszi a dolgát. Azáltal, hogy beszállt a mobilpiacra is mitől lett gyatra (helyenként) a GPS rész a mobilokban? Ez nem logikus. Vagy a drágább telefonba jobb GPS-t tesznek, az olcsóbba, kisebb kapacitásút? Bár ez sem feltétlen igaz, hisz olvasni, hogy az oly jó hírnévnek örvendő Jiayu-kkal is mennyit szívnak a gazdáik. Azt sem értem még, ha már van egy jól kiforrott technológia, mi értelme problémás kisebb kapacitású chip-et kiadni, hisz ott sok különbség már csak nincs az árban?!
-
equnomic
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár hozzászólással ezelőtt írtam, hogy a telefonom vételét alufóliával turbóztam fel. Több kísérletet is végeztem és a végső megállapítás az lett, hogy egy egész nagy lapot rögzítettem a fedlap alatt, Mivel nálam bontás nélkül is hozzáférhető a csatlakozó, nem volt gond hozzáilleszteni az öntapadós részét. A fólia akkora méretet öltöt, hogy rálógott a gsm antennára és a sim foglalatokra. Ez azt eredményezte, hogy az első pozíció megtalálásáig minden kommunikációt kilőttem. Ha meg volt jöhetett vissza minden. (Ez azért kellett mert csak így volt hajlandó gyorsan pozíciónálni.) Elfogadható volt számomra a megoldás, de nem kényelmes. Aztán szeretem réz fóliát és kicseréltem rá. Meghagytam közel ugyanazt a méretet és formát, de ez nem volt jó. Jelenleg egy kb. 4cm-es részt illesztettem az eredeti fóliára. A csatlakozókat most békén hagytam. A vétel ugyanolyan jó mint alu-val, de nem kell lecsatlakoznom a hálózatról. Természetesen régebben próbáltam ugyanezt alu-val is (akkor hajtogattam) az eredmény kicsivel rosszabb volt. -
ksanc
őstag
válasz
kisspista #276 üzenetére
Hát ez biztosan nem jó semmire.
De így hátlap nélkül azért ki tudod hajtani azt az 5 centit, tesztnek legalább is.
Ha nem ment, próbáltad a másik csatin is? Nem muszáj forrasztani, elég, ha hozzáérinted. A szigetelés maradjon egyébként rajta, ne fogd meg közben magát a drótot.
Alaplapi csatlakozót kár tönkretenni egyébként így, én azért gyártottam külön kivezetést, amire forrasztok. -
ksanc
őstag
válasz
kisspista #274 üzenetére
Húúúúú...
Potenciált vettem alapul, ez a GSM és a GPS antenna szerint azonos
Na ezen fogalmam sincs, mit értesz. Az, hogy azonos a nulla potenciáljuk (földjük), az nyilvánvaló.A föld szó megtévesztő lehet.
Az összes elektronikában az összes feszültség (potenciál) valamihez képest feszültség. Ezt a valamit hívjuk földnek. (Nem összetévesztendő az erősáramú váltakozóáram földelésével!)
A föld pedig itt az akksi negatív csatlakozása. Direkt nem azt mondom, hogy hidegpont, vagy nullapont, mivel itt nincs negatív feszültség. Vagy ha úgy tetszik, a negatívpont, hidegpont, nullapont egyenlő a földdel. (Nagyobb kapcsolási rajzokon ezt az ágat nem is jelölik mindig külön, hanem azzal a bizonyos három egymás alatti vonallal).Egyébként az árnyékolást mihez szoktuk kötni? Ehhez a földhöz (a földhurkot most hagyjuk
). Csak úgy magában nem működik az árnyékolás sem.
Egyszerűbb mondjuk a SIM kártyafoglalathoz mérni a feszültségeket (vagy ellenállást, ha földpontot keresünk) és nem keresgélni, melyik is a negatív akksicsatlakozás.
Tehát a két alaplapi GPS antennacsatlakozó közül az egyik 0 ohm a foglalathoz képest, vagyis az a föld, a másik pedig a jel.
A monopól (a neve is mutatja) antennának csak egy kivezetése van, magában a drótban, szálban indukálódik feszültség (jel), az összes többinek legalább kettő, és eközött a két kivezetés között jelenik meg a jel, ezért ebből az egyiket az elektronika földjéhez kell kötni. Dipól antennánál pl. tökmindegy, melyiket, a telókban is alkalmazott antennáknál nem.
És azért kell kiiktatni az eredetit, mert különben a monopól antenna által szolgáltatott jelet (feszültséget) az eredeti leföldeli. Mintha nem is lenne.
Mert ha rámérsz a fóliaantenna kivezetéseire, olyan egyenáramú rövidzárat mérsz (0 ohm) mint a pinty. És az pontosan úgy a jó. Mert olyan nagyeszű buhera is van, hogy vágjuk már át, hogy ne rövidzár legyen. Ahha. Egyenáramra valóban rövidzár. De nagyfrekinél már nagyon nem az. Vagyis magára a fóliaantennára nézve a két csatija között feszültség jelenik meg. A monopól antennát tökmindegy, melyikre kötöd rá, ha játszik az eredeti antenna is, a monopólnak sima földelés lesz mindkét csati.
Ezért kell leragasztani legalább az eredetit. A monopólt pedig tutira a bemenetre kötni és nem a földre. -
kisspista
senior tag
Potenciált vettem alapul, ez a GSM és a GPS antenna szerint azonos. A WiFi antenna jobb oldalin, jelöletlen csati a föld a másik (jelzett) maga az antenna. De szerintm az antennánál nem földről beszélünk, hanem árnyékolásról, s valójában ennek ugyanolyan szerepe van, mint a koax kábelnek --> ott is az árnyékolás nélkül nagyon nyenge és zavaros a kép!
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #272 üzenetére
Az alsó az a multiband GSM antenna (és csak az), igen. És nagyon ronda lenne, ha bármi köze lenne a két antennának egymáshoz. Nem véletlenül vannak a lehető legtávolabb egymástól.
A GPS antenna az egyben WIFI és BT antenna is. A különbség a működési frekvenciák és a jelszintek között van, egy hasonlattal a wifi és a bt egy robogó vonat zaja, míg a GPS egy mellette a kavicson sétáló emberé.
Ami jó a GPS-nek, az nagyon jó a WIFI-nek és a BT-nak is a frekvenciakülönbség ellenére. Ha kiveszed az antennát, a WIFI gyengén és kisebb távon, de simán működik. A GPS-nek esélye sincs.Mit vettél földnek? Én a sim kártyafoglalatot szoktam, az a legegyszerűbb.
-
kisspista
senior tag
Igen, erről a telefonról van szó, s valóban az az antenna! Készítettem képet a tegnapi akciómról, de nem tudom most feltölteni, majd othonról! A 3 ohm-ot a föld és a másik csatlakozó között mértem. Amúgy a készülékben alul is van 3 ilyen csatlakozó, ugyanazon a potenciálon van, de az a GSM kapcsoltért, s az alul helyezkedik el. Lehet azért ilyen erős a készülékben a BT és a WIFI, mert a kettő antenna "ereje" összeadódik, vagy nem tudom...
-
kisspista
senior tag
15-20 percet voltam kint az erkélyünkön tegnap, és ez idő alatt egyetlen műhold jelét sem tudta venni még akkor sem, ha az EPO fájllal rásegítettem... Az OVERMAX Vertis-02 Plus készüléknél ez a drótos verzió nem működik! Próbáltam a készülékbe hajtogatva, kívülre kiegyenesítve, sőt még úgy is, hogy a gyár mellé beszúrtam a kiálló drótot: akkor is elveszet a GPS jele.... Mintha leárnyékolna, vagy nem is tudom!
-
kisspista
senior tag
Képet sajnos nem tudok tölteni, mert munkahelyen vagyok. Nekem 3-4m volt most reggel a mérésem a gyári antennával, szerintem nem fogok belenyúlni, mert ennél jobb már nem lesz. Egyedül az zavar, hogy sokszor megszakad, de a tegnapi csatlakozó kontaktolás ótan nem próbáltam élesben.... de ami késik, nem múlik!
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #264 üzenetére
Persze, ha jó a vétel (beleértve, hogy stabil), akkor ki a fenének jutna eszébe piszkálni...
Magának az antennának a méretezése nem nagy kunszt, a nagy kihívás az, hogy hogyan helyezd el az alkatrészek, felületek közvetlen közelében. És persze a rendelkezésre álló félbélyegnyi, nulla vastagságú hely miatt eleve csak rosszabb nyereséggel lehet számolni.
De ha jól sejtem, nem próbáltad meg kihajtott antennával?Közben csináltam pár képet még. A kivezetésnek van még előnye.
Így néz ki, ha nem használom:Ebben az állapotban valami ilyesmire képes:
Ha gyorsan kell valamiért pozíció, elég hozzáérni kivezetésnél, ilyenkor a kezünk, illetve az ujjunk lesz az antenna. Elég jó lesz egy gyors és pontos pozícióhoz:
Aztán ha elveszem az ujjam, jön az igazság megint:
-
kisspista
senior tag
válasz
kisspista #263 üzenetére
Visszatettem a régit, s visszaállt a rend, bár előtte igen megzavarodott a vevő! Szerintem is úgy van, ahogy mondod: nincs értelme belül maktolni akkor, ha jó a vétel, ha meg nem, akkor lehet játszadozni, de gondolom az antenna méretezés az egy komoly szakterület, egy szakma, amit egy házi makterolással nehéz kivitelezni és eltalálni (ép mint a lottó ötös). Szóval hagyom úgy, ahogy van, s csak reménykedek, hogy nem szakad meg.... Gyári csatlakozókat megtisztítottam!
-
ksanc
őstag
Ja és persze bluetooth GPS antennával is jól fog működni.
Szóval vannak lehetőségek. Csak el lehet felejteni a beépített, belső megoldásokat.
Ez van. -
ksanc
őstag
válasz
kisspista #260 üzenetére
A belülre hajtogatást én sosem írtam, sőt...
Egy drót behajtogatva a telefonba az NEM monopól antenna.
Szóval ki kell hozni.
A drót helyett a rézfólia jobb, mert lapos. Így viszonylag simán vissza tudod pattintani a hátsó borítást, nem kell csalingázni valami alkalmas kibúvóig. Egyébként is minél hosszabb rész van bent, annál rosszabb lesz az eredmény. Kivéve, ha koaxkábelt használsz, de az nagyon nem fér el.
Az antenna lógjon ki egyenesen 4,75 cm hosszan. És persze semmilyen fémalkatrészhez ne érjen hozzá a csatlakozón kívül. Ha teló kerete fémből van, ahhoz sem! (Nálam pl. megkopott a festék és hozzáért ott, ahol kijött a telóból. Nem látszódott, de pocsék lett a vétel. Külön szigetelnem kellett).Belül sosem fog működni, ha az eredetivel sem működött. Akkor sem, ha kívül van ugyan, de rá van simítva a telóra. Ha egy ilyen egyenes, kint lévő dróttal nem működik rendesen, mint egyszerű de nagyszerű külső antennával, akkor az semmivel sem fog működni... Illetve esetleg külső aktív antennával. Csak akkor meg külső csatlakozót kell rágányolni, ami nem egyszerű. Vagy az átsugárzós megoldással. Az is működik, ha valakinek az a kivitel megfelel.
Ezek az én tapasztalataim.Nagyfrekvenciáról beszélünk, itt egészen máshogyan viselkednek a dolgok.
A fóliás buhera, ha valakinek működött is, maximum úgy, hogy addig nagyon rossz volt, azzal meg már csak rossz... De JÓ sosem lesz. -
kisspista
senior tag
Kiiktattam a gyári antennát és hajtottam bele a "kasztniba" kb. 8-9cm hosszan egy rézvezetéket, ráforrasztva a WIFI/BT/GPS antennára (meg is volt jelölve). Kimértem: nem a föld csatlakozójára, hanem a másikra, amin kb 3 Ohm ellenállás volt mérhető. A gyári antennát leragasztottam szig.szalaggal, s most a föld csatlakozó nem ér hozzá semmihez. Eredmény: gyengébb WiFi és abszolút nem működő GPS-vétel.... Szóval ez a monopól antenna ennél a készüléknél bukta....
Érdemes próbálkozom még vele, vagy hagyjam a fenébe, s maximum alufólia ragasztóval tunningoljak? Az alufóliaverziónál mi a teendő? Mert láttam olyan "erősítós" verziót, hogy a gyári antenna fölé ragasztották, de nem volt kontakt az antennával, csak árnyékolóként funkcionált... ennek van értelme?
-
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #256 üzenetére
Hát ja, ellentmondások vannak, ahogy az emberek tapasztalnak
Arra vigyázz, hogy a GPS antenna két csatlakozója közül az egyik a jel a másik a föld. Ki lehet mérni ugyan, hogy melyik-melyik (nem egyszerű, nálam a jel is csak kb. 2 ohm a földhöz képest), de egyszerűbb próbálni.
Ha drótozol, akkor mindenképpen le kell ragasztani az eredeti antenna csatlakozását! -
kisspista
senior tag
Visszaolvastam az egész fórumot, de ellentmondásokat véltem felfedezni mindegyik technikában!
Korábban egy HTC Touch HD-vel navigáltam, ami nem szakadt meg, csak a 3 betűs programmal generált néha szakadást, de erre volt egy GPS PDA fix nevü javító csomag, amit feltettem és stabilan futot tovább a program. Kicsit olyan érzésem van, hogy ez a jelenség szórakozik az Android-nál is, bár lehet ez csak placebo.A folyamatos megszakadás idegesít engem, így megpróbálok drótot bevezetni a készülékbe, aztán kerülök vele egyet. Valószínű, hogy nem fogok rontani vele, de lehet javítani sem a helyzeten... majd kiderül!
-
ksanc
őstag
válasz
kisspista #253 üzenetére
Üdv!
Neked és minden idelátogatónak:
TESSÉK ELOLVASNI A FÓRUMOT VISSZAFELÉ, NE CSAK AZ UTOLSÓ OLDALT! Van bőven tapasztalat.
De leírom megint: ha a belső fólia antenna nem elég jó, akkor tökmindegy, mit teszel bele, nem lesz sokkal jobb. Van, akinek állítólag sokkal jobb lett egy belülre tett dróttal, ezt én erősen kétlem. Vagy ha mégis, akkor ott az eredeti antenna csatlakozásával lehetnek gondok. Szerintem.
ESETLEG abban az esetben lehet jobb, ha addig is elfogadható volt, vagyis azért tudtál vele navigálni. Ilyenkor egy utólagosan belegányolt valami segíthet, mert véletlenül eltaláláltál egy helyet, ahol a nagyobb fólia/hosszabb drót képes is jobb jelet biztosítani, mint a gyári. (Felmerül a kérdés, akkor miért nem így gyártják? Mert a mobiloknál örök gond a helyszűke. Kompromisszumok tömkelege a gyártás és a gyártástechnológia).
De ez csak max. annyival tud jobb lenni, ami picit javítja az amúgy addig is használható navigációt. Látványos javulásra ekkor sem lehet számítani.
A sok buherám alatt nekem is volt olyan, hogy azt hittem... Aztán amikor élesben használtam, ugyanúgy ratyi volt.
Az számomra nem jelent jobbat, hogy az eddigi 20 perc helyett 12 perc alatt talál első pozíciót (FFTT) vagy hogy már csak 20 méterrel arrébb ugrál a pozíció navigálásnál, nem pedig 40 méterrel... ez ugyanúgy a ratyi kategória.A KÜLSŐ antenna MINDIG javít a helyzeten, legyen az egy darab drót, vagy BT-s antenna. Csak ugye vannak, akiket zavar egy kiálló drót. Engem nem. Ha nem használom, ráhajtom a telóra a védőtok alá és kész. Csak pici macera és cserébe kitűnő GPS-em van.
-
kinsky77
csendes tag
-
kisspista
senior tag
Tegnap megvizsgáltam az Overmax Vertis-02 Plus MTK chippel szerelt okostelefonon a GPS-modul pontosságát. Nem tudom, érdemes-e belenyúlni, mert a "gyári" fóliával 3.3-5.9m pontosságot értem el tegnap szabad ég alatt, jó vétel mellett. Viszont az a problémám, hogy ha megyek a főúton, akkor nekem is néha odébb dobja a jelet a párhuzamos utcára (ami szerintem a legtöbb android telefonon így van), illetve többször megszakad a GPS-vétel, s keresi a műholdakat menet közben (szabad ég alatt, jó rálátással).
Az lenne a kérdésem, hogy ez a monopól antenna segíthet a jelszakadáson, vagy inkább alufóliából készült antennával érdemes próbálkozni? Van erről tapasztalatod, hogy ezen módosításokkal elérhető a GPS-jel folyamatos vétele szakadás nélkül?
-
kinsky77
csendes tag
Szevasztok!
Nekem egy Feiteng H9500+ van, ki lett herélve belőle a GPS-wifi kombó fólia antenna. Most egy drót figyel a helyén, elfogadható, sokkal jobb mint a fólia, de nem az igazi. Navigálásra elmegy, de simán átdobál a térképen a másik párhuzamos utcába. Deviszont van egy Lenovo A3000 tabletem is, MTK chip figyel abban is és patent frankó a GPS-rajta. A Feiteng-be ez alapján készült az antenna:
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Black & Decker töltőt keresek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest