- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Az utcán sosem hallgattam zenét. De mivel szeretek élni, ezért ha azt tettem volna sem zárnám ki a külvilág zaját. Jobb tudni mi megy körülöttem... már csak egy lépés innen és ha valaki a szemét is beköti, akkor elmehet a Kung Fu Pandába mesefigurának... őket biztosan a belső hang vezérli... Na mindegy... A vonaton vagy otthon az ágyban szoktam hallgatni, néha elalszom vele, azt meg fejessel nem lehet, a vonaton meg hülyén néznék ki vele. Persze egy byalex style-al együtt már más a helyzet. Tudom, hogy rossz szokás, de a hangerőt állandóan tekergetem a szám hangos és halk részleteit én döntöm el. A bevezető halk intro up, a refrénes kiteljesedés down. Bántja a fülem a hangos zene. Ezért pl. furi, hogy egyesek Észak-Amerika módban használják a Sansa-t, mert az európai szabályozás szerinti decibel már korlát lenne nekik. Na ők biztosan nem hallanak, és nemcsak annyira mint én... De ez legyen az ő bajuk. Én meg igyekszem nem elütni őket
De talán kipróbálom ezt az MX580-at és összehasonlítom az elvben gyengébb Sony E819V-val. Az MX580-nak legalább L-es csatlakozója van ami a Sansa Clip-ekhez ajánlottabb.@bucsher
Köszi a tapasztalatot, akkor -1 AKG-ra.@hobbyone
Köszönöm, de így elsőre úgy tűnik, hogy nincs rajt hangerőszabályzó. Majd megnézem jobban.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
bucsher
őstag
vakteszt az jó móka lenne. ülsz bekötött szemmel, és bedugnak valamit a füledbe
az ebben a jó, hogy szubjektív műfaj. valakinek tetszik valami, de neked meg más tetszik. és mindkettőtöknek lehet igaza ízlés/műfaj/stílus szerint.
én azt próbáltam ki, amire időm volt és érdekelt. csinálhatunk egy külön eseményt, ahol csak 5000ft alatti cuccok játszanak, az gyakorlatilag vakteszttel lenne egyenrangú: ott a presztízs meg a hírnév nemigen játszik
In the pipe - five by five!
-
gelbelex
őstag
Ami elitizmusnak látszott, az részben annak a megnyilvánulása volt, hogy a jelenlévők nagy része már egyszerűen túllépett a hétköznapi-kommersz ("mindegy csak szóljon, olcsón") kategórián, mert rájött, részben saját tapasztalatából, részben az előző találkozó alapján, arra, hogy neki több kell, és erre áldoz.
Erről a pontról nézve egyszerű az ajánlás, mert lényegében egyértelművé vált, 10k alatt a Maxell Metallics és a Sony EX50, 20k alatt pedig a GR06 éri meg igazán a pénzt.
(Sajnos nem voltál jelen, az elősző összehasonlításból a GR06 úgy emelkedett ki, mint egy világítótorony.)
A random betévedő pedig elolvassa a hamarosan frissülő kezdő hozzászólást (és vagy elhiszi, vagy nem), vagy beleolvas a topikba (esetleg máshova) mélyebben.
Vakteszt nem valósítható meg, mert saját kezűleg kell a hallójáratba illeszteni a bogyókat, ez van.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy a vakteszt nagyon hasonló eredményt hozott volna, elegen eleget hallgattuk a füleseket.[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
pedig egyébként baromikönnyű ezeket a tartományokat beazonosítani. Csak hozzá kell rendelni egy hangot, pl. cin... Én úgy mentem el fejestalálkozóra, hogy fogtam egy zenét, amiben szarrá van hangolva lefele a basszgitár, hz generátorral reprodukáltam, beazonosítottam (persze azt már csak kíváncsiságból), és azt mondtam, ha ez értelmes hangerővel és részletességgel megszólal a fejesből, akkor nekem elég mélyre megy és nem csap le. És remekül meg tudtam állapítani, hogy miben csapta a mélyet, miben nem volt meg a hang, csak sejlett...
Bármilyen kritikus értékhez vagy tartományhoz meg lehet találni a megfelelő, beazonosítható hangot, onnantól már csak figyelni kell rá.Nekem a terekkel van bajom, a fejestalálkozón a nyitott fejesek között alig hallottam különbséget, legyen az DT990Pro, T1 (bár az félig nyitott), AD2000X, LCD2 vagy LCD3. Egyedül a Stax-nél hallottam lehengerlő kiterjedést minden irányban.
Szerintem egyébként összességében nem voltunk elfogultak, az átlagolásnál elveszik az egyéni elfogultság, én pl. kb. egyedül a Sony-val szemben voltam elfogult, de egészen kellemes volt 8k-ért, úgyhogy nem is adtam neki rosszat. Voltak drágán rosszak és olcsón jók. Soknak nem is tudtam az árát, nem is érdekelt. Preferencia. Ami nem tetszett, azt automatikusan lepontoztam, ilyen a szubjektivitás. Mellettem Matyi se volt egyáltalán elfogult, ahogy észrevettem.
Én próbáltam odafigyelni a behelyezés+kényelem+izolációra is, amennyire tudtam, majdnem minden füleshez tudnék róla írni. Persze a hosszútávú komfort más, de velem általában úgy van, hogy ha valamiről nem érzem rögtön, hogy furcsa, azzal nem is lesz baj 1 óra múlva se.
Egyébként most így visszaolvasva az utóbbi 100 kommentet (mert ennyivel voltam lemaradva ), ennyi a hozzászólásom: LOL.
A véleményekkel meg nem tudom, mi legyen, én is inkább belinkelem a másik topikból, nem másolom már be az egészet, ha oda írtam meg: itt van.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
Ahhoz képest amennyit tud, jó áron adják.
Csak nehogy meghallgassa valaki, mert kiderül a turpisság.
(#35288) matyi012345
Kihall? És az UFO-k? Tudod bizonyítani, hogy vannak / nincsennek? Nekik is kell valami jó kis füles.
Megváltoztattak? Valóban. Átírtak egy számot a papírján meg a dobozán.
[ Szerkesztve ]
-
Bavid
senior tag
Én is pont most néztem, ezt a tesztet találtam, 10 dollárért (szállítással) szerintem best buy
-
Alg
veterán
Ja, és még valami, csak kifutottam a limitből...
El kell tudni különíteni a "jó" és a "tetszik" fogalmát.
Mint ahogy a szakácsnak is el kell tudni döntenie a legjobban utált kajájáról is, hogy az megfelelően van-e fűszerezve.
Márpedig ez nagyon nem egyszerű dolog ám...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Ati1979
veterán
Ebben a kérdésben semmilyen állítás sem igaz teljesen.
Én csak azt mondom, hogy a trendet nézd. Egyértelműen kivehető amiről beszélek. Legalábbis az én véleményem szerint.
Az ízlés meg az összepároztatás az más dolog. Ebben is van igazság természetesen.
(#35470) contaxg
Persze!
Köszönjük és várjuk a füleseket.
(#35473) raven12
+1
Szerintem is hallgassa össze mindennel amivel csak tudja.
-
Madwe
nagyúr
Shure volt az első rendes iemem még talán 2005-7 tájékán, valahol most is megvan csak kontaktos szegény...
iPhone 5ről hallgatnám, tudom nem a legjobb forrás, kis erősítő se ártana mellé, de tapasztalataim szerint azért egy lossless anyaggal megfejelve ebből is ki tud jönni a különbség, legalábbis eddig mindben éreztem h jobb vagy rosszabb a hangzás, fülestől függően, persze lehet full pompájában nem futott egyik sem...
Shureból melyiket javasolnád amúgy? Érdekes módon eddig bármikor néztem füleseket, mindig úgy ítéltem meg hogy a shure nehezen beszerezhető itthon, lehet rossz helyen kerestem? Valamint ha jól sejtem ahoz h mikrofonos legyen a kábel kell venni egy olyat ami kb 10k körül van?
Köszi!
-
-
-
törölt tag
Szerintem ebben az is közrejátszik, hogy általában a legtöbben inkább azokat a dolgokat ajánlgatják, amit saját maguk is használnak, vagy használtak, de legalábbis próbáltak. Mostanában viszonylag kevesebb Meelec tulaj jár ide, ezért nem kap igazán visszhangot a márka, pedig szoktak lenni jó kis akciók náluk.
-
kemcso
Ármester
Nekem egy M6 van sportfülesnek, hááát. A 3500-at megéri a felépítése miatt, de hangban a ES18 sokkal jobb, ráadásul az M6 iszonyatosan driver flexel. Sportra tök jó az M6, viszont hangban sehol nincs
Volt még más Mee amit hallottam, talán a A151, hát az egy rakás khm volt
Szerk: jah és igen, mostanában többnyire az szokott ajánlott lenni, amit hallottunk.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Ha a jack-nél lett kontaktos, akkor örülhetsz, hogy a tied még a cserélhető kábeles, nekem volt mindkét verzióból 1-1 darabom, de a jack-nél mindkettő ugyanolyan sz*r, csak ha a fix kábelessel történik, akkor az jóval nagyobb szívás. Dudika már nem csinálja, ha nem találsz itthon cserekábel, akkor végső esetben rendelned kell külföldről.
-
eszement24
aktív tag
Ohh..damn autocorrect. Pedig rápislantottam, mielőtt elküldtem, de valószínűleg pont annál a szónál volt a kurzor :/ Köszönöm a fordítást, igen ez akart lenni, csak reflektálva az adott posztra
Amúgy ha már itt tartunk, azóta eltelt egy kis idő, járattam mind a két darabot (x3,x6) és elég vegyes az összkép.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Én VSD2-t rendeltem és ennek igazán kellemes, lágy a hangja. A VSD-k közül (csak az S nélküli), eddig ennek tetszik a legjobban a hangja. A sziszegés is minimális és magasabb hangerőn hallani jobban. De ez még az out of box tapasztalat, javulhat a dolog.
Az AN16, hát nem tudom. szerintem az SP már kevés ehhez és így elsőre nem tetszenek a magasak. Kicsit fárasztó, bántó magasabb hangerőn. De majd meglátjuk egy kis járatás után mi lesz.
Na meg úgy döntöttem veszek egy iBasso D-Zero MKII-t. A DX50 ára nagyon felment, ennyit már biztos nem adok érte.
-
assemble
addikt
Aha, ez tenyleg meggondolando, foleg hogy a posta oda is lenne sztem legalabb egy ezres.
Es milyen jack-re cserelted, valami normalis L-alakura? Mert igazabol olyan kene, hogy birja a strapat, a gyarit eleg konnyu kikesziteni. Csak persze ha nem a gyari van rajta, a gari nyilvan buko...Eszmeletlen jo amugy az AN16, minel tobbet hallgatom, annal jobban tetszik. (az is benne lehet, hogy asszem 100 ora burn in time-ot ajanl GR07-nel is a vsonic)
-
Alg
veterán
ohh... van még itt pár érdekes
Momentum in-ear 39EUR
Urbanite XL (sosehallottamróla) 69
CX7.0BT 69
IE80S 200Egy momentum2-t vagy Momentum wirelesst szerintem behúzok
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Átfogalmazom: valaki tudna ajánlani rövid, jóféle MMCX kábelt VSD3S-hez? Veszek egy BTR3-at (vagy inkább 1-et? szerintem nekem az is elég) meg egy kábeles momentum2t
-
Alg
veterán
Kiegészítés: jobban megnézve valószínűleg nem eredeti kábelt kaptam Egyáltalán nem olyan a csatlakozó mint a képeken és felbontott FIIO dobozban jött szóval valami hamisítvány lehet.
Szóval innen NE rendeljetek.
-
-NoVa-
addikt
Onnan volt akciós 45$-ért bontatlanul az F9-em, úgy általában legit resellerként üzemelt. Reklamáld meg képekkel, youtube linkkel, amiben privát videóban angolul megmutatod a kamerának, hogy NOTCOMPATIBLE. Valószínűleg nem nézik meg, de ha youtube videód van, akkor lehetsz influencer, rossz hírét keltheted a boltnak, és valahogy megolajozza az interkontinentális garanciális ügyintézést.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest