- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ToniSoprano #56478 üzenetére
Az S7E jobban bánik a színekkel.
A kép Deáknál készült Erzsébet téren (Akvárium).
Szerintem a CM1 ereje nem a gyári jpg képekben rejlik, főleg nem auto módban.
De majd részletesen leírom a tesztben a készülék előnyét-hátrányát.
Nagyon érdekes.Szerk.: a CM1 pont annyira mossa szét a vonalakat, hogy belenagyítva rossz legyen a képre nézni.
(A mosás/zajszűrés milyensége a Z3C megoldására emlékeztet, ezzel sok mindent elmondtam.)
De majd hozok RAW képeket. -
mobiltom
tag
válasz
ToniSoprano #56475 üzenetére
A nappali képek autó módban lettek csinálva,plusz csináltam azokból hdr-t is de azt nem linkeltem be,mert szerintem "mosnak". Az esti kép manuál módban készült.
-
bebolint98
tag
válasz
ToniSoprano #56455 üzenetére
ToniSoprano és Aryon87 Köszönöm! Az összes kép bekapcsolt HDR-rel készült, FreeDCam beta alkalmazással. A normafás képek is ugyan úgy hdr-rel FreeDCam betaval készültek, de amelyek kicsit világosabbak-fehérebbek, ott a jelenet módot átrakatam havasra. Egerben szép idő volt csak nagyon fújt a szél, nem mertem elővenni a telefont a minaret tetején, akkora szél volt.
-
MikulasB
tag
válasz
ToniSoprano #56448 üzenetére
Szerintem is a harmadik itt, de szerintem az ellenfény nem tesz jót a képnek, talán inkább háttal a napnak kellett volna fotózni.
-
Drakmusz
addikt
válasz
Leginkább a harmadik!
-
T0rnad0
addikt
válasz
Ez használható
(S7 Edge) Viccet félretéve tényleg a harmadik a legjobb.
-
törölt tag
válasz
Az utolsó tetszik a legjobban!
-
Drakmusz
addikt
válasz
ToniSoprano #56436 üzenetére
Nem apróztad el!!
A 2. napból szerintem a 4-es,7-es,8-as és 9-es egészen kellemes!Jól eltaláltad a perspektívákat,tetszenek!
Az összehasonlítás képeiből az első párnál a második,utána pedig az első a jobb.Többet látni a fő témákból.
Egyébként ha túl sok dolog van a képen az nagyon elviszi a szemet,ezeket próbáld elkerülni!A napos sem lenne rossz,de akkor már inkább takard el a fával hogy csak épphogy kivillanjon!
(#56444) Aryon87 Ha nem görcsölsz rá a dologra,akkor elég jókat tudsz lőni te is!De ne akarj mindenáron témát csinálni,szerintem sokszor ez a baj!Főleg amikor rádjön ez a "nemtudommivanaG5-el" szindróma!! -
T0rnad0
addikt
válasz
-
kengyel
nagyúr
válasz
Nekem most nehéz ehhez hozzászólni, ugyanis Eger a kedvenc városom. Így most összességében azt mondanám, az összes kép tetszik, a témáról nem is beszélve.
Jó képek lettek, vannak benne hibák, mint a mieinkben is. -
MikulasB
tag
válasz
Jó sok képet hoztál, ezért csak a melyik jobb kérdésekre válaszolok sorrendben ahogy kiraktad őket.
Elsőnél szerintem az állókép a jobb. Leszűkíti a képet a két fő témára a szoborra és a templomra, a templom melletti épületek tök fölöslegesek, nem adnak semmi pluszt a témához. Tetszik a szobor és a templom kontraszja is. És nem mellesleg az állóképnél a kard se lóg ki a képből.
Másodiknál nagyon csúnya ahogy oldalt belóg a fa, a második jobb kép. Nem tudom van-e az épületnek olyan oldala ahol nincsenek fák/fenyők, de a fenyő nekem a második képen még nem olyan zavaró.
Az utolsónál is a második tetszik, ezt nem tudom megindokolni miért.
-
MikulasB
tag
válasz
ToniSoprano #56372 üzenetére
Én úgy látom elbeszélünk egymás mellett.
Volt egy panasz, hogy a kompozíció nélküli, jellegtelen témákról készült képeket körbedícsérik néhányan egymás között. Erre írta bghistvan, hogy ő emiatt is hagyta itt a topikot, miközben ferde, itt kilóg valami, ott belóg valami, témátlan képeket hozott. Ha ugyanezt mondjuk Drakmusz, bebolint98 vagy Dr. 444Hertz írta volna semmi gondom nem lett volna vele.
Azt nem vitattam hogy a G4-nek fekszik a téma, és szépek a színek.
-
natë
nagyúr
válasz
ToniSoprano #56372 üzenetére
Egyetértek.
-
MikulasB
tag
válasz
ToniSoprano #56366 üzenetére
Nekem ezekből a képekből az jön le, hogy szép helyen készült, egy-két véletlenül eltalált kép.
Az egyik hajós képen valakinek belóg a keze ahogy fényképez, a hajó tök középen van ehhez nem kellett nagy kreativitás.
A lábnyom egész tetszetős, de kereshetett volna hozzá simán egy érdekesebb perspektívát.
Van kép strandolókról...
Egy ferde napkelte.
Parti sétányról kövekkel a vízben, a képen a hajó teteje levágva.
+ van egy-két jó kép, amit én ezek tekintetében a véletlennek tekintem.
Én ezt látom benne, lehet én vagyok a hülye.
-
bebolint98
tag
válasz
ToniSoprano #56258 üzenetére
-
Drakmusz
addikt
válasz
ToniSoprano #56081 üzenetére
Meglátjuk mit hoz a jövő,köszönöm!!
(#56082) kengyel Jók lettek,pedig a telók nem nagyon szeretik ezt a fajta időjárást!Az utolsó előtti nekem nagyon adja!! -
Drakmusz
addikt
válasz
ToniSoprano #56075 üzenetére
Köszönöm!Jó hogy kérdezed,ma egy új módszert alkalmaztam!Vittem magammal egy régi pokrócot,ha esetleg le kell ülni.Fárasztó már ez a hajolgatás!
Érdekes dolog ez a fókusz,legalábbis a N5X-nél.Fel és le mozgatom,amikor megtalálja(viszonylag gyorsan)exponálok.Manuális fókuszt nem is használok,szerintem elég jó az automatika.Ráadásul sokkal nehezebb lenne,ha már megtámasztottam a telót a megfelelő helyzetben!
rlaci2 kacsa7 Köszi srácok!
(#56077) droid16 Nekem is az a kedvencem,soványka kis 7,4 MB! -
válasz
ToniSoprano #55882 üzenetére
Igen, egyre inkább
takonyszínűnekzöldnek tűnik a szememben is az első...
De köszönöm!
Jó móka ez a rawos cucc -
válasz
ToniSoprano #55831 üzenetére
Nem arra gondolt: [link]
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #55828 üzenetére
Igen. Itthon a Redmi Pro 70+ áron van. Van ahol 80+ áron van.. Béhúsz nem szükséges Bp-en
(Telenor és Telekom kártyák vannak)
-
debianos
aktív tag
válasz
ToniSoprano #55384 üzenetére
Köszi, igen HDR, fogok jönni képekkel, szeretek fotózni, kattintgatok pár éve, de az eddigi gyatra kamerám miatt csak a hangulatot tudtam elkapni, de az A5 valóban megváltás.
Bocsi mégegyszer a linkért. -
Vikooo
addikt
válasz
ToniSoprano #55369 üzenetére
Itt inkabb az 1" meretu keperzekelo a kuriozum!
-
válasz
ToniSoprano #55369 üzenetére
Sose szoktam Zoomot használni, de most megnéztem, és van benne egy "iA zoom" 2x nagyításig, aztán digitális zoom van 2-4x-ig.
Most nem tudom, hogy mit takar ez, de szerintem annyit jelent, hogy van 4x digitális zoom.
Egyébként bármilyen 37mm-es kiegészítő rászerelhető, így akár egy komolyabb objektívvel is fel lehet tuningolni.
(Erre már nincs pénzem, a célra nekem teljesen megfelel a QX10.) -
debianos
aktív tag
válasz
ToniSoprano #55308 üzenetére
Megnéztem, Snap Camerával 13Mpx-ben csinálja. Mondjuk teljesen más a két végeredmény. Holnap kipróbálom élesbeb, mert most csak bent tudok bohóckodni.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #55329 üzenetére
Automata kepek, egyik se manualis
-
7s26c
őstag
válasz
ToniSoprano #55316 üzenetére
milyen klassz a fekete
-
haiduo82
aktív tag
válasz
ToniSoprano #55316 üzenetére
Tök érdekes, hogy a J3-ban viszont van HDR, ha lesz időm , lövök még pár képet vele, kíváncsi lettem, mit tud
-
debianos
aktív tag
válasz
Igen, meglehet, mondjuk külsős appal még nem próbáltam, lehet nincs rendszerszinten lekorlátozva. Meg vagyok én is elégedve vele, bőven jó. Dual SIM nekem is kellett volna, de vettem egy MiFi modemet hozzá.
-
kengyel
nagyúr
válasz
ToniSoprano #55314 üzenetére
Igen, pont a tesztet olvastam róla, és a képek minősége nem rossz. Kell neki a jó fényviszony, és lehet vele alkotni. Na meg a belső tárhely kicsi, a Ram pedig kevésre sikerült.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Tegnap nézegettem és nekem is tetszik, de tényleg 8mp a hdr és a profi módban csak expozíció,iso,wb állítható........záridő lenne tökéletes is.
-
debianos
aktív tag
válasz
ToniSoprano #55306 üzenetére
Igen, ha tippelnem kellene, akkor azért, mert nehéz lenne kitartani kézből - lassabb. Sokan jelentették, lehet berakják majd opciónak, mondjuk Nougattal - ha jön. Furcsa, de igazából nem zavar.
-
Ricardo
titán
válasz
ToniSoprano #55275 üzenetére
Csinálok majd pár képet, és felteszem.
Burt1793 Nem tudom, majd igyekszem kitapasztalni.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #54966 üzenetére
Este ritkan csinalok automatan kepet, ha tehetem, inkabb allvanyt hasznalok. De ha az OIS ennyit segit, akkor inkabb a P9. Honor 8 az +1gb ram, es a design amivel jobb. Elmegyek ma MM-be, megnezem oket.
Amugy csak 10ezerrel dragabb a P9 abban a csomagban amit majd ertekegyeztetesbe vesznek.
Meg semmi hir a G5 felol. -
válasz
ToniSoprano #54969 üzenetére
Igen, csak a probléma az, hogy sehol nem írják, hogy mi a különbség a két generáció szenzora között, ráadásul a Sony hivatalos listáján nem szerepel a 378..
-
válasz
ToniSoprano #54966 üzenetére
Pixelben elvileg az 5X szenzorának egy továbbfejlesztett változata dolgozik.
Hogy mennyire más, az sehol se derül ki, csak annyit lehet tudni, hogy a Nexusokban IMX377 nevű szenzor található, míg a Pixelekben IMX378...De a specifikációk ugyanazok.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #54910 üzenetére
Na igen. Ki tudnam hozni a maxot belole, es remelhetoleg jo eredmenyek szuletnenek. Emlekeim szerint 1 P9-es tag tett be kepeket meg a nyaron..
-
bghistvan
senior tag
válasz
ToniSoprano #54906 üzenetére
Hááát nem ez volt az első kép
Úristen
-
bghistvan
senior tag
válasz
ToniSoprano #54898 üzenetére
Az első "Hideg" névvel jelzett képet hogy hoztad össze?
" Gondolok itt a macsesz testén elterülő járólap tükörképére,valamint a hátán felbukkanó tetőcserépre"JJJJaaaa,hát látom el is tűnt
-
India
aktív tag
válasz
ToniSoprano #54866 üzenetére
Nem kapcsoltam be a HDR+-t
Most olvastam holnap jon a 7.1.1 javitanak a kameran.
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #54846 üzenetére
Első két kép tetszetős nagyon!
-
kengyel
nagyúr
válasz
Nekem is tetszenek a képeid, a G4- a mai napig a toppon van.
-
válasz
Az első kép szép (a második más miatt gyönyörű), viszont kár, hogy a váza alja lemaradt.
Ha nem lenne ez, akkor elmenne mondjuk múzeumi katalógus borító képének is. -
bghistvan
senior tag
válasz
ToniSoprano #54806 üzenetére
Én úgy vettem észre,hogy színhűségben a G4 klasszisokkal jobb, a gránátalma piros,nem narancssárga,és a porcelán macska feje is.A hűtőmágneseknél a Benidorm mágnesbe belezoomolás pedig magáért beszél
Csak érdekességképpen,a G4 5.1 Lollipop ,v10d, a G5 pedig 6.0.1 Marshmallow ,v10e -
válasz
ToniSoprano #54790 üzenetére
Szerintem azért tűnik részlrtgazdagabbnak, mert a QHD videót a gép kicsinyíti le FHD-ra, ahogy a képeket is, míg az FHD videó már egy eleve konvertált formátumot jelent.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
ToniSoprano #54787 üzenetére
Nekem kamerázásban a portolt v10 kamera app bejött, bár nagy előnye a gyenge fényviszonyoknál van. A mikulás bulin elkezdtem felvenni a sima appal,de gyorsan ott is átváltottam manuálisra(portolt app), mert sokkal jobb felvételt lehetett csinálni vele+mikor belezoomoltam felvétel közben sem volt xar.
Persze haverom jobb videót csinált,de ő operatőr az mtva-nál és hát a technika kicsit jobb amit használ.. -
válasz
ToniSoprano #54787 üzenetére
Van baj a 4k felvétellel
Nem hiszem, hogy a jutub csinál belőle 20fps-t. Amúgy szép
-
Quqesz
nagyúr
válasz
ToniSoprano #54775 üzenetére
Thx! Az utolsó a kedvencem
csináltam pár auto képet is az elején, de gyorsan váltottam manuálisra
Mikulás napi különvonat, egy 424-es gőzös, ami a Nyugati pu és a Vasúttörténeti park között vitt minket, de általában ezt fűtik fel minden nosztalgia szerelvényhez.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #54755 üzenetére
Furcsalnam is, mert azert a mult heten meg jobb kepeket csinaltam, igaz azok esti kepek voltak.
Frissitest meg nem kapott (ki is van kapcsolva, raadasul aprilisi szint)BBD: nem ismerem a HDR mukodeset, de azt tudom hogy mozgasnal torzit. Ha tobb kepbol all, akkor igy ertheto. Ha vegeztem itt, akkor csinalok ujra, kikapcsolva azt.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #54751 üzenetére
Elegge fuj a szel..
Igen, telon neztem meg, mert a tudogondozoban varakozok..444Hertz: automatara van allitva.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
ToniSoprano #54727 üzenetére
👍
-
MikulasB
tag
válasz
ToniSoprano #54716 üzenetére
Az a baj az 5X-el, hogy nem lehet hosszú záridőt állítani, sőt a gyári kamerával ami a legjobb képeket csinálja hdr+-al semmit nem lehet állítani. Próbálgattam nem túl jól kivilágított utcán fényképezni, és ISO 500-on leghosszabb záridővel alig látott valamit a kamera 1500-2000 ISO-n meg már nagyon zajos. A gyári kamera is 5000-re feltolta az ISO-t, nem csoda ha zajtenger lesz az eredmény.
-
w333
félisten
válasz
ToniSoprano #54716 üzenetére
Ezekkel semmi baj nincs ... inkább a zaj + túlélesítés !
Tökéletes kamera nincs, G5 esetében pedig vízfesték az egész mert annyira rossz a szoftveres lekezelése ... és semmit sem tudsz ellene tenni !
RAW -ban kell vele fényképezni, talán úgy valamivel jobb lenne !
-
válasz
ToniSoprano #54417 üzenetére
A 3. kép háttérkép feelingű
Jó neked, hogy kint lehetsz a melegben. -
deny330
senior tag
válasz
ToniSoprano #54417 üzenetére
Telefon lemaradt, amúgy tetszenek! -
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #54395 üzenetére
Nagyon jo kepek lettek
Creepy: valoban, csak meg delutan volt (kb 3 ora)
-
defymoto
senior tag
válasz
ToniSoprano #53540 üzenetére
Nem figyeltem sorry!
-
Cry0
őstag
válasz
ToniSoprano #53514 üzenetére
köszi
v10e+root
mind automatában készült képek
jelenleg még nem volt sok időm kimenni vele fényképezni de tervben lesz
Üzemidő eddig kb a G4 tudását hozza de még csak most fog beállni a rendszer igaz nem a gyári oxygenoson vagyok hanem aicp-n (7.1 alapú)
sebsebégben kicsivel érezhetőbb hogy az alkalmazások gyorsabban töltenek be stb antennája szerintem sokkal jobb mint a g4 ez nem akarja folyton eldobálni a mobilnetemet illetve mintha a wi-fije is erősebb lenne
kijelzője amoled amit mindig is szerettem és nem venni észre hogy "Csak" Fhd és nem Qhd -
Viper26
nagyúr
válasz
ToniSoprano #53475 üzenetére
-
TomiJordi
tag
válasz
ToniSoprano #53406 üzenetére
Kösszönöm szépen a fenyők és fenyőfák hegyoldalon lehet azért ilyen mert ha nagyon felemeltem a telefont akor sötét volt a kép ha lefele fordítotam akor meg világos és próbáltam gyorsan középtály fényképezni.
bebolint98:szép képek jók a szinek rajta és a témák is jókdroid16:komoly kép tetszik nagyon
-
Bukk900
őstag
válasz
ToniSoprano #53412 üzenetére
Nekem is az első tetszik.
A nagylátószögűt 9 képből rakja össze, itt lehet, hogy rossz szögben tartottam, ezt még gyakorolni kell!
A panoráma azért lett sötét, mert balról sütött a nap és onnan kezdtem a kép sorozatot, fényt viszont csak az első képnél mér... majd megnézem gépen is, én még csak telefonon láttam... -
válasz
ToniSoprano #53335 üzenetére
Jó képek, az első lett a legjobb (legszebb), de a harmadik is gyönyörű.
Amúgy a backstage kimaradt
(Majd ha lesz melóm müpában, hozok képeket a színfalak mögöttről)
Egyébként a "Müpa" tavaly óta hivatalos név, és nem rövidítés. -
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #53269 üzenetére
Snapseeddel dolgoztam fel. Ha a galleriaban ramegyek a ceruzara, ugyanaz a felulet jon be...
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #53233 üzenetére
Igazad van, a pados az tenyleg nem HDR-es, ezt nem neztem meg alaposan.
-
kengyel
nagyúr
válasz
ToniSoprano #53184 üzenetére
Nagyon jó képek lettek !
(#53211) Aryon87
A V10E-képeid, jobbak lettek !
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #53192 üzenetére
Koszi az infot, holnap ki fogom probalni..
Nemreg kiprobaltam a RAW-os temat belterben. Nemtom hogy ez most jo vagy nem, valamint remelem nem szerkesztett temakor, ha igen, bocsi:
Snapseed-et szedtem le, G4 topikban volt javaslatban.Iso200 es 1/8s idozites:
LG G5
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #53188 üzenetére
Tenyleg jok lettek. Ki kellene probalnom nekem is a 200as ISO-n valo esti fotozast....
-
w333
félisten
válasz
Húhhh ... ezek most nagyon jók
Látom belejöttél, sok képeidet láttam már de ezek most a legjobbak !
-
bollizolee
tag
válasz
Fogalmam sincs mennyiből áll gyári kamera appal készült.
Aryon87 Nincs szerkesztve semmivel gyári kamera filter
-
w333
félisten
válasz
ToniSoprano #53071 üzenetére
Szerintem pedig teljesen rendben vannak a képei ...
-
MikulasB
tag
válasz
ToniSoprano #53068 üzenetére
Látom én képeim linkelted. Szerintem azért lehet fakó néhány kép, mert ahol nagy részt foglal el az égbolt, ott a fókuszt egy sötétebb részre teszem a fénymérés miatt. Ha nem tenném akkor az égbolton kívül sötét lenne a kép. Manuálisan nehéz eltalálni azt a pontot ahol jó a fénymérés.
-
kengyel
nagyúr
válasz
ToniSoprano #53071 üzenetére
Na most ott kapkodós volt a helyzet, mögöttem állt a bizt.őr, így nem volt egyszerű fotóznom. Ha jól emlékszem, ott a középső fánál kell lennie a fókusznak, de mérget nem vennék rá.
Ha ezt a képemet megnézed, itt is látszik hol van a fókusz.
-
HardRic
addikt
válasz
Szerintem rendben vannak a képek, nem értem én sem mire gondolsz. Egyébként egy normálisan megkomponált képen ritkán van a téma és a fókusz középen.
-
kengyel
nagyúr
válasz
Most nem értelek ne haragudj, de nem az én képeimet linkelted. Az én képeimnél a fókusz középen volt, és a HDR+ folyamatosan be van kapcsolva. Ha az utolsó képsorozatot megnézed, a Dunánál készítettem a Komp átkelőnél, azok már jobban néznek ki.
De ha ezt nem nekem címezted, akkor elnézést !
Azt is nézzük ám, hogy w333-kolléga városban fotózik, az enyémek a Dunánál, " üres" terepen készültek. -
Rawulf
őstag
válasz
ToniSoprano #53011 üzenetére
Azért a szakadó esőben, késő este készült kép alapján jól lehúztad szegénykét.
Küldött haverom még pár ma este készült képet is:
Nyaggatom, hogy holnap nappali képeket is küldjön nekem.
-
deny330
senior tag
válasz
ToniSoprano #52959 üzenetére
Mentem volna többet is az erdőben, csak ellepet a rohadék sár. A fás képeknél kicsit aggódtam az oldalról sütő nap miatt, a mosódás szerintem ezért lehet. Ott az autó mód nem teljesen jól lőtte be a záridőt talán. Ha holnap is ilyesmi idő lesz, próbálkozok még másabb helyeken.
Örülök, hogy tetszenek. Köszi a visszajelzést!
(#52960) Dr. 444Hertz Köszi, legközelebb odafigyelek erre is!
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52924 üzenetére
Szusit meg nem ettem, kivanatos, de idegenkedem tole a nyers hal miatt..
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52921 üzenetére
Jok lettek, a kajak meg kivanatosak
-
BigBlackDog
veterán
válasz
ToniSoprano #52747 üzenetére
Flickr-ös linkek nem jók, nem tudom megnézni az összes méretet, mert privát a kép.
Ha átállítod, akkor javítom a linkeket.
-
tirszin
senior tag
válasz
ToniSoprano #52665 üzenetére
Nem akartam megvágni, mert az már szerkesztésnek számít.
Viszont a vízszintes látószögük közel azonos, gyakorlatilag nincs különbség, mindkettő 28mm körüli. -
BigBlackDog
veterán
válasz
ToniSoprano #52509 üzenetére
Merrefelé van ez a tökföld, ha szabad kérdezni? Panorámát én sem tudtam feltölteni kephostra, vagy felbontásbeli korlát, vagy fájlméretre vonatkozó korlát miatt.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52512 üzenetére
Hosszabb zaridot akartam, de kiegett az egesz. Lattam korabban valahol gzglin hasonlo tuzes kepet, azt akartam volna megcsinalni, de nem sikerult. Lehet 1sec zaridovel is kellett volna csinalni.
Ma napsuteses szeles ido lesz, legalabb jo kepek lesznek
-
Aryon87
félisten
válasz
Igen, nagyon sokat javit. Felfedeztem, hogy ejszaka kozeli targyakat, vagy szemelyeket is faxan lehet fotozni, ha a vaku is be van kapcsolva. Olyan jo kepek lettek, csak lestem.
Tök jo, sose láttam tökföldet
-
kengyel
nagyúr
válasz
Nagyon jók a képek, van ám tök a földön.
(#52511) Aryon87
Azért a nappali képeknél is sokat dob a HDR, az N5X-is a HDR+-al tud jó képeket lőni, nélküle fele jól sikerülnének.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52458 üzenetére
Igen. Automatan van a HDR, de mindig ugy csinalom hogy az be is kapcsoljon. Van olyan helyzet mikor be kell loni, mert nem kapcsol.
Zaji, a kep valahogy nem wide nekem
nem nyulnak a dolgok a szeleken.
Manualisba csinaltad kezbol vagy automata?
Csak azert mert sargas lett nagyon pluszkent.
Sebaj, ki kell ismerni a G5-t fotozas teren -
hacki87
senior tag
válasz
ToniSoprano #52385 üzenetére
Mondd annak aki a korlátot csinálta mert arra volt letámasztva
-
Creepy
tag
válasz
ToniSoprano #52152 üzenetére
Az elsőképen az a gázolaj füst nagyon jó lett.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52114 üzenetére
Ez alol a 19. kerulet sem kivetel : [link]
Sot, ide jon az ujabb adag eso..LG G5 HDR on
Tudom, fos kép lett, nem is az a lényeg..
-
törölt tag
válasz
ToniSoprano #52085 üzenetére
Igen, Abu Dhabi a nagy része, illetve két kép a Dubai reptér.
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52034 üzenetére
Itt egy kep mikor a 2 kamera egyutt dolgozik: kep
LG G5
-
Aryon87
félisten
válasz
ToniSoprano #52034 üzenetére
Kulon dolgozik a ket kamera a G5ben. Direkt probaltam.
Van olyan mod mikor mehet egyszerre a ketto, de az fos kepet eredmenyez.. -
Blyan
félisten
válasz
ToniSoprano #52028 üzenetére
Olyan értelmezhetetlenül mocskosnak tűnik a 6S Plus lencséje, hogy arra szavak sincsenek.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
ToniSoprano #52028 üzenetére
Az a 2x zoom működési elve ugyan az, amit az lg rakott a g5-be(zoomoláskor átvált a 2 kamera közt). Ami miatt nem ugyan az, az az lg tele szenzorának lespórolása( csak 8 mpxl).
HardRic
Sanszos a jó fotóminőség -
tirszin
senior tag
válasz
ToniSoprano #51979 üzenetére
Igen, már látom, az összes mobil szenzor "túl van hajtva", mindegyik zajos még alapérzékenységen is. Némelyik kevésbé, ez az iPhone már elég durván, de egyik se fogadható el számomra.
Inkább úgy mondanám, nagyon igyekszik ezt elfedni a gyári szoftver, de nekem nem tettszik a végeredmény.
Műanyagos, kis sík felületek lesznek a folyamatos ív helyett (sokan olajfestmény effektusnak hívják), az emberi arcon pl. jól látszik. (Kisebb zajszűrés kellene, inkább legyen zajosabb a fotó.)Ha 10 évet utómunkázol, és te állítod be ennek az egész javítómechanizmusnak a mértékét, neked is fel fog tűnni.
-
HardRic
addikt
válasz
ToniSoprano #51979 üzenetére
Undorítóan mos a szoftver, a RAW tetszik.
-
tirszin
senior tag
válasz
ToniSoprano #51874 üzenetére
-
-
no more
veterán
válasz
ToniSoprano #51879 üzenetére
Igen, egyáltalán nem jelzi, semmilyen formában.
-
no more
veterán
válasz
ToniSoprano #51877 üzenetére
Most már megnéztem és mutatja is a kijelzőn a különbséget, ha állítgatom... Ami érdekes, hogy ugye HDR OFF-ban sötét a kép széle (az ablakot fotóztam), auto HDR-ben már világosabb, és HDR ON-ban pedig az egész kép világos. Na, ez mi?
Majd valamikor letesztelem már rendesen, és töltök fel képet. Ez most felkeltette a kíváncsiságom.
Én tényleg totál sötét vagyok a fotózáshoz, meg eddig nem is volt olyan telóm, amivel tudtam is volna.
Az M7 volt, ami tűrhető fotókat lőtt, de az HDR módban is kiégett ugyanúgy...
-
no more
veterán
válasz
ToniSoprano #51866 üzenetére
Akkor hogy-hogy pl. nekem S6-on sosem égnek be a képek automatában (hülye vagyok a fotózáshoz, de pro módban próbálkozom néha!
)? Be van kapcsolva az automata HDR, de szerintem még egyszer sem alkalmazta.
-
tirszin
senior tag
válasz
ToniSoprano #51864 üzenetére
Igen, látom, a HDR-el nehéz versenyezni a G4-nél.
Ha RAW-ból dolgozol, húznál rá némi élességet, de nem lehet, mert már nulla élesítéssel jól látható zajt produkál full-frame nézetben, egy nappal készült, ISO 50 -es képen.
Azért, ha PC-n konvertálom és tudok zajszűrni, használható a RAW-ja:
LG G4 RAW kontra (HDR) jpg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- PlayStation 5
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audacity - hangszerkesztés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- sziku69: Szólánc.
- Formula-1
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest