Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
veze
őstag
sata 3 -ra milyen ssd-t javasolnátok?
-
veze
őstag
nekem p5kc van és a biosban NINCS ahci mod, nem lehet ilyet választani csak IDE.
és forumoztam külföldi forumokban ahol olvastam hogy másoknak sincs, egyszerüen nincs a biosban, nem támogatja noha a manuálban irja hogy van de az egy ösrégi elsögenerácios biosban volt állítólag csak. a frissitésekböl már kimaradt, talán mert nem volt stabil... thx asus...
jmicron vezérlö van rajta abban lehet ahci modot választani csak...érdemes a biososdat megnézni hogy felkinálja e az ahci modot akkor is ha nem jmicron csatlakozokat hasznalaod... -
veze
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
ez egy régi lap. (asus p5kc) manual szerint támogatja az ahci modot a valoságban meg nem csak a Jmicron vezérlös sata csatlakozó. egy darab PCI-e csati van összesen rajta, amiben agy asus sonar dx van
probaltam a jmicron vezérlöre tett ssd-re telepiteni, egyszer felment a win7, ujraindult betöltött, jó is volt, aztan amikor lefrissitettem utána már többet nem töltött be, féluton kifagyott, vagy csökkentett módban elindult. ott feltettem neki a vga drivert, de aztan se lett jó.
megprobáltam mégegyszer de mikor ott tart hogy a a fájlok kitömörítése, akkor csak 0 százalékon marad. onnan nem mozdul (elsöre telepitésnél is ez volt többszöri probalkozasra tömöritette csak ki) gyanitom hogy holt koszos a dvd olvasó feje, alig van használva , másik gépen írok lemezt ha kell. szval majd ma szétkapom és megtisztitom (alkoholos fültisztitós pálcikaval, ez máskor is segített) ha ez se segít , akkor másik olvaso, vagy bootpendrive-rol probalo 32 bitest( csak 64 bitest nem tudok 4GB-os (az 3,76 ugye..) pendrivra mert nem fér rá, és az kéne)
a pci-e slotos ssd jol hangzik de az 48k ez meg 22,5k volt.. és azt hiszem lapot kell mihamarabb cserélnem most -
veze
őstag
elvileg arrol (Jmicron) is tud bootolni, akkor ez ugyanolyan sebbességet biztosít majd?
a lap meg egy szívás ami nekem van ( igaz már több mint három éves) mert a manual leírása szerint van ahci támogatás, de valójában meg nincs.. és forumoztam külföldi oldalakon és olvastam hogy mások is így szivnak vele és nincs rá megoldás..
marad a Jmicron vezérlő.. -
veze
őstag
vettem egy samsung 470-es ssd-t de az alaplap biosában nem lehet ahci modot állitani csak IDE. okoz e valami problémát használható e igy az SSD?
Illetve van az alaplapon jmicronJMB36X is , ebben lehet AHCI modot választani ennek van egy belsö sata csatija a másik meg kivül eSataként. csatlakoztassam akkor ehhez?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- További aktív témák...
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
- Kingston A2000 250GB NVMe SSD
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)