- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
Na persze nem is P43-as a lap
Szóval a lapod kézikönyvében a Sata portokat 0-tól 3-as számozásig említi déli hídba integrálva (2-6 fejezet Integrated peripherals 52. oldal), tehát a különálló (legalsó) Sata csatlakozó nem a déli hídhoz kellene, hogy tartozzon, hanem szvsz. az e-sata porttal egyetemben külső vezérlőt használtak hozzá.
Bár ez csak következtetés a kézikönyvben olvasható szövegből.
"SATA Port0-3 Native Mode
Specifies the operating mode of the integrated SATA controllers"Sajnos a kézikönyvben nem ejtenek egy szót sem külső vezérlőről, így annak beállításairól sem.
Nálam pl. igaz asus lapnál a fő post screen után bejön egy másik hasonló ablak, ahol a külső vezérlőre kapcsolt eszközöket detektálja és itt lehetne belépni a konfigurációs menüjébe.
Jó lenne tudni, hogy eszközkezelőben win7-nél a storage controllers részen milyen eszköz is van nálad.
-
AtHoS
nagyúr
Pontosan melyik Giga lapod van? p43-as-ból van gigáéknak 17 féle. [link]
A lapon lévő Sata csatik mind egyforma színűek? Láttam, hogy van 6 sata csatis lap is a kínálatban a P43-asok között. El tudnám képzelni, hogy a hatból kettő más vezérlőhöz tartozik, így meg lehetne esetleg, hogy azt a kettőt ami külső vezérlőről megy IDE módban használd, míg a chipseteseket AHCI-ban.
Azt hiszem ez lenne számodra a jó megoldás, ha a WD nem hajlandó AHCI-ban működni lappal.
No meg lehet FW frissítésekben okoskodtak winyó kompatibilitásban gigáéknál, de ehhez tudni kellene pontosan melyik lap is van neked
-
Antarctica
tag
-
Antarctica
tag
Szerintem alapból állítsd ahci módra a vezérlőket (alaplapi chipset, sata vezérlő) a Hdd-t csatold ki addig a rendszerből. Aztán úgy próbáld feltelepíteni a win-t. Csak az ssd legyen, mint meghajtó a gépedben a telepítés idejére. Esetleg nézz utána van e bios frissítés az alaplapodhoz.
Amúgy nem értem miért agyaltok azon melyik ssd legyen... Van a piacon kb 6 féle vezérlő és kb 2-3 típusú nand chip
A többi csak cimkézés...Amelyikre 3 év gari van, szerintem nyugodtan bevállalható.
-
Antarctica
tag
Szerintem próbáld frissíteni az alaplapi chipset, és ha van a sata chip drivert. Illetve van egy program, amit itt tudsz elérni:
http://driveragent.com/gigabytepromo.php
Ez a kis program megmutatja, hogy a gépben lévő valamennyi eszköz esetében a legfrissebb driver van e a gépre telepítve. Szerintem futtasd le és ha van olyan, főleg sata és alaplapi chipset esetében ami nem friss, keresd meg és azt tedd fel.
-
Mukorka
addikt
Fent azt írtad hogy csak a WD vinyódat nem látja ebből gondoltam hogy ez megoldja.
Nem tudom mi baja lehet, de továbbra is azt mondom hogy rakd újra az egészet.
Nekem is gondjaim vannak a géppel pl 14 mp mire eltűnik az "Üdvözöljük" felirat míg bárki másnál több éves géppel vinyóval rámvernek 8 mp-t minimum de van akinek 2 mp az egész.
Próbáltam mindent és több nap után újra is raktam hogy hátha az megoldja de nem . Úgyhogy ess túl rajta vagy várj egy okosabbra itt
Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged