- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iOS alkalmazások
- Íme az új Android Auto!
Aktív témák
-
mcmike
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tapasztalt kollégáktól a választásban. Az alábbi 2 SSD-t néztem ki egyező árkategóriában (ha lehet akkor maradjunk ezeknél a modelleknél):
1. Samsung 830 128GB Basic (R/W: 520/320 MB/s)
2. OCZ Vertex 3 120GB (R/W: 550/500 MB/s)Igazából Win7 + játékok alá kellene, és leginkább csak a performancia számít. Néztem az Anandtech összehasonlítást, de nem lettem tőle okosabb. Van amiben a Samsung, van amiben az OCZ jobb. Inkább olyat keresnék, ami IOPS-ban is jobb. Az az OCZ lenne?
Tényleg van 8GB különbség a kapacitásban? Vagy az csak kerekítési hiba? Mert ha tényleg van +8GB a Samsungnál, akkor az fajlagosan olcsóbb (bár csak 1k-val) mint az OCZ.
Ha volt már akkor bocs, elég ha linket kapok. Előre is köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Antigabo
tag
Átklónoztam a HDD-t az SSD-re úgy ahogy kell de amikor lehúzom a HDD-t akkor el kezdi ugyan tölteni a W7-et de az üdvözlő képernyő egy kékhalál-reszet.
ha benne van a HDD akkor gyorsabb a rendszer de tutira nyúlkál a HDD-hez is akkor is amikor nem kellene és a két adattároló egyszerre operálja a rendszert !
Van valakinek ötlete mi lehet a baj ?Szégyen a tudás - de hasznos !
-
Bodor
veterán
válasz Antigabo #38305 üzenetére
Átklónoztam a HDD-t az SSD-re úgy ahogy kell ...
Ne haragudj meg érte, tényleg nem szeretnélek megsérteni, de ebben én nem vagyok olyan biztos, és a leírtak alapján azt gondolom, hogy Te se legyél...
Nem lehet, hogy az eredeti rendszer a HDD-n IDE módban volt telepítve, a klónozott rendszert az SSD-ről pedig ACHI módban szeretnéd indítani?
Ez szokott az egyik tipikus "kékhalálozásos" Win indítási probléma lenni . . .(#38304) mcmike: Tulajdonképpen teljesítményre egyforma a két SSD a használat szempontjából, viszont a formázott tárhely nem.
Samu 830 128 GB formázva 119 GB
OCZ Vertex 3 120 GB pedig 112 GB
Innentől könnyebb eldönteni, hogy Neked mi mennyit ér. Ár/érték ( kapacitás) arányban a Samu a jobb! -
Antigabo
tag
Abszolut nem sértessz meg - minden tanácsot szívesen olvasok és köszönöm.
Bár szörnyű ilyen hülyének még nem éreztem magam mint ezekben a napokban.
mert nem tudtam hogy ennyire bonyolult lehet egy SSD- beüzemelés.
pedig építettem már pár PC-t - az XP-t már vágtam de notebookot még nem buheráltam meg a W7 trükkökre is most kell rálátnom...
lehet hogy úgy volt ahogy írod -erre persze nem emlékszik senki hogy mikor piszkálta át a BIOS-ban AHCI-re a beállítást (mert azon volt most de hogy amikor telepítettem ??... ...azt már ki tudja..
ez esetben mit tegyek ?
azon gondolkoztam hogy amennyi időt itt elkú.tam ...
lehet hogy egy új rendszert kellene rátennem az SSD-re ?
vagy megoldható a régi klónozása ?Szégyen a tudás - de hasznos !
-
mcmike
őstag
-
Antigabo
tag
válasz mcmike #38308 üzenetére
Oké Köszi ! - kiszellőztetem a fejem és átnézem ezt az írást
pár gond-olat:
a régi rendszer indult akkor is amikor AHCI-ben volt a BIOS (mert abban van régóta)
most hogy klónoztam ez gond lett ?
az általad leírtakat a régebbi HDD-s oprenszerrel kell csinálni és utánna klónozni SSD-re majd próbálkozni
vagy a most nem induló SSD-vel kell megcsinálniSzégyen a tudás - de hasznos !
-
Jester01
veterán
Azt se felejtsük el, hogy samsung esetén ajánlott szabadon hagyni valamennyi helyet, míg a vertex3 már eleve lecsípte ezt, illetve a tömörítés miatt valószínűleg ezen felül is takarékoskodik a felhasznált hellyel.
Ezzel nem akarok állást foglalni egyik típus mellett sem, csak szerintem ez önmagában nem perdöntő tényező a választásnál.
Jester
-
mcmike
őstag
válasz Antigabo #38309 üzenetére
Ha a régi oprendszered is AHCI módbab futott a HDD-ről, akkor jó eséllyel nem ez lesz a gond.
Amúgy elegendő lenne a mostani SSD-n lévő oprendszerrel megcsinálnod a registry beállítást. Nem kell emiatt újra klónozni. Szvsz nem ez lesz a baj. Mivel klónoztál?
Acronis True Image-el nekem elsőre sikerült, méghozzá az alignálásra is ügyelve.
Jester01: köszönöm az infókat, ezekről nem is tudtam...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
Egon
nagyúr
válasz Antigabo #38265 üzenetére
Nekem nem (sem?) sikerült klónoznom a meghajtót: vegyesen használta a cuccot, aztán amikor meg leválasztottam a vinyókat az alaplapról, akkor nagy nehezen elindult a rendszer (gyökkettővel), majd közölte a Windows, hogy nem jogtiszta... Természetesen legális, nem warezolt Win7-em van. Ekkor mondtam be az unalmast: elő a telepítő, és újraraktam az oprendszert... Azóta is használom nagy megelégedéssel. Evvan.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
HZoli87
veterán
Hátha valakit érdekel: megjelent: -> CrystalDiskInfo 5.0.0
*Changes in 5.0.0:
- Improved Intel RAID support*
- Added Alert Sound support
- Added Sidebar Gadget support (Beta)
- Rebuild Menu
- Moved to Online Help
- Updated language files
- Added Shizuku Edition -
Antigabo
tag
-
Antigabo
tag
Jajj de jó most megnyugodtam hogy nem vagyok teljesen paranoiás !.. ...még...
tehát nem csak nekem volt ilyen érzésem hogy vegyesen csipeget a meghajtókból a rendszer.
Ez a kibaszott igazság WINDOWS ALAPSZABÁLY : Rakd újra és egy darabig jó lessz ,majd széthullik előbb utóbb és akkor jöhet megint az 1.-es pont...
Win 8,9,10-nél is így lessz
Büdös a fürdővíz ? Öntsük ki a tizedikről - ha a gyerek is benne van az még jobb !!
ahogy mondod - evvanSzégyen a tudás - de hasznos !
-
Antigabo
tag
Eeeehhhj !
Mivel megbuheráltam az SSD-t nem zavarok már többet egyenlőre
Köszönöm mindenkinek a sugallatokat ,leírásokat,tanácsokat !
a megoldásra végülis ráhibáztam - nem olvastam csak a paraszti kútfő és a
ráérő idő ,nameg Mörfi (ha elkapom megverem) kizárásos alapon - NA Ezt még próbáljuk meg - hozta
A HDD-t átraktam a SATA 4-re
-kipróbáltam - ment
Az SSD letöröltem (nem akarta még Dosból USB-ről sem csak a Freeze mód kiktatása után)
és a SATA 0-ra tettem
SATA 4 -ről SATA 0 -ra klónoztam majd eltávolítottam a HDD
ééééésss.... nem akadt ki !!
a sebességet a Magician-nal mértem ezt mutatja :
nyugtassatok meg hogy ez jó !
egyébként meg -tudom- örüljek mint majom a banánnak...
hogy sikerült és azért érezhetően gyorsabb lett a rendszer.[ Szerkesztve ]
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
petakpa1
őstag
Elromlott az ssd-m. Gariban cserélték ugyanolyan típusú és kapacitásúra. Az lenne a kérdésem, hogy ha a vaci új még bontatlan csere ssd-re (még gépben sem volt) minden partíciónálás, formázás nélkül visszamásolom az előző ssd-ről northon ghost-al készített image-t, akkor működni fog?
Egyzserőbben fogalmazva northon ghost előtt szükséges particionálás és/vagy formázás? Vagy mehet rá egyből az image?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
petakpa1
őstag
válasz petakpa1 #38320 üzenetére
Előző kérés tárgytalan, mert a csereként kapott bontatlan OCZ Petrol is hibás. Ugyanúgy nem látja a gép, nemcsak az enyém, hanem a szervízé se Ezek után Petrol-t senkinek nem ajánlom, bár lehet, hogy csak én voltam peches.
Hétfőn csere lesz egy Samsung 830 Basicre. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mivel ugye a Win XP nem támogat TRIM-et Samsung 830 ban meg nincs Background garbage collection, egy idő után be fog lassulni a cucc.
Erről azt olvastam, hogy létezik valami szoftver (sőt valaki be is linkelte ide, korábban csak nem találom), ami Win XP alatt pótolja a TRIM-et. Jól emlékszem? Be tudná linkelni valaki, ismét hogy mi ez, mit is kell majd pontosan csinálnom?
[ Szerkesztve ]
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Kakashi356
csendes tag
Hello!
AsRock 770 extreme3 alaplap mellé melyik SSD-t ajánlanátok?
Crucial M4 64 GB, OCZ Vertex 3 60 GB vagy Samsung 830 64 GB? Illetve formázva mekkora a kapacitásuk?Elvileg Marvell SE9123 SATA 3 vezérlő van a lapon.
-
CyberJedi
tag
válasz Antigabo #38318 üzenetére
Antigabo: gratulálok a sikerhez, ügyesen megoldottad!
(Vajon mi ez?) ''Gaff had been there... and let her live. '4 years' - he figured. He was wrong. Tyrell had told me Rachael was special. No termination date. I didn't know how long we'd have together. Who does?...''
-
wagi
senior tag
Corsair Force GT 60 gigás SSD-re nem jött ki új fw?
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Esetleg valaki a fórumon próbált Lenovo Z575 laptopba beépítőkeretet pakolni az odd helyére?
Az lenne a problémám, hogy a gép alja ívelt és a keretek, amiket találtam, nem követik a vonalát. Létezik megfelelő csak én nem találok, vagy a meghajtó takarólemezét kellene valahogy lepattintani?[ Szerkesztve ]
-
Blackhole13
senior tag
válasz Blackhole13 #38327 üzenetére
Időközben megoldódott; pár pöcköt kell benyomni és lepattan a takarólemez.
-
Antigabo
tag
válasz CyberJedi #38325 üzenetére
Köszi ! - ez volt az utolsó gondolatom amit még megpróbáltam a régi rendszer megtartása miatt - és bejött
Mörfi pedig tényleg megtett mindent hogy ne sikerüljön de leszopta...
ilyenkor azért jó érzés hogy sikerült ! -lehetett volna sokkal egyszerűbb is
de mégsem tartott 4-6 hétig és a postás sem ejtette el a cuccot véletlenül se
anyagilag is jobb 11 000 Ft helyett 5 Ft-ba került...
és a személyes adtaimat se éreztem veszélybe - nameg ugye közben használhattam is a laptopot...szóval megérte !Szégyen a tudás - de hasznos !
-
Kakashi356
csendes tag
Erre valaki tud választ adni?
A formázott méretet megtaláltam, csak azt nem tudom, hogy melyik menjen a lapba. -
havri1
félisten
Sziasztok!
Jó rég jártam erre, de ismét eljött ennek az ideje (sajnos).
Kb 1 éve be van lőve a rendszer, jó meg minden, de most lehetőségem van lecserélni az SSD-t.
Olvastam 1 hszt, teszteket, de mint az első vásárlásomnál is kiderült, messze nem azt tudja, amit a tesztekben lehetett olvasni.
A mostani SSD -m : ADATA SSD S599 64GB (Fw: 3.6.5)
Gyakorlatilag 120mb írás olvasási átlagot hoz.
Aquaban cserélik, és kis ráfizetéssel ezek közül néztem ki a nyertest :Crucial M4 64Gb
Crucial M4 128Gb
OCZ Agility 3 120GbSzerintetek jó választás, vagy érdemes még várni, nézelődni?
Köszönöm!havri
[ Szerkesztve ]
havri
-
petakpa1
őstag
Köszi. Azt hiszem ez volt az amit korábban is ajánlottak, lehet éppen Te, csak nem találtam meg. Pontosan mit is kell csinálnom majd a sziftverrel? A Wiki szerint ez egy defragmentation program.
Amúgy az SSD-t én rendszervinyónak fogom használni, viszonylag stabil szoftverkörnyezettel, így döntően olvasással lesz terhelve. Jól értem, hogy a TRIM hiánya épp az írást lassítja?"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
buherka
addikt
válasz havri1 #38332 üzenetére
Pénzt nem tudsz visszakérni ?
Azért durva, hogy csak 1 év garit vállalnak az OCZ-re.
Ez aztán a szürke import.A kedvenc helyemen most ez a 120GB-os Agility 3-as...26670 Ft...3 év garival.
Leveszik a polcról és odaadják.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Megvettem első SSD-met, egy 128gb-os Samsung 830-at. Win7 telepítés során két partíciót hoztam létre rajta, viszont amin nem a rendszer van, azt nem látja a sajátgép. A betűjel fenn van tartva neki (még két vinyó van a gépben, ezek az E, és az F jelet kapták. Miért lehet az, hogy nem látható a D meghajtó ?
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
Maximum1
őstag
válasz hülyegyerek #38336 üzenetére
W7 keresőjébe írd be: partíciók amit kidob rá arra katt és bejön a lemezkezelés, ott keresd meg és formázd, hozd létre.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
-
Pityu.
nagyúr
Az lenne a kérdésem,hogy olvastam hogy érdemes minden böngészőnek a chace-ét áttenni pl ramdiskre,3 böngészőm van fent,internet expoler 9,firefox meg google crome ezeknek hogy lehet áttenni a chace-jét és a ramdisken mennyi helyet csináljak nekik 8gb ramom van,csak hogy ne sok hasznos memóriát foglaljak,szóval ne lassítsák a gépet,meg még használok egy thunderbird levelező programot annak is át lehet tenni a chace-jét,meg az úgy van beállítva hogy szerveren tárolja a leveleket,de ha letöltöm őket akkor gondolom a gépen is vannak?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
Komolyan minél többet olvasok annál jobban parázok,mi a francot nem szabad mág az ssd-n hagyni hogy hosszab legyen az élettartama,most olvasom hogy pl ezt is át kéne helyezni Photoshop Scratch Disk
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
kovsol
titán
[link]
Lent az alján van egy ilyen rész:"Ezen túlmenően bizonyos jól betömöríthető adatok esetében, ha bármilyen okból megsérül egy kis adat, az elvileg akár jóval nagyobb mennyiséget is érinthet tömörítéstől függően. Ezért is van szükség a RAISE-re és a komoly ECC-re, mivel a SandForce-os meghajtóknak nem csak az általunk felírt adatokat kell eltárolnia, hanem a fájlaink esetleges visszaállításához szükséges redundáns adatokat is, melyek a tartalékterületen helyezkednek el. Példának okáért a 120 GB-os Vertex 3 NAND chipjeinek összkapacitása 128 GB, melyből 111,8 GB áll a felhasználó rendelkezésére."
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
Én nem is állítottam az ellenkezőjét, csak beírtam egy forrást ami magyarázatot adhat az OCZ méretére. A cikk íróját kellene megkérdezni, talán ő tudja, hogy van-e itt elkülönítve más célra is, vagy ezt mindet a tömörítés biztonságossá tételére használja-e.
May the Force be with you!
-
Saw
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném Segítségetek kérni-
Arra gondoltam hogy hekkelnék egy RAID 0t.
OCZ Agility 3 v Vertex 3 s ra gondoltam,60gb x 2 vagy 120 gb x 2.
Intel z77 lapon lenne,i5 xxxx cpu val,8gb ram.Segítségetek előre is köszi!
Üdv,
s.
-
dunc
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
Ne tedd! Felesleges
Nekem is volt ilyenem, de visszatértem szóló SSD-re, és semmi gyorsaságbeli változást nem tapasztaltam. vegyél inkább egy darab 128-as vagy 256-os SSD-t.
Aktív témák
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest