- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
buherka
addikt
Akkor hasít vele a gépecske...főleg notinál érezhető ez a dolog.
Nálam is ThinkPad-ba került az SSD.
Már csak az asztaliba kell vennem még egyet.Én nem frissítettem. Nekem is 2.15-ös van rajta. Jó ez így minek babráljam.
Valaki itt is már kérdezte, hogy kell visszaállítani 2.22-ről, mert frissítés után már nem volt az igazi.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
buherka
addikt
Hja...mert mocsok Nvidia-nak gagyi az élsimítása. Ezer éves HD3650-es van a notiban és azon meg megy az élsimítás. Azért ez vicces. De ezt már máshol is észrevettem, hogy élsimítás téren a Radeon kenterbe veri az NV-át.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szia!
Vannak spéci programok erre. Én a Paragon Migrate OS to SSD 2.0 ajánlanám.
Miért nem akarsz több particiót? (a 100 MB-os rejtett zavar?)
⭐ Stella
-
skristof
tag
sziasztok!
lehet kicsit off, elnézést.
vettem anno egy nagyszerű agility 3-at, és emiatt a laptop hdd-t egy optibay-be raktam. azonban néha "eltűnik" a meghajtó, és egy letiltott cd-drive-ként érzékeli a windóz. ha duplán kattintok, persze feloldja, és örül a vinyónak, de ez így azért nem olyan kényelmes.
mi okozhatja ezt? és hogy lehet megszűntetni? köszi!
másik kérdés: néha totál befagy a szinte szűz w7, netezés közben tapasztalom, akár chrome, akár opera, egyszercsak megáll, és akár fél percet is várni kell, mire észhez tér.
vagy egy task manager indítása segít rajta, akkor ha az elindut, egyből pörög.köszönet
-
TeeJay
félisten
Samsung 256gigás 830-as SSD 1,84PB-nyi (petabájt =1024terabájt) írás után is köszöni szépen jól van. [link]
szerintem már nem fogod megélni mire hibernálással ennyit adnál bármelyik SSD-nek úgyhogy toljad bátran, semmi baja nem lesz
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
azbest
félisten
válasz aleister #38062 üzenetére
Kérdezted a Corsair Nova2 ssd-t. Olvastam én is azt az írást. Ma érkezett meg egy Nova2 példány hozzám. Szerintem valami kavar van a típus körül, mert CrystalDiskMark teszteket futtatva úgy viselkedik, mint egy sandforce (random adatot 100 mega körül visz, 0ákat meg 260-nal). A másik érdekesség, hogy éppen tegnap is jött ki firmware frissítés frissítés, ami a Nova 2-t is érinti, ráadásul ők is sandforce-nak írják itt.
Lehet, hogy tényleg van Nova2 Phison vezérlővel, de ami nálam van CSSD-V60GB2A típus nem hinném, hogy olyan lenne. Úgy láttam, hogy fém kapaszkodók tartják össze a házát, így nem tudom/akarom kibontani.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
hi!
ami volt:
64 kingston sv200 akármi izé.
32xp, partícióeltolás a helyén. seq valami 270/170....
behalt.ocz agility 3 120
backup image recovery
majd 60-as partíció resize 111gb.
osztással elleőriz: egész szám, partícioeltolás a helyénmarok dörzsöl, cdm:
seq 127/99
512 124/101...
4k-k rendben, szép nagy számok.sata2 lap.
én azt hittem, hogy kb. 270/270-re ki lesz akadva,a sata2 korlát miatt.
gőzöm sincs, mi ez a hervadt lineáris eredmény. mintha sata1 sebességen (se) menne.egy diskeeper optimizert lefuttattam, hátha elhanyagolt volt a viszaállított backup image mentéskor a rendszer.
ugyanaz....ötlet?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #38160 üzenetére
ja, még 1:
lemez revÍzió: 2.15 (de mondjuk akármilyen fw, akkor sem lenne sazbad így befékeznie...)pl. hol tudom azt lellelőrizni, hogy a backup recovery utáni első indításkor nem állítodott-e át valami az os-ben, (udma akármi izé), amitől keletkezett egy szűk kersztmetszet?
olyanra is gondolok, mint régebben volt: az xp pl. képes bizonyos meghajtókat biztossági okokból, szándékosan bekorlátozni. ezt főként kék képernyős leállások után csinálta. és ezt csak többszöri átnevezés, és restart után lehetett "kiverni a fejéből", hogy ez már "nem az a meghajtó", amit lassítania kell...
tehát, mi a metódus, hogy minden ilyen vackot kizárjak.
(hülye voltam, mert recovery előtt nem mértem rá a sebességre egy másik gépen, hogy legyen kontroll adat, de nem gondoltam volna a 127-et...)szerk:
végeztem egy gb-os file-al egy tcm ssd to ssd, (saját magára) másolást. 52 MB/sec....
(b+ delfííín, b+ bálna....)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Fecogame
veterán
Valamiért úgy emléxem, hogy csak a "használt" tartalmat írja ki, nem a komplett memóriát (jelenleg 4 gb).
Téves. Ha pl. van 4GB memóriád a gépben, de abból csak 1GB-ot használsz, akkor 4GB lesz a hibernációs fájlod mérete. Legalábbis windows alatt biztosan.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
-
rgeorge
addikt
válasz Fecogame #38162 üzenetére
De attól még nem biztos, hogy annyit is ír ki. Tehát helyfoglalás szempontjából a fizikai ram mérete számít, írásmennyiséget tekintve nem (biztos).
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Fecogame
veterán
Kérdés:
SATA II-vel üzemeltetve mennyivel lassabb egy SSD, mint ha SATA III-al menne? Valós alkalmazásokra gondolok, mint pl. rendszer indítás, stb.
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #38161 üzenetére
megnéztem egy másik, (erősebb) konfig alól.
xp és win7 64 is.
180/100
az 4 k-s aprólék is picit gyorsabb....de ez sehogy nem az igazi. szerintem a partíció átméretezésnébő fakadhat valami probléma.
de meguntam, félretolom a problémát.a gyakorlatban úgysem veszek észre belőle semmit. az odz-nél a boot idők a kinstonhoz képest érezhetően gyorsabbak.csak azt nem szeretném, hogy ami agondot okozza, az drasztikusan rontson az élettartamon, és úgy nyiffanjon meg, mint az előd...
hogy hiába tököljek a temporary hdd-re pakolással, meg minden hülyeséggel, közben meg valami bénázás baltával nyírja a háttérben az ssd-t...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
MODERÁTOR
Heló!
SSD mellet max. mekkora virtuális memória "engedett"? Laptopba 8 Gb ram mellet?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
_seth_
veterán
Én kikapcsoltam teljesen, de már hdd-vel is ki volt.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
azbest
félisten
válasz szab.tam #38170 üzenetére
Az ocz agility 3 sandforce vezérlős, ha jól tudom. A tesztprogram gondolom random rosszul tömöríthető adatokkal dolgozik, ezért jön ki ez az eredmény. Próbálj olyan tesztet futtatni ami például 0ákat ír ki, úgy majd azokat az eredményeket kapod, mint amit a marketingesek mondanak. A crystal disk mark-ban állítható ez a file - teszt data részen.
-
_seth_
veterán
Ha szükséged van rá valamilyen program miatt akkor neked kell tudni, hogy ahhoz mennyi kell Nekem nincs olyan program ami igényelne ennyit ezért is van kikapcsolva bár ssd-vel már nem lenne olyan lassú mint hdd-ről Ha 2 giga elég akkor annyit állíts be
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
hide5
csendes tag
Hali!
Vettem egy OCZ 120 Vertex3 SSD-t. Telepítés előtt nézegettem a fórumot, de nem találok választ.
Lehet,hogy láma a kérdés, de ha telepítés előtt az UEFI-ben engedélyezem az AHCI módot, és a Win7 így formázza le a meghajtót, akkor telepítés után a rendszer fogja látni a régi adatlemezemet, amelynél formázásakor még nem volt AHCI engedélyezve? Az UEFI-ben nem látom lehetőségét a meghajtóknál külön külön engedélyezni az AHCI módot.(az adatlemezt nem tudom leformázni, mivel egyszerűen nincs hova menteni róla a cuccot)
Alaplap: AsRock A75 Extreme6
A rest kétszer fárad. A többiek egész életükön át!!
-
szab.tam
nagyúr
válasz azbest #38176 üzenetére
jó 5let volt, de 0-val ugyanaz.
máshol lesz a bibi. mint feljebb is talán írtam: nagy file-nál ssd to ssd, (tehát saját magára), valami 52-vel írt....
-
_seth_
veterán
válasz desirehd #38180 üzenetére
Nem sokat jelentenek ezek az állapotfelmérő programok. Nekem is van egy párszáz órás v100-as ssd-m és 93% volt 20 órával ezelőtt most pedig 92%, neten sok helyen írták, hogy lemegy az érték majd ismét 100 majd ismét le szóval teljesen összevissa mutatja. Sebességben 100%-ot hozza nekem is még notiban is.
-
_seth_
veterán
válasz desirehd #38182 üzenetére
Eddig még nekem sem de neten ezt olvastam.
-
szab.tam
nagyúr
válasz desirehd #38180 üzenetére
azt nem tudom, hogy a te esetedben a kondíciócsökkenés jelzése mitől van, de erre azért reagálnék:
"Mondjuk Kingston, annál jobb gyártó mi kell."
nekem gyakorlatilag 0 előzmény és 100% kondícó ellenére egy szempillantás alatt behalt az 1 éves kingstonom, minden vigyázó beállítás ellenére.
én is így voltam ezzel, de utánaolvastam, sok ezzekel a baj. csak hát ez volt 2-3 hullámban is a jó vásárnak tűnő ssd.
nem az, hogy jó gyártó, mi kell, hanem jobban meghibásodót kell nagyítóval keresni...
úgyhogy én a helyedben már készítenék egy backup image-et, hogy legyen miből helyreállítani az új ssd-dre....
(nekem volt ilyen...)[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Érdekes például, hogy smart hibát nem lát a hd sentinel igaz az 99%-os healthot jelez és 100%-ot teljesítményre. SSD life szerint csak 92% a health. Most akkor melyiknek lehet hinni?
-
xoltbis
csendes tag
Hali!
Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, de olyan problémám lenne, hogy most vettem(tegnap) egy 120as Corsair Force 3-asat, miután meghalt a régi rendszerindító HDD-m.
Az itteni leírások alapján elkezdtem a Win7 telepítését, (IDE-t AHCI-ra állítottam) és DVD-ről telepítettem a Wint7-et ahogy eddig, a telepítő végigfut és közben újraindul 2x, és a második után kidob egy hibaüzenetet: "The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows installation cannot proceed. bla-bla" és ez loop-ol nekem örökké.
Kivettem minden más merevlemezt, kipróbáltam csak 1x2 GB RAM-mal a 2x2GB helyett, amihez nem nyúltam az a táp, mobo, proci és VGA.Alaplap: ASUS P5E3 Deluxe
BIOS 1502 (elvileg legfrissebb)Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?
Kábeleket többször is ellenőriztem már, hogy jól vannak-e bedugva, ASUS honlapjáról egy SATA, AHCI, Raid utility-t is felraktam, de az se segített.
Frissítenem kéne az SSD firmwire-t?[ Szerkesztve ]
-
fematthew89
tag
Sziasztok!
Egy Asus N53SN notim van és vettem bele egy OCZ Agility3 120 GB-os SSD-t. Az asus-os notebook-os topikból ide küldtek hátha tudtok nekem segíteni. Olyan gondom van, hogy random kifagy a windows, becsíkoz a képernyő és ezt a lefagyós hangot adja...Win7-et használok és nem olyan régen jött elő a dolog...az asusos topikban firmware frissítést ajánlottak lehet az helyre dobná a dolgokat...esetleg valaki tudna benne segíteni nekem?
Köszönöm!M4tth3w
[ Szerkesztve ]
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos! / Tel.: 30/820-2515 E-mail: FEMatthew89@gmail.com / PH! megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=fematthew89
-
vilmoskorte1
csendes tag
válasz _seth_ #38186 üzenetére
Egyiknek se!
Az én ssd-m pl
Crystaldiskinfo 100%
HD sentinel 80/100
SSD Life 90
HD Tune 95Most akkor melyiknek van igaza?
Ha jól sejtem egyiknek se.>>>>
Érdekes például, hogy smart hibát nem lát a hd sentinel igaz az 99%-os healthot jelez és 100%-ot teljesítményre. SSD life szerint csak 92% a health. Most akkor melyiknek lehet hinni? -
borkarico
aktív tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne: vettem egy corsair force gt 60gb ssd-t. mit érdemes beállítani vagy kikapcsolni win7 telepítés után hogy minél több helyem legyen és minél gyorsabban működjön a dolog? kérem ha nem nagy gond valaki írja le nekem. most lesz először ssd-m köszönöm.
[ Szerkesztve ]