Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Inv1sus #38074 üzenetére
Mint a huzat.
Napi 24 órában megy szinte a gépem és volt már sokszor olyan hogy el szált az áram, vagy ingadozott és újra indult a gép.
Én egyáltalán nem kímélem az SSD, egész windows erről megy még a böngésző mentései is.
Sőt a kedvenc játékomat arról is játszom. Eddig kifogástalan a kondíció. 242 Nap és 3 órája üzemel pontosan.Ha még nem volt SSD akkor csak ajánlani tudom. Nagyon fontos alkatrész ami a számítógép teljesítményét komolyan befolyásolja.
Lenne hozzátok egy olyan kérdésem hogy ha a jelenlegi SSD mellé vásárolnék egy ugyan ilyet akkor belehetne őket állítani RAID0 teljesítmény centrikus funkcióba és mennyivel lenne még gyorsabb?!
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Melyik program írja ki 100% biztonsággal azt hogy az SSD megfelelően működik avagy milyen kondíció?! -
ÁdiBá
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37563 üzenetére
Vicc az egész.
Gondolt egyet és vissza ugrott az eredeti kondícióra. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
10 Perce kaptam egy hiba üzenetet a HD Sentinel programtól SSD-vel kapcsolatban.
Kondíció a 99%-ról hirtelen 0%-ra ugrott és azt írja meghibásodás várható.
Az SSD durván 5 hónapos és 1.3TB írt adatforgalomnál jár.
Létezik ez hogy tönkre megy?! -
ÁdiBá
veterán
Amúgy pontosan ezekről a marvel vezérlőkről ami van a lapomban, sok embernek az a tapasztalata hogy hibás vagy nagyon lassú, esetleg instabillá tenné a rendszert?!
Mennyit számítana a 2. darab WD2TB SATAIII (Raid0) merevlemezeknek hogy SATA2-üzemelnek Raidben, avagy SATAIII-ban?
Jelentősen lassabb lenne?!
Igazából csak játékra használom inkább, meg nagy terjedelmű fájlok használatára. -
ÁdiBá
veterán
Az SSD nem olyan mint egy merevlemez beállítás terén?!
Vagyis most úgy van beállítva a Biosban hogy SATA mod.: RAID (illetve lehet IDe avagy AHCI)
Most hogy RAID van alkalmazva, (ugye csak kettő merevlemezt használok raidben) ettől függetlenül látja a sima SATAIII as WD2TB merevlemezt is a windows, csak partíciót kellett rá raknom, és kész is volt.
Vagyis az SSDnél már trükköznöm kell, nem jó neki ugyan úgy a RAID?
Jó lenne ha beleraknám csak felismerné és használhatnám... -
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Hamarosan itt lesz az SSD meghajtóm.
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" HyperX SH100S3B/120G erre esett a döntésem.Említettek hardver-teszt.hu oldalon, egyik HDD vs. SSD tesztben hogy átlehet másolni a meglévő windowst könnyedén az SSD-re.
Vagyis az lenne a kérdésem, hogy ha megvan az SSD, beépítem a gépbe, látni fogja mint meghajtót és valahogy át tudom az egész windowst majd másolni rá úgy, hogy minden program játék, egyéb fálj meg maradjon és használható is legyen?!
Nagyon sokat segítene ha nem kellene újra telepíteni a gépet. -
ÁdiBá
veterán
válasz
wwenigma #26425 üzenetére
Vagyis nem érdemes kicsi kapacitású SSD vásárolni?!
Nem tudom mennyi garancia időt adnak rá.Az a baj hogy azok már nagyon drágák tehát 120ezer forintot én se szeretnék rá áldozni.
Most ezeken gondolkodom.:
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" HyperX SH100S3/120G SSD meghajtó (durván 70 ropi)
illetve
KINGSTON 120GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow KC100 SKC100S3/120G (durván 70 ropi)De őszintén megmondom nem tudom ezek a fentebb említett meghajtók mennyivel lehetnek gyorsabbak mint ez a kis aranyos.:
KINGSTON 64GB SATA3 SSD 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G (28ropi)
(vagy csak a méret számítana ennyit?)Keresek valami tesztet...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
SVLaller #26422 üzenetére
Természetesen próbálok egyszer vásárolni SSD, de akkor tényleg normálisat szeretnék.
Nem kell 256 Gigás, se 128 as.
90-60 gigás bőven elegendő nekem a rendszer alá.
Csak tényleg gyors legyen. Többiről majd az i7 2600k gondoskodik hogy a rendszer gyorsuljon, gondolom én. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Régóta rágom magam a témán hogy a jó sok hely mellé (3x2TB SATA3 WD RAID) vásárolnom kellene egy SSD meghajtót.
Csak a rendszert szeretném rajta tárolni.
Egyik boltban már megtettem volna a lépést, de ott csak jelenleg másik típus volt, így az eladó azt nem ajánlotta rendszerre. (ő minden áron Intel-t akart rám beszélni ) amit meg is vásároltam volna, de az sem volt neki, mint derült ki.Milyen SSD érdemes vásárolni rendszerre? 60 - 80 Giga között gondolkodom.
Olyan 60 - 70 ezret szánnék rá.Másik aprócska kérdésem lenne, hogy meddig jó egy SSD?!
Tehát non-stopban megy a számítógép és sokan említették hogy gyorsan feleződik az élettartam jelentős használat esetén.Sorry a tudatlan kérdésekért, de teljesen idegen nekem még az SSD, azt se tudom hogy működik mi a jelentősége, mit kell benne nézni, valaki említette nekem ilyen vezérlőst kell vásárolni, nem olyat.
Én meg csak néztem nagy szemekkel hogy most *mi van?!
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest