Új hozzászólás Aktív témák
-
AranyKéz
tag
De evvel is vannak gázok, mert:
- legális filmmel gyakoroltatod-e -> felejtős
- mi van, ha téved az AI -> gáz
- nem tudunk ilyen AI-t összedobni -> elképzelhetetlen
valszeg az objektumfelismerés fog legtöbbet baszakszani, de lehet, hogy ki lehet kerülni (sima frekvenciaanalízissel /alias FFT esetleg wavelet/) -
AranyKéz
tag
Megnéztem a linket, és az a gáz, hogy ez azért olyan q költséges, mert user-guided process, tehát az emberkének ott kell a gép mellett állnia, és minden tárgyat ki kell színeznie...
De szerintem egy objektumfelismeréssel + mozgásérzékeléssel + statisztikával (mindez AI-ban) meg lehetne csinálni user-guide nélkül is... -
Loha
veterán
Tévedtem, mert nem a film tartalmazza a színinformációkat, hanem mesterségesen adják hozzá, eredeti szines fotók, vagy szemtanúk elmondás alapján
Itt egy link a filmek kiszinezéséről:
Bővebben: link -
Sancho79
csendes tag
Az ok hogy nem tartalmazza a színinformációt, de ha logikusan gondolkodunk minden a szürke valamilyen árnyalataként jelenik meg, tehát a visszafele való megfeletetés nem egyértelmű, hanem mondjuk X sötétségű szürkéhez tartozik mondjuk a X sötétségű citromsárga meg narancssárga. Viszont ha én tudom hogy a 2 közül a képre melyik kell akkor egyértelművé válik az egész. Tehát valami ilyenben bízok én...de úgy látom reménytelenül : )))
-
AranyKéz
tag
Haverral már gondolkodtunk ilyenen, de mi filmet akartunk...
Rájöttem, hogy megfelelő mesterséges intelligenciával (és annak sok ideig tartó gyakoroltatásával színes filmekkel) esetleg el lehet érni a hamisszínes fényképek minőségét...
(esetleg)
De ez annyira bonyolult (meg erőforrásigényes) feladat lenne, hogy inkább lemondtunk róla...
(De tejelne mint az állat, az biztos!) -
Zeck
aktív tag
Nincs aza feladat amit paintel ne lehetne megcsinálni, max időigényes...
-
Loha
veterán
Digitálisan fekete fehér képek, nem tartalmazzák a szininformációkat, tehát csak mesterségesen lehet kiszinezni kézzel, de az eredeti szineket nem tudod visszaszerezni...
A régi feketefehér filmek kiszinezését azért tudják megcsinálni, mert a filmek anyaga vmilyen formában tartalmazza a színinformációkat is... -
Sancho79
csendes tag
Sziasztok! Ha valaki tud valami jó grafikai programot és/vagy eljárást amellyel szépen lehet rekonstruálni egy fekete fehér képet, az kérem írjon. Photoshoppal próbálkoztam, több kevesebb sikert el lehet vele érni, de biztos vagyok benne hogy létezik erre egy normális eljárás, csak éppen én nem tudom mi az
))
Előre is kössz minden okos hozzászólást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Éjszakai műszak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest