Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csendes

addikt

válasz Vladi #2164 üzenetére

Ha lefordítod végig szépen, feldobjuk a nevedben a sys-adminra. No? :D

Jó, majd pár nap alatt, mert elég hosszú, meg a német annyira nem megy. GNU licensz alatt jelent meg a cikk, szóval nyugodtan lehet vele bármit csinálni, a forrás megjelölése mellett. Ha kész van, milyen formátumban, hová küldjem?

• rokefeller

senior tag

"Még valami: ettől, hogy valakinek bonyolult a multimédia fedórán, én falnak megyek. Ez az első bénázás amit kezdő elkövethet, innentől annyira azért nem hiteles az író."

Ezaz, kettősmérce. Elfelejtik hogy bármilyen oprendszeren utána kellett nézni annak hogy mit mivel és hogy használnak. Ugyanúgy utána kell nézni drivereknek, ha az ember használni akarja a gépet.

Van egy sztorim arról hogy mit ér a proprietary driver kezelés alapból az ubuntuban (ami egyébként dicséretes, de a fedora filozófiájába sosem fog beleférni):
    Nekem annak idején fedora 6-om volt, egy szuttyadék broadcom bcm4318 wlan-nal.
    Ndiswrapperrel kellett belőnöm, neworkmanager alá. Épp az egyetemen voltam, új volt a laptop, be voltam sózva, nem bírtam hazáig várni, nekikezdtem a konfigolásnak. Probléma: csak wifi volt. Meg egy előre telepített xp, amit még nem zúztam le. Néztem a leírásokat, fórumokat, lementettem a html-eket, reboot, fedora alatt próba, és ha nem megy, vissza xp-be. 1 óra alatt ment a cucc.
    Aztán fedora 7-ben jött a bcm-fwcutter, firmware, és már nem kellett ndiswrapper. 10 perc google, meg elolvastam a release notes-t.
    Aztán 8 alatt már b43-fwcutternek hívták, de addigra cserélődött a laptop, addigra megtanultam hogy intel wifi, intel videó, és akkor nyugi van (utána jött a beta X-es fedora 9 amihez 2 hónapig nem volt nvidia driver)

A broadcomos időkben az ubuntus kollégák feszt azzal jöttek hogy a fedora sz*r, használj ubuntut, mert nekik milyen simán megy (természetesen olyan open source atherossal, amivel a fedora is simán ment)

Kis idő múlva, a kolléga lucid upgrade után nem tud csatlakozni a wifihez, nem is látszik a wifi adapter. Kérdik tőlem vajon mi lehet, mert én sokat szívtam fedórán, biztos tudom. Mondtam hogy 2 éve nem szívok a wifivel. Kiderült hogy broadcom wifi. Kérdeztem hogy firmware van fenn? Á, itt nem kell ilyennel sz*rakodni, itt a driver manager megoldja. Hát pont nem oldotta meg. Nem tudom a karmicban hogy volt (gondolom ndiswrapper), de a lucidban változott, és a lucid nem szedte le a firmware-t, meg a cuttert hozzá. Miután rájöttek, feltették és ment, akkor jött a tapsolás, hogy milyen király a lucid. Én meg csak néztem és ültem tovább, a sz*r oprendszeremmel, ami milyen rosszul csinálja a dolgokat :-)

És folyton meg kell hallgatnom azt is hogy az rpmfusion-t feltenni, és onnan installálni gstreamer plugint, az mennyire gagyi, miért kell ezt.

Azt hiszem teljesen frusztrálódtam :-)

• rokefeller

senior tag

"Egyébként érdemes megnézni, hogy fedora fórumokon - pl nálunk is - mivel szopnak a userek. Na azzal fognak az ubuntusok 05, 1 év múlva."

YEP :-)

Ebben mondjuk az a legjobb hogy amikor beleszaladok valamibe, akkor a fedóra az szar, aztán fél év múlva ugyanaz amikor előjön ubuntunál, akkor mekkora király, és mekkora upstream, és hogy ŐK csinálták, és adták vissza a közösségnek. LOL (empathy addig volt sz*r amíg csak én használtam)

Új hozzászólás Aktív témák