Hirdetés

Aktív témák

• roPHka

senior tag

Halihó mindenkinek!

Vettem használtan egy AMD T-bird 1,2Ghz-es prockót (már alapból tuningolt ,lesarkazás....,2x2 láb összekötve...).
    Így alapból ment 1333Mhz-en.
    A lényeg, hogy mielőtt beletettem a procit a lapba, még ment az 1700+ XP procimmal. Egész nap túrtam a gépnek.
    Nos, beletettem a 1,2Ghz-es prockót. először az FSB-je 266Mhz volt. és egy eddig jónak bizonyult kis ventit raktam a pofájába (SCS KKC72B).
    Megnézem biosba a HW monitor-t ,bazz 102 CELSIUS fokos volt a proci. Alap fesz 1,75V. minden alapon volt. Nem ment lejjebb a hője még egy TITAN D5TB-től sem.
    A gép nem ment így sokat. A windows-t már meg sem vártam vele, inkább kikapcs.
    Mondom ez kurva jó ,mármint a 102 fok. Jóvan akkor, megszüntetem a lábak összekötését. Sikerült. Egy párszor próbálkoztam előtte még a 1700+ XP-vel. 4-5 alkalomból 1x-2x jött be képernyő, és ha jól emléxem akkor meghalt amint felismerte a lapban lévő procit. újraindít, semmi. aztán talán még1x bejött.
    utána vissza az 1,2Ghz-es AMD-t, lábkötés :) nélkül, talán az is ment 1x-2x. aztán már végleg semmi, de még akkor is 100fokos volt.
    Azóta semmivel sem megy a lap!
    Na, vajon mi a szar van? Lap vagy proci szállt el?
    A proci nem füstölt el szerintem :).
    A lényeg hogy azóta képernyő nem jön be. a vinyók felpörögnek ... de kép az nuku.
    ja és a másik hogy biosban beállítottam hogy 65fokot ha eléri a proci hője akkor gép kikapcs. 100fokosra volt a proci írva, a gép mégis ment.
    lehet hogy mégsem volt 100fokos???
    ezt nem értem, de mind1.
    inkább várom a segítséget !!!
    thx.

Aktív témák