- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
válasz
t.zolka #47256 üzenetére
Innen letöltöd a 10 bites dll-t és beteszed a Handbrake könyvtárába: [link]
Én a Visual C++ verziót szoktam letölteni, elvileg az a leggyorsabb.(#47259) envagyok: Gyakorlatilag ez is VBR, mert Avg bitrate néven kell megadni, ezen kívűl Constant quality-t tudsz beállítani, de az csak 1 menetes.
-
-
-
-
djnice
veterán
válasz
Patice #46938 üzenetére
Este megnézem hogy a HD530 (i5-6500T) hány ms-t hoz 1080p24-nél, ahhoz talán lehet majd viszonyítani.
Tudom, az EGL-nél nem történik felesleges YCbCr -> RGB -> YCbCr konverzió, ezáltal csökkent a banding effektus, viszont a madVR a 4:2:0 -> 4:2:2 vagy 4:4:4 konverziót ami amúgy is szükséges EGL-nél is a HDMI szabvány miatt (1080p-nél), nagyon jó minőségben végzi. Ha csak a chroma upscaling-et állítom be rajta, akkor gyakorlatilag nem nyúl a képbe, csak normálisan skálázza fel a chroma-t. -
djnice
veterán
DSPlayer Krypton build: [link]
(bocs ha volt már) -
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #45403 üzenetére
Így van, pontosan. A lényeg hogy a dtb.img is változott, arra figyelj.
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #45400 üzenetére
Frissíts a legújabb 10.28-as devel verzióra, ott javítva lett teljesen a buffering gond.
Amúgy HDMI capture-el megnézve az S905 képe 1080p esetén ugyanolyan nálam mint az Intel EGL-es Kodi-val, SD esetén homályosabb, az upconvert nem túl jó. -
djnice
veterán
válasz
PrinceHerceg #45244 üzenetére
Ja bocs, 22.900...
Amúgy már a 2011-es Mali-400 is tudja a BD50-et. -
djnice
veterán
válasz
PrinceHerceg #45241 üzenetére
Látom mostanában nem használtál okostelefonokat.
De rohanhatsz: Lenovo A2010 -
djnice
veterán
válasz
RedCat #45222 üzenetére
1080p esetén a Chroma upscaling javít legtöbbet a képen, a 4:2:0 miatti színfelbontás csökkenés miatt, itt vannak tesztképek: [link]
SD anyagok esetén szintén elég nagy különbség lehet, megfelelő nagyságú megjelenítőn nézve, régebben regger fórumtárssal hasonlítgattuk a VXP-s és az anélküli Sigma képét madVR-hez, voltak fent összehasonlító képek is, minden esetben a madVR adott pontosabb, szebb képet. -
-
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #44723 üzenetére
Csak akkor kell lementeni, ha NAND-ra akarod telepíteni a LibreELEC-et, de sztem jobban jársz ha egy gyors microSD-re teszed fel, így megmarad az eredeti rendszer is ha kell (pl játékra).
Az SD-re telepítéshez jó a link amit írtál. -
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #44690 üzenetére
A posta kínában államilag támogatott az export elősegítésére, tehát az kb nem kerül nekik semmibe
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #44686 üzenetére
Majd csodálkozni fogsz, hogy milyen jó
-
djnice
veterán
válasz
bajnokpityu #44679 üzenetére
Jól tetted, a tegnap megjelent LibreELEC 007-es szinte tökéletes médialejátszót varázsol belőle.
-
djnice
veterán
válasz
Dr.Adonisz #43724 üzenetére
1. Az a Leadtek kártya nem alkalmas VHS digitalizálásra, elfog csúszni a hang, ugrálni, hullámozni fog a kép, framedrop lesz, stb.
2. Vegyél egy HDMI splittert mert egyszerre nem fog HDMI-n és scart-on is jel kijönni -
djnice
veterán
A legnagyobb meglepetés 720p sorozatoknál volt mintha 1080p-t néztem volna a Popi/Oppo pároson...
Ebben az az érdekes, hogy a Qdeo és a VXP is híres a jó felskálázásáról, nem egy kategória a Kodi Lanczos3 vagy Spline36 algoritmusával és mivel nem írtad hogy használsz DSPlayer-t vagy külső lejátszót madVR-el, elméletben nem lehet jobb a PC képe.
-
djnice
veterán
válasz
gery2123 #42161 üzenetére
120-as net, szóval még 20 mbit marad is elvileg a 100-as router miatt. Most megnéztem htop-al, a Kodi 5-10% CPU-t visz el, a transmission közvetlenül az ssd-re tölt (Samsung 840 EVO) az kb 15%-ot (1 letöltés van folyamatban). Szóval nem a CPU-t fogja meg, de ha ilyenkro az ssh-ba ha írok az másodpercek múlva jelenik meg ha nem szakad meg. Úgy gondolom ez vmi hálózati gond lesz.
update: Na megtaláltam a hibát. A laptop egy gigabites switchen van ami a routerre csatlakozik, a miniPC pedig közvetelnül a routerre van dugva. Ha átdugom a switchre a miniPC-t akkor minden gond megszűnik. Mindenesetre érdekes.
-
djnice
veterán
Beszereztem egy ilyen i3-mas passzív miniPC-t: [link]
Ubuntu 15.10 64bit szerver van rajta, VAAPI + EGL leírás alapján. 120 GB mSata SSD + 4 GB memória van benne, a Kodi tökéletes és nagyon gyors.
Egy gondom van, az a transmission. Egyetlen torrenttel próbáltam, és lefogja az egész gépet vagy a hálózatot. Gyakorlatilag ssh-n is alig tudok ilyenkor rácsatlakozni, a transmission webif mindig kidob, stb.
Mi a gyenge láncszem? A transmissiont kell lekorlátozni? A router egy TP-Link 841-es OpenWRT-vel. -
djnice
veterán
Akinek Intel alapú a HTPC-je kipróbálhatná ezt a mai Kodi testbuild-et, hogy tényleg megy-e a 3D ISO: [link]
-
djnice
veterán
válasz
Mezga Aladár #41556 üzenetére
23.976, 24p pontos, a legjobb képminőség eléréséhez pedig EGL kell, bár az upscaling, deinterlacing sztem nem lesz olyan jó minőségű így sem, mint a VXP-nél:
[link] -
djnice
veterán
Erre mondtam, hogy ha 50i-re állítod a kimenetet az át fog menni, mert ahhoz pont a 25Hz sávszélessége kell. Mivel az adás is 50i, majd a TV deinterlacel és 50 Hz-re fog kapcsolni.
Ha Kodi lesz a szoftver, ott sajnos ezt nem lehet megoldani mert nem tud natív váltottsoros kimenetet. -
djnice
veterán
válasz
gurabli #39509 üzenetére
Ennél az EGL-nél hogy tudom megállapítani, hogy mit tud a TV?
If your TV is limited range. Go to System -> Video Output and choose "Use Limited Range", disable Dithering.
If your TV is full range. Go to System -> Video Output and unselect "Use Limited Range" and enable Dithering with 8 bits. -
djnice
veterán
Linux (OpenElec) vonalon csak a Raspberry Pi2-vel megy a 3D MVC és az is csak MKV konténerből egyelőre.
Amúgy nagyon jó kis cucc, amióta javítottak a deinterlacingen, azóta csak azt használom lejátszásra (Kodi 16.0 testbuild). -
djnice
veterán
A németeknél már kaphatóak az új Braswell ITX lapok, remélem itthon is hasonló árazás lesz:
Asrock N3050B-ITX ~ 80 EUR
Asrock N3150B-ITX ~ 83 EUR
Asrock N3150-ITX ~ 99 EUR
Asrock N3700-ITX ~ 119 EUR -
djnice
veterán
Mitől lehet az, hogy a Kodi NAS-ról szépen felépíti a médiatárat, borítókkal, mindennel viszont egy csatlakoztatott USB-s HDD-ről pedig nem, csak végigpörgeti a talált címeket?
Elképzelhető hogy az OpenELEC nem tud írni NTFS meghajtóra és az a baj? -
djnice
veterán
válasz
Prosectura2 #32363 üzenetére
-
djnice
veterán
-
djnice
veterán
válasz
devil-k #31813 üzenetére
A legnagyobb baj ezekkel a tesztekkel van, mert átverik a hozzá nem értő embereket és igazából engem ez zavar. Nagyon nagy pénz van ebben sajnos...
Az Avinity High-End Edition bőven megéri az árát – ami jelenleg alig több mint 24 000 Ft. A kritikus pontok: színek dinamikája, az átmenetek, élesség, a sötét részek homogenitása, a keresztben végigfutó vonalak simasága teljesen rendben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI CYBORG 15 A13V
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest