- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz devil-k #39741 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor nem nagyon foglalkozol FHD alatti felbontással. Mivel nem skálázol (ami elég erőforrásigényes), így azért baromira nincs szükséged elvetemült rendszerre.
Az i3 bőven elég lesz egy ésszerű beállításhoz, max egy passzív alsó/közép kat VGA-t dobsz még mellé.
(R7 250, 260, esetleg GTX750)
Meglepne, ha ennél erősebb gépre lenne szükséged a még látható különbségekhez.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
tamasgal
senior tag
Köszönöm, közben megleltem.
-
gjanner
tag
válasz gurabli #39665 üzenetére
OK, a mókolást nem gányolásként értettem csak a leírt kodi fórumos dolog számomra nem túl egyértelmű (valószínű mert Linux vonalon is kezdő vagyok). OpenElec futtatását tervezem egy N3150-en és nem nagyon tudom honnan-mit-hogyan, hogy elérjem a leírt legjobb képminőséget. Biztos nem nagy ördöngősség, meg tudom követni a leírásokat is, csak pl. hogy melyik OE build kell nekem azt nem vágom, mert mintha Ubuntu Server ISO letöltés/telepítéssel kezdődne a dolog. Vagy az csak Ubuntu + Kodi esetén igaz csak?
Vagy lehet a [link] 2. hozzászólásában kezdődő For Beginners... Isengard OE buildet kellene installálnom?Köszi!
-
gurabli
őstag
válasz gjanner #39757 üzenetére
Most telrol, ezért röviden. Próbának az Isengard backport buildet használd: http://fritsch.fruehberger.net/openelec/v15_2_EGL//
Innen tudod letölteni.
Ha jol tudom, akkor most mar minden out of the box működik, szoval egyből limited passtrough lesz.
A Jarvis nemsokára végleges, akkor kapunk majd backportot EGL-re, a fejlesztés pedig v17-én megy tovább. A lényeg mar megvan, szóval az Isengard is ok. Komolyabb változások es további jelentős javulás a v17-re várható, pl. Videoplayer, audio engine rewrite, stb.
Probald ki es számolj be a látottakról. Esetleg kalibrald majd a tv-t true white/black, meg lanczos3 scaling, 20%, ahogy a fórumon van a leírás."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
róland
veterán
válasz chesterboy #39754 üzenetére
A madVR NEM MŰKÖDIK OpenELEC-en!
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
LógaGéza
veterán
Most jutott fejembe, hogy laptopomba i5 5200U proci van (Broadwell) van, lőttem is gyorsan egy DXVA Checkert, és ezt kaptam: [link]
Mindjárt kölcsönzök valami próbaanyagot, kíváncsivá tett.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
stigma
addikt
válasz gurabli #39734 üzenetére
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ,,user error" van nálam vagy épp csak valamit elfelejtettem beállítani.
Adott egy ASrock N3150 + 4GB RAM + SSD+..bla bla, illetve egy Win10+kodi, Plex(havernak tesztelésre feltelepítve)+Transmission+Tonido(saját cloud) HTPC , amin az alábbi oldalon lévő beállításokat beállítottam már=> itt csekkolhatóA Tv-m (Sony 42W815B tudja a 3D-t, a géppel HDMI 1.4-el van összekötve viszont a 3D-t nem igazán viszi, mert igaz elindul a kép, Half-OU-s változatot töltöttem le, Over/underrel beállíta de a kép kettéosztódik.
Most én vagyok hülye és csak akkor megy a 3D ha van Nvidia a gépben ami ebben segít vagy simán is megy?
ugyanez a film Raspberry Pi2 @openelec 6.0-val simán megy és ahogy elnéztem szinte ugyanezek a beállítások voltak.gurabli : jelen esetben azt mondod ha nem érdekel a 4K tartalom + jó oprendszer és képminőséget akarok , akkor Ubuntu (mondjuk 15.10) + kodi + Transmission + etc , érdemesebb lenne feltennem és azt apár parancsot kiszedni/megtanulni netről?
nekem most a lényeg az hogy a mostani FullHd-s TV-m, amin csak 1080p-t nézek + néha 3D-t , jobban és szebb képet adna mint a Win 10 amit most nyújt?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz Janaboy #39765 üzenetére
oks, holnap megnézem, de ilyenkor nem tudom jó -e a TV távirányítója mert egy sima MCE Remote Controller-re nyomom. ( 2.3 - Unbranded MCE remote)
Köszi a segítséget!
-
zserrbo
aktív tag
Telepíteném a kodit e leírás alapján:
[link]dpkg-reconfigure x11-common erre (sudo nélkül mert su-val adok root jogot)
ezt dobja:
update-rc.d: warning: start and stop actions are no longer supported; falling back to defaults
Debian 8.2, Asrock N3150 lap van. Nem mentem tovább a fenti leírásban, inkább kérdezek úgy gondoltam. Mit javasoltok?
Itt írják: [link]
You can get kodi from deb-multimedia
http://www.deb-multimedia.org/Igazából a felbontásom is 1024-es, nem full hd. I965-ös Intel drivert rakott fel magától a Debian, de az nem fasza szerintem. A közösségi inteles meg source-ot találtam
Minden segítséget szívesen veszek.
Előzmények:
Nem értek a linuxhoz hozzáteszem, de szeretnék belejönni. Üres a winyó bármikor újrarakom az egészet ez nem probléma. A végső cél: linux Kodi + OMV. Az OMV miatt van a Debian.ezt a címet az egyéb szoftverek résznél be kellett állítanom "deb"el, hogy leszedje a "libnfs8"-at. Majd mivel szólt emiatt apt-get update-kor így kiszedtem a csomagkezelőből.
Szólt emiatt is egyszer:
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8402-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8105e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-1.fw for module r816Többször nem.
Ez van a gépben
Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
válasz zserrbo #39768 üzenetére
Nah jó lehet a Debian miatt van, de totál nem felhasználóbarát...
Már másodjára szívom meg, hogy újraindítás után bejön a következő egy fekete parancssori képernyőn:debian gnu/linux 8 hpc tty1
kéri a név jelszót és lőttek az egésznek számomra.
Aztán nincs hang hdmi-n keresztül a monitoron, laptoppal van...Igen tudom alsamixer, Pulseaudio nyomtam már mindent de jó nem sült ki belőle.
Egy francos teamviewert se lehet a 64 bites debianra simán felrakni, mert rögtön hiányol valamit és force-olt install-lal sem megy fel magától..fejből már nem tudom mit hiányolt, mert beszart a linux megint.[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39769 üzenetére
Jelenleg csak Ubuntu Server támogatott, abból is a 15.10, Debian no go. Ha Debian vagy mas distro kell, akkor marad az official Kodi, amiben nincs benne az EGL. Passtrough limitedhez Braswell esetén kell a patched 4.3 kernel is, patch nélkül nimcs limited. Vagy OE es akkor minden azonnal működik es adott. Majd linkelem a kernelt.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz stigma #39764 üzenetére
3D-ben majd segítenek, illetve ha felpaloltad, majd te megirod, hogy mit támogat. Kövesd a leírást a forumbol, nem nagy ugy, ha pontosan masolgatod a parancsokat, akkor nemi túlzással nem kell Linux tudás. De a 4.3 patched kernel neked is kell. Hamarosan jon a link.
Rakd fel az OE-t (EGL) es probald ki. Ha tetszik, mehet az Ubuntu, akkor szabadon telepithetsz mindent, ami kell. Bar ha csak torrent kell, szerintem OE alatt is megy, nem próbáltam.
A kep navyon jo lesz, de majd proba utan megirod a véleményed.Szerk: A 4K tartalom Braswell-el megy, 8bitig, leskalazva persze 1080-ra, de mindent visz, szoval az is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
zserrbo
aktív tag
válasz gurabli #39771 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod!
Ha jól gondolom az OE (EGL) az OpenElec igaz? Nem ismerem még amúgy. Azért Debiant választottam, mert NAS+HTPC-t akarok linux alapokon. Az OMV debian alapú, ezért esett a debianra a választás. Kell a grafikus felület ezért sem ubuntu server.
Nem csak torrentezni akarnék, hanem több mindent is, amit tud egy nas és a HTPC funkciók közül legalább annyi, hogy hdmi-n keresztül kiküldöm a jelet a tv-re (nem okos és nem 3d sajnos még). De gondoltam egy kodi vagy plex vagy bármi ami népszerű, azt kipróbálnám mellette. Tehát nem ragaszkodom semmihez, de az OMV + kodi párost ajánlották nekem.
Tehát egy lépéseiben taglalt leírást szívesen vennék, legalább annyira hogy mit mi után rakjak fel A lapomhoz néztem az i965-ös driver nem hajtja ki eléggé az integrált vga-t, ha jól gondolom. Az Intel oldalán azt találtam az N3150-hez sincs hivatalos driver, csak közösségi: [link] Ebből még nem tudom melyik lenne jó nekem és hogy megy fel." Passtrough limitedhez Braswell esetén kell a patched 4.3 kernel is" Ez azt jelenti, hogy ezért nincs hangom, ha jól értem?
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Aki Braswell-re telepít Ubuntu Server 15.10-et a Kodi fórum leírása alapján, az ezt a custom 4.3-as kernelt kell, hogy használja: link: Patched 4.3 kernel
Telepítés a fórumon leírtak szerint, csak letöltés a fenti linkről, nem a mainline kernelt, ahogy a how-to írja.
Ezzel megy a Passtrough 16:235, mivel ezt kernel szinten kell elérni. Ezzel érhető el a létező legjobb képminőség.
OE EGL build alapból tartalmazza, tesztelni tökéletes és persze használni is, nem kell semmit külön telepítgetni (akinek kimondottan htpc-hez kell).Ajánlott a TV-t, vetítőt kalibrálni, elsősorban true white és true black, pl: Link
-
sb
veterán
válasz stigma #39764 üzenetére
Kipróbálnátok egy rendes BD3D (tehát nem half-OU vagy half-SBS) filmmel is?
Mondjuk PowerDVD-vel.Ezzel kiderülne végre tud-e rendes 3D-t a Braswell. Ez sokaknak - de nekem biztos - nagy segítség lenne.
Amit próbáltál half-OU-t az csak egy sima 2D kép egymás felett elhelyezett képekkel, szóval ahhoz nem kell semmit támogatnia a gépnek. Abból a TV-d csinál 3D-t ha átkapcsolod 3D módba, ahogy írták.
-
sb
veterán
válasz gurabli #39739 üzenetére
Nem az érteddel volt bajom, hanem, hogy nem kapok egyértelmű választ.
A 3D-t kérdeztem, nem mást és kétszer is kiemeltem, hogy gyakorlati próba eredményére vagyok kíváncsi, nem másra. Mert hinni bármit lehet... én is úgy hiszem, hogy támogatja, de ezt még senki nem erősítette meg a hivatalos oldal meg ugye cáfolja.Más: Ez a linux/OE jobb képminőség is fura nekem. Pár hónapja jártam erre de akkor a régi motorosok mind gyengébbnek látták az OE-t a Wines változatokhoz képest.
-
stigma
addikt
Köszi, ígérem kipróbálom majd. Powerdvd-t szedek majd le a napokban és keresek valami jo filmet, mondjuk a pacific rim bd3d. Mit nézzek pontosan ? Elég annyi hogy el tudja e vinni illetve hogy nem akad vagy valqmi konkrétra vagy kiváncsi?
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39773 üzenetére
Szíves! Majd az eredmény és a vélemény érdekel.
AZ OE az OpenElec, az EGL pedig az Intel build (másra platformra nem jó).
A grafikai felületet felejtsd el, teljesen felesleges. Neked Ubuntu Server kell. Nem tudom konkrétan milyen NAS funkciók az elvárások és az OMV ugyan valóban jó, de esélyes, hogy felesleges. Mindent meg tudsz csinálni Ubuntu Server alatt. Konkrétan mi az, amit tud még a NAS és szükséged lenne? Persze lehet OMV alatt bizonyos dolgokat könnyebb lenne megoldani, de Ubuntu Server alatt sem lehetetlen. De ez a része iti off, aki nas, otthoni szervert, stb akar építeni, annak azért kell némi jártasság linux alatt, illetve nem is itt kell kitárgyalnunk.
Plex csak akkor kell, ha pl. telefonon vagy tableten, esetleg otthoni hálón kívül akarod nézni a dolgokat. HTPC-hez nem kell, arra való a Kodi.
A tv egyáltalán nem gond, hogy nem "okos", egy jó htpc mellett soha semmit nem fogsz használni belőle, csak felesleges "pénzkidobás". Legyen szép és jó képe, támogassa azt, amit kell és ennyi. A 3D nekem nagyon nem jött be, egyéni ízlés dolga.
Kövesd lépésről lépésre a Kodi fórumban a leírást Ubuntu Serverrel és azt telepítsd csak, ami ott szerepel, semmi mást, már ami a Kodi-ra vonatkozik! Csak így fog működni.
Ha Debian mellett döntesz (ne tedd), akkor marad az official Kodi.Hangod nem tudom, hogy miért nincs, log talán segítene, de ez megint off itt. Ubuntu Serveren lesz hangod, analógnál lehet, hogy az Alsamixer mute-ot le kell szedni.
A Passtrough limited nem a hangra, hanem a képre vonatkozik és csak a patchel kernellel érhető el, ezért amikor telepítesz, akkor ahogy pár hsz-szel feljebb linkeltem, azt a kernelt pakold fel.
(#39777) sb:
3D-re írtam már többször, hogy fogalmam sincs, akinek van ilyen vasa és néz 3D-t, az majd kipróbálja és megírja itt, hogy mi a helyzet. Ebben nem tudok segíteni, én is kérdeztem, csak hogy tudjam a választ. Majd csak valaki kipróbálja és beszámol az eredményekről.
Kevesen ismerik a viszonylag új VAAPI EGL fejlesztést. Saját tapasztalat alapján a mezei OE is jobb képet ad, mint a Win, de Intel alatt a VAAPI EGL garantáltan jobb. De én annak a híve vagyok, hogy tessék felpakolni és megnézni. Ha nem tetszik, nem használod. Ha tetszik, használod. Azért az sokat elárul, hogy a Kodi fejlesztők mit mondanak, nem? Nem véletlenül toltak és tolnak bele eképesztő mennyiségű munkát. Ki kell próbálni, ennyi. És akkor lehet itt beszámolni a tapasztalatokról. Ez így korrekt, nem?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz stigma #39778 üzenetére
Köszi szépen.
Abból látszik, hogy megjelenik-e 3D-ben rendesen.
Ill. már menüben is látszani fog a PDVD-ben. Sőt, most eszembe jutott, hogy Windowsban is látszik már, legalábbis AMD-n, de ez központi Win Control Panel, szóval Intelen is ugyanannak kell lennie. Mindjárt küldök egy képet róla.Erőre biztos, hogy bírni fogja a gép csak az a kérdés, hogy ki tudja-e küldeni a frame packed 2x1920x1080-as képet.
-
zserrbo
aktív tag
válasz gurabli #39779 üzenetére
Az a baj, hogy azért akarok grafikus felületet, mert ahova helyezve lesz néha kellene a böngészés.
A legfontosabbak, amit szeretnék, ha menne az előbbin kívül: torrent, video streamelése illetve igen akarom otthoni hálón kívül is nézni, fájlok távoli elérése. Mást is akarok még, de ezek lennének az elsődlegesek, a többit majd menet közben felszedném. itt írtam az igényeimről, azóta persze mindenféle játék felejtve lett.
Akkor csak Plexel oldható meg, hogy másik hálón streamelve nézhessem a filmet?
A hivatalos kodi miért nem jó választás?
Az inteles vga driverre mit tudsz mondani? Jó az i965 amit felrakott (ahogy láttam az nem szolgálja ki teljesen az alaplapot) vagy amit linkeltem közösségi driverből rakjam fel valamelyiket?Bocsi, hogy értetlenkedek. Köszönöm, hogy mutattál egy megoldást, csak jobb szeretném grafikus alapon megoldani a böngészés és 1-2 grafikus alkalmazás futtathatósága miatt.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39781 üzenetére
A leírtakhoz (a játékon kívül) mindenre tökéletes választás az Ubuntu Server, ahogy az opcionálisan felsoroltakhoz is. A játékot sem kell teljesen elfelejteni, de csak az emulátoros cuccokat lehet tolni Játékra ez nem való.
Ha saját hálózaton kívülre is kell stream, akkor Plex vagy Emby. A böngészés sem gond, ha jól tuodm van add-on ami Chome-ot futtat Kodi alatt. Nem próbéltam, nem használom, olvass utána, próbáld ki.
Mivel azért elég komoly elvárásaid vannak és kezdő vagy linuxban, azért arra készülj fel, hogy ez nem lesz annyira egyszerű. No, nem is bonyolult, persze akkor, ha tudod hogyan kell Amit leírtál, az szinte minden megy nálam, grafikai felület nélkül. Mondjuk úgy, hogy erre van az Ubuntu Server De ez itt már off, ez inkább linux topic.
Az Intel meghajtó Debian alatt Kodival szerintem nem lesz túl jó, ahhoz az kell, amit írtam. Az alkalmazott meghajtó és kernel is patchelt, szinte kizárt, hogy ezt Debianra (vagy más distrora) mostanság elkészítenék. Már csak azért sem, mert aki el tudná készíteni, az nem fogja, nem véletlenül készíti Ubuntu Serverre.De ez itt már nagyon off, szóval a kezdő irány megvan, ha rám hallgatsz, akkor az Ubuntu Server + Kodi EGL vonalat viszed és gyakorolsz, próbálgatod.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
OpenElec felhasználással kapcsolatban lenne egy kérdésem: adott egy 1TB-os vinyó, amire az említett rendszert akarom telepíteni. Felhasználási területei: media center, és torrentezés, seed 0-24-ben.
A kérdésem a következő: ha nem particionálom a vinyót, rátolom a rendszert és megy a torrent minden oké. Ám ha valamilyen okból újra kell rakni a rendszert valami miatt, akkor a telepítő be fogja darálni az egész vinyó tartalmát, torrentekkel mindennel?
Vagy megoldható hogy csak az OpenElec-nek csinálok egy pár gigás partíciót és oda telepítem, az adatok meg a másik partíción lesznek?
Remélem érthető volt a kérdésem
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
_Smooth
senior tag
Szerintem pont letojható az az InTru3D...
Nem hiszem, hogy bármi komolyabb köze lenne a dologhoz. Ahogy néztem, a DreamWorksszel közösen dolgozták ki kimondottan animációs 3D-hez.
2009-ben debütált a szabvány, de 2007-es C2D procival szerelt mac mini viszi a BD3D-t.
Szóval egészen biztos vagyok benne, hogy fogja vinni a rendszer.
Főleg, hogy elvileg nem is 2×1920×1080 képet kell feldolgoznia (mivel pont ez a lényege a FP rendszernek; csak az egyik kép teljes, a másik csak részlet infót tartalmaz - ezért is kell hozzá a spec program, ami viszont csak kraftot fog igényelni).Nem jól gondolom?
Engem inkább az érdekelne majd, hogy Linux alatt várható-e ennek a támogatása valamilyen formában PC-re (ha már a nyavajás kis RPi OE-je támogatja - és ott aztán megnézném, milyen InTru3D meg egyebek vannak).# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
viperabácsi
addikt
Üdv
ez a gép adott ( proci lehet i3 4130 ra lesz cserélve) win 8.1 x64 van most üzemben rajta. Érdekelne rá lehet -e mellé rakni egy OE-t valami féle dual boot-os megoldással?Ki szeretném próbálni OE-t.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
LLKobe
veterán
válasz viperabácsi #39786 üzenetére
Ha van 2db pendrive-od, az egyikre megcsinálod a telepítőt, a másikra telepíted, én is így csináltam, ezért nem állnék neki particionálgatni meg dual bootolni...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
zserrbo
aktív tag
válasz gurabli #39782 üzenetére
Rákerestem milyen Ubuntu server alatt a böngészés, hát elég vicces [link] De értem te kodi alól mondod, hogy talán lehet.
És, ha nem Kodi hanem Emby vagy Plex (bár ebből a free nem tudom mennyire fapados) az működhet Debian alól?
Lehet ez inkább linuxos kérdés, de az alaplap miatt inkább itt kérdezném.
Amit gondolok, hogy érdemes lenne csinálnom, hogy működik-e első körben. Debian-ra egy normális intel driver és kipróbálni a hangot hdmin keresztül. Sima Ubuntu alatt is megnézném a hangot. Ha megy a Debian akkor lesz OMV-m és lehetne keresni vmi mást a kodi helyett mellé.
A kérdésem az, hogy Debianra pontosan milyen intel drivert rakjak, ha plex vagy emby lenne vagy egyik se megy rajta tökéletesen? Mert ha jól értem az official kodival sem megy az intel meghajtó?Ha minden kötél szakad meg fogom nézni, amit javasolsz irányt. Egyelőre még megnézném mennyire járható amit elkezdtem. Bár nagyon zöldmezős még ez nekem, tudom lesz még szívás vele, főleg, mert linux alól nem tudom mi az ami megy és mi az ami nem.
-
Celtis
veterán
válasz LLKobe #39783 üzenetére
Ahogy korábban írtam, az Openelec eleve két partíciót hoz létre. A későbbi újratelepítés nem igényli a lemez törlését. A rendszer maga pillanatok alatt frissíthető ami itt komplett lecserélést jelent. A felhasználói beállítások, addonok, stb pedig a média fájlok érintése nélkül törölhetők. Ezzel a két lépéssel "szűz" állapot hozható létre.
-
LLKobe
veterán
válasz Celtis #39789 üzenetére
Hű bakker, valahogy elsiklottam afelett a hsz. felett, sorry.
Lenne még 1-2 kérdésem ezzel kapcsolatban, ha esetleg tudnál segíteni benne
Tehát ha jól értem a két partíció amit létrehoz: 1. a rendszernek, (ha jól olvastam 250MB?) 2. a meghajtó teljes fennmaradó tárhelye?
Tehát a második partíción tudom tárolni az adatokat, és frissítés vagy telepítés alkalmával csak a "rendszer" partíciót kell buherálni?Bocsi ha kicsit láma vagyok hozzá, linuxhoz még nem sok szerencsém volt, és windowsos szemszögből látom a dolgokat
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz _Smooth #39785 üzenetére
Nem tudom miket tartalmaz még az InTru3D, de az biztos, hogy a frame packed képtovábbítás benne van.
Enélkül nincs sztereo 3D kimeneted, ez biztos.Ami ezen kívül kell még 3D-hez az az AVC mellett az MVC dekódolás gyorsítása, de az már csak feldolgozó/kraft kérdése. Azt kb. minden proci tudja.
Ettől van az, hogy pl. core vonalon sincs rendes 3D i3-as proci alatt. Pedig egy Pentium, Celeron is ki tud kódolni MVC-t. Csak aztán nem tudja kiküldeni a frame-packed képet a HDMI-n keresztül.
szerk: A képfeldolgozás az AVC+MVC feldolgozása, ott valóban nincs 2 teljes kép. De miután kikódolta a kábelen már 2xFHD kép továbbítása történik.
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39788 üzenetére
Nézd, nem tudom, hogy miért ragaszkodsz a Debianhoz, főleg, hogy elég alaposan leírtam, hogy miért ne. Mivel all-in-one cuccot szeretnél, jól át kell gondolnod a dolgot. Én megírtam, hogy ez hogyan lehet legjobban megoldani, azt is, hogy miért így. Debian alatt elég sok gondod lesz Braswell lappal, mert csak a 4.3-as kernel működik rendesen és elég gyér rá a support (aki feljeszt erre, az Ubuntura teszi ezt). Megoldható, mint minden, de miért választod a nehezebb utat?
Plex/Emby nagyon jó, de htpc-nek nem. Arra Kodi kell. Ha már Braswell, akkor használd ki az EGL buildet, amihez Ubuntu Server kell (nem, semmi máson nem megy), és spéci Intel meghajtó (nem, nincs ilyen más distrohoz). Nem lenne egyszerűbb és célszerűbb a jól működő és könnyebb utat választani? Debiannal valójában magadra maradtál, ami még haladó linuxos esetén sem túl előnyös, kezdőként pedig good luck, főleg, hogy azért elég komoly elvárásaid vannak.
A Plex/Emby a Kodi mellett a háttérben fut, semmi köze egymáshoz a kettőnek. Az ingyenes teljesen jó, ha nem kellenek az extra, fizető funkciók, pl. offline download.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
Közben eszembe jutott, hogy a mac miniben a C2D mellett van valami mobil nV kártya... gondolom, akkor ez lehet a magyarázat, a 2évvel az intru bevezetése előtti procival szerelt gép frame packing 3D képességeire - már csak azért is, mivel abban a prociban még IGP se volt [facepalm]
Akkor csak k*rjon kecskét az intel vacak weboldala miatt és várjuk a visszajelzést.# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
varmi2
nagyúr
Hogy tudom azt elérni a kodiban, hogy ha elindítok egy filmet, ne a kodi kezde el játszani, hanem az mpchc? Tudnátok linkelni egy leírást?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zserrbo
aktív tag
válasz gurabli #39792 üzenetére
Köszi a korrekt tájékoztatást. Elolvasva felmerült pár új kérdés és értem, hogy mivel nem Q1900-at vettem így a debiannal nem lesz sikerem. Ubuntu server helyett nem lehetne sima Ubuntu? Látom írtad semmi máson nem megy, csak nem látom a különbséget. Ha lehet helyette, akkor Linux Mintet esetleg?
Ha nem Debian, akkor az OMV helyett kell keresnem mást. Illetve megnéznem milyen Kodiból a chrome vagy engednem az igényeimből vhol. Ennyi lehetőséget látok.
A Kodi mellé mehetne akkor a Plex vagy az Emby? -
devil-k
nagyúr
Kodi beállításait milyen programmal érdemes lementeni, hogy később visszatudjak tölteni mindent?
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Projektor topic
- Gitáros topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.