- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
-
Warter
addikt
válasz CirrMee #28047 üzenetére
Nekem a mediaportal van fent, de vannak egyéb PVR szerverek is. Itt találsz ezzel kapcsolatban egy bővebb leírást, ez alapján állítottam be én is. Azt nem tudom, hogy a te tuneredet melyik szerver támogatja, annak nézz utána mielőtt belefogsz bármelyik telepítésében. De nagyjából felrakod a szervert, beállítod rajta a pvr funkciókat, majd az xbmc-ben engedélyezed a hozzá tartozó klienst, beállítod és utána működnie kell.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz CirrMee #28047 üzenetére
Én is éppen ebbe szaladtam bele -- és szidtam is az XBMC-t ezerrel.
Ha az add-on-listát fel tudja ajánlani, vajon miért nem jelenik meg valami figyelmeztetés arra, hogy valami még hiányzik a telepítésből. Az XBMC-t nem ismerő júzer csak a "Connection lost" feliratot látja, amiből szerintem joggal gondol arra, hogy a kapcsolat megvolt, csak elvesztette a program -- holott ugye nem ez a helyzet, a közelében sem volt az élő kapcsolatnak. (Én meg másfél órát csesztem el azzal, hogy az antennát igazgattam...)Ennek fényében a kérdésem az, hogy miért érdemes egyáltalán az XBMC-vel foglalkozni, mivel jobb, mint a Windows Media Center, ami történetesen minden szívatás nélkül tökéletesen működik.
Köszönettel: MaCS
Kieg: Jól látom, hogy egy 100 MB-os programot (Mediaportal 1.8) kell még telepíteni ahhoz, hogy az XBMC-n tévézni lehessen? Persze, ha ismerném ennek az egésznek a működését, biztosan könnyebb lenne, de ez így nagyon kínai. Ugye jól sejtem, hogy ez nem csak a tévézés lehetőségét adja hozzá a rendszerhez. Pintosan mit csinál ez a szerver, illetve mit csinálnak az add-on-ok?
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
CirrMee
addikt
válasz Warter #28052 üzenetére
Hurrá, mindenesetre köszi, amint lesz időm, állok is neki.
De hogy megint legyen egy kérdésem:
egy HD film lejátszása közben nekiálltam a beállításokkal matatni. A lejátszásnál átállítottam az alapértelmezett nyelvet magyarra, onnantól ennél az egy filmél az istennek sem hajlandó a film magyarul megszólalni, a nyelvet erőszakosan angolra állítja, a feliratot hagyja csak magyaron. Bárhová állítom az alapértelmezett nyelvet, ugyanaz marad az eredmény. Ez valami kedves bug, vagy van valami megoldás, amivel rávehetem a normális működésre?“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
félisten
Köszi -- értem én, nem is ezzel van bajom, hanem a kommunikációval.
Elindítom, és van olyan menüpont, hogy TV. Belépek, engedélyezem -- erre közli, hogy választanom kéne egy add-ont a listából. Arról, hogy szerver is kéne neki, hallgat, mint az a bizonyos melléktermék a gazban, ráadásul akkor sem erre panaszkodik, amikor az add-ont próbálom használni, hanem azt írogatja, hogy connection lost. Márpedig ha lost, akkor annak elvben meg kellett volna lennie, hiszen ami sosem volt, azt nem lehet elveszíteni.
Erre az egyszerű felhasználó a büdös életben nem találja meg a megfejtést, különösen, hogy a program úgy tesz, mintha máshol lenne a hiba. Így aztán lehet keresgélni, hogy vajon mi miatt tűnt el a meglevő kapcsolat, lehet buherálni az antennát, újraindítgani a gépet, gyűjtögetni a keresztespókokat éjfélkor, teliholdnál...Üdv: MaCS
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Warter #28052 üzenetére
Tudom, hogy én vagyok vakegér, de nagyon nem találom, hogy az XBMC oldaláról hogyan lehet rákapcsolódni a médiaszerverre.
Ott megvannak a csatornák szépen, portnak az 554 jónak tűnik -- de hol van mindennek a párja az XBMC beállításai között?Köszönettel: MaCS
-
Warter
addikt
válasz MaCS_70 #28059 üzenetére
Hát az addon beállításai között. Ott vannak a screenshotok, nem lehet elrontani. Egyébként ha belemész az addon beállításába, egyértelműen kiderül, hogy valamit kell állítani, mert feldob egy IP-t és egy port-ot amivel ugye valahova illik kapcsolódni, na most, ha azt nem tudod, hogy mi és hova, akkor érdemes kicsit körbe guglizni.
[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
BD lemez pc-n való futtatásával kapcsolatos kérdésem lenne. XBMC ahogy látom nem támogatja a BD navigálást.
Total media Theater 5 -ön lenne navi de ott fekete képernyőt kapok. VGA driver legfrissebb amúgy.
MPC-HC -n pedig cannot find dvd directory fogad. Mik erre a megoldások?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
drdr
senior tag
válasz cintula187 #28061 üzenetére
PDVD?
Én ilyen esetben a megfelelő m2ts filet játszom le a bd lemez könyvtár struktúrájában xbmc-vel... nincs menü, de nézhető (kevésbé izgat a menü)...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Warter #28060 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Sikerült mindent összehozni, működik is -- ennek tiszteletére nem tudom, hogy kell-e ez nekem.
Egyelőre nem látom át, hogy miért jobb nekem ez a komplikált XBMC-Mediaportal kombó, mint a Windows Media Center, ami minden varázslás nélkül működik és még a távirányítót is jobban szereti.Köszönettel: MaCS
-
félisten
-
fPApi
őstag
válasz MaCS_70 #28065 üzenetére
Szerintem ezt nehéz megfogalmazni, mert mindenkinek más a preferenciája. Én akkor kezdtem kutakodni, amikor a napi film/sorozat nézéshez használt programok kényelmetlenek voltak (vagy valami nem ment, ami nekem fontos volt). Most az xbmc-t használom és bár vannak itt is "kényelmetlenségeim", de egyenlőre nem találok jobbat, ami az én igényeimnek jobban megfelelne. Tehát ha neked megfelel ami van, attól persze keresgélhetsz, de vélhetően az újaknak inkább a hátrányait fogod látni, és nem fogod érteni, hogy másnak miért jó.
-
Laci2277
senior tag
Htpc-be amin csak filmeket(1080p mkv, blu-ray, 3D blu-ray) néznék melyik vga lenne jobb, a HD6450 vagy a GT610?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nekem most gondolom pl. 720p-ről való felskálázást a PC végzi... de nem találom, hol van ennek a beállítása? XBMC? CCC?
Kikapcsolnám, hogy kipróbáljam az erősítő hogy skáláz fel. Nemigazán vagyok képben a videó résszel.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz #75912448 #28073 üzenetére
Igazából totál mindegy, hagytam is mert sajnos jelenleg 4m-ről nézek 50"-t és így értelmét veszti ezzel foglalkoznom.
Tetszett a Brazos, hangot is sikerült egy hajszállal jobbat kicsiholni belőle (kép nem foglalkoztatott előbb említettek miatt), de igazából némi mérlegelés után úgy látom nem éri meg most megtartanom. Adatlapomon szereplő PC van ugyanabban a szobában, annyi hogy nem 1m HDMI kell hanem 5m.
-
-
betyarr
veterán
üdv!
sokszor előfordul filmeknél,hogy 19 perc után 1-2 percenként megakad a lejátszás és bufferel az xbmc.másnál is ez a szitu?minden más lejátszó simán visz mindent.
-
canniball
nagyúr
válasz zsozso1 #28036 üzenetére
No az MPC-HC tényleg nagyon nem működik, fel kellett nekem is tenni az MPC-BE-t, köszi a tippet!
betyarr!
Nem 19 percenként hanem teljesen random időközönként (néha pár perc, néha egy óra után) és csak fHD filmeknél de igen, én is ezzel szenvedek. Az okát (és a megoldást) sajnos nem tudom.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
cintula187
addikt
Olyankor mi van ha: leszedtem az új (gotham) XBMC-t. Kiványcs voltam milyen. De előtte nem töröltem le a Frodot. Most ugyanazokat a könyvtárakat meg infókat is látja az új mint a régi. De külön mappában van a program és a korábbit fel se hozza a vezérlőpult a win7 ben. Ha esetleg a régit le akarnám törölni. Mert most mind a kettő működik. A kérdésem az hogy a régi el kéne e távolítanom valahogy vagy mind a kettőt és újra fel?
[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Gotham XBMCben hova lett a subtittle ad-on? -
cekkk
veterán
Subtitle ad-on, meg is találtam.
-
félisten
Két kérdésem lenne a végre összebarkácsolt Windows 7-es HTPC-hez:
1. Az USB-s DVB-T stick minősége vajon mennyire befolyásolja a videominőséget? Az antennajel jó, tehát érzékenységi gond nincs, de nem vagyok éppen elégedett a kép folyamatosságával, enyhén ugrál. (Windows Media Center)
2. A Windows 7-nél hogyan tudom megoldani azt, hogy bejelentkezéskor x másodperc után a jelszóval nem védett általános felhasználót léptesse be, de előtte legyen lehetőségem mást választani?
-
BullZeye
veterán
Van lehetőség, hogy HTPC-t és TV-t egy tapipados billentyűzettel irányítsam?
K400 és Samsung Smart KBD1500 és Rapoo-n kívül van valami használható?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy HDMI -n keresztül csak sztereó jel megy ki? Windowson belül nem látom, hol lehetne beállítani olyat, hogy 5.1, hdmi passtrough akármi.
Gigabyte GT 640 kártyáról van szó. Ez bele van dugva egy tv-be, aminek van optikai kimenete. A cél az lenne, hogy tv-n keresztül tudjam vezérelni a hangerőt. A tv mögé egy dac van kötve optikával. A dac tud dts stb jelet fogadni, simán működik az 5.1 is, ha hangkártyából megy ki az optika. Lehet a tv miatt nem megy át a sztereónál komolyabb adatfolyam? A gépben van még egy Creative xi-fi extreme music hangkártya is, s az alaplapon (Asus P5q deluxe) is van egy hangkártya. Van bármi köze a hangkártyának a hdmi-n keresztül küldött jelhez? A vga szoftverében sem látok semmi hangbeállítási lehetőséget. Volt nézve ATI kártyával is, ott se látok lehetőséget sztereó jelnél komolyabb jel továbbítására hdmi-n keresztül.
Köszönöm a segítséget!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
drdr
senior tag
A lejásztó szoftverben tudod beállítani, hogy "passthrough" menjen a hang a hdmi-n. Windowsban azt kell beállítani mi az alapértelmezet hangeszköz (ez esetedben az NVIDIA HDMI portja).
TV-je válogatja, hogy mit képes fogadni, de tudtommal 5.1-nél és DTS-nél "komolyabbat" talán egyik sem (de nem is lenne értelme). Hogy mi megy ki az optikán? Szerintem külső forrás jelét és belső média player hangját nem fogja továbbítani (passtrough) a TV. Esetleg HDMI-ARC-on keresztül lehetne, de akkor meg házimozi erősítő kell (ebben az esetben nem érdemes optikai kábellel "bohóckodni").
Az NVIDIA driverét fel kellene tenni, nem elég amit a windows felrak.. (ha nem így tetted volna...)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
yo,
készült már olyan kis program, ami megkönnyíti az nfo file generálását könyvtárstruktúra bemenettel? xbmc-s életemet szeretném vele megkönnyíteni.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Metal topik
- Linux Mint