- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
Szerintem is hagyd a fenébe,tényleg a megjelenítőd,kábeleid korlátait elérted.
Bizonyos szint alatt,kábel,technika tény,hogy nem lehet észrevenni a különbségeket,rengeteget szívtam én is a kábelekkel.Több tucat kábellel dolgozom folyamatosan,audio-ban már eljutottam referencia kábelekig,most HDMI-ben sem fogom elaprózni,biztos ami biztos alapon.
Ennek ellenére senkit nem szeretnék,vagy bátorítani semmire,mindenki saját maga döntse el,hogy neki mi a legmegfelelőbb.[ Szerkesztve ]
-
zsozso1
tag
Hú, itt valami nagyon nem jó!!! Ilyet nem nagyon kellene csinálnia a tv-nek ha frekit váltasz. Én most kipróbáltam (60Hz, 50Hz, 25Hz, 24Hz, 23Hz) és teljesen egyforma a kép (Samu 46 C8000) minden hülyeség kikapcsolva, sőt megnéztem a vetítőn is (Mitsubishi HC4000) és ott is ezt tapasztaltam. Nézz körül a tv menüben hátha valami el van állítva. Arra már nem is merek gondolni hogy filmeknél is így viselkedik az LG, vagy azokat is 60Hz-en nézed? Biztos hogy a megjelenítőnél nem stimmel valami. El hiszem hogy így nem tetszik a 24Hz-es megjelenítés, de hidd el ennek nem így kellene kinéznie.
Még egy mondat a kábel témához. Lehet hogy 117cm-en nem jön ki annyira (bár én azt is bőven észre veszem), de 238cm-en már zongorázni lehet a különbséget. -
drdr
senior tag
Még egy kicsit hozzátéve a kábeles témához. A digitális jel mindenképp sérülni fog a kábelen. Eleve nem végtelen gyors a felfutása a jelnek és a különböző kábel kapacitások/induktivitások ezt tovább rontják, a szögletesség szépen eltűnik és még zaj is kerül rá. Ebből kell faragni a túl oldalon ismét szép négyszögeket (vagy épp impulzusokat). Erre van több mód is, aki tanult digitális technikát tudja és még a hiba javító eljárások is ott vannak pl. CRC. Mivel szinkron kell megjeleníteni a tartalmat, hiba esetén, ha nem sikerül az eredeti jelet előállítani, akkor a TV "rögtönöz" kitalálja mi legyen ott. Ezért lehet egyik helyen élesebb pl. a betű kontúr vagy más a szín.
Ha a jelkondícionálás teljesen korrekt, jobb és gyengébb kábellel sem lesz (akkora) különbség.
Másik véglet, hogy annyira gyenge/rossz a megjelenítés, hogy majd minden kábellel ugyanaz a végeredmény, mert egyszerűen a jelfeldolgozás és megjelenítés esetleg a panel (lcd, plazma) annyira rossz, hogy nem lesz különbség.Az, hogy most a Samsung v. LG jobb/rosszabb egyes kábelekkel, nem eldönthető. Kellő műszerezettség hiányában nem eldönthető, mellesleg otthoni körülmények között sem lenne mérhető, mivel a tv/erősítő megbontásával járna.
Arról nem is beszélve, hogy nem kell csodálkozni, ha más és más a jelkondícionálás minősége, hiszen minden gyártó valamin spórol, hogy megfizethető legyen a terméke. Szóval a kábeles téma egy meddő vita. Ha valaki lát különbséget két kábel között vegyen olyat ami neki jó.Mellesleg megjegyezném, ha a forrás megfelelő jelszinttel és kondícióval (meredekség slew rate...) nyomja a jelet (tegyük fel itt nincs hiba) és a vételi oldalon pl. tv is korrekten visszatudja állítani a jelet, azt hiszen nem kell ecsetelni, hogy mindegy a kábel... (Persze azért ésszerűség határain belül, tehát árnyékolás, sodrott érpárak, ahogy kell...)
... és a htpc jelét szerinten nem szabad etalonnak venni. A kommersz PC esetén legyen az AMD, Intel, NVidia, ne várjunk csodát, de Popcorn és egyéb média játékosok sem különbek.. Vannak stúdió kártyák PC-be és méregdrága referencia BD játékosok, azokat vehetjük teszt alapnak...
Részemről ennyit a kábelekről. Lehet kommentelni, hülyézni (persze a nyomdafesték eltűrje), ebben a témában nem reagálok többet rá itt (de máshol sem)
-
drdr
senior tag
Sikerül végre megoldanom a 25 fps-es mkv, dvd szaggatást. Az advancedsettings.xml-be kellett pár sort írnom. Így most a 25fps-es videókat nem 50Hz-en, hanem 25 Hz-en továbbítja az XBMC a tv-nek. 29.97 alatt 60Hz volt, azon nem volt szaggatás, de most már az is 30Hz-en jelenik meg. Szóval szaggatás megoldva. (23.976 jó is volt, azzal nem kellett tennem semmit...)
Az, hogy 50Hz-vel mi volt a gond, nem tudom.... TV adások esetén nincs gond... Meg sima asztali dvd lejátszóval sem. Valami a DXVA körül és XBMC lehetett, mert madVR-rel és MPCHC-vel nem szaggatott az sem...[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz zsozso1 #14052 üzenetére
Amennyiben a bemenet cimkéjének bármi mást választok, mint a PC-t, akkor semmi különbség nincs a 24Hz és 60Hz desktop között, sehol sem.
A lényeg itt az, hogy mikor PC módot választasz a TV-n, akkor csupán mint nyers megjelenítő működik a TV, kikapcsolva minden féle TV elektronikát, algoritmust ami beleszólna a képbe.
Nézd meg a Samsungon, hogy milyen bemeneti mód választó van még rajta, van-e igazi PC mód rajta, és győződj meg róla, hogy valóban nincs semmi algoritmus, ami beleszól a képbe ezen módban.
Projekorokkal teljesen felesleges próbálkozni, a képalkotási módja, a belső felépítése okafogyottá teszi az összehasonlítást.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zsozso1
tag
Hm, értem. Ettől függetlenül még mindig azt mondom hogy a PC bemenet választásnál sem szabadna ilyen látványosan ezt produkálnia, hiszen ezek szerint ezt pont azért találták ki hogy a legjobb, "belenyúlás mentes" képet adja.
Egyébként a Samun ez úgy működik hogy van egy HDMI-DVI nevű bemenet, elvileg ez lenne a PC bemenet, de bármelyik bemenetet át lehet nevezni PC-re és kész. Kipróbáltam és mindegyik bemeneten ugyan azt a képet produkálja (minden ketyere kikapcsolva), bármilyen legyen is a frissítés.
Én azért a helyedben (ha van rá lehetőség) kipróbálnám egy másik tv-vel (esetleg egy másik kábellel ) mert ez így nem kóser.
(Találkoztam már olyan kábellel ami csak 60Hz-en volt képes normálisan működni a többin nem volt meggyőző)[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Igen. AC3filter pl. tudott ilyet régen, amikor használtam. Ott a mátrix, és be lehet állítani a keverést. Régebbi XBMC-ben is mintha láttam volna, de csak bizonyos imeneti típusnál a film lejátszási menüjében tudtam egyedileg a filmre engedélyezni. Ilyen kéne, csak kodek/alapbeállítás szinten.
A LAV filtert feltettem, de még csak 2 percet nézelődtem, ott is volt vmi keverési mátrix menüpont úgy láttam, de nem jött elő rá semmi.
-
sb
veterán
válasz canniball #13957 üzenetére
Ha lenne abban keresném.
Genius fadobozos cuccra van rákötve, ahogy írtam sima analóg kimeneten az 5.1.Ha a hangfal stereo bemenetére kötöm csak akkor felkeveri, de az 5.1 bemenetet csak kiküldi a hangfalakra, ha ebből 3 csatornán nem kap semmit akkor azt küldi ki.
Másrészt sw-sen egész egyszerűen megoldható a dolog, már abban ami támogatja.
[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
válasz #03969024 #14058 üzenetére
<advancedsettings>
<video>
<adjustrefreshrate>
<override>
<fps>23.976024</fps>
<refresh>23.976024</refresh>
</override>
<override>
<fps>25.0</fps>
<refresh>25.0</refresh>
</override>
<override>
<fps>29.970</fps>
<refresh>27.970</refresh>
</override>
<fallback>
<refresh>60.0</refresh>
</fallback>
</adjustrefreshrate>
</video>
<allowd3d9ex>true</allowd3d9ex>
<forced3d9ex>true</forced3d9ex>
</advancedsettings>http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Userdata/advancedsettings.xml
-
sb
veterán
válasz zsozso1 #14052 üzenetére
Tuti, hogy a TV rontja el. Vagy vmi éljavítás, kiemelés rajta marad vagy nincs meg az 1:1 pixel mapping.
Ez utóbbi sem lenne meglepő. LG 42LD450-en otthon szülőknél sem pixelpontos a kép 24Hz-en. Egyszerűen nem támogatja olyankor a skálázás nélküli képmódot, csak 60Hz-en.
Mondjuk ott alig észrevehető a különbség, csak desktopon 1 pixel széles betűknél és csak nagyon közelről látszik.Az én Samsung 40A656-om pl. tudja, ott pixelhelyes szőrmentes a kép minden frissítés mellett.
Viszont ha már a kábel is szóba jött: Nem igazán értem digitális jelnél a kábel hogy ronthatja el a képet pixel vagy színárnyalat szinten. Ezt a gyakorlatban sem láttam ugyanúgy, ahogy Peak és az elméleti hátterét sem értem. Kifejtené ezt valaki?
szerk: És egy harmadik téma.
Tud valaki kis, wireless billt ajánlani? Lehetőleg nem túl drágán.
Ill. érdekelne tapasztalat is, ha használ valaki ilyet. Milyen távolságot bír, milyen a lagja (gépeléskor is idegesít). A távirányítóval elvagyok, igazából csak extraként kellene.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Na ez az!
Látom Te tapasztaltad ezt a problémát, érted mi okozhatja. Látod, hogy mi a gondom.
Én is valami ilyesmire gyanakodtam idáig. Irtam az LGnek, hogy kurvagyorsan tájékoztassanak erről, mert ha ez igy "normális", akkor szépen viszem vissza az 1 éves, 5 év garanciás TV-t és azonnal becseréltetem ráfizetéssel valami normálisra.Az a szomorú, hogy 60Hz-en olyan, de olyan, DE OLYAN kib. jó képe van, hogy...
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sb
veterán
Ez egyébként sajnos régen megszokott volt. Amikor én vettem a Samsungom 3-4 éve akkor még szinte az volt a csoda, ha 60Hz-en kívül is lehetett pixelhelyes képet kapni.
Pedig ugye semmin nem múlik, egyszerűen csak át kell engedni a kapott jelet mindenféle hókuszpókusz nélkül a képre. Csak épp ezt bebetonozták a 60Hz-es módhoz és máskor inaktív volt.Aztán lassan elkezdték beletennia gyártók, hogy más frissítéseken is elérhető legyen. Vagy direktben az 1:1 pixel mapping mód, vagy ha nem is direktben, de a képjavítók kézi kikapcsolásával ugyanaz elérhető.
Haverom régebbi LG-jénél amúgy abszolút nincs ilyen gond, az említett LD450 meg újabb 1-2 évvel mégis fennáll nála. Igaz, ez kb. a legolcsóbb modell volt akkor a haveré meg középkategóriás volt anno.
Bár mondom ennél is alig látszik szerencsére. Monitorként használva mondjuk fél méterről már zavaró lenne, de htpc-hez jó.
-
Peak
addikt
válasz zsigus #14065 üzenetére
ez akkor igaz, hogy ha a TV képjavító elektronikája aktiv.
ha az kikapcsolt állapotban van, akkor teljesen mindegy, hogy vizuálisan milyen képet ad a kijelző, álló képet (10 percen keresztül mp-ként 24x egy-ugyanazon képkockát ) vagy különbözőt... tök irreleváns.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz zsigus #14067 üzenetére
egész pontosan mitől javulna meg magától egy hibás jelfolyam? nem világos.
ha képjavító elektronika és algoritmus javítja, akkor megint csak értelmezhetetlen a problémára.
klasz a teszt állomány, köszi. kipróbálgatom a kábeleket vele.egyébként meg az lesz a gáz, hogy a TV nem 1:1 mapingolja a kapott képet 60Hz-től eltérő frekvencián.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
sb
veterán
válasz zsigus #14065 üzenetére
Épp erről beszélek én is.
Hogy átviteli hiba lehet, ami viszont:
1. 100%, hogy nem színárnyalat eltérésben meg mindenféle egyéb ilyen - szerintem hülyeségben - fog megnyilvánulni, hanem valami konkrétabban látható átviteli hibában.
2. Ha pedig ilyen hibák vannak azt látni is lehet.Ergo "képminőségi" (értsd: szőrösödés, kontraszt, szín, stb...) hibák szerintem egyszerűen kizárhatók ha átmegy a jel nagy része. Ha meg nem akkor szétesik a kép vagy nagyobb, látható hibák lesznek.
Peak, Azt próbáld ki, hogy 24Hz-en mindent kikapcsolsz a TV-ben, amit csak tudsz. Éljavítás, zajszűrés, egyebek. Plussz ha tudod akkor ugyanabba a méretezési módba (eredeti, 16:9, stb...) tedd, amiben 60Hz-en van.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Végig próbáltam az összes beállitást a TVn, a gépen, és azok összes kombinációját egymással. Overscant, nagyitást, ITC-t, EDID-et, frekvenciákat, stb.
Ha nem 60Hz-et kap, akkor zajosak a pixelek.Ha az AVRen keresztül tolom a jelet, és ott bekattintom, hogy Custom video settings, abban a pillanatban a 60Hz-es képen is zajossá válnak a pixelek, hiszen a Harman videoelektronikája belenyúl a képbe. Sőt, ha csak az OSD-t engedélyezem neki, akkor is van minőség romlás képre, hiszen a 4:4:4 pixelformátumot szerintem újra számolja, remappolja, és szép szellemképes lesz a fekete pixel. Ezért 4:2:2 használok, ami tökéletes pixeleket ad, de kisebb a szintartomány.
-
Peak
addikt
http://www.jofele.hu/altalanos-tudnivalok/tv-alapfogalmak-lcd
Vajon melyik gyártó LCD TVje tud helyes 1:1 pixel mappingot minden frekvencián FullHD felbontáson?
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
"egész pontosan mitől javulna meg magától egy hibás jelfolyam?"
Másodpercenként 60-szor frissül, de ha csak az egyik képkocka tartalmaz hibás pixelt akkor azt nem fogod látni. Sőt talán még azt sem, hogyha több képkocka tartalmaz egy kis zajt ami a képernyő más területén helyezkedik el.
Ha 24p-s állománnyal teszteled sztem nagyobb eséllyel találsz ilyet...
#14069 sb: 500-féleképpen lehet hibás egy adatátvitel. Lehet egy pixel, egy teljes képkocka vagy akár minden képkocka is hibás.
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz zsigus #14072 üzenetére
ja értem a gondolatmentet... ezzel gyakorlatilag az emberi észlelés határán kivül eső, nem érzékelhető ( azaz emberenként változó, szubjektiv ) hibákra gondolsz.
általában azért ez egy techno-sznobnak nem megfelelő én sem akarnék célnak tekinteni egy 99%os képet. ahogy láthatod, egy kissé ki is vagyok kattanva a TVm hülyeségén
most épp egy 8as sorozatú samsunggal szemezekRyzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz zsigus #14074 üzenetére
Azt nem értem, hogy eddig senki nem vette észre ezt a problémát?
Mindenkinek olyan megjelenitője van, ami 1080p24/25/30Hz alatt 1:1 pixelmappingot használ? Nem hinném...
Ergo lehet, hogy sokan észre sem vették, hogy szar képet látnak.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
zsigus
őstag
Nekem pl. zajosodik a kép felső része, világos (főként fehér) képnél egy ilyen kábellel: [link] (a TV-hez adták).
Lefényképezni nem tudom, mert szabad szemmel is csak akkor látszik ha fél méterről nézem, ettől függetlenül rontja a képminőséget normál távolságból is.
Valami állandó zavaró tényező lehet a dologban, de annyira nem érdekel a dolog, hogy utána járjak.
Ha lesz rá időm/pénzem majd cserélem a kábelt.
De most már elege offoltunk.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz zsigus #14072 üzenetére
Pixelenként érdemes nézni, mert itt jellemzően bithibák vannak, ha vannak.
Az meg nem egy árnyalati hiba lesz.
Szóval épp arról beszélek, hogy olyan jellegű soha nem lesz, ami a kép egy nagyobb részét elrontja, és mégsem jól látható, durva hiba.Gyk.:
1. Vagy ritka bithibád van és nem is látványos. Ez a szerencsén múlik melyik bited lesz hibás.
2. Vagy ritka bithiba és "látványos": értsd a pixel tök más lesz, nem 3 árnyalattal sötétebb, mint az eredeti szín volt. De hiába durva a hiba értékre, látványra valószínűleg észre sem veszed szintén, mert csak 1-1 pixelről van szó.
3. Sok bithiba, több pixelre, területre, stb... amit már meglátsz. Itt meg kb. kizárt, hogy nem egy durva képhibát színhibát kapsz, ha ennyire szar a kábel, hanem egy pár árnyalatos színeltérést.Ez digitális, sima, nem tömörített, nem javított átvitel. Szimplán a jelszintekből, csillapításból adódó hibákkal. Amennyire értek hozzá itt kb. kizárt az ilyen jellegű hiba.
Szóval továbbra is azt mondom, hogy hibás kábel van/lesz, de jórészt tök hibás képpel. Fakóbb, rosszabb színű,stb.. kép kábel miatt meg nem valószínű.
[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
"Szóval továbbra is azt mondom, hogy hibás kábel van/lesz, de jórészt tök hibás képpel. Fakóbb, rosszabb színű,stb.. kép kábel miatt meg nem valószínű."
Én mikor mondtam olyat, hogy ez lehetséges? Nyilván nem lesz fakó kép a HDMI-nél, ez nem analóg átvitel.
Valamit félreértettél szerintem...
Nem a normál értelemben vett "képminőséget" lehet javítani egy drágább kábellel, hanem a hibamentes adatátvitelt, de korábban is csak az átviteli hibákról írtam.
[ Szerkesztve ]
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Találtam itthon egy USB -s IrDa -t és eszembe jutott, hogy ezzel és egy TV távirányítóval megoldható-e pl. az XBMC vezérlése? Mert terbe van véve egy ARM -es HTPC szerűség építése és ahhoz jó lenne...KösziNem szóltam, így reggelről elfelejtettem, hogy van kereső is, bocsi!
[ Szerkesztve ]
-
rudi77
tag
Mce távirányított hol lehet beállítani a button delay-t ?
(Egy gombot egyszer lenyomok és kétszer érzékeli) -
okiman
tag
Segítséget szeretnék kérni. Mivel a Mymovies 4.04-ben már nincs ingyenes metadata kezelés és legalább 20e Ft-ot kéne fizetni a jogosultságért ezért kérlek ajánljatok mymovies-hez hasonló ingyenes software-t. A lejátszóm nem a sokak által preferált xbmc, hanem media browser-t használok. Köszi a segítséget
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
drdr
senior tag
Végig zongoráztam én is 1920x1080-ast, az összes frekveciára, de nem láttam különbséget, mindig minden pixel azonos helyen volt (legalábbis egy-egy feliratot figyelve a képernyő sarkain). Nem volt pixel remegés v. vibrálás sem. Az egészet erősítőn keresztül tettem... Kerestem vmi monitor tesztert is, mint régen volt a Nokia monitor teszter, de nem találtam. Tud valaki használható progit, vagy veszteségmentesen tömörített teszt ábrákat letöltésre? Azzal alaposabban szemügyre lehetne vételezni pl. 1 pixeles négyzetrács-ábrával, különböző színekben...(de lehet összedobok vmi kis programot...)
-
canniball
nagyúr
Hja, így akkor tényleg nehéz lenne az erősítőben keresni ezt a funkciót.
drdr!
Ilyenre gondoltál?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szerettem volna netbookot keresni, de belebotlottam az ilyen esetleg zotac zbox okba.
Tanácsot kérnék, milyet lenne érdemes megnézni alaposan.
Követelmények: HDMI feltétlenűl kell bele. Wifi nem fontos de nem baj ha van.
90% netezésre kellene nekik.50-55.000 ig bezárólag.
köszi
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
canniball
nagyúr
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #14087 üzenetére
Valamint kérdés még ,hogy ebben van memoria meg HDD vagy külön venni kell hozzá?
http://ipon.hu/webshop/product/shuttle_xh61/212645
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Peak
addikt
válasz #03969024 #14079 üzenetére
Lancerboy segítségével sikerült megoldani a 47LD750-rejtélyt, mi is okozza a szellemképet, hiszen neki is ilyen TV-je van és volt oly kedves, hogy nála is kipróbálhattam a lejátszót.
PC módban a NORMAL képbeállitás nem azt jelenti a TV számára, hogy minden alap értéken és nem piszkálok semmibe sem bele! Nekem legalábbis ezt jelentené.
Hanem azt, hogy úgy tűnik, hogy nem piszkálok bele, de igazából 60Hzre optimalizált értékekkel dolgozik, szépen belőt és gyárilag ellenőrzött értékekkel.Az egyedi1 és egyedi2 képbeállitással a vizszintes és függőleges éllesség állitással hozzá lehet hangolni kézzel mindegyik frissítési frekvenciához a megfelelő értékeket, amelyeken a legélesebb képet biztosítja a TV, megszűntetve ezzel a "szőrösödést", amelyre panaszkodtam.
Talán ez a kis "szőrösödés" és megoldása segíthet másnak is, ha hasonló problémával találkozik.
Mégegyszer köszönöm Lancerboy segitségét!
uff[ Szerkesztve ]
-
drdr
senior tag
Catalyst beállítások és a képpont formátum is elhangzott már itt párszor. Utána is olvastam, de nem tudom eldönteni mi a helyes beállítás.
Ha RGB444 (0-255) van beállítva, akkor a desktop fehérje, sokkal fényesebb, tisztább fehér mint, YCBCR444-tel. Ha filmet nézek így, élénkek a színek kontrasztosak. Ha átkapcsolom YCBCR444-re, akkor a filmek szürkébbek, fakóbbak lesznek, viszont sötét képrészekben olyan részletek is előtűnnek, amik nem v. alig látszódtak eddig. A fehér viszont törtfehér lesz.Mind az erősítő és TV elbír a RGB és YCBCR formátummal. A BD és DVD lemezek ycbcr4:2:0 formátumúak, valsz mkv változataik is. Az xbmc viszont RGB formátumot használ állítólag (ezt írták a neten)....
TV-n nincs rá lehetőségem hogy állítsam ill. 1 helyen, de hatástalannak láttam. Ezenkívül a "fekete szint" lehet alacsony v. magas, de ez meg független, minden esetben azonosan változik a fekete mélysége, gyakorlatilag olyan, mintha fényerőt növelnék.
Szóval, mi a helyes beállítás a catalystban? Fakóbb színek sok fekete árnyalattal és szürkébb fehérrel vagy élénk kontrasztos színek kevés fekete árnylattal, de élénk fehérrel???
Valakinek van tapasztalata ezzel? Más TV-n is így viselkedik a képpont formátum beállítása?
[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Nálam is pontosan igy működik.
4:2:2 formátumnál kisebb a színtér, kicsit fakóbb.
de pl. én nem látok ilyen különbségeket 4:4:4 és fullRGB képpontformátumok között.
az biztos, hogy nem csak a kimeneten lehet ilyen váltani, hanem a lejátszónak is támogatnia kell ezt.
én nem tapasztaltam olyat az XBMC részéről, hogy váltaná a pixelformátumot.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
canniball
nagyúr
válasz cintula187 #14089 üzenetére
Mivel a memóriára csak foglalatot írnak, a HDD-ről pedig semmit gondolom egyik sincs benne.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sb
veterán
XBMC library list, playlist, filter beállításokban ki mennyire van otthon?
Amit eddig megcsináltam:
- Két playlist beállítás saját filterekkel (genre='animation' ill. genre<>'animation')
- Erre a két playlistre beállítva kitettem két menüpontot a főmenüben.Így most van egy menüpont, ami a filmeket listázza ki és egy ami az animációs filmeket/rajzfilmeket.
Amit nem tudok beállítani:
1. A nézet típusban állítható, nem a playlistben, hogy minden/látott/nem látott filmet mutasson a playlist.
Így sajnos ha átállítom a Movie-n belül a "csak látott"-akra, akkor az Animation-ben is ugyanez lesz.
Erre létezik valami megoldás?2. Probléma:
Hogyan lehet filterelni külső, saját adattípusra? Hozzá kellene adni egy mezőt a film típusokhoz, mondjuk "saját típus". Ami lehet A vagy B (kézzel beállíthatóan) és utána eszerint filterelni a különböző playlistekben. Egyik az A típusúakat hozza le, a másik a B-t.Láttam, hogy a nightly-kban talán van valami advanced filter lehetőség, de ott sem láttam ilyen saját mezőt. Vagy kézzel vmi ini file-ban ki lehet bővíteni a film infó metaadatokat?
-
Joshi
titán
A Logitech Harmony topik eléggé halott, ha valaki használ Logitech Harmony 600 Remote vagy 650-es típust vagy csak egyszerűen ért hozzá, az megtudná mondani hogy a két típus között mi a különbség a színes kijelzőn kívül? THX!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- EAFC 25
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DIGI kábel TV
- Linux kezdőknek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest