- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Úgy látszik, sokan vannak, akik csak néznek, de nem látnak. Nagyon kevés olyan írásom van, ahol nem szó szerint kell venni, amit leírtam - ez most pont olyan volt. Vagyis ha beleköt valaki a mammutba, meg jön a kotyogós kávéfőzővel, akkor gondolkodjon el azon, hogy ugyan hogyan is került ide a hozzászólása? Ugye, hogy mégsem 'a régmúltban' maradt? Hiszen vagy van minimum egy asztali számítógépe (vagy egy tabja, esetleg egy okostelefonja, netán ezek mindegyike még notival is kiegészítve) egy internet nevű lassan közműnek számító valamivel, amiről 40-50 éve még csak álmodni mert bárki is, most meg már....
Szóval ezt értem 'látás' alatt a 'nézéssel' szemben. -
"a szakértő megszakérti, hogy a lakosságnak is teljesen piaci alapon kellene adni az áramot." - pedig valami hasonló dolog lesz itthon is. Az EU több tízezer okosmérőt finanszíroz nekünk, amit jövőre elkezdenek majd üzembe helyezni az áramszolgáltatók. Ezek az okosmérők pedig nem csak azt mérik, hogy mennyi áramot fogyasztottál, hanem azt is, hogy mikor (és ezt folyamatosan látják is). És ha nem is a piaci ár lesz a fizetés alapja, attól még hallottam már arról, hogy a 'fogyasztási minimum' (vagy termelési csúcs) idején olcsóbb lehet az áram, mint csúcsidőben. Vagyis megéri majd új működtetni nem folyamatos használatú eszközöket, hogy az olcsóbb időszakban végezzék a munkájukat.
-
válasz
makszutov.hu #59 üzenetére
Talán ha az egész hozzászólásomat elolvasnád, és tudnád értelmezni, akkor leesne, mekkora baromságot írtál. De úgy tűnik, ez nem megy. Sebaj, majd talán egyszer...
-
Itt reagálnék a #32-re is egyben...
Ha az átlagembernek nem kell valami, akkor ne vegye meg! Én most (na jó, tavaly BF-en) is tudtam 'buta' telefont venni kis méretben, aminek az aksija bírja 2-3-4 hétig is töltés nélkül (még 1 év után is). Mert nekem telefonáláshoz az kell, hogy jó aksiideje legyen, és lehessen vele telefonálni. Minden más csak felesleges csicsa, aminek még árnyoldalai is vannak. Nem kell minden baromságra úgy kiadni a pénzt, hogy elhiszed, amit a tévében mondanak. Gondolkodni, tudatosan vásárolni tudni kell...
Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy ha lenne rá pénzem, akkor élvezhessem azt a luxust (ami jelenleg luxus, a jövőben lehet, hogy ez már alap lesz), amit egy ilyen rendszer (vagy ilyen rendszerek rendszere) jelentene. Hogy ha megmondom, hogy holnapra ezt meg azt a kaját tervezem elkészíteni, akkor emlékeztet, hogy nincs már otthon X fűszer, mert elhasználtam legutóbb, és nem másnap döbbenek rá, hogy nincs. El tudom képzelni, hogy ha melóból elindulok haza, akkor a lakásban elinduljon a fűtés, ha meg elindulok melóba otthonról, akkor lekapcsoljon. És még rengeteg ilyen álmom lenne, amit élveznék. Vagy el tudnám képzelni, hogy mások naponta használhassanak (Alexa és társai is milyen hülyeségnek tűntek, aztán már egy csomóan használják; vagyis már lassan 'alap'-nak számítanak; az okostelefonok is mennyire futurisztikusnak tűntek, aztán most meg már az olyan telefonokra kell vadászni, ami 'buta', mert már nem az az általános - most meg, hogy ennyire beindult az AI, még csak most fog igazán beindulni a képzelet). Vagyis igenis illik a barlangos hasonlatom is. Bár most még úgy gondolkodnak egyesek, mint #32-ben, attól még a jövő ez lesz/ez lehet. Mert úgy haladunk előre a fejlődésben, hogy elsőre hülyeségnek, úri murinak, "hatalmas jólétben, kényelemben és biztonságban élő emberek mesterségesen generált első világbeli "problémáik""-nak tűnő dolgok fognak előbb-utóbb megérkezni minden réteghez.
-
Ha így állnánk hozzá mindenhez, akkor még mindig barlangokban laknánk, és bunkóval fognánk a mamutot. De ez már a jövő. Mindenhez hozzáférhetsz, mindent irányíthatsz/vezérelhetsz távolról, minden 'tud' magáról minden infót (pl.: a kávéfőző, hogy meddig van kávéval/vízzel/tejjel, mikor várható, hogy kifogy, mikor kell venni/tenni bele új adagot (a kávét/tejet akár meg is rendeli az általad előre megadott mennyiségben és jelez feléd, hogy hazafelé útközben össze is szedheted a csomagautomatából vagy boltból), mikor volt utoljára vízkőtlenítve, mikor kellene legközelebb, illetve kérheted, hogy mire hazaérsz, addigra már le legyen főzve a kért fajtád; ....... ).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Elektromos autók - motorok
- Androidos tablet topic
- Nintendo Switch 2
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest