Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pro Cambarus

    csendes tag

    válasz VitoSagi #20790 üzenetére

    Belliya naprendszer,
    Benyovszky Station

    A Tawilo Régió Információs Szolgálat (TRIS) a Belliya naprendszerben található Benyovszky Station űrállomáson tartott sajtótájékoztatóján összegezte a Tawilo Régióban a telepes űrhajók korszakában a Földről indult hét magyar több generációs hajó utasainak elterjedéséről folytatott asztrográfiai és nevezéktani kutatások eddigi eredményeit. A beszámoló szerint az SSL Interstellar PLC őseiről ránk maradt, eddig ismert geográfiai elnevezések (Serklich rendszer Szebehely Terminal űrállomás, Uibumisin rendszer Szilárd Gateway állomás, HIP 110692 rendszer Sakers Arena felszíni bázis) mellett többek között a korai előd és neves földi utazó, az elődök vándorlásait kutató Julianus barát (Friar Julian) nevét viselő Julian Freeport koncentrálódása a Tawilo Régióban nem tekinthető véletlennek. Azzal, hogy a Julian Freeport a Tawilo rendszer tőszomszédságában található LTT 8740-es rendszer egyetlen regisztrált űrállomása a Tawilo szoros kapcsolata az SSL Incorporated PLC-hez kötődő nyelvi és kulturális emlékekkel gyakorlatilag tényként kezelhető. Bár ez önmagában nem lenne a hét telepes űrhajó elméletének minden kétséget kizáró igazolása, a telepes és terraformáló űrhajókkal kapcsolatos egyéb forrásokkal együtt olyan bizonyíték, amely tudományelméleti szempontból megnyugtatóan képes eloszlatni az eddig felmerült kételyeket.

    Három vándorlás, hét főszereplő

    Politzer Károly, a TRIS kiemelt főkutatója hangsúlyozta: az SSL Interstellar PLC. közösségének történetében immár három nagy vándorlásról beszélhetünk:

    a történelmi, földi elődeink sokezer éves földi vándorlása a hét vezér vezetésével ért révbe az ősi Föld elődeink által Kárpátokról elnevezett medencéjében;
    miután őseink a Göncölszekér nevű terraformáló hajóval lakhatóvá tették a Tawilo-t a hét telepes űrhajó segítette a Csillagközi Honfoglalást;
    a Tawilo Régióból, illetve a további telepes hullámokban közvetlenül a Földről kirajzó őseink kultúrájának megőrzését, erejének összekovácsolását pedig az SSL Interstellar PLC. megalakítása és a Tawilo régiójában gyökereink megerősítése teszi lehetővé. E harmadik vándorlás volt a Konvergencia.

    A "kirajzás" története

    Politzer főkutató elmondta, hogy a Csillagközi Honfoglalásra koncentráló kutatás sajátos módon a vártnál sokkal több tudományos tényt tárt fel a kirajzás stádiumával kapcsolatosan. "A kirajzás nem tömeges jelenség, inkább a lakossági mobilitás általánosan ismert mozgatórugóihoz és a nagy népességi centrumokhoz kötődik. A Tawilo rendszer húsz fényéves körzetében máig a legnagyobb népességi centrum. Ugyanakkor időről időre a távolabbi rendszerekben is megjelent és stabilizálódott a kultúránk. Így a Tawilo népességének kétszeresét befogadó Belliya rendszer legnagyobb csomópontjai közül kettő őseink nyelvének hordozójává vált és neveit örökölte: a Benyovszky Station és Szentmartony Orbital űrállomások. A Tawilo-tól mindössze 50 fényévnyire található rendszer maga is továbbterjedési magterületté vált. Galaxis-szerte számos település, űrállomás, térség viseli a Benyovszky, Garay, Szilard, Szentmartony, Szebehely, Saker, Julian, Blaha, Farkas, Teller, Simonyi, Jendrassik, Selye, Karman, Cseszneky, Csoma neveket. Vannak olyan földrajzi nevek, melyek esetében a kulturális egyezést nem sikerült kétséget kizáróan igazolni, de nem is kizárható. Ilyenek például a Hardy, Quimby, Conrad, Nowak, Hoffman, Hertz, Reismann. Ezeken az eseteken tovább dolgozunk." Politzer szerint nagy eredmény, hogy az SSL Interstellar PLC sok térségből ezek közül meg tudta szólítani közös kultúrájuk örököseit, de vannak még szerinte feladatok e téren is.

    Újságírói kérdésre, mely szerint lezárja-e a vitákat e kérdéskörben a kutatás Politzer azt válaszolta, hogy ez inkább a folyamat eleje. "A kutatás eredményeit először részletesen át kell tekinteni az anyavállalattal és a szponzorokkal. Ezt követi majd egy elhúzódó tudományos vita. Magabiztosak vagyunk: soha ennyire átfogó kutatás nem folyt még e kérdésben, meggyőződésünk, hogy a tudományos közösség az elkövetkező években magáévá teszi konklúzióinkat. A hatalmak és politikusok más lapra tartoznak: ők várhatóan a saját érdekeik szerint interpretálják, fogadják el vagy támadják majd az eredményeinket. Egy tudósnak ehhez hozzá kell szoknia."

    A TRIS tervei

    A jövővel kapcsolatos tervekről a szolgálat kutatási igazgatója beszélt. "A TRIS történelmi és alkalmazott kutatásainak célja a jövő szolgálata. Egyfelől tervezzük, hogy létrehozzuk a Julianus Könyvtárat, ahol a Tawilo rendszer látogatói megismerhetik kultúránkat, kutatási eredményeinket. Ehhez számottevő forrásokat kell előteremtenünk természetesen. Másfelől az Alfa, Béta és Gamma rendszerekben is tervezzük helyi kutatócsoportok felállítását, amelyek a rendszerek fejlesztésének tudományos támogatását végezhetik." A kutatási igazgató találgatásnak nevezte és elutasította azokat az újságírói kérdéseket, melyek szerint a TRIS hírszerzési tevékenységet végezne. Az újságírók kérdését értékelve a következőképpen fogalmazott: "A fantázia szabadon szárnyalhat, bennünket, tudósokat azonban kötnek a tények. Tény azonban, hogy anyavállalatunkon, az SSL-en belül is toboroztunk magasan kvalifikált önkénteseket tudományos munkánk kiterjesztéséhez."

Új hozzászólás Aktív témák