Hirdetés
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- VoLTE/VoWiFi
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kepe
aktív tag
Lassan kiderül mi lesz!
) -
Kepe
aktív tag
Up!
-
Kepe
aktív tag
Értem! Szal akkor inkább P4? gondolkozom a 64 bitesen is..... megérné, főleg a későbbiekre gondolva.... Üdv! Kepe..
-
HEBI
senior tag
Szerintem A64 (S939 int.mem.vez. miatt) és Prescott közül azt vedd amelyiket olcsóbban megkapod, mindegyik nagyon gyors, ha csak kódolsz, akkor nem is kell A64 elég egy S939-es Sempron is, szintén az integrált mem.vezérlő miatt. 512 RAM és egy gyors PIO DVDRW flashelt firmwarel, no meg ''stripeolt'' HDD-k.
A prescott meg nem melegszik -megfelelő környezetben- nálunk 30-32 C a 3 Ghzes, terheletlenül léghűtéssel, aki nem hiszi nézem meg egyet élőben és ne ezzel a Pentium melegszik szöveggel tessék jönni. -
Kepe
aktív tag
Up!
-
Kepe
aktív tag
Hát holnap vagy holnap után kapok procikról árlistát, és akkor kiderül mi lesz!
Mindenkinek kösznöm a segítséget, akinek fejfájást okoztam annnak elnézést!
Thx! Üdv! Kepe... tapasztalatok még jöhetnek... -
cortez25
senior tag
Na ez ám a téma....A64 VS P4....
A64 ruleezzz.....
:, hidd el 939 3200+-os PCI-os...szerintem is.....
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
De ebben a táblázatban a A64 is 1 mega L2 Cache-s!
Mennyibe van újonnan egy 1mega L2 cache-s 939-es A64?
Köszike! Kepe... -
szokrika
tag
Lásd alábbi táblázat: Prescottnál az L1cache 16 KB
azaz 16 KB (L1)+ 1024 KB (L2)
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
És akkor p4-nél hogy van? 128+1024???
Üdv! Kepe... -
Kepe
aktív tag
árlistában ez szerepel:
Pentium 4-nél: PENTIUM4 2.80GHz, 1MB, FSB800, BOX, LGA-775
Amd A64-nél: Athlon64 3400+, 640KB, FSB, tray, S-754 (jó ez most nem 939)
Szal akkor? A 640 nem az L2 cache? -
Kepe
aktív tag
Thx! Thx! Thx!
Szal szerintetel az 512 K cache töblet hanyagolható a P4-hez képest?
Lehet jobban fog muzsikálni 64bites winfos alatt az amd mint most (dvd code-ra gondolván). Van olyan amd is amibe 640 cache van ugye?
Na válaszokat! Thx! Csá -
anulu
félisten
''És kíváncsi lennék a 64-es P4re, hogyan implementálta az AMD által kifejlesztett technológiát...''
úgy tűnik, hogy nem 100%-osan. mittoménmárhol találtam egy tesztet, ahol Gentoot fordítottak A64 és P4-re is (32 és 64 biten is!). az A64 64biten mindenhol gyorsult, a P4 az esetek csak kb felében. a maradékban nem, sőt, volt olyan, ahol a P4 64biten lassabb volt, mint az A64 32biten. -
szokrika
tag
Igen: Kódolásra inkább a P4 alkalmasabb. Ezek közül válogass:
sSpec# CPU Speed Bus Speed Mfg. Tech Stepping Cache Size Package Type
SL82U 3.80 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7Q2 3.60 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7NZ 3.60 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7PZ 3.40 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7PY 3.40 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7PW 3.20 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
SL7PX 3.20 GHz 800 MHz 90 nm E0 1 MB 775 pin PLGA
DE megfontolandó az Athlon 64-es Most jön ki lassan a 64-bites vindózer. Begyorsulhat rendesen ez a proci. És kíváncsi lennék a 64-es P4re, hogyan implementálta az AMD által kifejlesztett technológiát...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
Hy!
Az egy mega cache tehát akkor a jóval drágább procikba van az a64-nél?
Szal ha p4 akkor milyen pontosan? lga-775 3.2-es kéne, de ne melegedjen.
Kódolásra akkor inkább P4? Srácok segítsetek dönteni?
Üdv! Kepe... -
szokrika
tag
Én még ott tartottam, hogy a D0-ás stepping elég forró volt... Ezek szerint az Intel nem alszik
. Szerintem a A64 ''rugalmasabb'' processzor. És nem kódolok egész héten napi 24 órát...
Anulu: Amd tényleg nem fő. 2500+-os barton 166-on szar Termaltake rézbetétes hűtővel 39-40 fokos. 195 fsb-n 2 órás full terhelés alatt 51-52 fok. Igaz ez a Barton az jófajta húzható stepping (asszem AQXDA)
[Szerkesztve] -
szokrika
tag
-
Club
őstag
E0 és ninsc házhűtőventim, a ház oldala is fent van és nem hűtőben tartom a házat.
Aki kitalálta ezt a ''nagyon meleg'' Prescott dolgot az érdekesen viszonyított.
Bár tény, hogy a régebbi AMDk-hez képest (30-40-50 fok), ahhoz képest magasabb.
De valamiért mindeki azt gondolja hogy a Prescott procik toast-sűtők. -
Domy
aktív tag
A melegedés már a múlté... az E0 steppinges Prescott nem melegszik nagyon, a 3,2-esem alapon egy jobb hűtővel 30-32fokos és kódolás közben sem megy 50 fölé, egy Primecooler Hypercool 4+-al minimumra szabályozva!!!! Gyárival volt 55fokos!
-
Kepe
aktív tag
A64-ben melyik változat az ami már 1 mega cache-t tartalmaz?
Ami a P4 mellett szól: hogy eddig inteles voltam
és talán a Hyper Trading 1 mega cache
Ami a P4 ellen szól: magas hőmérséklet, sok áram.
Ami az A64 mellett szól: C&Q, 64 bit (későbbre), alacsonyabb hőmérséklet, kevés áram. (dual vagy milyen ram az itt van?)
Ami ellene szól: (640k?) Cache, és amit még nem tok
Most a dvd kódolásnál a progik a tényleges Mhz-t veszik figyelembe, vagy a teljesítményt?
Üdv! Kepe, -
szokrika
tag
We can't single out the only preference for video encoding. However, there are some factors these benchmarks are influenced by. They are:
1. Architecture (Intel NetBurst, AMD K7, and sometimes even AMD K8);
2. L2 cache size;
3. Hyper-Threading support;
4. RAM speed / FSB throughput (memory bandwidth).
We excluded the clock speed because within the same architecture almost all tests react equally to its changing. Let's try to make a list of preferences...
1. DivX 5.1.1 prefers NetBurst core (Pentium 4 / Celeron), is not indifferent to a large cache, the memory bandwidth is not that influential.
2. XviD 1.0 beta 2 (not the latest version) fancies all AMD processors, sometimes reacts to memory bandwidth and L2 cache size.
3. Windows Media Video 9 VCM is almost indifferent to the cache size, improves performance with Hyper-Threading, and fancies AMD K8 core (either due to the SSE2 or due to the integrated memory controller; probably both factors are important).
4. Mainconcept MPEG Encoder 1.4 / MPEG1 slows down with Hyper-Threading enabled, doesn't depend much on the cache size and likes the K8 core much (probably for its K7+SSE2 because it's not sensitive to the memory bandwidth).
5. Mainconcept MPEG Encoder 1.4 / MPEG2 benefits a lot from Hyper-Threading, is not that sensitive to the NetBurst core (even without Hyper-Threading). Note how the preferences change regarding the format.
6. Canopus ProCoder 1.25 is indifferent to Hyper-Threading but very sensitive to cache size; architecture and memory bandwidth are not that important.
7. Cinema Craft Encoder SP 2.67 prefers a large cache and the NetBurst architecture, with the latter being more vital. It doesn't benefit much from Hyper-Threading, as well as from memory bandwidth. -
szokrika
tag
Itt van egy link, ahol angolul utána nézhetsz a processzoroknak.
Videókódolásban MINDIG jobb a P4 (ha azonos kategóriájú prociket vizsgálunk). Ez azért van, mert a legtöbb tömörítő leginkább az órajelre hajaz (lásd pl. a CinemaCraftEncoder esetét ), vagy a P4 Netburst architektúrájára optimalizálták. Ugyanakkor az AMD rövidebb pipeline-nal gyártott processzorai is hozzák majdnem ugyanazt a teljesítményt. Én inkább a 939-es DualChannel memóriavezérlésű Athlon 64-et ajánlanám. Kiforrottabb processzor szerintem, mint a most megjelenő kozmetikázott 2mega cache-s P4. Ráadásul nem is melegszik annyira. Kódolásnál pedig a P4 Hyper Threadingje (tudtommal) nem jelent nagyobb előnyt (ezt megint CCE-re kell érteni)
De a DVD Shrink helyett én inkáb a CloneDVD-t ajánlanám. Szebb az eredmény.
Procik: A Prescott jobban melegszik, több áramot fogyaszt. lásd:
A 939-es foglalatú Athlon 64+ procik (főleg a 90 nm technológiával gyártott példányok) nem mennek nagyon a 60 fok felé, ezzel szemben a P4 Prescott (nem tudom, hogy az D0-s stepping után gyártott verziók milyenek) de simán elmennek 75-80 fokra.Ez elméletileg nem probléma, mert ilyen esetben a proci leszabályoz, nem ég le, de túl sok hőt disszipál, túl sok áramot fogyaszt.
A választás a Tied.
Üdv. szokrika -
Kepe
aktív tag
Hahóóó!!
Szal azt szeretném még kérdezni, hogy procin kívül
mitől függ még a dvd kódolás? De még mindig adott a kérdés:
A64 vagy P4? Üdv! Kepe... -
Kepe
aktív tag
Up!
Aki dvd-t kódol az ide
-
Kepe
aktív tag
De mikor lesz jobb?
Meg a P4-es lap amit írtam, az is támogatja már a 64 bites P4-et!
Szerintem maradok én már állandó inteles
Melegedés szempontjából meléyik melegedik jobban?
Írjatok! Üdv! Kepe... -
Kepe
aktív tag
Bármire, ami még segíthet a döntésben! De szerintem P4 lesz...
Szóval? -
Kepe
aktív tag
Mindenki aluszik?

UP!
Tapasztalatokat plííz!
Kepe... -
Kepe
aktív tag
UP

-
Kepe
aktív tag
UP!
-
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Nagyker áron tom beszerezni a cuccokat, de az én anyagi keretem is véges!
Szal értitek!
Abit GD8-at ki ismeri? Tapasztalatok róla? Mert a P4 alá a p5gd1 helyett lehet ez lenni. HA p4 lesz... Szal Melyiket? Plíííízzzzz
Üdv! Kepe Még tapasztalatokat! Itt senki nem ír dvd-t?
Üdv! Kepe... -
Robaj
addikt
Tanács:
Amit ott fentebb ajánlanak jó esetben 150-200k, amit én, az 50-100k....
Főleg ezeket olcsóbban is be tod szerezni, minek akarsz fizetni dupla árat 6 percért?
AMD SEMPRON 2400+: 13250 Ft
ABIT NF7 NFORCE2 DUAL DDR: 13000 Ft
vmi procihűtő: max 2-10k (hang-tól függ)
PIONEER 109 OEM DUAL LAYER : 15750 Ft
2*KINGMAX DDR 512/400 11125 Ft * 2 = 22250 Ft
SAMSUNG 120GB 7200 3ÉV GAR.: 17375 Ft
+ válasz videókarit, ami kell, ha csak DVD nézés, akkó elég egy radeon 9200 15k-é
Ez összesen: kb 80k
Ez mind újonnan, de itt ph-n mindezeket megtod szerezni kb. féláron is.....
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
Reggelt!
Köszia hozzászólásokat!
Én úgy tudom hogy a rippelés: Dvd be a meghajtóba és image-ba beolvastat a vinyóra (kb 8 giga adat). (kb 12 perc az olvasommal 8 perc az írómmal)
A tömörítés: shrink elindít fájl beolvastat, felesleges cucc kivesz, és akkora méretre újrakódolás (tömörítés) ami rámegy egy sima dvd-re.
(kb a p3-as gépemen: 1 óra, A64-es gépen: 20 perc)
Javítsatok ki ha tévedek.
Szal NEM GAME-ra kell a gép hanem főleg a fenti folyamat miatt, meg hogy mellette lehessen netezni, no meg nemcsak a kódolás mellett hanem a dvd írás mellet is. Szal erre kéne nekem a gép!!!
További helpeket köszönöm, no meg sok sok ötlet tanács jöhet!
Üdv! Kepe... -
ssolitude
őstag
Na többek között ezért volt a #2 hozzászólásom az,ami.Mert igazából aki a DVDrippelést újrakódolásnak hívja,az bátran vegyen 939-es AMD64-et

-
Male
nagyúr
Már bocs, de videotömörítéshez pl minek SLI-s alaplap? Hogy két 6800Ultra mehessen benne feleslegesen? Egyértelműen írta, hogy nem játszik a gépen.
Kepe: Shrink miatt gépetcserélni? Azthittem ennél komolyabb dologról van szó. Vagy éjjel nappal ez megy?
Akik meg húzott gépet javasolnak: ha ezt komolyan csinálja, akkor az nem túl jó ötlet, mert kitudja mikor fog hibázni. Régen én is ezt csináltam, eleinte teljesen stabil is volt a gép (teszteltem is), aztán kb fél év után mint utólag kiderült a memória elkezdett hibázni. Na annyira nem, hogy fagyjon a gép vagy ilyesmi, csak a kész videokban lettek hibák. Miután nem néztem vissza az összes filmet, így egy csomó hibás lett anélkül, hogy tudtam volna. Persze addigra már nem volt meg az alapanyag. Nem éri meg ez a bosszúság, már ha fontos dolgokról van szó. -
Kepe
aktív tag
dvd shrink ala beállítás, csak a hangokat és a fölös feliratokat szoktam kiszedni
Soprted nálam p3 1200 Mhz tualatin-on 1óra
Unokatesónál? A64 3200+ 754: 20 perc.
Új vga lesz, alap, mind1 hogy agp vagy PCI!
De ugye hogy inkább a gám miatt érdemesebb a
PCI-e!
Számoltam: Kb: 6-8 ezerrel lenne drágább a gép 939-el
Nos? -
Robaj
addikt
Milyen minőségben kódoljak????
Hány százalék legyen az eredeti mérethet képest?
A minősgéjavítók be legyenek-e kapcsolva? (perform deep analysis, compress video with high quality adaptive error compensation)
A minőségjavító nélkül 26 perc 1 teljes DVD.
A minősgéjavítóval is 27 perc......
A tömörítés mértékének 55,8 %-ot adtam meg
Igaz, mindez vinyóról ment...
Configom az adataimnál...
[Szerkesztve] -
Kepe
aktív tag
PIO-109-es! Nekem jól rippel!
Szal Akkor maradjunk az AMD-nél!
Ha nem game-ra kell hanem dvd kódolásra, akkor muszály
a 939-es megoldás? Gyorsabb a memó kezelése mint a 754-nek?
Vagy csak a PCI-e-ben tud többet? Nos? Heelp! Üdv! Kepe... -
Kepe
aktív tag
Én is kicsit a p4 felé hajlok, de győzzetek meg miért ez és miért az?
-
Dzsekó
addikt
Ebben az esetben értelmetlen a kérdés.
Nézd he egy ős Tualatinal is csak 1 óra volt a kódolás akkor tökmindegy melyiket használod.
Ilyen rövid idő alatt minimális eltérések lesznek a két proci között.
pl. ha az egyik 26 perc alatt kódol a másik meg 20%-al lassabb, a másik akkor is végez 31 perc alatt.
Ráadásul kétlem, hogy egy memsávszél érzékeny 3,2GHz Prescott 1db memóriamodullal, 20%-ot (10%-ot sem biztos) tudna hozni egy 3400+ Athlon 64-en ami nagyon jól lekezel egy modult is.
Ilyen rövid kódolás alatt már más korlátozó tényezők is megjelennek. Milyen jól rippel a DVD olvasód/íród, írási sebesség stb. -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!!!
Nem avi-ból mpegbe akarok tömöríteni, hanem ha írok dvd-t akkor a ''butítás'' eddiga p3 tua1200-es gépemmel 1 óra volt. Tehát shrinkelééés!
Szal stabil és jó legyen és gyoors! Nem akarok nagyon fejleszteni, és a 939-et azé nem választanám, mert azt inkább a gamerek válasszák, a pci-e miatt, hogy a vga kártyákkal kompatibilis legyen!
DVD íráshoz nem kell PCI-e! És soha eddig a 6 év alatt nem nagyon jáccottam....
Szal értitek... DVD Shrink-re kell a nafta....
Na így mit ajánlotok? És most tegyük félre hogy mert én csak az amd-t mert az amd és fordítva! Nekem kell... De sajna nem értek nagyon hozzá!
Ötletek vélemények, és nagyon köszönöm!!! -
erdoke
titán
3 GHz-es A64 1 MB L2 cache-sel csak jövőre szerepel az AMD roadmapjében, nem is beszélve az annál nagyobb órajelűekről. Szerintem sürgősebb a dolog.

MPEG-2 kódolásban a NetBurst jobb, valami újabb steppinges Prescottot érdemes venni, de akár költséghatékony lehet egy jól húzható Northwood magos proci i875-ös lappal is. Az Intel (AMD-nél inkább a VIA) mellett szól a problémamentes IDE-kezelés is. Ha tuning lesz, akkor magas órajelű RAM-ok is kellenek. Minimum 2 db HDD. -
Dzsekó
addikt
![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/html/proci/prescott/results/mainc.png)
Szerintem mindegy melyiket veszi, de egy Athlon 64-et kellemesebb üzemeltetni mint egy Prescottot, ami nagyon melegszik -> +zaj, tápzúgás stb. stb.
Ráadásul a legtöbb tesztoldal videókodolásnál tök alap teszteket használ, én a valóságban átméretezek, filtereket, frameservert használok, és ilyen teszt nem nagyon fordul elő. -
Tommmy
tag
Két dolog!
1. az LGA775 egy nagy szar! (mármint az s939 képest)
2. miért nem gondolkozol s939-ben, hiszen ez a platform sokkal időtállóbb mint a 754-es.
NA és 3. Tök felesleges 3GHZ feletti procit venni, mivel van ezekbe bőven tuning kraft.
A megoldás:
- ASUS SLI Deluxe alaplap
- 3Ghz-es Athlon 64 s939 (1Mb Cache)
- Zalman full réz hűtő
- 2x512Mb DDR 500
- SATA vinyó 8MB Cache
És láss csodát!
No és senki ne jöjjön azzal, hogy ebben az esetben jobb az Intel, mert ilyen teljesítményen ki lát számítható különbséget!!! -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Ö lesz később még benne egy másik ddr-is
de indulásnak csak ennyi! Indoklásokat is lécci.... -
Kepe
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy komplett gépet, alaplap és proci kombináció-nál tanácstalan vagyok! Nem játékra használnám a gépet, hanem dvd újrakódolásra és írásra! szóval eme összeállítások közül melyiket?
1.
Alaplap: ASUS P5GD1 LGA-775 i915P FSB800 DDDR400 PCI-E
Processzor: PENTIUM4 3.20GHz, 1MB, FSB800, BOX, LGA-775
Hűtő: GLACIALTECH 5100PWM LGA-775 15-37dBA 3.8GHz
Memória: DDR 512MB/400MHz BRAND
2.
Alaplap: ASUS K8N-E DELUXE S-754, AU+LAN, 1394, 8xAGP
Processzor: Athlon64 3400+, 640KB, FSB, tray, S-754
Hűtő: GLACIALTECH 7200 S-754-939 3800+ 26dB
Memória: DDR 512MB/400MHz BRAND
(939-es configba nem gondolkozom, mivel drága az alaplap, és nem game-ra kell a gép! vagy rosszul teszem?)
Írjatok! Szempontokat ötleteket tapasztalatokat! Heelp! Kepe..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Eredeti játékok OFF topik
- Gurulunk, WAZE?!
- BestBuy topik
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- VoLTE/VoWiFi
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

vizhutes rulez.

:, hidd el 939 3200+-os PCI-os...szerintem is.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
respect!
), de csak S939-nél.

![[kép] [kép]](http://images.anandtech.com/graphs/intel%20pentium%204%20570j_111304101117/5426.png)