Hirdetés

Aktív témák

• toeri

aktív tag

válasz BEE #566 üzenetére

1, Van olyan, hogy a sündisznót hasonlítjuk a vakondokhoz, nincs ezzel semmi baj.
    2, Érvelés hiányában -mert ez ugye nem volt az- nehéz bármivel is vitatkozni.

De azért kifejtem...

A süni is állat, a szesz is drog. A vakondok is megél a kertedben, a fű is. Az egyiknek hálás vagy, mert írtja a kártevőket, a másikra meg mérges, mert kitúrja a veteményt. Csakhogy ettől még mindkettőnek vannak olyan tulajdonságai ami miatt összevethetők. Én pl. jobban szeretem a kertben a süniket, bár mezítláb rájuk lépni sem nagy élvezet. (Viszont nem töröd ki a bokádat.)

Amiről pedig valójában szó volt az az, hogy az alkoholbeteg NEM TUDJA megállni, hogy ne fogyasszon bizonyos időközönként alkoholt, mert a rászokott szervezete erre kényszeríti rá. Tehát ha engedélyeznék az autóvezetést alkoholos befolyásoltság alatt, akkor azzal élnének is az emberek, hiszen a kifejezett tiltás ellenére is fogyasztanak alkoholt számosan. (Úgymond a dolog benne van a köztudatban.) Azonban ha a füves cigit nézzük, az nem okoz olyan elváltozást a szervezetben mai tudásunk szerint ami kikényszerítené a fogyasztást, ezt csupán a kívánatosnak tűnő tudati állapot elérése miatt fogyasztják rendszeresen. Amiből viszont következik, hogy ha nincs kényszerítő erő, akkor fogyaszthatja amikor épp ráér, ellentétben sok más droggal. (Pl. reggeli felkeléshez a KV.) :D

Ergo az alkohol engedélyezése sokkal veszélyesebb a társadalomra mint a fűé, csak már soxor bebizonyosodott, hogy 1xűen NEM LEHET betiltani. Ezért -félmegoldáskén- csak a legveszélyesebb helyekről (munkahelyek, közlekedés) próbáljuk meg távoltartani. Ennyi.

Aktív témák