Aktív témák
-
dabgergo
őstag
válasz Sir Riccio #45149 üzenetére
Kösz! Jó kép!
-
cOxeR
Ármester
válasz Sir Riccio #45147 üzenetére
Van pár kép, aminél nagyon széthúzta a képet. Egyiknél nem annyira jó a már asszonnyal fejmagasságba készített kép, olyan, mintha lenézne a férj... de ezzel nem minden esetben lehet mit kezdeni.
-
dabgergo
őstag
Tetszik, de talán az arcánál (legtalábbis nálam) mintha kicsit túl fényes lenne. De a színvilága zseniális!
A logót sztem lehet úgy is rakni h nem rontja el a kép élvezhetőségét, sőt néha még szépíti is azt. Pl.: [link] [link] Vagy cél h ennyire rajtalegyen a képen? Ennyire lopják őket?
[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
Nagyon megjött a kedvem megint a portrézáshoz, hála Fejo és Coxer képeinek, úgyhogy júniusban össze kell hoznom egy(vagy több) sorozatot!
Fejonak már korábban írtam privátba véleményeket, így ezt most nem írnám le újra, a lényeg hogy első sorozatnak szerintem vállalható, tanulni pedig mindig lehet mit, itt sincs ez másképp. Kicsit sok a lágyítás, bár ez olyan dolog hogy én általában hatásvadász elemnek tartom a portrék nagy részén, de azt is tudom hogy az átlag embernek meg pont tetszik. Jó az új logód, nincs agyon bonyolítva, letisztult betűtípusok.
Coxer, azokat a beállításokat majd (ha privátba küldöd) akkor nekem is dob el kérlek, nagyon tetszenek ezek a paszteles színek!
Kicsit nekem sok a kiégés, értem hogy koncepió de itt picit sok, illetve zavaró az a belógó fűszál, talán a közvetlen előteres fű nélkül csak az előtte lévőkkel kicsit rendezettebb lenne a koncepció. A tetejéből kellett volna talán vágni, hogy hangsúlyosabbak legyenek a szemek, de látom ott az óra álta utad.A hétvégén kicsit fotóztam,mivel egyenlőre még csak fiatal lepkék vannak, így most ők lesznek a téma, a 150-es ismét jóbarát volt
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
cOxeR
Ármester
(#45155) dabgergo
Világos az arcbőre, de bőven vannak rajta részletek és így jobban kiemelkedik.(#45156) Fejo
Saját LR preset, azt nem adnám ki, de alapvetően remek fényviszonyok voltak.(#45157) Chapel
A belógó fűszálak azért vannak, hogy a perspektívát és a szöget jobban visszaadják, kiszedhettem volna az arcba lógót, de nekem kifejezetten tetszik, jobban illeszkedik az egész arc a környezetbe. Nem érzem, hogy nem lenne elég hangsúlyos a szem, ha az óra nem lenne se vágnék.[ Szerkesztve ]
-
Chapel
addikt
-
cOxeR
Ármester
válasz Chapel #45161 üzenetére
Elfogadom a fűszálat, tisztában voltam vele, hogy sokaknak az nemgyerebe, van egy fényfolt is az arcán, de igazából ízlések és pofonok. Nekem tetszik, és elégedett vagyok vele, a lányok meg oda vissza vannak értük, és ezek a lányok nem először állnak gép előtt... ez benne a legszebb.
-
m3ss
veterán
válasz Sir Riccio #45145 üzenetére
hmm velem van a baj, hogy par kepet ezek kozul nem talalok elesnek? a fagyizoson meg a hatulrol atolelos pusziloson mintha a tema nem lenne tueles...egyebkent jok az ellenfenyes kepek.
coxer: nagyon jo hangulata van a vintage kepeiteknek, ugy tunik nagyon megfejtetted ezt a vonalat. mondjuk nekem par kepen mar kicsit giccses a sok vintagebazaros cumoo, de nem itt
forceberg: remek!
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
macready
csendes tag
Kedves haladó fotósok!
Sok helyen írják, hogy hajnaltól kora délelőttig és késő délutántól szürkületig legszebbek, legalkalmasabbak a fények szabadtéri fotózáshoz. Nyilván meg kell próbálni ilyen napszakokra időzíteni a "fotótúrákat". Viszont hogy szokták a fotósok megoldani, ha egész napos kirándulásra mennek, olyan helyre, ahova nem fognak visszamenni többet, és ahol egy fix programhoz kell igazodni? Nem hiszem, hogy mondjuk 10-től délután 4-ig elcsomagolják a gépeiket és a rossz fények miatt nem örökítik meg a látnivalókat. Tervezek nyáron menni egy 1 hetes külföldi csoportos útra, ahol országon belül busszal fognak hurcolni. Érdemes ilyen helyzetben állványt is kivinni, vagy nem lesz annyi idő, hogy nekiálljak ott szüttyögni a komponálással (pl panoráma, hdr stb), és inkább kézből fotózgassam a tájat?
Egy kezdő. -
spanyoll
addikt
válasz macready #45171 üzenetére
Ez csak egy elméleti szabály. Igen, ha portréznál, vagy bármi, akkor jobb, mert akkor lágyabbak a fények, nem olyan élesek a nap és a földdel való bezárt szög miatt. DE. Ez is csak egy szabály. Márpedig a fotózásban van pár szabály, amik hasznosak és jó őket betartani, viszont nem KELL mindig. Ha kirándulni mész, akkor nem pénzes munkát fogsz fotózni délután kettőkor napsütésben. Szerintem
Egyszerű: fotózz, próbálj árnyékba húzódni ha embereket fotózol, vagy legalábbis akkor kapd le őket ha ott tartózkodnak. A pillanatokat megörökíteni fontosabb SZERINTEM mint tökéletes képet készíteni. Megoldható simán, szerintem ne aggódj, de mindjárt jön valaki aki ezt szebben megfogalmazza és leírja"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Fejo
őstag
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
j.bravo
addikt
Hűűű, a másodikat én se értem. Illetve ki van zárva, mert nem tudom ötletes, de hogy van-e elvont/mögöttes mondanivaló, vagy szimplán egy érdekes ötlet, azt nem tudom. Ha az utóbbi, akkor jó, ha az előbbi, akkor nem értem.
A sorozat úgy en bloc amúgy nekem bejövős!Whatever.
-
macready
csendes tag
válasz spanyoll #45172 üzenetére
"A pillanatokat megörökíteni fontosabb mint tökéletes képet készíteni."
Ez teljesen igaz. Viszont ha van lehetőség egy kis plusz idő és energiaráfordítással ugyanarról a témáról szebb fotót (hobbiból, saját célra) készíteni, mert előtte utána olvastam tapasztaltabbaktól, akkor miért ne nézhetne ki jobban az a kép?
Nem kimondottan fotózni indulok, de azért szeretném vállalható minőségű képekben megörökíteni az utat. Várhatóan egy olyan utazás lesz ez, ahol a csoporthoz/idegenvezetőhöz/programhoz kell majd alkalmazkodni és azért gondoltam, hátha van valakinek ilyen szituban fotózási tapasztalata, ahol (ha az időjárás rendben lesz) akkor az IDŐ marad a legszorítóbb tényező. Lehet, hogy nem fognak a többiek arra várni, hogy összerakjam az állványt, állítgassam az dslr-t, hanem 5-10 perc múlva mennek tovább.
Ugye nem csak az a két véglet van, miszerint kimondottan fotózási céllal utazik el valaki és a napja döntő részét ennek szenteli, függetlenítve magát másoktól és csodás képeket készít, vagy másokhoz alkalmazkodva utazik, és ahogy esik, úgy puffan alapon amit lehet, kapkodva lefotóz, csak legyen minden lényeges lencsevégre kapva? -
spanyoll
addikt
válasz macready #45177 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy sz@r legyen a kép, de meglegyen. Ez arra vonatkozott, ha van valami téma / esemény / akármi, amit meg akarsz örökíteni, de pofátlanul rosszak a fények, akkor se hagyd ott úgymond. Ha van idő statikus dolgokat fotózni akkor már megéri buherálni.
Én is általában ha van idő akkor full manuálban fotózok mindent, vagy ha fontos a téma, esetleg fizetős a meló. Ha nem, és csak rohanni kell és fotózni, akkor A-mód és autoiso, vagy ilyesmi. Megoldható abszolút, ami fontos, hogy komponálj és helyezkedj menet közben. Sok jó kép lehet így"Super perfundo on the early eve of your day."
-
forceberg
veterán
Köszönöm a kommenteket!
(#45165) Real_Necro : csak egy kis saját szervezésű Pilis kerülés volt.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
End-ru
aktív tag
Nem szeretnék dicsekedni, de ezt el kell mondani
A www.birdphotography.hu -n az elmúlt hét fotója:
[link]Az első ide feltöltött képem
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
ballington
addikt
-
Fejo
őstag
Tud valaki BP határában egy repce mezőt? Sürgős lenne!
www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography
-
ballington
addikt
Bakker, otthon nem fotóztam, mondom majd itt Gödöllőn, de úgy néz ki, erre sincs annyira.
Bezzeg otthon minden második mező repce.Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Larry303
addikt
válasz ballington #45187 üzenetére
pláne az hogy a levelinek ilyen színe volt, a többit vettem le teljesen, vaku miatt fura amúgy a színe ennyire sajnos
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
-
cOxeR
Ármester
válasz ballington #45197 üzenetére
Nullásról nem látni, pedig az pont a kettő között hasít el...
Tavaly volt Gyömrő környékén is... most azt hallottam, hogy a 31-es út mentén van Nagykáta fele... de ez is csak mendemonda.
Rengeteg búza van, és ma már láttam, hogy szépen növekszik a napraforgó is... -
End-ru
aktív tag
Köszönöm mindenkinek! A derítőlapon még gondolkodom, hogy lehetne kivitelezni, bár a szomszéd néni már így nagyon furcsán tekintget át a kerítés felett, mit művelek kis kertem közepén egy lessátorban
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest